Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Wonka Pavel Vezen svedomiMlčí veřejnoprávní média, mlčí novináři, mlčí dokument Rudinské „Pavel Wonka se zavazuje“, Wonka Pavel Dopis 271185mlčí společnost. Jeho téze ukazují jeho skutečnou velikost a čím ohrožoval tehdejší moc. I proto musel být zavražděn. Posuďte sami Tezi č.1., ze dne 6.1.1987, napsané ve věznici Hradec Králové! – Přiložený text níže mi na moji prosbu zaslal president Václav Havel u příležitosti 20.výročí smrti Pavla Wonky. Byl přečten na demonstraci před OS Trutnov, kde dodnes soudí JUDr. Marcela Horváthová. Na smrt nemocného Pavla Wonku odsoudila – o týden později už se nenacházel mezi živými…(z tezí Pavla Wonky)

Teze č.1.: O NÁRODNÍ NESNÁŠENLIVOSTI

Motto – Stát stojí a padá se zákony, které si dal. Cicero     

V málokterém státě na světe panuje tak velká národní nesnášenlivost jed­noho občana k druhému. Kde jsou kořeny této nesnášenlivosti? Nepochybně tkví v dávné minulosti i blízké budoucnosti. Ponechme však tyto otázky stranou a zaměřme se na přítomnost a budoucnost. Vždyť z této ná­rodní nesnášenlivosti může vzniknout obrovská národní katastrofa. Tragédií je i skutečnost, že tuto nesnášenlivost přenášíme na další generace. Snažíme se ji potlačit? Nikoliv. V mnoha případech se v lidech rozněcuje pocit křivdy, zatrpklosti, bezmocnosti, apatie, nenávisti i odporu. To vše se nyní stává i limitujícím faktorem rozvoje našeho hospodářství i společnosti. Současný stav právního nihilismu, nerovnosti před zákonem, rozporu mezi slovy a činy se při směru zaváděni zdál pro mnohé výhodný. Usnadňoval prá­ci funkcionářů aparátu. Způsobil však destrukci celé společnosti, což si dnes vynucuje nezbytnost revoluční přestavby, bez níž hrozí národní kata­strofa. Přesto jsou tací, kteří se nechtějí vzdát krátkodobých výhod pře­žitého systému.

Havel Wonka 080408Vytvořili jsme ideální stav pro zhoubný nádor socialismu - bujení obrovs­kých deformací social. zákonnosti. Zajistili jsme k tomu dva nezbytné předpoklady. Za prvé - pocit vědomí beztrestnosti pro ty, kteří porušili zá­kon. Za druhé - zajistilo se, že se porušování zákonů nikdo nedozví. Pro obě podmínky je příznačné porušování principu pravdivosti, zkreslování, zatajování, formálnost.

Historická praxe opět potvrdila, kam může dospět společnost, která poklá­dala za nepotřebné dodržovat vlastní právní řád. Snažili jsme se řídit a vést stát politickými zájmy, které jsou sice třídní, ale v konkrétní praxi i případech se mohou stát pseudotřídními. Vyjadřovat zájmy jednotlivců či skupin. Není dost na tom, že již naše právo má svou třídní podstatu a je­dině může zaručit jednotný zákon, státní moci. Přestalo se však toto právo respektovat. Naučili jsme se jej i zneužívat. Dokonce se začalo: politic­kými zájmy odůvodňovat, že tu nemůžeme právo dodržet a tu jej musíme zne­užít, abychom dosáhli cíle. Pochopitelně, že vše muselo být chráněno před kritikou. Vznikaly pásma mimo kritiku. A tak vznikl právní nihilismus.

Ano, společnost se dopustila vážných chyb. Proto "Hurá” na ty, kteří to odhalují. Vytvořený systém "požírá” své kritiky. Vše co se příčí obvyklému a zavedenému. Rozsévá se nenávist a nesnášenlivost. Mašinérie jednou uvedena do pohybu, stále přináší neštěstí pro viníky i nevinné.

Wonka Teze č.1Každá společnost může dospět do stádia své krise. Potom nastane čas ji rozumně reformovat, čím dříve, tím lépe, neboť přetopený kotel je věc velmi nepři jemná. Co však bude s námi? Posuďme vyspělost naší společnosti z hlediska schopnosti přijmout nové myšlenky, pochopit je a řídit se jimi. Nové myšlenky jsme již přijali, s tím dalším je to horší. Úroveň našeho právního vědomí rovněž poklesla. Máme proto nějaké naděje do budoucna? Vrátí lidu důvěru slova, jest-li že nebudou mít praktickou realizaci? Jak se bude chuť lidu podílet na budování socialistické společnosti, nedojde-li k naplnění jeho tužeb a ideálů, nedojde-li k urychlené přestavbě v duchu potřeb daných společensko-politickým vývojem? Zatím ztrácíme sílu i dech. V duchu tradiční nesnášenlivosti obvinujeme nositele nového myšlení z antisocialismu.

