Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pondělí 26.1.2015 od 18:00 hod. v Městké knihovně Praha: KAUZA PAVEL WONKA VE SVĚTLE (NE)VYROVNÁVÁNÍ SE S MINULOSTÍ U NÁS

Hucin a Vykoukal vozidlo VBkomentar„Hrdina“ se statusem válečného veterána Vladimír Hučín, člen Ústřední rady KAN, Wonka Pavel Vezen svedomiúčelově podporuje Libuši Rudinskou, aby odvrátil pozornost od vlastní, prokazatelné spolupráceSNB a udavačství!

„… naprosto rozumím Vašemu postoji ve věci Pavla Wonky. Jako pracovník BIS jsem již před 20 lety získal jisté informace, které potvrzují to, co píšete. Navíc jsem byl informován poslankyní Alenou Páralovou, ale o tom jsem se Vám zmínil. …“ Jako vždy, Hučín svá tvrzení žádným dokumentem nedoloží, ale vždy ví vše na všechny. Nedivme se proto, že KAN nepožaduje navrácení finančního daru od Rudinské, ani tomu, že od 29.11.2014 slibované „zpracování stanoviska ÚR KAN k dokumentu režisérky paní Libuše Rudinské: „Pavel Wonka se zavazuje“, dosud nebylo vyhotoveno, či zveřejněno. Mlčení je souhlasem. To, že KAN nepožaduje navrácení zneužitého finančního daru a neodsuzuje pomlouvačný „dokument“ ukazuje, jaký vliv má Hučín v Ústřední radě KANu a jací lidé ve vedení KANu jsou, když se nechávají ovlivňovat tak bezcharakterním a podlým člověkem. Nedivme se potom, že KAN, přes slibné začátky, je jen podivným společenstvím lidí, samo pro sebe, bez jakéhokoliv veřejného vlivu a morálního základu, hrající si na něco čím není a být ani nemůže.

* * *

---------- Původní zpráva ----------

Od: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Datum: 21. 1. 2014

Předmět:

 

HucinVážená paní Rudínská,Rudinska Libuse

naprosto rozumím Vašemu postoji ve věci Pavla Wonky. Jako pracovník BIS jsem již před 20 lety získal jisté informace, které potvrzují to, co píšete. Navíc jsem byl informován poslankyní Alenou Páralovou, ale o tom jsem se Vám zmínil.  Je to bohužel velmi smutné, ale pravda někdy hodně bolí. Svým způsobem i tak může film ukázat, co se tady dělo.    

S pozdravem Vladimír Hučín

* * *

Usnesení ÚR KAN ze dne 29.11.2014

… 3. pověřila předsedu Domlátila, Matějku a Hučína zpracováním stanoviska ÚR KAN k dokumentu režisérky paní Libuše Rudinské: „Pavel Wonka se zavazuje“. Na výrobu tohoto dokumentu KAN poskytl paní Rudinské finanční prostředky. Přítomni: Biro, Domlátil, Hučín, Kolář, Matějka, Miška, Protiva …

* * *

Jen na doplnění, bývalá poslankyně za ODS Alena Páralová je známá stoupenkyně Hučína a zpochybňující Pavla Wonku už od 90-tých let. Bude zajímavé sledovat pokračování soudního sporu ing.Tomáše Hradílka u KS Ostrava ve věci žaloby Hučína pro pomluvu. Pan Hradílek napsal pravdu, tedy se nejedná o pomluvu. V prvním kole vyhrál. Hučín se odvolal, mezitím byl oceněn jako hrdina odboje se statusem válečného veterána ministrem obrany Martinem Stropnickým a odvolací soud dal Hučínovi za pravdu?!

Při současném stavu „nezávislosti“ české justice na politicích, bude překvapením, pokud bude rozsudkem potvrzeno, že Vladimír Hučín, hrdina odboje se statusem válečného veterána, je prachobyčejný podvodník, lhář a narcis. Mne si samozřejmě nedovolí zažalovat. Pro svá tvrzení mám dostatek důkazů a svědků, na rozdíl od něho, který svá tvrzení nikdy nedoložil a které jsou jen ubohými pomluvami. To je asi to jediné, co dobře umí. Pro mne je duševně nemocným člověkem a je mi ho v podstatě líto. Nelze ale mlčet, když ubližuje jako veřejně známá osoba nevinným a slušným lidem!

