Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/2014/Jourová_1.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/2014/Jourová_1.jpg'

Jourová 1Europoslanci chtějí po Jourové písemně další desítky odpovědí – V pondělí rozhodnuto nebude – Další setkáníJourova 2 naplánováno na úterý! - Mimochodem je smutné, že se řeší možné napojení Jourové na Babiše. Babiš není eurokomisař a neponese odpovědnost za resort svěřený Jourové! O to vice bude na odpovědnosti EK a EP, zda osobu s tak kontrovezní minulostí a pověstí, zvolí na tak důležité místo. Bude to signálem občanům EU o důvěryhodnosti jejího vedení a jaké hodnoty zastává. Doufejme, že dobrým!

Prezentovala myšlení, postoje a způsoby sobě vlastní aniž by tušila jak o sobě pravdivě vypovídá. Sledoval jsem téměř celé její vystoupení (nestihl jsem první půlhodinu) v pražském EC v Jungmannově ulici. Bylo smutné být svědkem občasných salv smíchu mladých novinářů nad některými odpověďmi Věry Jourové. Otázkou je co asi napíší? Žádné skutečné grilování to nebylo, spíše přátelské posezení, zejména díky poslancům z východního bloku, kdy zejména čeští se chovali velmi servilně, ačkoliv dobře ví jak se věci ve skutečnosti mají. Všechny jsem informoval, některé i osobně, vyjma europoslance Pavla Teličky za Hnutí ANO. Jako jediný nemá uveden žádný e-mail, pouze odkaz na facebook?! Dost smutné vysvědčení a jistý stupeň arogance vůči voličům Hnutí ANO a všem českým občanům. Vystoupení Věry Jourové není jen její ostudou, ale především České republiky, která byla schopna poslat do Bruselu takovou kandidátku. Vyslala tak další otřesný signál o poměrech v naší zemi. Obávám se, že ta ostuda teprve začne… Naši europoslanci se zachovali - s prominutím - jako europosranci!

Diskutujte: Takové korupčníky trpí na svém ministerstvu Věra Jourová!

Stanislava — 2014-09-13 21:23

Další z darebáků na ministerstvu pro místní rozvoj u Jourové je bývalý starosta Třeboně, o kterém lze říct jen to nejhorší. Likvidátor lidí po stránce osobní i profesní, rozvraceč vlastní rodiny s 5 dětmi a dalších 3 rodin, hnusný darebák, který se neštítí lží a podvodů. Osobně mám s tímto darebákem zkušenost. Hnus a lidská špína. Lidovec, kterého vyhnala vlastní strana. Pro kariéru se neštítil s Jourovou navázat intimní sexuální poměr, je náměstkem pro cestovní ruch, všichni v Třeboni vědí, za jaké služby.

* * *

„Na jedné z prvních schůzek ohledně projektů M.Řičáře, Věra Jourová bez zábran začala vyprávět, jaký má citový vztah k Budišovu, protože tam na těch stráních za Třebíčí přišla o panenství. Ještě na kraji Vysočina, tehdy se školitelem o dotacích z V. Británie, navázala intimní vztah. Tak začala její kariéra tzv. odbornice na evropské dotace, na MMR dále tímto stylem pokračovala, vím o dvou jejích tehdejších kariérních poměrech, nějaký pan Nováček, dnes snad náměstek na MV, to druhé jméno už nevím, snad i Paroubek ji chtěl jinde než jen na MMR. Jistě by bylo zajímavé zmapovat její kariéru z tohoto pohledu. Myslím si, že to je podstata její profesní existence a kariérního postupu. Bývalý starosta Třeboně, jak vyplývá z výše uvedené informace, zcela zapadá do jejího stylu „práce“.“

Tolik ze svědectví mě osobně známé, důvěryhodné osoby. Odkazy níže na doplnění a připomenutí. Protokol je děsivé čtení! Úterní rozhodnutí o Věře Jourové, pokud vůbec, nebude o informovanosti, ale o charakteru EU, resp. těch co budou hlasovat. Na to že nic nevěděli se vymlouvat nemohou. Stanovisko českých politologů nepřekvapuje.

MS Praha 20.10.2010: Protokol o hlavním líčení ve věci obžalovaného ing. arch. Marka Řičáře!!!

European Voice: Jourová nenašla recept, jak poslance přesvědčit

Rozhodnutí, zda Jourová ve slyšení v EP uspěla, padne v pondělí

Politologové: Jourová se s grilováním v EP vypořádala dobře

Jen připomínám, nedávno požadoval neprávem obžalovaný bývalý šéf automobilky TATRA Američan Ronald Adams odškodnění od MsP ve výši 5.000.000,-Kč. Předem řekl, že částku věnuje nevládní organizaci pro boj proti korupci. Obdržel 120.000,-Kč.

