Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vostrejsova RomanaSoudkyně Vostrejšová „ostrá“ na soudce Cepla. O své minulosti mlčí?!VS Praha prg MM JS 300415

… Ona sama je odstrašující ukázkou tristního personálního stavu justice. Zdaleka nejsem jediný pamětník jejího profesního růstu. Rudá od profesní kolébky své kiksy v rozhodování ještě na Obvodním soudu pro Prahu 3 ustála díky stranické knížce. … S máslem na hlavě se nemá lézt na slunce, odvolacímu senátu přísluší rozhodnout a ne mediálně kritizovat kolegu, pamětník … Byl jsem soudcem před listopadem 1989 i několik let poté. Dobře si pamatuji, že většina mých kolegů se od politických postojů Vostrejšové distancovala, část pak pouze využívala jejího široce rozevřeného lůna. Až dosud jsem měl pocit, že mě v mém věku už nemůže nic tak překvapit a zhnusit. Ejhle, stalo se.

R.Vostrejšová: "JUDr. Cepl, co do znalosti procesních předpisů, co do úrovně protokolace a celkové práce se spisem, co do stylistické úrovně písemných rozhodnutí, co do počtu opravných usnesení, která vzhledem k nedbalému přístupu k plnění svých povinností musí vydat, co do počtu vrácených věcí bez věcného vyřízení proto, že pomíjí povinnosti dané mu občanským soudním řádem, jednacím řádem či kancelářským řádem, je nejméně odborně erudovaným soudcem, jehož rozhodnutí v rámci působnosti Vrchního soudu v Praze projednávám."

Dosud jsem u soudkyně Vostřejšové nevyhrál jediný soud. Odložené odvolání Agentury MM s.r.o. bylo projednáno dnes od 9:00 hod. u VS Praha - žaloby na moji osobu a požadavku „odškodnění“ za zveřejnění pravdy o Martinu Michalovi ve výši 3.650.000,-Kč. Odvolání bylo nesmyslné, ale přesto usnesením rozhodnuto o novém projednání u KS Praha, oproti očekávání velmi rychle. Soudkyni Vostrejšové vadilo, že není specifikováno jak se kdo ze žalujících cítil osobně „poškozen“. Zajímavé, že na soudy chodí pouze advokátka Mgr. Jana Gavlasová. Ostatní žalující asi soud moc nezajímá a že jich bylo?! Je zajímavé, že v prakticky stejné kauze Agenturou MM s.r.o. žalovaní Ing. Jiří Fiala a ing. Jiří Štefek (též soudce V.Cepl), byli u soudkyně Vostrejšové úspěšní a odvolání bylo Vostrejšovou zamítnuto. Soudkyně má tak viditelně „dvojí metr“, kdy prakticky stejnou věc a stejný rozsudek soudí rozdílně. Navíc žalovaní zveřejnili velmi intimní korespondenci o milostných vztazích mezi advokátkou Janou Gavlasovou a Martinem Michalem, což odsuzuji. Je mezi advokáty známou věcí, že věci, se kterými si neví rady se Vostrejšová takto „zbavuje“. Její averze vůči mně a soudci Ceplovi je známá, což může hrát také svoji roli. O dalším postupu se rozhodnu po obdržení usnesení.

Na okraj připomínám, že kauza Antonína Michala, syna Martina Michala ve věci miliardového daňového podvodu v obchodu s pohonnými hmotami se ještě nedostala před soud, kdy se táhne už od prosince 2013, či dokonce 2012?! Vyšetřování probíhá na svobodě a povedený Michalův synek si užívá blahobytu jak se patří – drahá auta, výstavba luxusního rodinného domu atd. Přitom jeho otec je zadlužen, v mnohonásobné exekuci, ale viditelně si užívá života se zpěvačkou Helenou Vondráčkovou, která už musela nechat zastavit rodinný dům v Řitce. Není to pro ni snadné, zavinila si to sama. Doufejme, že to přežije ve zdraví a že se její muž jednou dožije a dočká zaslouženého potrestání za své zločiny a podvody, kdy za sebou nechal mnoho obětí, jak mužů, tak žen.

 

Jan Šinágl, 30.4.2015

A mne nezažaluje?