Své osobní svědectví panu Hradílkovi samozřejmě nabídnu. Otázkou je, zda bude akceptováno. Panem Hradílkem jistě. Už si nejsem tak jistý zda i jeho obhájcem JUDr. Tomášem Sokolem či soudem? Nechme se překvapit. „Lež má krátké nohy, ale dlouhý život“, tak to snad v tomto případě nebude platit, doufejme …

 

Jan Šinágl, 22.1.2015

* * *

Problematická věrohodnost poslankyně Páralové napadající mrtvého Pavla Wonku

Citáty z článku:

www.novinky.cz/domaci/205768-rebelka-paralova-se-vraci-do-sveta-politiky.html

13.7.2010

Páralová (v ODS 18 let 1991-2009) se stala ředitelkou kanceláře předsedkyně sněmovny. „Tu nabídku jsem přijala, protože si myslím, že dvojice Nečas–Němcová je moje krevní skupina,“ tvrdí Páralová. (Ten Nečas, který celé roky sloužil jako poslušná figurka hlavní mafiánce Janě Nagyové, a který je vyšetřován z korupčního jednání a zneužití pravomoci se svojí ženou?)

Na protest proti přijetí Lisabonské smlouvy vystoupila roku 2009 z ODS. Je velká stoupenkyně Václava Klause. (Toho Klause, který je znám, jako proruský vlastizrádce, psychopatický narcis a ochránce amnestovaných tunelářů, který jako zločinec zneužil pravomoc a který nezná špinavé peníze?)

S ODS ale v klíčových okamžicích držela basu. (S tou ODS, která tu na 20 let zavedla a legalizovala tunelování a drancování státu - největší v historii českého národa, a klientelistickou, protekční a korupční politiku? V této ODS byla 18 let členkou? Za tuto ODS nese spoluodpovědnost?)

Jako prioritu si prý teď dává pomáhat předsedkyni komory a krýt jí záda. (Poslankyně Němcová potřebuje krýt záda? Ona snad má „čistý štít“, když je v tunelářské ODS „jen“ 18 roků? A když je jen 13 let ve vedení ODS a sněmovny? Že by měla podíl na postkomunistickém marasmu naší země?)

V každém případě prý ale ODS je teď jiná a podle ní má strana šanci být úspěšná, ne jako za Topolánka. (Cože? Šanci na úspěch, že měla ta ODS, která se v dalších letech propadla po všech skandálech na hranici volitelnosti a je poslední stranou ve sněmovně? Tak dobrý má paní Páralová odhad v ODS, v Nečase, v Klause? Tak to jistě dobře odhadne i umučeného Pavla Wonku...)

* * *

Libuše Rudinská taková, jak se zachovala a chová – jako bezcharakterní, podlá lhářka, zákeřná a zlodějka

* * *

Mirek Tobiáš Hošman: Pavel Wonka nespolupracoval, Libuše Rudinská by se měla omluvit

… Paní režisérka si nejspíš neuvědomuje, jak silná obvinění vznáší vůči Pavlu Wonkovi a jeho blízkým. Upřímně v to doufám, že jí to prostě nedošlo. Také doufám, že jí to dojde a omluví se. Pokud to neudělá, myslím si, že by se pozůstalí měli obrátit na soud, jak říká historik Petr Blažek, takový soud by nemohli prohrát.