Jourova gratulujeVěra Jourová požadovala za 33 dnů vyšetřovací vazby, kdy se pokusila i o sebevraždu, původně 8.600.000,-Kč. Později obdržela „jen“ 2.700.000,-Kč odškodného. Peníze si ponechala a nevěnovala ani korunu na boj proti korupci či podporu jiné nevládní organizace, pokud vím?!

O pokusu o sebevraždu se pochopitelně nezmínila při „grilování“. Nemyslím si, že by osoby, kteří mají za sebou pokus sebevraždy, kdy neustáli tlak ať už byla jeho příčina jakákoliv, že by měly zastávat tak důležité místo jako je funkce eurokomisaře, navíc resort spravedlnosti, když má za sebou tolik kontroversní minulost. Představitel spravedlnosti v EU by měl mít minulost rozhodně jinou. O schopnosti odolávat velkým tlakům, fyzické a duševní zátěži, kultivovaném vystupování, jasném a věcném formulování myšlenek a názorů, nemluvě.

Diplomacie má své vlastní pravidla a zvyky, ale také hranici, která nesmí být překročena, máli být zachována slušnost a spravedlnost. Opět jsme do EU vyslali „NESTUD“ jako v době našeho předsednictví. Doufejme, že bude odmítnut a EU potvrdí svoji morální převahu, alespoň v tomto případě. Kvalita řešení velkých věcí začíná vždy kvalitou řešení věcí malých. Malost na velkých místech přinese zkázu. Velká místa jsou velká jen díky skutečně velkým osobnostem. Jen ty jsou zárukou naděje na prosperitu.

Nekomentuji, že ČT24, která je jinak u každého, s prominutím „prdu“, přímý přenos ve svém programu uvedený neměla.

Mnohý by očekával, že po těchto informacích mne Věra Jourová, dnes poslední den jako ministryně, zažaluje pro pomluvu. Neobávám se z několika důvodů: 1. Pravda nemůže být pomluvou 2. Už mi to zdělila osobně 3. I kdyby chtěla, v případě její žaloby by nemohla o mne média mlčet tak jako dosud, tedy i o mé práci a činnosti. Obávám se, že by jí to bylo mocnými „zatrženo“, aniž bych se chtěl jakýmkoliv způsobem vyvyšovat a přeceňovat. To je také dost silný argument proti. Nicméně bych žalobu v zájmu pravdy i EU, velmi uvítal!

Mimochodem je smutné, že se řeší možné napojení Jourové na Babiše. Babiš není eurokomisař a neponese odpovědnost za resort svěřený Jourové! O to vice bude na odpovědnosti EK a EP, zda osobu s tak kontrovezní minulostí a pověstí, zvolí na tak důležité místo. Bude to signálem občanům EU o důvěryhodnosti jejího vedení a jaké hodnoty zastává. Doufejme, že dobrým!

 

Jan Šinágl, 2.10.2014

* * *

Europoslanci chtějí po Jourové písemně desítky odpovědí

Odpovědi na desítky doplňujících dotazů chtějí europoslanci po české kandidátce na eurokomisařku Věře Jourové před tím, než padne definitivní stanovisko k výsledku jejího středečního slyšení. Plyne to z návrhu textu dopisu, kterým europoslanci žádají předsedu Evropského parlamentu Martina Schulze, aby jejich otázky předal předsedovi příští Evropské komise Jeanu-Claudeovi Junckerovi. Jourová, která by se měla v Junckerově týmu stát eurokomisařkou pro spravedlnost, ochranu spotřebitele a rovnost pohlaví kvůli rozsahu své odborné náplně musela ve středu oslovit poslance hned ze čtyř výborů. Přestože ona sama měla po tříhodinovém slyšení dobrý pocit, europoslanci se ve středu večer na hodnocení jejího vystoupení shodnout nedokázali. Vadila jim například přílišná obecnost odpovědí. Před definitivním verdiktem si tedy výbory vyžádaly ještě písemné odpovědi na doplňující otázky. Další setkání koordinátorů je naplánované na úterý, až tehdy by se tedy zřejmě mělo o Jourové rozhodnout. ČRo, 2.10.2014

* * *

Věra Jourová zdůraznila svoji nezávislost a týmovost…?

Petice na podporu Josefa Marka
dříve Ing. Arch. Marka Řičáře!

