Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis IITakto se měla o Babišovi vyjádřit Radmila Křeslová. Kdokoliv byl v Čechách výjimečný, neměl nikdy velkou podporu a společnost rozděloval, včetně TGM. Názory si tvoříme na základě osobní zkušeností či nepřímo. Bohužel ty druhé jsou často v naší společnosti účelově a úspěšně zneužívány. V dobré víře pak často dobré zaměňujeme za špatné a naopak. V naší zemi se raději věří špatnému, než dobrému a naději. Uvěří se rychle, neodpovědně, často s nadšením, bez další snahy ověřit si informace i z jiných zdrojů. Setkali jsme se několikrát od listopadu 2011. Mohu potvrdit, že se jedná o zcela mimořádného člověka, výjimečnou osobnost, s fenomenální pamětí, neuvěřitelnou pracovitostí, smyslem pro kvalitní práci, dodržováním slova. Bylo mu dáno. Těch, kterým dáno bylo a dávají, nebude nikdy dost. Svoji minulost přesvědčivě vysvětlil. Mimořádné manažerské schopnosti prokázal vybudováním Agrofertu. Nyní přijal další výzvu, chcete-li mravní – zkusit začít měnit nedobrou situaci v zemi.

Neschopnost politiků a jejich stran za 25 let je zločin na zemi. Nechtějí převzít osobní odpovědnost, stále stejní kandidují za své strany, stud necítíce a neznajíce! Pokračovaní tohoto „kmotrovského kamarádšoftu“ napříč všemi politickými stranami, je jen pokračování beznaděje. Hnutí ANO zůstává stále jedinou nadějí.

Demokracie bez demokratů ničí sebe samu. V této fázi má mnohem větší naději na změnu ten, kdo získá většinu v Parlamentu s plnou odpovědností a možnostmi rychle navrhovat a uvádět potřebné změny a zákony do života země.

Je to boj o vítězství zdravého selského rozumu. Za situace, kdy není dostatek schopných lidí v Parlamentu, je přirozené, že se Babiš obklopuje lidmi jejichž kvality zná, na které se může plně spolehnout a se kterými může společně mnohem více prosadit z zájmu země a samozřejmě i svých firem a dalších podnikatelů. Komu by nevadilo, když stát poctivě vydělané peníze podnikatelů nezodpovědně rozhazuje, nebo nechá beztrestně rozkrádat!

Je nutná fáze „osvíceného“ lídra po dobu, než se vytvoří občanská společnost. Ta současná je schopna zničit sebe samu. Nevylučuji ani předčasné volby, pokud se budou potřebná řešení „řešit“ dosavadním způsobem, tzn. jen „kecat, hádat se a hlavně neřešit“.

Pokud by Hnutí ANO nezískalo v dalších volbách většinu, souhlasím s Petrem Nováčkem, který nevylučuje vznik dvojkoalice se Starosty. Přeskládalo by to naši politickou scénu. Rozhodující bude složení kandidátek k zajištění potřebné kvality budoucích poslanců. Ta současná je tristní. S tím souvisí i změna volebního zákona, aby občané volili kandidáty přímo a ne kandidátky politických stran se stále stejnými tvářemi. Bohužel i na kandidátky Hnutí Ano se dostalo nemálo kandidátů, které by jeho voliči nikdy nevolili, pokud by je dostatečně skutečně znali. Je to daň za předčasné volby, kterou nemálo kariéristů využilo. Kandidátky se nedaly uhlídat při tehdejším stavu Hnutí ANO.

