Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

…Bývalého premiéra vytvořily staré struktury a slim-shady (pochybní) byznysmeni, kteří byli jeho největšími fanoušky, pokud ovšem zpíval jejich písničku. Gross ale začal požadovat víc, než mu byli ochotni dát. Jen za to, že si s někým sedne ke stolu, chtěl pět melounů. …

Friday Edition: Grossův gangsta rap

Písnička “Stan” je příběh nejistého mladého muže bez pořádného vzdělání, který opravdu touží dotáhnout to v životě daleko. Užírá se však pocitem ukřivděnosti a na svém idolu a tvůrci se stane tak závislý, že ho nejistota dožene k sebevraždě. Kdyby “Stan” nebyl hit od Eminema, mohlo by se jednat o parodii na život Standy Grosse. Bývalého premiéra vytvořily staré struktury a slim-shady (pochybní) byznysmeni, kteří byli jeho největšími fanoušky, pokud ovšem zpíval jejich písničku. Gross ale začal požadovat víc, než mu byli ochotni dát. Jen za to, že si s někým sedne ke stolu, chtěl pět melounů. Přišla na něj paranoia a dal se na gangsta rap. Výrobci rostlinného oleje jdou po něm a jeho rodině, řekl pro Frekvenci 1. V zemi, kterou ovládají takové prohnané kluzké síly, není bezpečno, dodal. Jak zpívá Eminem, “Máš nějakej problém, Stando. Budeš potřebovat odbornou pomoc.”

* * *

O mrtvých jen dobře, ale u politiků by měla být vždy výjimka. Nějak rychle zapomínáme jeho nemravné chování a věnujeme mu příliš pozitivní pozornosti při vší úctě k životu a smrti člověka a nešťastné rodiny. Umřel bezcharakterní mafián a všehoschopný podvodník, symbol české politiky tehdejší doby. Dost možná byla jeho onemocnění Božím trestem za jeho hříchy. Zemřel „upřímný“ mafián, nic více a nic méně. Hodně zdědil po svém dědečkovi mašinfírovi, nejen vztah k mašinkám. Ne, že by podlehl okolnostem jako mladý a nezkušený, ale využil jich. O prodeji Eurotelu španělské Telefónice a roli Grosse se mlčí – i o pohybu nemalé částky peněz, které putovaly na konto jisté banky v Basileji a které používala dříve StB. Gross už nám to nepoví. Ani to, co je pravdy na jeho přiotrávení po jednom úniku velmi nebezpečného plynu z vany v jednom chemickém závodu, kdy měl jako jediný na krátký čas sundat roušku? Můžeme jen spekulovat, zda to mohlo zapříčinit vznik jeho nemoci, či urychlit její vývoj, pokud měl nemoc už ve svých  genech?

Na jeho pohřeb nemohou jít slušní lidé, pokud jsou informováni. Někteří politici se jistě zúčastní, ačkoliv nemohou nevědět. Obyčejní pokrytci, kteří svoji účastí jen ve svém pokrytectví pokračují, neznajíce hanby, studu a pokání. K tomu možná Gross ke sklonku života přece jen dospěl, díky utrpení, které bylo jen následkem jeho minulosti. Začal věřit v Boha, ale ke skutečné víře v něho patří nejen pokora, ale také upřímné pokání, přiznání viny, aby mohlo být odpuštěno. Důvěryhodným by se stalo např. darováním nemravně nabytého bohatství potřebným. To jsme u pana Grosse postrádali, pokud ovšem charitu neprováděl utajeně. Minulost a nečisté svědomí dohoní každého, premiéry nevyjímaje.

Připojuji se ke kondolenci rodině pana Grosse. Za hříchy svého otce nemůže. Bez pojmenování věcí pravými jmény se daleko nedostaneme.

Poslední rozloučení se Stanislavem Grossem má proběhnout ve středu na Vyšehradě, dopoledne pro veřejnost a poté v kapli na Vyšehradě, kde jsou pochováni největší dcery a synové naší země a našeho národa?! Pokud tomu tak bude, tak je to stejné, jako kdyby na Arlingtonském hřbitově v USA, pochovali Al Caponeho! To už by bylo opravdu donebevolající a potvrzením, že jsme stále mafiánskou zemí, kterou mají stále pevně v rukou mafiáni – ať už působí v hospodářství či v politice!

Karel Čapek se už musí obracet v hrobě z toho, co se bude v blízkosti jeho hrobu ve středu dít – doufejme, že Gross alespoň nebude na Vyšehradě pochován!