PETICE

* * *

P.S.

Eurokomisařka Věra Jourová byla obviněná v kauze Budišov. Zproštěna pro nedostatek důkazů, ne proto, že se skutek nestal! Vyšetřující policisté, kterým se přiznala, jak vypovídali před soudem pod přísahou, byli odvoláni, důkazy zničeny.

* * *

#126

2016-01-14 15:11

Velice dobře jsem znal hlavního aktéra Peťu, byla to nejhorší zrůda, jakou jsem poznal. Posílat Ukrajince na podnikatele bylo jeho hobby. A o té eurokurvě je lépe ani nemluvit.

#127

2016-01-15 14:27

Nesmíte zapomenout, že jsme (zřejmě) stále? totalitním státem, kriminálním státem, kde stále mají hlavní slovo komunisté. Ano, komunisté, kteří se rozutíkali do různých politických stran a všude možně občanům škodí. Je to obrovské zlo, které nebylo do dnešních dnů potrestáno za zvěrstva proti lidskosti, které do dnešních dnů jimi bylo spáchané. Pak se nesmíme divit tomu, že zde žádná spravedlnost není a asi ani nebude! 

* * *

Bratranec ing. arch. Marka Řičáře jmenován Papežem novým plzeňským biskupem

Tomáš Holub byl Papežem jmenován novým plzeňským biskupem - http://tisk.cirkev.cz/z-domova/tomas-holub-novym-plzenskym-biskupem/ - je bratrancem ing. arch. Marka Řičáře. Boží Mlýny melou někdy hodně pomalu, ale zato jistě.

J.Š.23.2.2016

* * *

Čeští úředníci podřízení Věře Jourové šidí Evropskou unii a nechali se chytit

Komisařka Jourová zase hájila Brauna, kterému europoslanci zazlívají, že porušil evropské předpisy, když před třemi lety v roli náměstka ministra pro místní rozvoj spolurozhodoval o zřejmě zmanipulované zakázce na monitorovací systém pro eurodotace na léta 2014-2020 … http://echo24.cz/a/isz2v/cesti-urednici-sidi-evropskou-unii-a-nechali-se-chytit ... Třem vysokým českým úředníkům z Bruselu hrozí neslavný návrat do Prahy. Během sporů o dostavbu českých dálnic se zřejmě dostali do střetu zájmů, který může donutit k rezignaci dokonce dvě eurokomisařky, Češku Věru Jourovou a Rumunku Corinu Cretuovou. Na nebezpečí upozornil jeden z e-mailů, které našli hackeři z White Media v korespondenci premiéra Bohuslava Sobotky. … Odeslal ho druhého prosince zastupující šéf kabinetu komisařky Jourové Daniel Braun náměstkovi ministra životního prostředí a bývalému manažerovi Lovochemie Vladislavu Smržovi. … Na závěr zprávy doporučuje, že je třeba s Evropskou komisí jednat zvlášť o každém projektu, v první řadě o těch, které nevyvolávají vážnější spory. Potom je Evropská komise „schválí s dalším přimhouřením očí“. Řád zaměstnance Evropské unie 11.čl. nařizuje: „Úředník plní své služební povinnosti a řídí se výhradně zájmy Unie. Nežádá ani nepřijímá pokyny žádné vlády, orgánu, organizace nebo osoby mimo jeho orgán.“ Braunův e-mail je dokladem, že Nejdl, Miko i sám Braun služební řád porušili. … Očekávaný skandál úředníků Nejdla a Brauna může ohrozit i jejich komisařky. Na oba české byrokraty se už dotazoval dopis kontrolního výboru europarlamentu odeslaný komisařce Cretuové loni v prosinci.

Tolik citace ze článku. Skutečná, nezávislá eurokomisařka, hájící zájmy EU, by musela okamžitě těmto třem svým českým podřízeným euroúředníkům dát výpověď a sama iniciovat vyšetřování a jejich potrestání. Věra Jourová se tak pokouší opět zakrývat svoji minulost. Takto neomluvitelně jedná jen člověk se špatným svědomím. Článek byl zveřejněn 4.2.2016. Dodnes veřejnoprávní média České republiky, včetně bulvárních, mlčí?!

