Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LM Svata trojice PK 200515Otázkou je u kolika tomu tak bylo, kdo ještě chápe, má vůli chápat a kdo tento skvělý film vůbecOlsany 8 RAF 120515 viděl?

ČT 2 vysílala film včera od 21:40 hod., kdy přednost na stejném programu dostaly „Letecké katastrofy“, ale i tak díky ČT. Možná jsem k této volbě přispě dopisem gen. řed. ČT Petru Dvořákovi ze dne 20.4.2015? Bylo symbolické, že ve filmu byl ukázán krátce velký hřbitov Rudoarmějců na Olšanech. V roce zhotovení filmu 1991 ještě svůj hřbitov RAF letci na Olšanech neměli. Dnes už ho mají – malý pomníček… Citáty z filmu: „Kdo v této zemi padne a opět se zvedne, už se nikdy nenarovná“. „Kdo v životě hodně trpěl, stačí mu málo k radosti – i k pláči.“ Dnešní komentáře Petra Kamberského v LN Svatá trojice a Tomáše Baldýnského Chudák Jágr, nepotřebují dalšího LN Chudak Jagr TB 200515komentáře. Evropa se opět ocitá na prahu války – na Ukrajině už dávno je, jenom si to nechceme připustit. Obávám se, že odhodlaných k boji a oběti jako byli naši piloti RAF, má dnes naše země daleko méně. Citace ze článku „Anexí Krymu skončila epocha lásky“ níže, je více než vypovídající. Baťa by dnes řekl: „Je třeba sedlat“? Ale není na co a kdo. Hrozí, že budeme opět „osedláni“ jinými a poslušně opět sloužit, „držet hubu a krok“. To jsme opravdu tak nepoučitelní? Budeme se opět chovat jako národ cyklistů, kteří „nahoře šlapou, dole se hrbí“, jen kritizují a nadávají v bezpečí hospod a chat?!  

* * *

Diskutujte: Hřbitov pro cizince


Oldřich Musil ( Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. ) — 2015-05-19 19:41

Drama bylo vysíláno 17.listopadu 2013 na ČT 1 od 14:50 hod., kdy se nedívá takřka nikdo! Drama mělo být vysíláno od 20:00 hod. místo „Ryba smrdí od hlavy“ na ČT 2. Repríza se nekoná! Něco v naší zemi pořádně smrdí – i ty „hlavy“ ve veřejnoprávní ČT! Jedna věc se Čechům (té většině) nedá upřít. Jsou to géniové zla. Mazaní všemi mastmi. Nikdo nemůže vedení ČT obvinit, že se o zločinech padesátých let mlčelo, že se o tom v televizi nic nedalo. A že se v té době většina diváků nedívala na televizi? Inu, musíme se přece přizpůsobit tomu, co lidi více zajímá. Alibi však máme a tak nám nic nemůžete. Žádný zlý úmysl nám nedokážete.

* * *

Dosavadní pasivita Západu dává Vladimíru Putinovi možnost zvolit si místo, čas a intenzitu vojenského, mediálního a diplomatického útoku

… Odpovězme Rusku stejnými recep­ty hybridní a informační války. Není monolitem, má vlastní nespokojené sociální vrstvy, separatisty i ekono­mické problémy. Rusko vždy rozumě­lo pouze síle a odhodlání. Snahu o dia­log vnímá jako slabost. Přitom se jed­ná o agresivní ropný emirát, před rokem 1989 označovaný za Horní Voltu s raketami. Nacionalistický gang Noční vlci musí sedlat americké motorky Harley-Davidson, luxusní automobily, ve kterých jezdí oligarchové, drahé obleky Vladimíra Putina a Sergeje Lavrova, to vše bylo vy­robeno, utkáno či ušito mimo Rusko. Nepomáhejme Kremlu obchodem, úvěry, vědeckými kontakty ani posky­továním prestiže. Jakákoliv spoluprá­ce Rusy posiluje, nikoliv civilizuje, a činí je nebezpečnějšími.

