Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Nemcov zavrazdenNa Staroměstském náměstí se dnes od 14:00 hod. sešli občané k uctění památkyMajdan pilotka 010315 Putinovým režimem zavražděného Borise Němcova. ČT byla na místě, večer v Událostech odvysílala necelých 10 vteřin o ničem! Skvělé promluvili europoslanec Jaromír Štětina a Roman Joch. Akci narušili podpůrci Putinova Ruska z řád levice. Zvláštní, že ji měli dle PČR oznámenou, ačkoliv dle zákona je možné povolit jen jednu a další jen se souhlasem prvního oznamovatele?! PČR chtěla konat, ale za této situace konat nemohla. Zástupci Magistrátu, jinak vždy na místě a pečlivě dohlížející na dodržování zákona, na místě nebyli, resp. vidět nebyli?! Samozřejmě napíši ZOI. Ruští soudruzi Od Kaštanů (přezdívka pro ruskou ambasádu v Praze) mají zřejmě stále dobré spojení na české úřady. Poučte se projevy J.Štětiny, R.Jocha a pobavte se, pokud můžete, vystoupením soudruhů, ať už bývalých či dnešních a jejich věrných. Pak i mladí pochopí, proč komunismus nefungoval a fungovat nikdy nemůže.

Majdan stanek 010315Mimochodem mi opět nebylo umožněno promluvit (moderátor Josef Bílek, předseda KONS mi řekl, na dotaz pořadatelů o čem chci mluvit, že o „Putinovi se mluvit nebude.“). Stejný člověk mi odmítl dát slovo nedávno na Václavském náměstí. Petr Marek (bez.komunistů.cz) se kupodivu nedostavil ačkoliv pořádá často shromáždění na SN?

Pomluvy na moji osobu mají stále účinek – provokatér, primitiv, nebezpečný člověk, nedávejte mu slovo a vyhýbejte se mu. Zvláštní jak ochotně lidé nekriticky uvěří bludům a pomluvám. Jsou šířeny cíleně a pro mne známkou, že svoji práci dělám zřejmě dobře.

V Rusku po „Jsem Charlie“ se už říká „Jsem Boris“, ano jsem také Boris!

 

Jan Šinágl, 1.3.2015

Dnes od 14:00 hod.: Pražský Majdan na Staroměstském náměstí za Borise Němcova a proti Putinovi!

* * *

Aktualizováno:

Odpověď Mgr. Pavla Štefaňáka z MHMP, ze dne 13.3.2015, na moji ZOI ve věci povolení shromáždění levice. PČR mi sdělila, že povoleno bylo, proto nemohla účinně konat? Povoleno nebylo, tzn. a) PČR uvěřila a nepožadovala předložení povolení od organizátorů, b) MHMP PČR mylně informoval, c) PČR nemluvila pravdu, aby nemusela konat a vyhnula se nepříjemnostem. Zbývá doufat, že zákon bude naplněn. J.Š.14.3.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.25 (12 Votes)
Share

Komentáře   

+6 #4 Josef Bilek 2015-03-03 16:45
Pane Sinagle, to je Vas nazor, ja mam zase svuj. Shodneme se aspon na tom, ze se neshodneme. :-)

Kazdopadne Vas zdvorile zadam, abyste nadale svoji energii venoval ve prospech Andreje Babise a jeho podivnemu spolku ANO, a nechal me, KONS a Prazsky Majdan na pokoji. Az budeme stat o Vase cenne rady, pozadame Vas o ne. Predem dekuji za pochopeni.
-4 #3 Jan Šinagl 2015-03-03 08:17
Pane Bílku, pokud někdo lže, nemohou být důkazem pouhá Vaše slova. Řekl jste před svědky: „O Putinovi to nebude.“ Pokud jsou charakterní, tak to dosvědčí. Bylo jich tam dost. Proč bych si to asi vymýšlel a proč asi bylo i o Putinovi tolik hovořeno? S policisty jsem mluvil, konat nemohli. Shromáždění rušeno bylo, což jste ve stánku slyšet nemohl. Stačilo si jít stoupnout mezi veřejnost do zadních řad jen pár metrů od levicových pomatenců. Jinak si Vám dovoluji doporučit, pokud budete moderovat i nadále mýtinky s vystoupením řečníků, kteří mají formát, abyste i Vy patřičný formát reprezentoval. Dovoluji si Vám proto doporučit přečíst si základy rétoriky a společenských způsobů. Být oblečen jako „somrák“ z 5.cenové skupiny, navíc s „fajfkou v hubě“, odpudivě zarostlý, ke skutečnému formátu kultivovaného moderátora k tak významnému mýtinku jistě nepatří. Úcta má být prokazována ve všech ohledech. Jako předseda KONS (Konzervativní strany) ani jí dobrou reklamu neděláte. Pokud KONS odmítl podpořit Pavla Wonku ve věci skandálního dokumentu „Pavel Wonka se zavazuje“ a podporuje prokazatelného a usvědčeného udavače SNB Hučína, který podporuje autorku dokumentu Rudinskou, lhářku, podvodnici a zlodějku, není co dodat. V tomto ohledu je Vaše přítomnost a moderování, či spíše „kecání“, urážkou všech obětí Majdanu i památky Borise Němcova.
+4 #2 Josef Bilek 2015-03-02 16:58
Co se tyce provokateru, tak opet nevidim duvod ke kritice prace policie. Magistrat samozrejme nemuze zarezervovat cele Staromestske namesti jen pro jednu akci, neni-li to neco opravdu masivniho. Ale policie (statni i mestska) zapracovala dobre. Provokatery odkazala do dostatecne vzdalenosti, aby nas nemohli vyrvavanim svych hanebnych sloganu rusit. Aspon me, i kdyz jsem zaznamenal jakysi vzdaleny randal, nijak nerusili.
+5 #1 Josef Bilek 2015-03-02 16:56
Pane Sinagle, OPET lzete. Vy jste se zeptal predsedy Prazsky Majdan z.s., jestli muzete promluvit, ze mate neco duleziteho. Ten Vam rekl, ze se nam to nehodi do pripraveneho progamu, coz jsem Vam potvrdil. Nikde jsem Vam nerekl, ze o Putinovi se mluvit nebude, aspon urcite ne v tom smyslu, ve kterem jste to pochopil. Shromazdeni bylo k ucteni pamatky Borise Nemcova, a v uvodu jsem jasne rekl, ze je ladeno castecne jako pietni, ale take bojovne proti putinovskemu rezimu. Nezlobte se na me, ale opravdu jsme tam nechteli projevy od kde koho, kdo nedosahuje formatu jiz potvrzenych recniku (Jaromir Stetina, Roman Joch, Anton Litvin, Alex Kelin a Dzamila Stehlikova). Mimo nich pak kratce promluvili Tomasz Peszinsky (predseda spolku Prazsky Majdan z.s.) a Martin Uhlir (zakladatel hnuti Chceme Demokratickou Ukrajinu).

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)