Máme v Parlamentu „pátou kolonu“. Důkazem je volba místopředsedy, komunisty Vojtěcha Filipa (agent StB Falmer) v listopadu 2013, předseda KSČM, stalinistické odnože komunistické KSČ, která stále veřejně a otevřeně uctívá masové bolševické vrahy a přátelí se s tyranskou dynastií Kimů v KLDR. Byl zvolen naším “demokratickým” Parlamentem počtem151 hlasů ze 200, v tajné volbě !!! Veřejnost se tak nemohla dozvědět jména těchto 151 bezcharakterních poslanců, v podstatě soudruhů. Po 25 letech tak „demokratický“ parlament 75% hlasů schválil komunistu-agenta bez mrknutí oka a jediného slůvka kritiky svým místopředsedou. Zarazilo i mlčení veřejnoprávních médií k tomuto otřesnému faktu. Opravdu důvod hlasovat tajně a nemuset se stydět před voliči! Ti poslanci z Hnutí ANO, kteří tohoto darebáka podpořili, zradili voliče. Dát hlas tomuto pohrobkovi zločinné ideologie je zvrácenost a zrada na slušných voličích. Nabízí se otázka, kolik je mezi poslanci za Hnutí ANO bývalých členů KSČ, ostatní strany nevyjímaje, když se pro komunistu vyslovilo 75% Sněmovny?! Dost smutná výpověď o společnosti a charakteru poslanců, kterým nevadí, že jejich schůze řídí komunista, prokazatelný agent StB a reprezentant zločinné ideologie.

Bylo by vůbec zajímavé vědět, kolik bývalých členů KSČ už prošlo za 25 let Sněmovnou a Senátem a jakými politickými stranami?! Obávám se, že Sněmovna je d nes více rudá, než vůbec tušíme!

V ohrožení Parlamentem je i veřejnoprávní ČT. Má daleko k dokonalosti a veřejnoprávní službě. Pokud by ji chtěl změnit Parlament, který si 75% zvolil svým místopředsedou předsedu komunistické strany a agenta StB, nevěstilo by to nic dobrého. Že se soudruzi bývalí i dnešní budou snažit, o tom nepochybuji. Se závislou a poslušnou ČT se volby vyhrávají a popularita získává mnohem snadněji!

Hodnoťme druhé podle prokazatelně odvedené práce, ne jen podle slov. Každý budoucí politik by měl zveřejnit svůj podrobný životopis, včetně svých rodičů a majetkových poměrů. Co má za sebou a co už dokázal. Může to být i bývalý komunista, pokud neškodil jiným a chtěl dělat jen svoji práci. Jsme příliš malá země, než abychom hledali „svaté“. To je jen záruka usnadnění cesty k moci těm nejhorším. Politici se musí naučit nést za svoji práci osobní odpovědnost. Nemůže ji omlouvat ani „disidentství“, jako např. u Alexandra Vondry:

Vondra nevidí zlo

Bývalý ministr obrany Alexandr Vondra včera u soudu s Janou Nagyovou odsvědčil, že o sledování manželky premiéra Petra Nečase Vojenským zpravodajstvím na podzim 2012 nic nevěděl. To by nemělo nikoho překvapit. Neznal ani podrobnosti o zakázce za 766 milionů Kč na pronájem a obsluhu audiovizuální techniky a tlumočnické služby během českého předsednictví EU v roce 2009, kterou dostala firma Promopro. Bylo obviněno dvanáct lidí, ale ne Vondra. A Vondra samozřejmě netušil ani o nevýhodných prodejích použitých náhradních dílů pro vojenskou techniku jeho šéfem armádní logistiky, generálem Vladimírem Halenkou, který byl nyní obviněn. Jak může někdejší ministr obrany země NATO vědět tak málo o tom, co spadalo pod jeho kontrolu? Prezident Miloš Zeman minulý týden řekl k událostem v Uherském Brodě, že Češi jsou někdy příliš benevolentní k bláznům, ale nedopřávají nejvíc benevolence lidem v zodpovědných a vlivných funkcích? Právě těm obvykle projde i „vražda“.

* * *

Máme v politice stále příliš řečníků, žádné činitele (od slova čin) a žalostně málo schopných stát si za svým se všemi riziky a převzetím plné osobní odpovědnosti – i za své podřízené! Ministr zahraničí Zaorálek se chová stále více podivněji, rozhodně ne jako člověk, zastupující neměnné principy demokracie, svobody a člen vlády země, která je členem demokratických zemí Západu! Babiš ohrožuje stále více zavedené mocensko-korupční struktury, proto ho tolik napadají a pomlouvají.

