Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

„Vidíme-li nespravedlnost a mlčíme-li k ní, pášeme ji sami“. J.J.Rosseau

Prerov 6 hrbitov Kriz 190615Žádný z pozvaných, vysoce postavených politiků se do Přerova nedostavil, zato byli opět bohatěPrerov 7 hrbitov napis 190615 zastoupeni v Lidicích a Ležácích… ČT se dostavila, ČRo ne. Je otázkou, co a kdy veřejnoprávní ČT vysílala? Obávám se, že ani po 70.letech od masakru, nemají nevinné oběti zasloužený prostor v hlavních večerních Událostech, zato o to více nevinné oběti z Lidic a Ležáků. Stále se bojíme pravdy. Male upřednostňujeme jen české oběti a utajujeme vlastní zločiny!

Sluší se připomenout nedávní vyjádření jednoho židovského vězně nacistického koncentračního tábora, který řekl na ČT, že atentát na Heydricha by měl smysl pouze tehdy, kdyby byl impulsem k začátku povstání. Takto vedl jen ke tragédii Lidic, Ležáků a dalším tisícům zbytečných obětí následných represí, které se potom projevily i ve zvýšené nenávisti k českým Němcům a dalším nevinným obětem. Presidenta Beneše před atentátem varoval i odboj. Nebyl vyslechnut. Beneš dosáhl svého – gesta spojencům, že český národ „bojuje“. Nebylo to nic jiného než egoistické, zločinné rozhodnutí. Proto měl být Beneš také obžalován jako válečný zločinec a ne po abdikaci a zbabělém útěku do zahraničí, jako vrchní velitel armády, jako nezvolený, abdikovaný, se ujmout presidentského úřadu. Jen tím prokázal svoji zločinnost a bezpáteřnost. Naopak charakter a páteř prokázal president dr. Emil Hácha. S Benešem se dobře znali, přesto nechal dr. Háchu žalostně zemřít na Pankráci, kdy na něho dozorci močili, těžce nemocného člověka a kdy mu byla odmítnuta lékařská péče!!!

 

Prerov 4 hrbitov deska 190615

Po tomto pietním aktu se účastníci na žádost německé strany přesunuly k pomníku obětemPrerov 5 hrbitov deska 190615 II.světové války. Poté následoval pro pozvané oběd v Městském domě. Odpoledne proběhl na přerovském Zámku křest knihy Františka Hýbla „Krvavá noc na Švédských šancích nedaleko Přerova 18. a 19.června 1945“, poté byl v Korvínově domě promítnut dokument slovenské TV z roku 2007 „Noc na Švédskom vale“ I.část (O tragédii během návratu Karpatských Němců na Slovensko v r.1945. Zde je II. část dokumentu). Další otřesný dokument „Masakr na Švédských šancích“ je z roku 2000 – ČT, scénář a režie Jana Hádková.

Den byl zakončen večerním promítáním na Zámku, premiérou dokumentu „Bez šance“. V sobotu bylo uctění památky nevinných obětí ukončeno pochodem a ekumenickým setkáním poblíž místa hromadného hrobu, kde byla instalována pamětní deska.

Prerov BEZ SANCEOslovil jsem dopisem prezidenta Miloše Zemana, předsedu vlády Bohuslava Sobotku,Prerov 18 hromadny hrob ministra Jiřího Dienstbiera, předsedu Sněmovny Jana Hamáčka, předsedu Senátu Milana Štěcha, místopředsedu Senátu Přemysla Sobotku, místopředsedu Senátu Zděnka Škromacha, hejtmana Michala Haška, primátora Brna Petra Vokřála, GŘ ČT Petra Dvořáka a GŘ ČRo Petra Duhana. Ředitel odboru protokolu kanceláře prezidenta republiky Jinřich Forejt, mi odpověděl, že prezident plánuje návštěvy na měsíce dopředu. Předseda Sněmovny Jan Hamáček se omluvil z důvodů doprovázení prezidenta Zemana při jeho návštěvě Sněmovny. Ostatní oslovení dodnes nezareagovali.

Zločiny nacistů jsou připomínány veřejnoprávními médii vždy celostátně, ale naše zločiny vždy jen místně. Pokud celostátně, tak často jednorázově a většinou v pozdních hodinách, k ránu či během dne.

Moje žádost k rukám Vlády ČR, prostřednictvím ministra Jiřího Dienstbiera, ve věci zavedení celostátního Památného dne vyhnaných, zůstala nevyslyšena… Jen potvrzuje „upřímnost“ české strany a prázdnost jejich slibů, zatímco německá strana upřímnost svých slov dokazuje neustále svými činy a skutky.

