Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Ricar Valkova milost zamitnuto 060215Petice na podporu vězně svědomí České republiky Ing. Arch. Marka Řičáře v české, anglické a německé verzi!

Neškodí v souvislosti se nedávnou razií na MMR připomenout tento článek, týkající se PetraRicar Marek Formana, se kterým měla současná eurokomisařka Věra Jourová poměr a která ve stejné době působila na MMR. Jistě by nám k tomu mnohé mohl říci i ing. arch. Marek Řičář, odsouzený za podivných okolností na 7 let nepodmíněně a který bude v květnu už jeden rok ve vězení? Kdo myslíte, že je státním žalobcem? Opět Boris Havel, který dostal pana Řičáře do vězení a který se dohodl s jeho obhájcem, že není nutné, aby vypovídal!!! Nepřipomíná vám to něco z roku 2008 o tunelu Brusel-Praha? V roce 2006 tvrdil Petr Forman: "Mým hlavním omylem bylo, že jsem se vůbec se státem zapletl." V podobném smyslu se kdysi vyjádřil i pan Řičář?Ministryně Karla Šlechtová 19.března na dotaz TV potvrdila, že kauza se týká i její předchůdkyně Věry Jourové. Věřme, že tentokrát PČR a VSZ věc dotáhne do konce. „Pravda vyjde najevo jako olej nad vodu“, jak říkal Jan Antonín Baťa.

Ricar partePřipomínám i odpověď bývalé ministryně spravedlnosti ze dne 6.2.2015, ve kterém zamítlaRicar a Jourova doporučit udělení milosti ing. arch. Marku Řičářovi. Jakoby vůbec nečetla tu množství nezpochybnitelných důkazů, či neměla dostatek potřebné odvahy, které udělení milosti více než jasně odůvodňuje? Včera v Interview ČT 24 Janek Kroupa, na dotaz ve věci kauzy Budišov, zda se i nyní může něco podobného stát v kauze SKANSKA, prohlásil (od 19:25 min): „Kolem Budišova se prokázalo, že Věra Jourová nepatřila do vazby, to jsem schopen podepsat, také si myslím, že do vazby nepatřila. Nicméně nemyslím si, že to co jsme my v těch reportážích tvrdili, byla nepravda.“ Do pořadu se nechtěla Věra Jourová zapojit z důvodů, že se jí dosud Janek Kroupa neomluvil. „Podařilo se Vám s ní mluvit? Já jsem se o to nepokoušel, upřímně řečeno. Takže ne? Ne.“ Nepůsobil v této fázi přesvědčivě, nedivím se mu, ani tomu, že mi přestal zvedat svůj mobil, když jsem ho informoval o vývoji kauzy po uvěznění pana Řičáře. Neměl už zájem. Z jakých důvodů mohu jen spekulovat, ale možná byl zaneprázdněn prací na nové kauze. Obávám se, že by i dnes stále našel dost práce na kauze Budišov. V jednom měl pravdu – v ČR se vše „vykecá“, bohužel i u PČR.

Mimochodem GŘ ČT Petr Dvořák, mi na můj dopis neodpověděl, pouze ústně, že „o tom nic neví“. Faktem je, že kdyby natáčení předání dvoumilionového úplatku ministrovi TV NOVA nebylo prozrazeno Paroubkovi a odvysíláno, ve vězení by dnes pan Řičář nebyl, ale dost možná mnoho tehdejších i dnešních politiků. Ani Paroubek se nevyjádřil, přestože mi to jeho asistentka slíbila, když jsem ji požádal o zprostředkování schůzky. I mlčení je odpovědí. Kdo má čisté svědomí, nemá důvod k mlčení, tím spíše v tak závažné kauze.

Protikorupční zásah na českém ministerstvu? Prověřím, říká vlivná německá europoslankyně

Jourová? Promyslím, jak postupovat

V souvislosti se zakázkou na monitorovací systém za více než miliardu korun byly na MMR vypsány celkem tři soutěže. Dvě jsou z roku 2012, kdy ministerstvo vedl Kamil Jankovský (Věci veřejné), třetí je z loňska, kdy už byla ministryní Věra Jourová (ANO). Možnost, že by kvůli vyšetřování interpelovala právě současnou eurokomisařku Věru Jourovou, Ingeborg Grässleová nevyloučila: „V první řadě ale musím pečlivě vyhodnotiti dostupné informace, až poté se rozhodnu, jak dále postupovat.“ Je to přesně rok, co Grässleová, přijela do Prahy prověřovat chyby české v kontrole a auditech fondů EU. Konstatovala i to, že český systém udělování evropských dotací umožňoval podvádět ve velkém, přičemž úřady se dosud nesnažily zjistit, kdo z toho měl  největší prospěch.

Europoslankyni Grässleovou jsem informoval. Poslal jsem jí základní informace o kauze, stejně jako už dříve všem polským, rakouským, německým a anglickým europoslancům, včetně dřívějšímu vedení EK. Věřím, že se této kauze nový ministr spravedlnosti už vyhýbat nebude a naopak tuto stále nevyřešenou kauzu uvítá jako další možnost řešit obrovitou korupci v nejvyšších patrech politiky.

 

Jan Šinágl, 24.3.2015

* * *

MS Praha 20.10.2010: Protokol o hlavním líčení ve věci obžalovaného ing. arch. Marka Řičáře!!!

Podnět ke stížnosti pro porušení zákona ing. arch. Marka Řičáře má 55 stránek, zamítnuto čtyřmi řádky MsP - za 21 měsíců!