* * *

Cepl je nejneschopnější soudce, co jsem řešila, říká Vostrejšová

Soudce Vojtěch Cepl je nejneschopnější soudce, kterého musela jeho kolegyně Romana Vostrejšová kdy řešit. Spojila je kauza s "justiční mafií".

Senát Vrchního soudu v Praze pod vedením Romany Vostrejšové i napodruhé nařídil někdejší nejvyšší státní zástupkyni Marii Benešové, aby se těm, které nazvala "justiční mafií", omluvila. Případ je tak u konce.

Na druhé straně barikády stál za Krajský soud v Praze právě Cepl, který dal naopak Benešové dvakrát za sebou za pravdu. Střetla se tak podle Lidových novin "dlouholetá soudkyně, která vyznává řád a disciplínu, s mladším soudcem, který je tak trochu nad věcí - chvíli soudil, pak zkusil politiku, a když v ní neuspěl, vrátil se zase do justice".

Vostrejšová si navíc o Ceplovi myslí, že je oborově neschopný. "JUDr. Cepl, co do znalosti procesních předpisů, co do úrovně protokolace a celkové práce se spisem, co do stylistické úrovně písemných rozhodnutí, co do počtu opravných usnesení, která vzhledem k nedbalému přístupu k plnění svých povinností musí vydat, co do počtu vrácených věcí bez věcného vyřízení proto, že pomíjí povinnosti dané mu občanským soudním řádem, jednacím řádem či kancelářským řádem, je nejméně odborně erudovaným soudcem, jehož rozhodnutí v rámci působnosti Vrchního soudu v Praze projednávám," řekla LN.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Cepl-je-nejneschopnejsi-soudce-co-jsem-resila-rika-Vostrejsova-188974

...S máslem na hlavě se nemá lézt na slunce, odvolacímu senátu přísluší rozhodnout a ne mediálně kritizovat kolegu, pamětník, 14. 2. 2011 16:35:54

Soudruzi však stále mají hroší kůži a jsou splachovací. Do r.1989 agilní soudružka Vostrejšová je toho klasickou ukázkou. Zda rozhodla v souladu s právem, si pro neznalost konkretního obsahu příslušného spisu netroufám hodnotit. Ale to, že si přes media troufla dehonestovat pověst kolegy, mně vzalo dech. Ona sama je odstrašující ukázkou tristního personálního stavu justice. Zdaleka nejsem jediný pamětník jejího profesního růstu. Rudá od profesní kolébky své kiksy v rozhodování ještě na Obvodním soudu pro Prahu 3 ustála díky stranické knížce. Pomocníkem jí byl i manžel coby šéf oddělení prokurátorů pro boj s protistátní činností Městské prokuratury v Praze /dnes obhájce/. Že se vzdor listopadu 1989 vyšplhala až na VS v Praze mě díky vývoji situace až tak nepřekvapuje; takových jako ona je tam jak máku v poli. Ale, že najde i drzost plivat na morálně bezúhonného kolegu mně opravdu zaskočilo. Pokud si vedení VS v Praze neuvědomí, že mediální vystoupení bývalé těžké soudružky Vostrejšové překročilo meze jejího oprávnění, pak pouze potvrdí, že jeho dosud převážně rudá ruka ruku rudé ruce myje. Byl jsem soudcem před listopadem 1989 i několik let poté. Dobře si pamatuji, že většina mých kolegů se od politických postojů Vostrejšové distancovala, část pak pouze využívala jejího široce rozevřeného lůna. Až dosud jsem měl pocit, že mě v mém věku už nemůže nic tak překvapit a zhnusit. Ejhle, stalo se. Pokud se soudce Cepl vykašle na možnost podat žalobu na ochranu osobnosti, dovedu to pochopit. Překabátění rudí stále mají šanci spravedlnost vyšachovat a mazat se s hovnem s sebou vždy nese nutnost čichat smrad.

Reagovat

Re:S máslem na hlavě se nemá lézt na slunce, odvolacímu senátu přísluší rozhodnout a ne medialně kritizovat kolegu, také pamětník, 14. 2. 2011 17:27:45

Bývalý kolego, Romanu - rudou rozhoďnožku znáte dobře. Už nás tolik nežije, ale ona si asi myslí, že jsme snad všichni vymřeli. Nevím, zda víte, že JUDr.V.Rejka po normalizačním vyřazení z našich řad skončil jako noční vrátný a zemřel jako opuštěný pes. Rudým fenám se ale pořád daří a slušný člověk musí tajit, že byl soudcem. Přeji Vám pevné zdraví.