* * *

Aktualizováno 23.1.2015:

ÚSTŘEDNÍ RADA KLUBU ANGAŽOVANÝCH NESTRANÍKŮ

U S N E S E N Í

z 3. řádného zasedání Ústřední rady KAN

ze dne 17. 1. 2015

Ústřední rada KAN

...3. konstatuje, že film „Pavel Wonka se zavazuje“, na nějž KAN finančně přispěl, svým obsahem působí nevyváženě. Podstatná část dokumentu se zabývá dokazováním a popisem Wonkovy vědomé spolupráce s tehdejší StB na základě výpovědí jejích příslušníků. Autorka L. Rudinská to vysvětluje hlavně tím, že blízcí přátelé a zastánci P. Wonky jí bohužel neposkytli vážná svědectví o jeho obětavé činnosti, nebo se prý nechtěli vyjadřovat vůbec. Přesto vidí přínos filmu v tom, že vyvolal diskuze o zrůdnosti policejního totalitního režimu a oživil vzpomínky na Pavla Wonku v době pokleslých mravů, kdy je módní relativizovat význam zla a dobra. KAN si je vědom úskalí, která přináší pomoc a podpora při hledání nejisté pravdy;

P.S.

Zatím na webu KANu je poslední usnesení ze dne 13.12.2015. Doufejme, že se brzy objeví na jeho webu i toto, včetně autorů usnesení. Životopis pana Hučína na tomto webu, místopředsedy KANu, uvádí: … Rozvedený, dcera Michala. Otec partyzán, elektrokonstruktér, vedoucí konstrukčního oddělení Meopta Přerov. Matka učitelka. … Veřejnost by jistě více zajímalo kde a jak bojoval jeho otec jako partyzán, než kde pracoval za komunistů. Vedoucím konstrukčního oddělení těžko mohl být odpůrce režimu. Chybí informace, že jeho matka byla členkou KSČ.

Reakce z webu Přerovských novin: Hučín, nemýlím-li se? Taky jeden "státní hrdina" Inu, každá doba má své papírové hrdiny. To platilo za komunistů i nyní. Psaly se o nich básně, vydávaly knížky, točily se filmy, jak oni bojovali, bili se jako lvi, mluvili pravdu.........ale, že se vlastně jednalo o zamindrákovaného sebestředného narcise, nezajímalo nikoho. Viď Hučíne.

* * *

Pondělí 26.1.2015 od 18:00 hod. v Městké knihovně Praha: KAUZA PAVEL WONKA VE SVĚTLE (NE)VYROVNÁVÁNÍ SE S MINULOSTÍ U NÁS

Dokument Pavel Wonka se zavazuje (ČR 2014, 73 minut) o významném solitérovi českého disentu, který zemřel v roce 1988 ve věku pouhých 35 let v komunistickém kriminále. Beseda za účasti režisérky filmu Libuše Rudinské s advokátem a publicistou M. Hulíkem, bývalým politickým vězněm Františkem „Čuňasem“ Stárkem, básníkem a bývalým politickým vězněm H. Chromým, historikem P. Blažkem, publicistou a někdejším undergroundovým aktivistou M. Vodrážkou, filmovou režisérkou Z. Piussi, filmovým režisérem a publicistou V. Janečkem, historikem J. Dienstbierem, politologem a filozofem J. Fialou a dalšími. Moderuje V. Hendrich.

* * *

Tento článek jsem vložil dnes po půlnoci do Přerovských novin – už byl odstraněn. Doneslo se mi, že jejich majitel má být známým či kamarádem pana Hučína? Alespoň zbyly tyto tři odkazy, když si do hledáčku zadáte mé jméno. Doufejme, že alespoň ty zůstanou?

Mimochodem i se mnou natočila L.Rudimská při demonstracích před OS Trutnov rozhovory, včetně záběrů z nich. Nic nepoužila. Pravda, po změně názvu filmu z „Pavel Wonka – advokát chudých“ na „Pavel Wonka se zavazuje“, jsem ji to zakázal a současně požádal o vrácení všech dokumentů, které jsem ji v dobré víře poslal či předal přede svědky. Na mé telefony, e-maily, doporučenou poštu s dodejnou vůbec nereagovala. To ji nebránilo jinde tvrdit, že jsem ji nic nepředal. Výtěžek sbírky na podporu dokumentu jsem všem dárcům vrátil. Mé vystoupení v dokumentu jsem ji zakazovat nemusel. Pro její podlé a nízké záměry tam nebylo zhola nic použitelného.

