Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Deti NorskoNa mém „tweetu“ se včera objevil tento výstižný výrok z „tweetu“ Karla Schwarzenberga. To, coDeti demonstrace předvádějí naši politici je neuvěřitelné – vláda (premiér Sobotka), MZV (ministr Zaorálek), poslanci (Chalánková) a europoslanci (Mach a Zdechovský). Pomalu celý státní aparát se mobilizuje na „ochranu“ dvou českých chlapců narozených a žijících v Norsku, přitom na Ukrajině je válka, ohrožující vážně i Evropu, která by měla být především veřejnou a politickou prioritou. Politici by měli urychleně mobilizovat sama sebe – i veřejnost! Včera jsem navštívil Norskou ambasádu v Praze. Zanechala na mne ten nejlepší dojem. Jen mne utvrdila v přesvědčení, že jsem navštívil velvyslanectví vyspělé, kultivované země, od které se máme co učit – hlavně naši politici, kteří se chovají v této kauze provinciálně vskutku jako „čeští Pepíci a Pepičky“, nedůstojně a populisticky - mají samozřejmě „úspěch“. Níže naleznete odkazy na dvě tiskové zprávy velvyslanectví Norského království v Praze. Hovoří za vše! Ptejte se, proč asi nejsou uveřejněny v celém znění ve veřejnoprávních médiích a denním tisku?!

 

LN MZ Norske brevno 230115Martin zvěřina to v dnešních LN napsal jasně. Politici mají "jasno", včetně médii „zmasírované“ veřejnosti, přitom o skutečném pozadí mohou vědět jen část, kdy informace mají většinově pouze z jedné strany, ale s vynášením „konečných“ soudů nemají problém. Osobně bych byl velmi zdrženlivý, dokud nemám přístup k lékařským a policejním zprávám, včetně minulosti otce, matky a zprávám norských pečovatelských úřadů. Politici je mít nemohou, ale o vině mají předem jasno. Manipulují tak i veřejností, které mají sloužit a ne ji využívat pro své zřejmé účelové zviditelnění. Kdyby poctivě pracovali, nemohli by mít na takovouto „práci“ vůbec čas.

To, že u nás jsou mnohem více ohrožovány tisíce dětí, díky nefunkční ochraně státu je viditelně nezajímá – včetně mezinárodního obchodu s dětmi! Např. „péčí“ státu o romská paterčata byla tato rodina zničena. Na péči o „bílá“ kroměřížská čtyřčata se stát i politici vykašlali, stejně jako na tisíce dětí, které jsou díky „péči“ české opatrovnické justice, předávány do péče takřka výhradně matkám, kdy milující otcové jsou po čase dětmi nenáviděny (matka používá často dítě jako zbraň proti otcovi – viz tzv. syndrom zavrženého rodiče, zajímají ji jen peníze).

* * *

Paterčata

… Moje sympathie jsou v tomto případě na straně romské rodiny. Kdyby ji aktivisté v mediích, i ti volně žijící, nechali na pokoji, mohla prožít celkem klidný, spokojený život. Takhle si přes ni a jejím prostřednictvím vyřizují své komplexy a předsudky miliony lidí. To nikdy nemůže vyústit v nic dobrého.

* * *

Matka posledních českých čtyřčat: Nám nikdo nepomohl, ale rodině paterčat nezávidím!

… Opravdu to tahle rodina neměla jednoduché, mnoho péče, jako mají dnešní paterčata Kiňova, se jim nedostalo. „Nikdo nevidí, kolik úsilí nás pořád stojí vybudovat třeba jen nějaké zázemí. …

* * *

E-Mail níže poslankyni za TOP 09 MUDr. Janě Chalánkové byl doručen, nebyl potvrzen, nebylo mi dosud paní poslankyní odpovězeno. Těžko asi bude? Zapomněl jsem se ještě zeptat, zda se stejně intenzivně věnuje ohroženým dětem v ČR, kolika opatrovnických soudů se zúčastnila a jak aktivně pomáhá slušným a schopným rodičům, kterým česká justice odepírá péči a výchovu vlastních dětí?!