Pravda to měla vždy těžké, ale vždy musí být připomínána, abychom si uvědomili a nezapomínali jsme na skutečné hodnoty, bez kterých zůstane každá společnost nevyspělou a pokryteckou. Jan Hus nám to připomněl už před šestisty lety.

* * * 

Platím si zdravotní pojištění cca 1200,-Kč měsíčně. Stát platí důchodcům, nezaměstnaným, studentům a dalším kategoriím cca 800,-Kč měsíčně, tedy o 1/3 méně. Tedy někdo platí 1200,-Kč a jiný za stejné zdravotní pojištění nemusí platit vůbec nic. Kde je rovnost práv pro všechny občany a rovnost ceny za stejnou službu. Není to skrytá diskriminace, zneužívaní pravomoci státem? Co na to paní ombudsmanka Šabatová, specialistka na muslimské šátky?! Jsme divná země, divných lidí, divného chování, které svět rozumí a chápe stále méně. Politici nám dělají ostudu a ten, který se ji pokouší napravovat, je napadán.

Časy se začínají měnit. Doufejme k lepšímu - určitě, pokud sami přiložíme ruku k dílu a nebudeme očekávat, že to za nás udělá druhý!

 

Jan Šinágl, 17.4.2015

* * *

CVVM: Většina lidí míní, že politiky nejvíc ovlivňují úplatky

Největší vliv na rozhodování politiků mají podle většiny veřejnosti úplatky, korupce a různé lobby, nejmenší naopak občané. Vyplývá to z březnového výzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM), jehož výsledky má ČTK k dispozici. Takový názor přitom podle CVVM zastávají Češi už mnoho let. Po úplatcích a korupci a zájmových skupinách mají třetí největší vliv na politiky podle veřejnosti média, následují voliči vlastní strany, pak odbory, po nich stávky a demonstrace, průzkumy veřejného mínění, za nimi vědci a odborníci, pak sociální sítě, předposlední jsou církve a faktorem, který podle veřejnosti ovlivňuje politiky nejméně, jsou občané. Výčet těchto možností nabídli autoři výzkumu v březnu zhruba tisícovce lidí starších patnácti let. ČRo 16.4.2015

* * *

Babiš chce za "lži" Foreign Policy omluvu, jinak bude soud

Washington/Praha - Vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš chce po americkém zpravodajském webu Foreign Policy omluvu za údajnou snůšku lží, jež o něm tento zdroj napsal. Babiš, který je na návštěvě v USA, se jinak prý bude s tímto médiem soudit. Informovaly o tom Hospodářské noviny, s nimiž ministr o tématu hovořil.

Foreign Policy v článku s názvem Už i Češi mají problém s oligarchy označil Babiše za možnou hrozbu pro demokratické instituce v srdci Evropy. "Babisconi", jak se podle tvrzení autorů Babišovi přezdívá po vzoru italského miliardáře a bývalého premiéra Silvia Berlusconiho, prý představuje "bod obratu" v českých dějinách po pádu komunismu.

"Je to snůška lží a podrazů a budu se soudit, pokud se neomluví," reagoval Babiš v rozhovoru pro Hospodářské noviny. Ministr zároveň řekl, že článek vyšel na objednávku z Česka. "To je taková náhodička, že to vyšlo dva dny předtím, než jsem přišel (do USA)," sdělil.

O Foreign Policy ministr řekl, že jde o "médium, které má pověst, že píše na objednávku". "A ta novinářka, co to napsala, které je 25 let a neví vůbec nic, tak to napsala na objednávku a já se budu soudit. Už jsem je vyzval, aby se mi omluvili, a pokud se neomluví, tak si ve Spojených státech najdu advokáty a garantuji vám, že se omluví. Je to snůška lží a výmyslů," prohlásil Babiš.

* * *

Zlínský soud překvalifikoval obecně ohrožení na nezdravé potraviny, tedy z doživotí na pár let!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.29 (7 Votes)
Share

Komentáře   

+8 #2 Jiří Komárek 2015-04-18 20:25
Stanislav Gross byl takovou výraznou postavou české politiky, že ke všem článkům na Seznam.cz byla zablokována diskuze.
Jak říkal Karel Kryl: "Mocní tohoto světa by si měli uvědomit, že ta poslední košile nemá kapsy."
-2 #1 selfie 2015-04-18 18:52

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)