Naše země i národ jsou v hlubokém mravním a morálním propadu. Potřebujeme především schopné manažery na odpovědných místech, kteří by se měli pokusit dostat pod svoji kontrolu, nefunkční, přebujelou, místy až zdivočelou správu země, kterou nikdo de facto nekontroluje!

Do budoucího Parlamentu by se měli dostat především mravně nezpochybnitelné osobnosti, které budou potřebnou „hlídací silou“ a potřebnou opozicí, v dobrém slova smyslu, vládě „manažerů“. Je tak bude možné začít „čistit“ neskutečnou džungli nepřehledných zákonů, předpisů a nařízení, které policii a justici, tedy právo a spravedlnost blokují a tím i prosperitu země. To je vize, které věřím jako jediné reálné a smysluplné v současnosti a která bude schopna začít řešit nahromaděné dědictví totality. Posledních 25 let jen logicky pokračuje ve své zděděné přirozenosti. Samo od sebe neustoupí.

Nyní mne můžete začít opět „kamenovat“. Jsem na to zvyklý, jen byste přitom neměli zapomenout na kus mé práce ve Švýcarsku a za posledních 12 let v ČR. Své zásady neměním, pouze hledám cesty, jak najít za dané situace v naší zemi ta nejlepší, realizovatelná řešení. Historie naší země je plná touhy po ideálu a také politiky „ode zdi ke zdi“, která nikdy nemůže vést k ničemu dobrému – jen k opakovanému vítězství zla, neschopnosti a hlouposti.

Přiznejme si, naše země a národ ztratila paměť, duši, kulturu, elitu, občanskou, podnikatelskou a vědeckou elitu, po generace jí vládla společenská lůza. Jsme opět na začátku s nejistým koncem.

Naučme se naději, požadavkem jistoty předem, ji zabíjíme! Hnutí ANO je stále nadějí, nezabijme ji!

 

Jan Šinágl, 13.3.2015

* * *

Diskutujte: Pavel Wonka: Teze č.1 „O národní nesnášenlivosti“

Jiri Nestler - 2015-03-13 14:04

Svycari jsou maly, pokorny a vyspely narod. Maji tendenci obcas o vecech pochybovat a podcenovat se.
Cesi-vetsinou burani, jsou taky maly narod, ale nenavistny, nepokorny a agresivni. Co ovsem prekvapuje je ceska falesna hrdost - viz jak jsou Cesi kulturne a hospodarsky vyspely narod... A pak staci pripomenout intaktni cesky stat od roku 1918, okradeni cirkvi, bankeru, Nemcu, Cechu v roce 1948 a hrdost je pryc a zustava jen ceska nenavistna pachut. A nulove sebevedomi.

* * *

Diskutujte: Višňová, dříve Weigsdorf, zničený německý hřbitov se obnovuje

Jiri Nestler2015-03-13 14:08

Nevim proc, ale kdyz jedu po nabrezi Edward Benese nebo nekde v provincii prijizdim na namesti Edwarda Benese, tak se mi chce zvracet. To je Elita - Masaryk, Benes, Gottwald, pak bolsewici a Klaus. A tohle jsou hrdinove prumerneho Cecha - zlodeji, korupcnici a mozna i osvoboditele rabovacich a mordovacich narodnich gard. Jedinny kdo sem nastesti nepasuje je Havel.

* * *

Příběh rudého zla - The Soviet Story

* * *

Poselství a stálá výzva občanům ze Sněmu Hnutí ANO 2015

* * *

Kdo tu má starost o střet zájmů AB?

V našich končinách je zvykem tlachat a hulákat a přitom ani není jasno, o čem je řeč. Tak je to se střetem zájmů, a jalovými kecy o jasném střetu zájmů u - Andreje Babiše. Trochu odbočím. Proč má AB problém najít zkušené politiky a odborníky, jež by nebyli smočení ve velkých či menších (do jedné mld.) aférách? Nejspíš proto, že takoví jsou vzácní jako ten šafrán.