 

-------- Přeposlaná zpráva --------

Předmět: Dotaz?
Datum: Tue, 20 Jan 2015 16:59:02 +0100
Od: Jan Šinágl Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;
Komu: Chalánková Jitka Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;

 

Vážená paní poslankyně,

sledoval jsem dnes Vaše vystoupení na ČT 24 ve věci dětí v Norsku. Kupodivu nezazněla ani jedna informace o jejich otci (má být údajně násilník a sexuální deviant?). Víte o tom něco? Na každý pád je podivné, že ani Vy ani redaktorka jste neřekli ani jedno slovo o jejich otci, což by každý soudný divák očekával? Jako kdyby nebyl, resp. byl tabu? Kde nyní žije, jak se případně podílel na odnětí obou chlapců matce? Mohla byste mi na tyto otázky odpovědět? Osobně se nedomnívám, že by tak vyspělá a bohatá země měla horší zákony a péči o ohrožené děti než naše země. Mimochodem slyšela jste o mezinárodním obchodu s dětmi, na kterém se měl podílet i Klokánek, který vede JUDr. Marie Vodičková, bývalá komunistická prokurátorka, dle webu www.k213.cz? Děkuji Vám předem za odpovědi na jistě i Vás znepokojující otázky.

V úctě k Vaší funkci a odpovědnosti

Jan Šinágl

--

SODALES SOLONIS o.s.

www.sinagl.cz

* * *

Je pozitivní, že česká společnost tak rychle reaguje, včetně sbírky na oba chlapce (už cca 500.000,-Kč). Důkaz, že není apatická, odevzdaná a je připravená aktivně konat a jednat. Můžeme proto doufat, že bude stejně aktivně reagovat i na skutečné, vážné problémy země. Jen je zapotřebí zcela jiných impulsů! Na pohled působí, že „spí“, je bez zájmu, každý plně zaujat sám sebou. Nepochybně je v tomto zdánlivém klidu skryto mnoho energie. Je jen otázkou času, kdy se projeví. Pokud falešnými signály či impulsy, bude to pro naši zemi špatné, pokud opravdovými a potřebnými, budeme mít naději nového začátku. Podmínkou je, že politici na všech úrovních správy země musí přestat sloužit sobě, ale zemi. Sami od sebe pohodlný, bezstarostný a nezodpovědný život na účet občanů nezmění. To je úkolem občanů. Jasně jim to připomenout, jinak je nahradit těmi, kdo přání občanů a potřeby země dokáží naplnit. To je prioritní povinnost občana, „hlídat“ politiky. Jejich zvolením tato povinnost nekončí, ale začíná – aktivní účastí na veřejném životě, především na komunální úrovni. Její úroveň je základem kvality vyšších správních institucí země!

 

Jan Šinágl, 23.1.2015

* * *

Prohlášení k případu dvou českých dětí umístěných do pěstounské péče v Norsku

Poslední aktualizace: 13.11.2014 //

… Případy, které se týkají sociální ochrany dětí, jsou citlivé a závažné jak pro rodiče a děti, kterých se případ týká, tak pro úřady, které se těmito případy zabývají. Je proto důležité, aby názory na tyto případy vycházely ze správných a věcných informací. Vzhledem k tomu, že norské úřady sociálněprávní ochrany dětí jsou zákonem vázány k zachování mlčenlivosti z důvodu ochrany zájmů dítěte a jeho osobních údajů, nemohou reagovat na nesprávná tvrzení, která se mohou objevovat v médiích. Právo veřejně komentovat tyto případy mají pouze fyzické osoby, které jsou účastníky případu, což může vést k tomu, že tyto případy nejsou v médiích prezentovány na základě všech relevantních informací.

http://www.noramb.cz/Embassy/news/Prohlaeni-k-pipadu-dvou-eskych-dti-umistnych-do-pstounske-pee-v-Norsku/#.VMIzGixyyGk

* * *

Pro neznalé anglického jazyka doporučuji překladač - https://translate.google.cz/ J.Š.

Child welfare in Norway and the Michalak boys

Sist oppdatert: 20.01.2015 //

http://www.noramb.cz/Norsk/ambassaden/Pressemeldinger/Child-welfare-in-Norway-and-the-Michalak-boys/#.VMIzdSxyyGl