Já jsem začal přestavbu zdola. Proto mám také postavení politického vězně. Jako politický vězeň vyzývám Presidenta ČSSR Dr. G. Husáka a FS ČSSR, aby začali přestavbu shora.

 

Věznice v Hradci Králové,

6.1.1987                                                                                                                                                                        

Pavel Wonka

politický vězeň čsl. státu

* * *

P.S.

Až se objeví „dokument“ o podpisu spolupráce Václava Havla s Stb, nepochybně paní Rudinská opět ráda natočí film o „estébákovi“ Havlovi. Můžeme jen doufat a také pro to sami něco dělat, aby tyto poměry přestaly a už se neopakovaly. Veřejné peníze mají být použity pro zpříkladnění těch nejlepších z nás. Společnost bez příkladných vzorů a hrdinů bude nakonec bez nich. Nemusím vysvětlovat kam to povede a komu to potom vyhovuje.

Je smutné, že redaktoři LN Petr Zídek, Jan Schneider, Marta Švagrová a jiní, resp. i jiná média, která vykreslují Pavla Wonku negativně, odmítají přijmout důkazy, dokazující, jak velmi se ve svých článcích mýlí. Pro jistotu ani nepotvrdí příjem. To už není o neinformovanosti, ale záměru, tedy i o jejich nepěkném charakteru, kdy se záměrně podílí na mediální dehonestaci statečného člověka.

Píší jako ochránci bývalých příslušníků StB. Internet je jich plný, tam kde publikují nejsou zveřejňovány opačné názory, argumentačně jejich články vyvracející. Pomluvy disidentů, pomluvy Havla, pomluvy revoluce, pomluvy demokracie, jen ne pomluvy zločinců. Naprostá žumpa. TV média a tisk jsou ke komunismu kritická, internetová média jsou pravý opak. Když nemohou do TV, tak obsadili internet. Např. Britské listy nejsou nic jiného než Rudé právo v převleku, určeny k ohlupování mladých, neinformovaných lidi. Míchají demagogicky pravdu se lží, účelově zkreslují, neuznají žádný argument, který se neslučuje s jejich představami. Diskuse s nimi je ztrátou času. Navíc jsou značně agresivní. Jan Schneider je jedním z nich, viz jeho článek typický - Poučení z případu Wonka. Obávám se, že tento člověk je jedním z těch, kdo měli podpis CH77 v popisu pracovní náplně, kromě toho, že je to spolupracovník LN, je to také od počátku pracovník BIS. Jeho články je proto nutno vnímat i z tohoto pohledu.

Komunisté rozkradli zemi materiálně, kulturně a mravně. Proces logicky pokračuje, protože nebyla tomuto procesu postavena do cesty žádná účinná překážka. Naopak jsou krádeže ještě účinnější, kdy je zneužívána demokracie pohrobky těch, co ji po léta nenáviděli jako svého „třídního nepřítele“. Pavel Wonka to vystihl a předpověděl naprosto přesně. Jeho odkaz dnešku by měl občany mobilizovat, nechtějí-li si nedávnou minulost opět zopakovat.

Pavel Wonka byl nucen psát své teze dvakrát, kopírák mu nebyl povolen. Rudinská vůbec neprojevila zájem o to co psal, ani nepoužila dokumenty, které ji poskytl historik Petr Blažek, dokonce mu zapřela, že by ji něco poskytl. Byly to tisíce stránek! Jeho maminka je jako 70-letá přepisovala na psacím stroji s pomocí lupy.

 

Jan Šinágl, 13.12.2014

* * *

Libuše Rudinská se zavazuje

Požadavek zaplatit za trailer k dokumentu „Pavel Wonka se zavazuje“ 20.000,-Kč, byl odmítnut

94 tezí politického vězně čsl. státu Pavla Wonky psané ve věznici Hradec Králové a Praha-Ruzyň od 1.ledna 1987 do 10.srpna 1987

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (7 Votes)
Share

Komentáře   

0 #2 KAUZA VE ZKRATCE 2015-01-26 17:31
.
Pavel Wonka vs. Libuše Rudinská

advokát chudých vs. advokátka rudých

mrtvý disident vs. živí estébáci

Pravda a láska prohrává se lží a nenávistí.

Normalizace je zpět. Komunistická nenávist rovněž.
0 #1 BOLŠEVICKÁ HYENA 2015-01-26 17:30
Rudinská. Kdo posbírá na ulici drby o umučeném politickém vězni komunismu, aby je pak zfilmoval, je veliká komunistická drbna. A pokud film pak vydá před celým národem ještě naschvál ke 25. výročí pádu komunismu, tak už to je naprosto amorální bolševická hyena. Film je to komunistický hnus na zvracení. Nejhorší bolševická propaganda od pádu komunismu roku 1989. Jako Rudé Právo za Husáka.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)