 

J.Š.23.1.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.11 (19 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #8 KAUZA VE ZKRATCE 2015-01-26 17:16
-
Pavel Wonka vs. Libuše Rudinská

advokát chudých vs. advokátka rudých

mrtvý disident vs. živí estébáci

pravda a láska prohrává se lží a nenávistí
+3 #7 V H 2015-01-24 23:19
Cituji Josef M.:
Pane Haramule, to hledání pravdy není tak těžké. Jenom ta pravda není černá nebo bílá. Pan Hučín šířil letáky, ničil komunistické transparenty atd. Dostal tedy medaili za 3. odboj právem. Bohužel to ale vždy hrál na obě strany a tak byl i agentem SNB roku 1972-1973, kdy udal asi 10 lidí za nedovolené ozbrojování, jak zjistil USTR a ABS, a spolupracovníkem agenta StB Karla Zejdy. Nesplňuje tak zákonnou podmínku bezúhonnosti a metál neměl dostat. Ministr obrany to asi nevěděl, takže teď je z toho problém pro MO i pro KAN... Je to nyní jen o lidech, zda si udělají kolem sebe pořádek nebo zahodí mravnost do koše.

Vyjadreni pana Hucina k jeho spolupraci s StB jsem nikde necetl a zajimalo by me velice proc mlci.Nejde o me ale jde o jeho povest- ale to vse zalezi jenom na panu Hucinovi,
0 #6 Josef M. 2015-01-24 22:37
Pane Haramule, to hledání pravdy není tak těžké. Jenom ta pravda není černá nebo bílá. Pan Hučín šířil letáky, ničil komunistické transparenty atd. Dostal tedy medaili za 3. odboj právem. Bohužel to ale vždy hrál na obě strany a tak byl i agentem SNB roku 1972-1973, kdy udal asi 10 lidí za nedovolené ozbrojování, jak zjistil USTR a ABS, a spolupracovníke m agenta StB Karla Zejdy. Nesplňuje tak zákonnou podmínku bezúhonnosti a metál neměl dostat. Ministr obrany to asi nevěděl, takže teď je z toho problém pro MO i pro KAN... Je to nyní jen o lidech, zda si udělají kolem sebe pořádek nebo zahodí mravnost do koše.
0 #5 Reagan 2015-01-23 07:18
Nezapomněl zdůraznit, že jeho tanková divize nese "čestné jméno prvního dělnického prezidenta Klementa Gottwalda". Týden předtím hovořil tehdejší ministr obrany Milan Václavík o nutnosti rozprášit protikomunistic ké demonstrace silou.


zpravy.idnes.cz/.../...
-1 #4 Reagan 2015-01-23 07:00
+1 #3 V.H. 2015-01-22 19:02
Sedel jsem predvolan v Bartolomejske a v Ruzynske veznici a prece jsem rekl sve NE. Bylo to blaznostvi? NE!!! bylo to hrdinstvi? NE!!! Zbytek zivota travim v Kanade takze v mem pripade rici estebakovi nic nepodepisi se me vyplatilo.Zavaz ky jsem ze zasady nepodepisoval ale take jsem nebyl nikdy zavreny a tak nevim jak bych se zachoval ja.
-4 #2 Josef M. 2015-01-22 18:32
Zdá se, že zkušení političtí odborníci p.Hučín a p.Páralová jenom nesprávně vyhodnotili estébácké drby kolem Pavla Wonky. A také si asi neuvědomili, že závazek ke spolupráci není ještě důkazem spolupráce, ten vyrazila StB z kdekoho. Pak to ale nejsou političtí odborníci, naopak...
-2 #1 Vitezslav Haramule 2015-01-22 14:07
Je to jasny. V cesku si hraje kazdy na svem pisecku a vubec nejde o to najit pravdu a o potrestani pacholku kteri byly ochotni slouzit kazdemu rezimu a tak plechove metaly hrdinum se tam dnes rozdavaji jak na strelnici u sv.Mateje.Profe sionalni lhari maji v cesku neomezene sance.Zajimal by me opravdu pocet obcanu v CSSR kteri pro Stb nepracovalo a neohani se svym hrdinstvim.Jede n tam obvinuje druheho a tak je tam tezke najit pravdu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)