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.19 (16 Votes)
Share

Komentáře   

0 #9 Petr Buček 2015-02-10 22:39
Vidím, že mlčíte. Zato pan prezident nemlčí a řekl totéž, co já týden před ním v této diskusi (o tom Lebensbornu). Jsem na to hrdý a zahřálo mě to u srdce; jsem rád, že máme na Hradě člověka, který se nebojí nazývat věci pravými jmény. Teď ještě zbývá, aby totéž řekli i ostatní představitelé evropských zemí, a společně pohrozili sankcemi. Pak by snad mohl být tomu zločinnému porušování lidských práv i mezinárodního práva v Norsku konec.
+1 #8 Petr Buček 2015-02-06 19:56
Můžete být konkrétnější? Který z mých předpokladů se podle Vás nezakládá na pravdě?
Jak jsem psal níže - i kdyby informace o této kauze byly v médiích zkreslené, pořád trvá má otázka, proč nebyli čeští chlapci vydáni českým úřadům. Jejich zadržování na norském území je neoddiskutovate lně protiprávní.
+1 #7 Jan Šinagl 2015-02-06 13:30
Zaráží mne ta Vaše jistota, pane Bučku, neochvějná důvěra v média a politiky, jako byste jim neochvějně věřil posledních 25 let? Proč asi nepíší o odstranění advokáta matky Pavla Hasenkopfa, o jehož morální integritě nebylo dosud důvodu pochybovat. Bude pro Vás také člověkem „nepatřícím do seznamu civilizovaných lidí?“ Také se musel bránit z autorství zločinného dodatku amnestie Václava Klause!
paragraphos.pecina.cz/.../...
+1 #6 Petr Buček 2015-02-06 12:01
Ale i kdybych se náhodou mýlil a odebrání dětí bylo oprávněné, tak v žádném případě není v pořádku to násilné zadržování nezletilých občanů České republiky na norském území, a jejich adopce v Norsku bez souhlasu zbytku české rodiny a českých úřadů. Ti chlapci mají české pasy, jsou tedy českými státními občany a pod ochranou České republiky podle mezinárodního práva. Pokud je norské úřady (ať už z jakéhokoli důvodu) odebraly českým rodičům, tak mají povinnost po skončení vyšetřování vydat tyto děti zpět českým úřadům. Jestliže tak neučinily, lze konstatovat, že Norsko porušuje mezinárodní právo a tím se vyřazuje se seznamu civilizovaných demokratických zemí.
+1 #5 Petr Buček 2015-02-06 11:59
Opravdu si myslíte, že by ta matka tolik toužila starat se o své děti a tolik o ně bojovala, kdyby to byla kriminálnice? Opravdu si to myslíte?
Podle mě je to nevinná oběť vpravdě nacistických praktik norských obchodníků s dětmi, působících pod hlavičkou státního úřadu. Zaměřují se zvláště na děti přistěhovalců, neboť ti mají omezenou možnost se bránit.
-2 #4 Jan Šinagl 2015-02-05 14:47
Pane Bučku, obávám se, že se dopouštíte stejné chyby jako politici, neznáte podrobnosti a už vynášíte nezodpovědné, konečné soudy. Kde máte jistotu, že se stejné ne-li horší neděje i u nás? Řídíte se jenom tím, co píší média? Četl jste obě TZ norského velvyslanectví? Kde máte jistotu, že otec není sexuální deviant a matka násilnice? Vy jste četl soudní spis? Proč ČT přerušila rozhovor s norskou velvyslankyní a matka nato řekla, že nemluví pravdu? Viděl jste poslední ČT 168 hodin s odpudivým chováním politiků, zastánců matky? Nikdy jste neslyšel o údajném mezinárodním obchodu s dětmi pod patronací JUDr. Marie Vodičkové, bývalé komunistické prokurátorky?
+1 #3 Petr Buček 2015-02-04 23:05
Obávám se, že srovnáváte nesrovnatelné. Únos Otíka byl jeden konkrétní zločin jedné individuální osoby, kdežto praktiky norského Barnevernetu jsou organizovaný zločin krytý státem, a hrubé porušování mezinárodního práva. Stát, který legalizuje a aktivně provozuje obchod s dětmi, není právním státem. Evropská unie by měla kolektivně uvalit na Norsko hospodářské sankce a požadovat vydání všech protiprávně zadržovaných nezletilých cizinců úřadům jejich domovských zemí.
-5 #2 Jan Šinagl 2015-01-29 00:22
Vážený pane Bučku, doporučuji k přečtení: sinagl.cz/.../...
+3 #1 Petr Buček 2015-01-28 15:26
Vážený pane Šinágle, to zločinné bezpráví, které praktikuje norská organizace Barnevernet, je plně srovnatelné s nacistickým programem Lebensborn. Z pěstounské péče se tam totiž stal velmi výnosný obchod (tito pěsnouni totiž dostávají od státu obrovské dotace) a zkorumpovaní úředníci jim "dodávají" děti, násilně vytržené z tradičních rodin na základě nepodložených křivých obvinění, nebo i zcela absurdních záminek (jedna dívka tam byla například odebrána rodičům proto, že dávala pusinky panence a nějaký demagog z toho upletl "sexuální podtext"). Případ bratrů Michálkových není zdaleka jediný, podobných případů jsou stovky.
Kromě toho, násilné zadržování nezletilé osoby CIZÍ STÁTNÍ PŘÍSLUŠNOSTI na norském území je přímým porušením mezinárodního práva, o Úmluvě o právech dítěte nemluvě. Pokud by Norsko postupovalo korektně, muselo by oba nezletilé české občany po skončení vyšetřování vydat českým úřadům. To, že tak neučinilo, svědčí o zločinné povaze norských činitelů.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)