Babiš je osočovaný unisono od politických lotrů a od všech, i jeho vlastních, sdělovacích prostředků, že je ve „střetu“. Tu opakuje neodbytně Tvarůžková sedmkrát, ať Jurečka řekne, že Babiš je ve střetu zájmů, tu si šlehne Takáč, že ANO je finančně dobře zajištěné hnutí a tisíce kalouskovských bubnů hlučí stále hlasitěji, že Babiš, Babiš, Babiš, je nepřítel, a ještě k tomu je ve střetu zájmů.

Povím vám, kdo je ve střetu zájmů. Vezměme si volené zástupce lidu. Dostali důvěru zastupovat zájmy lidu při správě věcí veřejných, a slavnostně slíbili, že podle svého …a svědomí budou pečovat, co řádní hospodáři, k prospěchu lidu, jejž zastupují.

Jsou ale tučně zkorumpovaní pohádkovými platy. Samozřejmě chtějí těch 130.000 brát i po dalších volbách. A kdo je může a nemusí dát na kandidátky? Přece rodná strana! Volič laskavě promine. Ty prachy za poslušnost rodné straně vždycky budou stát. Máme tu přímo schizofrenní střet zájmů.

A ty politické strany? Mohou se přetrhnout, aby voličům ukázaly, co už pro ně dokázaly. A co ještě dokáží, když vyhrají volby. Podle zákona mají za každého svého poslance i za to a ono svůj jistý příspěvek. Jasně, sloužíme lidu! Ale lobbisté nám snášejí víc! Hloupý stát nám přece své příspěvky nevezme, když si od kmotrů přes lobbisty něco přitento. Jenomže něco je za něco. Stát stranám platí a ony jej okrádají. Sem tam o nějakou tu půlmiliardu, žejo, pane Drobile?

Střet zájmů je takový rozmazaný pojem pro univerzální použití i zneužití. Takže nám ani nepřijde, když zloděj křičí - víte co.

