Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Fiala Novinky CZDnes od 11:15 hod. byla u OS Praha 2 projednávána, ve zkráceném řízení, žaloba ing. JiříhoOSP2 Fiala prg 180615 Fialy na MsP za finanční náhradu státem způsobené hmotné škody. Byl předveden eskortou. Ze současného, opět nezákonného tříměsíčního trestu, mu zbývají 3 týdny. Samosoudce JUDr. Eva Hodačová. Zástupce MsP se omluvil. Z řad veřejnosti se dostavilo 11 občanů. Jednání trvalo necelou hodinu. Po pětiminutové přestávce vynesla soudkyně šokující rozsudek. Žalující stranou navrhovaní svědci byli odmítnuti. Pan Fiala argumentoval klidně, věcně. Zvukový záznam jsem pořídil. Měl by být součástí vyučování na právnických fakultách jako ukázka, jak flagrantně je u nás možné zcela nespravedlivě soudit a překrucovat právo. Soudkyně působila jako úřednice, upjatě, byla viditelně nejistá a nervózní. Fotografování a video záznam nedovolila se zdůvodněním, že si nepřeje aby byla „zviditelněna“. Vůbec se jí nedivím.

Po skončení jednání jsem ji slušně, klidně oslovil. Nestačil jsem se divit, jak byla najednou agresivní. Vyhrožovala mi násilným vyvedením ze soudní síně. Viditelně nesloužila spravedlnosti. Splnila zadání, jiné vysvětlení není. Na odchodu jsem jí v klidu řekl jediné slovo – svědomí. Mlčela. Pan Fiala se může odvolat. Jeho nezákonné věznění potvrdil i Nejvyšší soud ČR. Tedy jistě by se měl domoci jednou práva. To stojí především čas. I to může být smyslem tohoto rozsudku a dalším, záměrným trestem. Bude jistě žalovat i za nemajetkovou újmu.

V této souvislosti připomínám kauzu „Budišov“, kdy současná eurokomisařka Věra Jourová, poté co odvolala své přiznání a opustila vazbu po 33 dnech, obdržela od státu cca 3 miliony korun za způsobenou újmu, velmi rychle.

Spravedlnost stále neměří stejným metrem. Není divu, když česká justice má stále ještě hodně daleko k nezávislosti. V jejích řadách je stále příliš mnoho lidí, které by se ve vyspělých společnostech nikdy soudci stát nemohli. Mají zato jiné „kvality“, mocnými oceňované. Slouží státu a spravedlnosti, ale jako bezpáteřní služky a sluhové. JUDr. Eva Hodačová je jedna z nich. Nikdo z přítomné veřejnosti o tom nepochyboval.

 

Jan Šinágl, 18.6.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)