Reagovat

Re:S máslem na hlavě se nemá lézt na slunce, odvolacímu senátu přísluší rozhodnout a ne medialně kritizovat kolegu, Max, 23. 2. 2011 21:11:03

Milí kolegové, i když jen bývalí. Rostou noví pamětníci, kteří již měli dostatek příležitostí se seznámit s "odborností" i jinými stránkami oné osoby, která je bohužel rovněž kolegyní, která je živým důkazem toho, že nejméně o sobě pochybují ti, kteří by tak měli činit od rána do večera.

Reagovat

Cepl a mafie, Jirka z Jablonce na.N., 14. 2. 2011 16:26:07

Soudce Vojtěch Cepl mladší, jde ve šlépějích svého otce,který byl rovněž obávaný soudce.Obávaný pro svůj postoj, padni komu padni. Cepl mladší jako jediný, naprosto otevřeně v cause Čunek řekl pravdu o naší justici, že je to vzájemně provázaná mafie (Arif Salichov, Němec, Vesecká). Za pravdu mu posléze dal i vrchní soud. K nelibosti mnohých, včetně dnešních diskutérů jako jsou na př. značky Niki, nebo Sigi. Bohužel Ceplů máme u nás méně než šafránu. Zato mafiánských všehoschopných poskoků přehršle. Bohužel i to vypovídá mnohé o současném stavu naší společnosti a demokracii v naší zemi.

Reagovat

Re:Cepl a mafie, kohout, 14. 2. 2011 16:30:46

Vostrejšová jen tu mafii doplňuje !!!

Reagovat

Vykonával post ministra spravedlnosti i místopředsedy vlády pro legislativu a byl zároveň prezidentským kandidátem ČSSD. Na rozdíl od Brožové Bureš nikdy nekritizoval tvrdé politické zásahy do justice a podobně jako prezident Klaus prosazoval názor, že justice má být podřízená politické moci. V tomto duchu připravil ještě jako ministr spravedlnosti její reformu, zákon o soudech a soudcích, který nicméně později opět zrušil Ústavní soud. „Stál totiž na zastaralé filozofii považující právo za jeden z rezortů vlády,“ odůvodnil tehdy zamítavý verdikt bývalý ústavní soudce Vojtěch Cepl. Jak by chtěl Bureš Vrchní soud vést, není dnes nicméně jasné. Kandidát totiž svoji vizi zatím nepředstavil.

RandalH Filip Samekpřed 2 lety

Přesně. Koho protežuje Klaus a Blažek, je nepochybně pseudodemokrat v něčích službách (jako oba jmenovaní). Jednoduchou rešerší najdete třeba, že Bureš "vstoupil v roce 1986 do KSČ. Krátce po listopadu 1989 stranickou knížku vrátil a zmínku o členství odstranil i z oficiálních životopisů."

* * *

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.48 (21 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #1 Absolutní FRAŠKA 2015-07-10 10:26
Vostrejšová sama jede v té v mafii, a proto ji taky dostaly k zametení: Verdikt vynesla soudkyně Romana Vostřejšová, Benešová ovšem upozorňuje, že její manžel – advokát Josef Vostrejš – byl za působení Benešové na Nejvyšším státním zastupitelství trestně stíhán ,a když byla Benešová nejvyšší státní zástupkyní, tak bylo Vostrejšovi zpřísněno jeho obvinění. Později ovšem Benešovou vystřídala Renata Vesecká a pod jejím vedením Nejvyšší státní zastupitelství stíhání advokáta zastavilo. Podle názoru Benešové na to měla Vostrejšová upozornit jak předsedu Vrchního soudu, tak i účastníky řízení.
Benešová v dovolání upozorňuje i na to, že dcera soudkyně Vostrejšové pracovala v minulosti jako koncipientka v kanceláři Josefa Lžičaře. Ten přitom ve sporu o justiční mafii zastupoval dalšího. Vostrejšová vzkazuje, že se všechno odehrálo už velmi dávno a kdo vedl Nejvyšší státní zastupitelství v době stíhání jejího muže, prý ani nevěděla. FRAŠKA!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)