13.3.2015 Vrbík, Zlín

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (27 Votes)
Share

Komentáře   

-6 #20 Jan Šinagl 2015-10-22 09:01
Pouhá slova, emoce, nenávist a drby, nejsou žádné důkazy, paní Karasová. Vy jste nezaregistroval a, že Babišova popularita roste i bez "koblížku" a je nejpopulárnější m politikem? Že právě registrační pokladny pomohou živnostníkům i tím, že budou od 2 mil. ročního obratu a umožní postihovat větší podvody? Kolem sebe slyším všude i od prostých lidí, podporu Babiše - všichni (ohrožení) na něho nadávají - to je v Čechách vždy znamení, že to asi dělá dobře a zavedené praktiky efektivně ohrožuje. Pro příště doporučuji více klidu, méně vykřičníku a více používat zdravého rozumu. Rozčilování a emoce mu nesvědčí. Mnoho lidí podléhá štvavé, primitivní mediální kampani proti Babišovi v čele s Kalouskem, který už měl sedět dávno jinde než v Parlamentu - i on je v ohrožení a musí sebe i své kumpány bránit. Stále více tato štvavá kampaň otevírá lidem oči a Babišovi drží palce. Mimochodem kobližky jsem také ochutnal - byly vynikající:-)
+6 #19 Jiřina Karasová 2015-10-22 01:00
[quote name="JUDrKarelVlk"]
Souhlasím s Vámi, stačí se podívat prostřednictvím jakých praktik Babiš skupuje (od venkovských babiček), jakým způsobem se dostává k nákupu různých podniků a jak nám před očima vytváří své vlastní monstrpodniky, zatímco je prokázané, že stát drží ekonomicky především malé a střední podniky, na které se tu plive a vytváří se pro ně bezprecedetně kruté podmínky. Ke všem se chová jako ke zločincům, jeden den pracujete a další 4 dny administrativně prokazujete, že nejste zloděj a grázl! Už je nás příliš, co jsme z toho unavení a zcela otrávení. A jaké si myslíte, že jsou výsledky jeho podnikání? Čím nás krmí velkopodnik? Přichcíplými kuřaty a nekvalitními uzeninami. Ale za koblihu obětují Češi cokoli! Je to korupce uplácet voliče! Možná, že před příštími volbami všichni dostanou kuře! Ale každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží. Bohužel i ten náš má co chtěla podplatitelná voličská většina.
-2 #18 Holcman 2015-04-12 16:15
K začátku článku - kdo je to Radmila Křeslová?
+14 #17 JUDrKarelVlk 2015-04-11 12:16
Členka komunistické rozvědky Kleslová vytváří kult osobnosti soudruha estébáka Babiše.Hnutí Ano nás vede k popření všech demokratických hodnot, kterých bylo dosaženo listopadovou revolucí 1989.Voliči se musí vzpamatovat a poslat ANO na propadliště dějin
-14 #16 Jan Šinagl 2015-03-20 17:40
Opět neomylně soudíte, pane Musile, už jsem demagog. Závidím Vám tu jistotu, že jste si jist, že se mýlím a čím jsem. Jednám ve víře naději, že se nemýlím, nejsem neomylný. Popřel bych smysl života a lidskou přirozenost, kdybych nepochyboval a měl předem jasno. To je přece v pořádku, že nesouhlasíte s jiným názorem, podstatné je co je pravda a co ne. Tuto odvahu jako Vy to jistě vědět a nepochybovat nemám a doufám mít nikdy nebudu. To je cesta k ještě větším omylům a chybám. Jistě, pravidla a dobré základy jsou samozřejmá, jen se shodnout co jimi je dělá české společnosti po generace problém. Zkuste si odpovědět sám proč asi?
+17 #15 Oldřich Musil 2015-03-20 17:22
Nelze vám upřít že jste obratný demagog pane Šinágle.Neupírá m vám že se snažíte (jako pan Doležal)také něco dělat,ale jinak to co jste tu napsal by se dalo přesně okopírovat na vás.Zda máte pravdu vy nebo já,to už ponechám na bodování jiným.
Jinak bych ještě dodal,že nesouhlasím s vaším názorem že by se v zájmu nešíření skepse měla zamlčovat nepříjemná pravda.Metoda účel světí prostředky totiž nemá s demokracií nic společného a pokud ji chceme dobře vybudovat,musím e se v první řadě naučit ctít její pravidla my sami.Jinak ji postavíme na špatných základech (jak o tom píše pan Doležal) a v budoucnu se nám to vymstí.
-15 #14 Jan Šinagl 2015-03-19 21:20
To je neštěstí naší země, kdekdo píše, vyzývá, kritizuje druhé, ale málokdo koná a dělá svoji práci pořádně. Stále soupeříme, místo abychom soutěžili, dělíme se, místo abychom se spojovali, závidíme, místo abychom si přáli, napadáme, místo abychom spolupracovali. Karel Mrzílek: „Jak to u nás bývá. Kdo přeroste trávník honem na něj s kosou. Kdyby tak přišel s dotazem, návrhem, slušností, úrovní. Za kopci se blýská mě se po tom stýská.“ Nesvědčí o pokornosti nikoho, kdo soudí druhé, nepochybuje, jako by byl sám Pán Bůh. Kdo skutečně pracuje, ocení práci druhých a spojí se na cestě za stejným cílem
+16 #13 Oldřich Musil 2015-03-19 20:40
Stejně tak můžete říct,že Václav Havel a jiní nenabízeli realizovatelné řešení,když přišli ve své době s Chartou 77.Tak jako Bohumil Doležal se nyní aspoň snaží něco dělat tím,že založil Klub na obranu demokracie,více zde:http://bohumildolezal.cz/
Není také pravda že nenabízí naději,je nutné jeho komentáře dlouhodobě a pozorně číst.
Jinak musím říci,že mě fascinuje vaše absolutní jistota že jenom vy víte všechno nejlépe,že máte patent na pravdu.Slušelo by vám trochu více pokory,pokud chcete napravovat svět.
-14 #12 Jan Šinagl 2015-03-18 21:59
Pan Doležal nesděluje nic nového, nenabízí realizovatelné řešení, nepřipouští naději. Požadováním jistoty předem ji pomáhá zabíjet a nevědomě podporuje zlo.
+14 #11 Oldřich Musil 2015-03-18 21:17
A jaký máte názor pane Šinágle na Bohumila Doležala?Ten má podle vás také oprávněný důvod šířit bulvární drby a desinformace?

bohumildolezal.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)