Blbý, nebo navedený?

Říká se „musí být blbý, nebo navede­ný“. Co z toho platí pro některé evrop­ské a české politiky, kteří v reakci na ruskou agresi mluví způsobem, jako by je na padáku shodili z ruského leta­dla? Cesta Miloše Zemana na oslavy 9. května do Moskvy nebyla ničím ji­ným než holdem Vladimíru Putinovi. Stejně jako komunistický prezident Gustáv Husák se pokoušel implanto­vat srdce Evropy do zadku Ruska. Vě­řím, že Václav Havel by místo do Moskvy jel 8. května do Kyjeva.

Ze článku Viléma Bartáka: Anexí Krymu skončila epocha lásky (LN 20.5.2015)

* * *

P.S.

K „blbý a navedený“ bych ještě doplnil vydíratelný či všehoschopný.

 

Jan Šinágl, 20.5.2015

* * *

Zapomenutý vojenský hřbitov západních vojáků na Olšanech

Z české historie: ztraceno a nalezeno

* * *

Naše „žvanírna“ se opět „vyznamenala! Přijala v prvním čtení návrh zastupitelstva Karlovarského kraje na zavedení krajských dálničních známek v ceně 300,-Kč. Doufejme, že zákon neprojde. Cena roční dálniční známky je 1500,-Kč, tzn. 4,-Kč denně. To je cena jedné cigarety, či pětinásobek průměrné ceny piva v restauraci! Kdo má auto, může si jistě dovolit i „luxus“ zaplatit celoroční DZ, tedy i ten, kdo má starší auto, když má jistě na tu cigaretu i to pivo. Navíc „žvanírna“ povolila max. rychlost na dálnicích (v určitých úsecích) na 150 km! Pochybuji, že je hodně těch, kteří kvůli 1500,-Kč nepoužívají dálnice (hlavně majitelé starších aut) a pokud ano, tak se tím jen zvýší nebezpečnost na dálnicích, kdy těžko budou jezdit tito „sváteční řidiči“ 150 km/hod. Výsledkem nového zákona by bylo nepochybně méně peněz z prodeje DZ a více nehod – a mrtvých na dálnicích. Bylo by tak i méně peněz na opravu stávajících a výstavbu nových dálnic.

Je mi skutečně líto těch několika skutečných zástupců občanů, kteří slouží zemi a ne sobě. Většina jsou „zas-tupci“, sloužící jen sobě či i „zástupcům zástupců“, ať již vědomě či ne. „Žvanírna“ by měla raději zasedat v Bohnicích, pokud už nechceme celou zemi nazvat jako jedny velké Bohnice. Kdysi zemi obepínající ostnatý drát nahradila vše obepínající hloupost či všehoschopnost, jejíž základy položili původci ostnatého drátu. J.Š.  

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.67 (6 Votes)
Share

Komentáře   

-5 #4 Oldřich Musil 2015-05-22 08:40
Cituji Pavel:
..ty nech nase svedomi na pokoji a nesetr se do nej kolaborantskej fizle !!

Kdo má čisté svědomí a větší inteligenci,ten se neskrývá zbaběle v anonymitě a zmůže se na mnohem slušnější a inteligentnější argumenty.
Sám tu předvádíš svoji ubohost a nízkou inteligenci.Slu šní lidé si už o tobě svůj názor vytvoří sami.
+3 #3 Pavel 2015-05-22 06:09
..ty nech nase svedomi na pokoji a nesetr se do nej kolaborantskej fizle !!
-4 #2 Oldřich Musil 2015-05-21 14:08
Cituji pavel:
..nech nas cechy na pokoji ty fizle...

Vida,ubohá potrefená husa zakejhala ten jediný argument na který se zmůže.Inu,pro pravdu se každý zlobí a koho svědí,ať se drbe.
+4 #1 pavel 2015-05-21 03:41
..nech nas cechy na pokoji ty fizle...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)