Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Lucerna PWSZ letacek 141114Aktualizováno:Pravda a láska na okamžik zvítězila nad lží a nenávistí Libuše Rudinské. ČT se nakonecKlarov 171114 postavila k památce umučeného Pavla Wonky čestně. Estébácký film Libuše Rudinské, Michala Janouška a Libora Duška z KRNAPu a dalších jedinců z STB a KSČ včetně Josefa Mikásky z DK Vrchlabí projevujících nenávist k rodině Wonkových televize neuvádí. ČT vysílá po Václavu Havlovi a Petru Placákovi dokument o Pavlu Wonkovi dnes od 14:30 hod. "Zaťaté pěsti. Boj za spravedlnost zaplatil Pavel Wonka životem". Program ČT 17.11.2014.

Je obdivuhodné, jak vizionářsky Pavel Wonka odhadl vývoj a chování české společnosti na základě znalosti charakteru a schopností Čechů - Mrtví se bránit nemohou!

V rámci Festivalu svobody a 25.výročí Sametové něhy se v pražském kině Lucerna uskutečnila včera slavnostní premiéra dokumentu Libuše Rudinské „Pavel Wonka se zavazuje“. Na závěr této „debaty“ Libuše Rudinská prchá ze sálu před rozhněvaným publikem krátce poté, co jsem byl zplnomocněn přečíst prohlášení pana Jiřího Wonky k tomuto skandálnímu dokumentu. Ten se snaží představit Pavla Wonku jako „estébáka“ svědectvími bývalých příslušníků StB, kteří se i po 25 letech stydíHavel Wonka 080408 částečně za svá jména a obličeje. O tom, čím Pavel Wonka konkrétně škodil, jsme se nedozvěděli nic. 13 lidí, svědčících ve prospěch Pavla Wonky, bylo z dokumentu autorkou vycenzurováno. Prostě měl podepsat nějaký papír a je automaticky „estébák“ a lump. V dokumentu vystupující Václav Černík, svědčící proti Pavlu Wonkovi jako jeho spoluvězeň, mne před promítáním vulgárně napadal, odmítl se představit, hrozil mi žalobou, při pokusu ho vyfotografovat mne fyzicky napadl. Až v dokumentu jsem ho poznal. Ani 5.cenová skupina zdaleka nestačí pro představu o naprosté křivosti jeho charakteru, který dokument Rudinské vykresluje jako pravý opak. Existuje výpověď Václava Černíka, kde uvádí, že se Pavel Wonka zastával slabších a chodil ztlučený od Stolaříků atd. Černík má zbrojní pas!? Jedná se viditelně o člověka, který není normální. Jak je možné, že ho vůbec dostal?! Ve stejné době probíhalo promítání ve Vrchlabí za účasti pana Jiřího Wonky. Nikdo netleskal. Ze cca 70 lidí podepsalo petici na promítání dokumentu v ČT 8 lidí. Zdá se, že ČT „zařazuje zpátečku“?

Odhaduji, že celkové kapacity Lucerny 450 míst bylo obsazeno cca 300. Většina návštěvníků obdržela před představením letáček – viz výše. Je obdivuhodné, jak vizionářsky Pavel Wonka odhadl vývoj a chování české společnosti na základě znalosti charakteru a schopností Čechů.

Mimochodem paní Rudinská pozvala před promítáním s úsměvem na bohatý raut, tak aby nikdo neodcházel. Zaregistroval jsem jen minerálky a pití, takže byl raut zřejmě později, nebo opět lhala? Slušný člověk po promítání ztratil chuť a jen neslušná je schopen něco pozřít a popít na pozvání autorky, kdy „raut“ byl navíc zřejmě zaplacen z veřejných peněz určených původně na zcela jiný dokument. Bylo smutné, že disidenti Bok a Stárek nebyli schopni mít se pod kontrolou a chovat se odpovídajícím, kultivovaným způsobem.

Můžeme spekulovat, že to celé slouží k propagaci a vzbuzení zájmu o dokument za každou cenu, nicméně není jiné cesty, než se této nemravnosti postavit věcnými argumenty, slušností a morální převahou. Tedy vlastnostmi, které nepochybně měl i Pavel Wonka. Měl jistě i své slabosti jako každý z nás. Jsou naprosto zanedbatelné k tomu všeho, co v životě dokázal a čehož opravdovost stvrdil i svoji smrtí. Argumentovat nepodstatným ve jménu podstatného je přisouzeno jen hlupákům, v tom lepším případě. Už dvakrát jsem přespal v místnosti, kde jsou uchovány věci po Pavlu Wonkovi. Zaujaly mne nejen provedení Krakonoše v různých formách, ale i Sbírky zákonů, jdoucí rok po roku – poslední je z roku 1987…

Na propagační brožurách byl v rámci Sametové něhy a Festivalu svobody uveden dokument „Pavel Wonka se zavazuje“. Nikde jsem nenalezl informaci o konání vzpomínky u pomníku Lva letců RAF na Klárově 17.11.2014 od 18:30 hod. Měla by být nejvýše se symbolickým přeletem Gripenů! Podívejte se na skvělý film - Hřbitov pro cizince – jako bychom dnes opět začali pohřbívat naše hrdiny!