J.Š.25.2.2015

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.40 (10 Votes)
Share

Komentáře   

-4 #11 Jan Šinagl 2014-10-03 14:42
Ano, pane Holínku, takto slyším na Hnutí ANO: Der Fall des Architekten Marek Řičář und Věra Jourová: In der Tschechischen Republik gilt immer noch nicht die uneingeschränkt e Rechtsstaatlich keit - vždy budu pro ANO pravdě a neuhýbat podstatě tématu článku, jak činíte Vy. Kde chybí argumenty, je napadán místo názoru jeho autor. To už jsme tu měli. Pokud se Vám po tom stýská, tak sledujte jiné weby.
+5 #10 Bořivoj Holínek 2014-10-03 13:58
Při Vaší sebestřednosti a aroganci, kterou jste právě svým "modrým ptákem" vyjádřil, je mi zcela jedno, pane Šinágle, zda se ve Vašich zatemnělých očích jevím věrohodným či NE (vlastně vy slyšíte pouze na ANO).
-5 #9 Jan Šinagl 2014-10-03 13:43
To bylo celostátní vysílání, pane Holínku? Ve kterém díle doporučujete koho volit a před kým varujete, tedy koho nevolit? Doufám, že jste varoval i před "modrými ptáky"? Jinak jsem opravoval chybu v příspěvku, omlouvám se Vám. Systém to samozřejmě registruje jako vždy, když se chyba opravuje transparentně. Jaké další údaje jsem "zmanipuloval"? Prosím předložte důkazy jinak jste nevěrohodným. Děkuji.
+6 #8 Bořivoj Holínek 2014-10-03 13:29
... a ještě jednu skutečnost Vám musím pane Šinágle sdělit - ona totiž mnohé vypovídá o vašem smyslu pro spravedlnost a pravdu - změnil jste pořadí, text i čas diskusních příspěvků. Prvním byl můj příspěvek v 08:21 a poté Vaše první reakce s asi hodinovým odtupem. Tudíž Vámi uváděný čas O7:25 je zmanipulovaný stejně, jako řada Vašich údajů (Vaše otázka zněla. "... zda bude či nebude válka?".
+2 #7 Bořivoj Holínek 2014-10-03 13:07
Pane, kdo chce slyšet a vidět, ten si cestu najde:
www.crtv.cz/.../

www.crtv.cz/.../
-3 #6 Jan Šinagl 2014-10-03 12:35
Oni snad války nikdy nebyly? Tak jěště prosím doplňte kdy a kde? Proč Vás tedy nevyslyšeli? Nezapomněl jste jim tehdy doporučit kterou z dosavadních, stále stejně korupčních stran volit, aby nevolili tu, která se teprve korupční může stát? Zřejmě KSČM, stejně korupční jako ostatní, má-li mít Vaše tvrzení vůbec nějakou logiku, pokud ovšem nemáte vlastní stranu? Bohužel jsem si ji nevšiml ani Vašeho jména, které by bylo slyšet či vidět v masových médiích? Čím pak to asi bude, že Vás neposlechli. Za totality to ještě uměli. Zaplať Pán Bůh, že už se začínají lidé chovat jinak. Jen chybami se člověk učí a jen hlupák chce mít jistotu předem.
+8 #5 Bořivoj Holínek 2014-10-03 09:38
BUDE!
A pokud se týká ANO, zavčas jsem varoval všechny ty, jichž jsem si až do té doby vážil a kteří veřejně přesvědčovali ty statisice voličů o správnosti volby ANO. Při Vašem citu pro čest a morálku mi to jistě nepopřete.
+1 #4 Jan Šinagl 2014-10-03 09:35
Pane Korando, hodnocení mého duševního stavu ponechte raději odborníkům a ještě normálním lidem. Gentleman dostal 6 let i díky paní Jourové. Neupírám Vám právo chovat se gentlemansky ke komukoliv. Tuto vlastnost naštěstí postrádám. Fakta jsou danná a pravda je jen jedna. Obávám se, že psychologa či psychiatra byste měl daleko spíše navštívit Vy.
-5 #3 korda45 2014-10-03 09:20
Vaše posedlost paní Jourovou začíná přecházet do fáze duševní poruchy . Zbývá snad jí vytknout už jen soulož se psem .Co taklhle být aspoň trochu gentlemanem ?
+8 #2 Bořivoj Holínek 2014-10-03 08:21
Pane Šinágle, s výše uvedeným sdělením a Vašimi představami o „formátu“ eurokomisaře (jímž Věra Jourová bezesporu NENÍ) souhlasím. Chybí mi však Vaše přiznání k tomu, že tím, že jste veřejně dlouhodobě podporoval „politické“ seskupení, jehož je pí Jourová jedinou místopředsedkyn í, nemalou měrou přispěl k dnešnímu – Vámi správně popisovanému – žalostnému stavu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)