Jaký bude asi výsledek další cesty českého premiéra do Mnichova? Slova a sliby Petra Nečase zůstala nenaplněna – dojde k podobnému i po chystané návštěvě premiéra Bohuslava Sobotky v Mnichově ve dnech 29. a 30.6.2015? Tím nemyslím i k pádu vlády, ale zhoršující se situace v zemi a vzrůstající nespokojenost obyvatelstva, další předčasné volby vůbec nevylučují.  

 

Jan Šinágl, 22.6.2015

P.S.

Věnec k pomníčku položili i za KPV Přerov jeho předseda František Přeslička (na videu si zakrývá obličej rukama) a místopředseda Vladimír Hučín. Byla to jediná akce ze šesti, které se zúčastnili, možná i oběda? Tam jsem pozván nebyl, takže nemohu potvrdit ani vyvrátit. Jistě bych byl panem primátorem také pozván. Bohužel jsem nebyl na seznamu médií, kterým přerovská radnice zaslala pozvánku.

Ještě poznámku k panu Přesličkovi: když jsem se ho zeptal proč si zakrývá obličej, odpověděl „Jsi darebák!“. No nevím, fakt je ten, že sice v KSČ nikdy nebyl (byl u Lidovců), ale zato jako vedoucí největší prodejny potravin v Přerově prodával komunistům nedostatkové zboží. Mimochodem toto místo získal krátce poté, co opustil vězení?! Nevím za co byl odsouzen a na jak dlouho, ale nevylučuji, že to bylo podobné „hrdinství“ jako předváděl jeho kamarád Hučín, ale znáte to přísloví o vránách. Tož takový je to nyní „politický vězeň“. Jeden ze článků k tématu jsem zaslal na www.prerovskenoviny.eu – patřící kamarádovi „válečného veterána“ Hučína, který v žádné válce nikdy nebyl. Jako vždy, byl článek obratem smazán, ačkoliv byl věcný a nikoho neurážející.

Mimochodem Muzeum II. a III.odboje bylo na přerovském zámku zrušeno, včetně expozice o Švédských šancích?! Jeho část byla věnována i „odbojové“ činnosti válečného veterána Vladimíra Hučína. Zúčastnil jsem se otevření expozice. O tom jak „válečný veterán“ udával své spoluobčany SNB, kteří vlastnily ilegálně držené zbraně, tam nebyla samozřejmě ani zmínka. Takže v tomto případě to bylo správné rozhodnutí.

Touto cestou děkuji evangelickému knězi panu Marku Zikmundovi, který mne o pietním aktu včas informoval. Dostavila se pouze ČT, TV Přerov a několik fotografů, žádné známé novináře jsem nezaznamenal. Obávám se, že jsem opět jediným, který poskytl kompletní zpravodajství. Na webu pana Hučína www.vladimirhucin.cz - není o tomto pietním aktu dosud ani řádka.

* * *

Facebook: POMNÍK NA ŠVÉDSKÉ ŠANCE

* * *

Pietní akt u pomníčku obětem na Švédských šancích na přerovském hřbitově

Kopat hromadný hrob muselo 27 mužů z Lověšic

Křest knihy „Krvavá noc na Švédských šancích nedaleko Přerova 18. a 19.června 1945“

Krvavá noc na Švédských šancích nedaleko Přerova 18. a 19.června 1945

* * *

P.S.

Uvítám informace o dalším utajovaném masakru v Rychnově nad Kněžnou po skončení války. Místní lesní dělníci, hlásící se k německé národnosti, byli při práci zajati a odvezeni k soudci. Soudce měl říci: „Vždyť jsou to neviní lidé.“ Byli odvezeni do lesa na nákladním autě a všichni postříleni. Další z mnoha ještě neodhalených hrobů a zvěrstev, kterých jsme se dopustili na nevinných spoluobčanech. Děkuji. J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.64 (11 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #3 Jan Šinagl 2015-07-05 13:05
„Toto je neuvěřitelně sprostá lež“, není žádný argument, pane Nekoranec. Jde o zadokumentovano u informaci protinacistické ho, českého odboje. Pokud nechcete působit nedůvěryhodně, uvítám odkaz na zdroj, kde je Beneš vyzýván českým odbojem na zorganizování atentátu na Heydricha. Smysl by měl jako začátek celonárodního povstání. Takto byl jen začátkem zbytečných vražd nevinných.
+1 #2 Petr Nekoranec 2015-07-05 12:36
,,Presidenta Beneše před atentátem varoval i odboj. Nebyl vyslechnut. Beneš dosáhl svého." Toto je neuvěřitelně sprostá lež.
0 #1 Jan Herna, Th.Dipl. 2015-06-26 10:09
Podle mne byl Pazúr váleč\ný zločinec, řízený zřejmě NKVD. A jako takový měl být souzen za válečné zločiny.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)