Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

VezeniPřestáváme mít kontrolu nad technikou a sebou samými, ona začíná ovládat nás. Je na čase začít urychleně napravovat to, co je jen logickým následkem bezbřehé touhy po nesmyslném, stále rostoucím zisku, kdy morálka zůstala kdesi stát na cestě. Musíme se pro ni vrátit a pomoci ji dohnat ztrátu. Bez ní cesta k nápravě ani dopředu nebude možná. Je to výzva každému z nás. Nemůžeme se vymlouvat jen na politiky. Ti jsou jen naším zrdcadlem. Když se změníme my, změní se nutně i politici!

Bezpečnostní situace se ve světě rapidně zhoršuje, nebezpečí se nemůže vyhnout ani naší zemi. Doby „jistého“ míru jsou pryč. Zneklidnění občané právem očekávají urychlené jednání politiků! Jak se chovají naši občané zákonodárci? Kolik z nich jste slyšeli veřejně vystoupit, slyšet jejich názor, co zamýšlejí udělat pro své voliče, zemi, jakou mají strategii? Jsou v parlamentě, ve svých kancelářích, mezi občany většinu nevidíte. Stále stejné tváře, opakujících stále stejné dokola, občany neuspokojí. Nastává doba činů. Politici začněte konat“ Občané vás nevolili proto, abyste mlčeli a nic nedělali. Hrozba terorismu se stala aktuální a trvalou součástí našich životů. Nedělejme si iluze, pokud budeme „hodní“, že se naší zemi nebezpečí vyhne.

Máme také své povinnosti vůči našim spojencům. Ti už začínají aktivně konat v zájmu svých zemí, ochrany svých občanů, která je i naší ochranou. Naučme se také konečně dávat a ne jen male a nedůstojně brát.

Naivní, neodpovědnou migrační, multikulturní politikou, která dávno přesáhla rozumnou hranici, se dostáváme sami do ohrožení. Emigraci je třeba urychleně řešit. Kapacity vyspělých zemí nejsou nekonečné, nemají-li se dostat sami do ohrožení. Argument, že není dost domácích pracovníci neobstojí. Cestou je obnova funkce rodiny, jako základu státu.

Z Ruska loni „odteklo“ 150 miliard USD zahraničního kapitálu! Sami bohatí Rusové začínají prodávat hluboko pod cenou své pozemky a lukrativní sídla. Rusko se dostává do stále větších potíží to ale neznamená, že bude méně nebezpečné, je schopné všeho, pokud se nezalekne síly větší, než má samo. Tu Západ má a musí ji ve vlastním zájmu co nejdříve dokázat uplatnit. Základem je jednota, ze které má Rusko právem obavy a dělá vše pro to, aby ji narušilo.  

Z tisku:

Na pražském letišti Václava Havla by mohl začít fungovat moderní bezpečnostní systém včetně zařízení, které automaticky rozpozná obličeje cestujících. Návrh na pořízení nových bezpečnostních systémů na jednání vlády příští týden v pondělí předloží ministr financí. Nákup zařízení má vyjít na 154 milionů korun.

Andrej Babiš: „To, co se stalo v Paříži, je nelidský, barbarský útok na lidi, kteří se nemohou bránit. Radikální islám se stává i naším problémem.“

Památce Jana Palacha se u jeho hrobu na Olšanských hřbitovech poklonil Karel Schwarzenberg. Podle něj byl Palachův čin nesmírnou obětí, kterou chtěl zachránit čest národa. "Když se podívám, co jsme s tou svobodou udělali, tak se stydím."

Ministr financí jako jeden z mála koná, bývalý ministr zahraničí jako jeden z mála mluví moudře. Potřebujeme více takových politiků. Už to není o stranické politice, ale spojení všech schopných politiků ve jménu boje proti zemi ohrožujícímu nebezpečí.

Svoji nezodpovědnou politikou ohrožuje Evropa stále více sama sebe. Svůj podíl viny máme i my, když jsme se o politiku zajímali jen při volbách. Je třeba mobilizovat občanskou společnost. Tomu musí napomoci i média!

Skvěle to ukázala německá ARD, kdy 14.1.2015 odvysílala film „Tag der Wahrheit“ (Den pravdy). Vynikající, aktuální, oslovující, nutící občana k zamyšlení a odpovědnému jednání. Dost děsivě upozorňuje na nebezpečí, které je kolem nás přítomno 24 hodin denně aniž si to uvědomujeme! ČT by měla urychleně zakoupit autorská práva a film odvysílat. To by byla skutečná veřejnoprávní služba zemi a jejímu obyvatelstvu.

Stručně k obsahu: Odborník na obsluhu atomové elektrárny dokázal sám dostat jednu plně pod svoji kontrolu a odstavil chlazení. Čas začíná běžet. Každému divákovi se nutně vybaví myšlenky na Černobyl. Nepožadoval žádné peníze. Chtěl se jen pomstít neodpovědným za smrt své milované dcerky. Německá státní zástupkyně a její kolega francouzský policista vypátrali důvod. V této zastaralé atomové elektrárně docházelo často k poruchám, byly utajovány, lidé umírali, politici vše kryli za účelem zachování vysokého zisku. Ozářena byla i tato dcerka. Otec požadoval přístup do živého vysílání a vystoupení jednoho člověka jako svědka. Ten náhle „zemřel“. Jeho video-svědectví nalezla státní zástupkyně na hrobu dcerky. Rozmluvila otci, že nemůže chtít, aby za smrt jeho dcerky trpěli miliony nevinných. Teplota atomového jádra stoupá. V poslední chvíli byl TV přenos ministra, který tvrdil že je vše pod kontrolou (sám pomáhal krýt skutečný stav) přerušen a odvysílána pravda o únicích radioaktivity a úmrtí mnoha zaměstnanců. Otec dosáhl svého, začal plakat, chystal se zapnout chlazení, v tom zasáhlo policejní komando. Byl zastřelen, doslova rozstřílen. Jedna z kulek zasáhla připravené výbušné nálože na ovládacích panelech. Film nesmírně graduje, ukazuje zpomaleně letící kulku k výbušné náloži z čehož jde „mráz po zádech“. Po explozi film končí jedinou větou: „Na světě je 400 atomových elektráren, z toho 200 v Evropě.“

Vidíte sami, do jakých různých nebezpečí se sama vystavila tzv. vyspělá, civilizovaná společnost. Přestáváme mít kontrolu nad technikou a sebou samými, ona začíná ovládat nás. Je na čase začít urychleně napravovat to, co je jen logickým následkem bezbřehé touhy po nesmyslném, stále rostoucím zisku, kdy morálka zůstala kdesi stát na cestě. Musíme se pro ni vrátit a pomoci ji dohnat ztrátu. Bez ní cesta k nápravě ani dopředu nebude možná. Je to výzva každému z nás. Nemůžeme se vymlouvat jen na politiky. Ti jsou jen naším zrdcadlem. Když se změníme my, změní se nutně i politici!

 

Jan Šinágl, 16.1.2015  

* * *

Ronald Reagan: „Svoboda je od porážky vzdálena vždy jen jednu generaci. Každá nová generace může o tu svou zase přijít.“

 

Albert Einstein: „Čeká nás velký rozvoj techniky. Dejme si pozor, aby nám sloužila, jinak budeme produkovat generace idiotů.“

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.22 (9 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)