Připomenutí otřesných skutečnosti v případu ing. arch. Marka Řičáře

Věra Jourová, skvělá ženská…?!

Velmi ohleduplné až uctivé „grilování“ ministryně Věry Jourové ve Sněmovně

Petice na podporu vězně svědomí České republiky Ing. Arch. Marka Řičáře v české, anglické a německé verzi!

* * *

Možnosti zajištění a využití majetku pachatelů se rozšíří

Rozšířit možnosti zajištění a využití majetku lidí, proti nimž se vede trestní řízení, má vládní novela, kterou Senát schválil jen velmi těsnou většinou. Norma mimo jiné výslovně zavede povinné propadnutí výnosů z trestné činnosti a rozšiřuje možnosti prodeje zajištěného majetku bez souhlasu obviněného. Předloha má podle ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (za ANO) odstranit zákonné překážky, které brání státu účinně a účelně zasahovat do majetku pocházejícího z trestné činnosti. Cílem novely, kterou nyní dostane k podpisu prezident, je zefektivnit správu majetku zajištěného v trestním řízení a nově umožnit zajistit majetek pachatele na úhradu peněžitého trestu. ČRo, 19.3.2015

P.S.

Bude výsměchem všem slušným občanům, pokud bude platit až od 1.1.2016! J.Š.

* * *

P.S.

Eurokomisařka Věra Jourová byla obviněná v kauze Budišov. Zproštěna pro nedostatek důkazů, ne proto, že se skutek nestal! Vyšetřující policisté, kterým se přiznala, jak vypovídali před soudem pod přísahou, byli odvoláni, důkazy zničeny.

http://www.petice24.com/a/75729

#126

2016-01-14 15:11

Velice dobře jsem znal hlavního aktéra Peťu, byla to nejhorší zrůda, jakou jsem poznal. Posílat Ukrajince na podnikatele bylo jeho hobby. A o té eurokurvě je lépe ani nemluvit.

#127

2016-01-15 14:27

Nesmíte zapomenout, že jsme (zřejmě) stále? totalitním státem, kriminálním státem, kde stále mají hlavní slovo komunisté. Ano, komunisté, kteří se rozutíkali do různých politických stran a všude možně občanům škodí. Je to obrovské zlo, které nebylo do dnešních dnů potrestáno za zvěrstva proti lidskosti, které do dnešních dnů jimi bylo spáchané. Pak se nesmíme divit tomu, že zde žádná spravedlnost není a asi ani nebude! 

* * *

Bratranec ing. arch. Marka Řičáře jmenován Papežem novým plzeňským biskupem

Tomáš Holub byl Papežem jmenován novým plzeňským biskupem - http://tisk.cirkev.cz/z-domova/tomas-holub-novym-plzenskym-biskupem/ - je bratrancem ing. arch. Marka Řičáře. Boží Mlýny melou někdy hodně pomalu, ale zato jistě.

* * *

Čeští úředníci podřízení Věře Jourové šidí Evropskou unii a nechali se chytit

Komisařka Jourová zase hájila Brauna, kterému europoslanci zazlívají, že porušil evropské předpisy, když před třemi lety v roli náměstka ministra pro místní rozvoj spolurozhodoval o zřejmě zmanipulované zakázce na monitorovací systém pro eurodotace na léta 2014-2020 … http://echo24.cz/a/isz2v/cesti-urednici-sidi-evropskou-unii-a-nechali-se-chytit ... Třem vysokým českým úředníkům z Bruselu hrozí neslavný návrat do Prahy. Během sporů o dostavbu českých dálnic se zřejmě dostali do střetu zájmů, který může donutit k rezignaci dokonce dvě eurokomisařky, Češku Věru Jourovou a Rumunku Corinu Cretuovou. Na nebezpečí upozornil jeden z e-mailů, které našli hackeři z White Media v korespondenci premiéra Bohuslava Sobotky. … Odeslal ho druhého prosince zastupující šéf kabinetu komisařky Jourové Daniel Braun náměstkovi ministra životního prostředí a bývalému manažerovi Lovochemie Vladislavu Smržovi. … Na závěr zprávy doporučuje, že je třeba s Evropskou komisí jednat zvlášť o každém projektu, v první řadě o těch, které nevyvolávají vážnější spory. Potom je Evropská komise „schválí s dalším přimhouřením očí“. Řád zaměstnance Evropské unie 11.čl. nařizuje: „Úředník plní své služební povinnosti a řídí se výhradně zájmy Unie. Nežádá ani nepřijímá pokyny žádné vlády, orgánu, organizace nebo osoby mimo jeho orgán.“ Braunův e-mail je dokladem, že Nejdl, Miko i sám Braun služební řád porušili. … Očekávaný skandál úředníků Nejdla a Brauna může ohrozit i jejich komisařky. Na oba české byrokraty se už dotazoval dopis kontrolního výboru europarlamentu odeslaný komisařce Cretuové loni v prosinci.

Tolik citace ze článku. Skutečná, nezávislá eurokomisařka, hájící zájmy EU, by musela okamžitě těmto třem svým českým podřízeným euroúředníkům dát výpověď a sama iniciovat vyšetřování a jejich potrestání. Věra Jourová se tak pokouší opět zakrývat svoji minulost. Takto neomluvitelně jedná jen člověk se špatným svědomím. Článek byl zveřejněn 4.2.2016. Dodnes veřejnoprávní média České republiky, včetně bulvárních, mlčí?!

J.Š.25.2.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)