Klíčky, sametem a něhou se žádné revoluce nedělají, mají-li mít smysl a něco změnit. Nepotrestané zlo vždy posílí. Nadcházející 17.listopad bude opět zrcadlem naší skutečné povahy, charakteru a vůle. Opět zajásat, zavzpomínat – a jít na pivo? Nebo bude konečně začátkem potřebných změn?! Na politiky nelze věčně svalovat vinu. Ti dělají jen to, co jim občané dovolí – a my jsme jim dovolili za posledních 25 let takřka vše!  

 

Jan Šinágl, 15.11.2014

* * *

Mrtví se bránit nemohou

Byla jsem požádána bratrem Pavla Wonky, abych před premiérou filmu Libuše Rudinské „Pavel Wonka se zavazuje“ ve vrchlabském Divadelním klubu dne 14.11.14 přečetla dopis paní Boženy Martincové z Vrchlabí a při této příležitosti jsem řekla i svůj názor. Jiří Wonka si rovněž připravil obhajobu svého bratra. Již přivítání v tomto klubu bylo nevábné. Ředitel tohoto zařízení Jiřímu Wonkovi sdělil, že na jeho řeči není nikdo ve Vrchlabí zvědavý, ale umožní mu tedy před filmem 15 minutovou řeč a pokud to bude trvat déle, vyhodí ho. Nad „kulturností“ ředitele takového  kulturního zařízení  jsem  upřímně žasla.  Atmosféra tedy nebyla nijak optimistická a přátelská, nicméně přečetla jsem asi před  sedmdesáti diváky svůj názor:...

* * *

Vyjádření Jiřího Wonky k pomlouvačnému filmu o jeho bratrovi umučeném ve vězení

StB opět v hlavní roli. Promítání filmu o Pavlu Wonkovi ve Vrchlabí

Udavač StB Josef Stolařík, v kriminále zvaný vězni „RUDÁ SVINĚ“, žije mezi námi jako „úspešný“ podnikatel a „ctihodný“ občan !!!

Výpověď konfidenta Josefa Stolaříka proti Pavlu Wonkovi ze dne 24.7.1986!

Otřesné dopisy Pavla Wonky a jeho maminky Husákovi, Štrougalovi, FS-ČSSR, SNV a MsP!

Dopisy „agenta StB“ Pavla Wonky nejvyšším komunistickým papalášům!

Pavel Wonka - vězeň svědomí, promlouvá aktuálně i ke dnešku!

* * *

Médii umlčené 70.výročí Pražského manifestu generála Andreje Vlasova na Pražském hradu

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.94 (17 Votes)
Share

Komentáře   

0 #5 BOLŠEVICKÁ HYENA 2014-12-03 21:44
Jo, s tím plně souhlasím, kdo posbírá na ulici drby o umučeném politickém vězni komunismu, aby je pak zfilmoval, je veliká komunistická drbna. A pokud film pak vydá před celým národem ještě naschvál ke 25. výročí pádu komunismu, tak už to je naprosto amorální bolševická hyena. Viděl jsem ten film a je to komunistický hnus na zvracení.

Tohle svinstvo kdyby natočila o mém případně mrtvém bratrovi, který by se už nemohl z hrobu bránit, tak dostane taková morálně zvrácená filmařka takovou přes držku, že se zastaví až u Lenina v Kremlu... S gaunery nelze jednat v rukavičkách. Vyloží si to jako slabost protivníka a dovolí si ještě víc.
J.Kubík, svědek podrazáckých metod soudružky Rudinské
-1 #4 drbna Rudinská 2014-12-03 15:24
Posbírala drby lidí na ulici Vrchlabí, jak sama přiznala, a ty pak dala do filmu. Lidi, kteří se nemuseli pod své výroky podepsat a nést za ně právní odpovědnost. Prostě drbna posbírala od drbanů drby a natočila s dalšími drbany od StB drbanský film. Rudá Rudinská, rudá punčoška. Josef Rajman
0 #3 Jan Chlumsky 2014-11-22 01:56
Jsem nesmírně rád, že diskuze u mikrofonu dopadla pro paní režisérku tak jak dopadla. Odešla jako zpráskaná, namíchnutá komunistka. Atmosféra diskuze jí byla velice nepříznivá a tak to také mělo být. Lidé, kteří jsou slepí, blbí, nevědomí a zaujatí by nikdy neměli být připuštěni k režisérskému řemeslu. Podle mne paní Rudínská ta dotace na Váš film byla jen veliká ztráta peněz. Měla byste to všechno vrátit a omluvit se. Je vidět, že s Vaším přístupem k minulému režimu jste naprosto vedle, a že ty červené šatičky a punčošky, abyste se líbila prozrazují to, co v podstatě jste. Přisluhovač tomu, co u nás vládlo a čemu Vy s tím vaším filmovým výplodem sloužíte.
0 #2 Martin Donda 2014-11-17 19:56
Paní Rudinská patří mezi "vlastnáky". Její slovní projev se díky výplním "vlatně" nedá vůbec poslouchat. Nedoposlouchal jsem...
-3 #1 KAUZA VE SKRATCE 2014-11-15 22:16
-
Advokát chudých vs. advokátka rudých

Pavel Wonka vs. Libuše Rudinská

mrtvý disident vs. živí komunisté

demokratka Uhlová vs. marxista Uhl

pravda a láska prohrává se lží a nenávistí.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)