Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

MSP AZ prichod 260615Právo na spravedlivý proces flagrantně porušeno a stále porušováno!MSP AZ prg 260615

Dne 26.6.2015 se konal další soud „vraha“ Alberta Žirovnického u MS Praha ve Spálené. Až na justiční čekatelku a známého odsouzeného, zela místa pro veřejnost prázdnotou. Jednání se týkalo žádosti o obnovení procesu, podložené usnesením ÚS ČR i nadřazeným právem EU. Soudkyně JUDr. Veronika Čeplová přišla o cca 20 min. později aniž by se omluvila. Začala rázně dotazem na jména přítomné veřejnosti v počtu tří. Málem chtěla požadovat i OP. Ochotně se přítomní představili celým jménem, pouze já jako veřejnost a současně jsem oznámil pořizování zvukového záznamu. Další dotaz k mé osobě už nenásledoval, ani dle zákona neoznámila, že bere na vědomí. Na dotaz o povolení natáčení videa a fotografování reagovala soudkyně verbálně dost rozčileně až agresivně. Není divu, že po skončení jednání, ačkoliv jsem se choval klidně, mi vyhrožovala vykázáním ze soudní síně, když jsem odcházel podle jejích představ zřejmě příliš pomalu. Během jednání mi vyhrožovala pokutou, když jsem nemohl nereagovat na její způsob jednání. Žádost o rozhovor po skončení odmítla s tím, že rozhovory s médii odmítá a že jsem se jí stejně nepředstavil. Představil jsem se jí, ale její nezájem a verbální agresivita pokračovaly. K samotnému jednání:

Ex offo skvěle obhajoval syn JUDr. Zděnka Altnera, Mgr. Patrik Altner (jeho otec je stále vyšetřován slovenskými soudy, poté co byl vydán z Německa na mezinárodní zatykač. Jako důvod bylo uvedena jeho chyba při obhajobě klienta před roky, která se běžně řeší jako přestupek! Byl obhájcem i zavražděného Ernesta Valka, bývalého soudce Ústavního soudu ČSFR).

První soud uznal jako rozhodující argument znalecký posudek, který vyhotovil soudní znalec, aniž by s obžalovaným hovořil?! Navíc byl později vypracován další znalecký posudek, který první zpochybňuje. Ztratil se spis, který existuje?! PČR vede dvojí spisy. Nebylo dosud možné ověřit jaké a zda obsahovaly i důkazy o nevinně odsouzeného. Došlo k porušení zásad důkazního řízení. Žirovnický dodnes, tedy i po 14-ti letech tvrdí, že nebyl vůbec na místě činu! Spis má 1600 stran, ztratilo se 1000 stran – co tam asi není a mělo by být?! Státní zástupkyně řekla, že je to banalita a běžné, odstraňovat co už není potřeba?! Soudkyně řekla, že ji k tomu policie nepustí?! Tedy stojí snad PČR nad soudem, tedy mimo zákon?!

O kauze ví její vyšetřovatel Jan Štoček, dnes na penzi, z tzv. „Pražské mordparty“, kterého obhajoba žádala předvolat jako svědka, marně. Mluvilo se i o bývalém šéfovi „mordparty“ Josefu Marešovi a jeho trestné činnosti. Znemožnil Žirovnickému a jeho obhájci ½ roku nenahlížet do trestního spisu !!! Mimochodem byl Žirovnický odsouzen (2001) a trestní řízení pokračuje (viz záznam ve spise ze dne 25.2.2005!!!). Soudkyně řekla, že to ví, ale neřekne proč?! Tajné spisy se dnes vedou jako za StB. Všichni o tom vědí, přitom pro jejich vedení neexistuje žádný zákonný podklad!!!

Při odchodu jsem ještě stačil soudkyni říci, že Žirovnický na místě vraždy nebyl. Odpověděla: „A jak to víte?“ Chtěl jsem jí odpovědět: „A jak Vy víte, že byl?“, ale to už hrozil konflikt s justiční stráží. Jisté je jedno, je zde občanu upíráno právo na spravedlivý proces, kdy je toto právo flagrantně, prokazatelně porušováno. Můžeme jen spekulovat, zda je Albert Žirovnický na svobodě pro mnohé mocné a vlivné nebezpečný svými informacemi, či si zase jeden vrah za své peníze či od jiných vykoupil svoji vinu?! Albert Žirovnický je excelentní řečník „spatra“, vyhrál už dokonce i u ESLP ve Štrasburku, přesto na to nebere česká justice ohled, tedy ani na dodržování Lisabonské smlouvy – o nerespektování usnesení ÚS ČR nemluvě. Tady něco „hodně smrdí“! Trvající nezájem médií to jen dokladuje!

 

Jan Šinágl, 28.6.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (12 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #3 Libor 2015-07-02 20:52
Vážení o právu a zákonu si můžeme nechat jen zdát. A to jsme právní stát.
0 #2 Ladislav Hanzalius 2015-07-02 17:42
Byl jsem společně s panem Šináglem přítomen té nechutné frašce, kterou předvedla naše skvělá,nestrann á a naprosto spravedlivá "česká justice". Je opravdu k zamyšlení jakou moc má v ČR policie když i nezávislá soudkyně se evidentně bojí PČR požádat o spis o kterém napřed tvrdila že neexistuje a po janém "soudním" důkazu, přiznala, že o takovém spisu ví, ale PČR jí ho nedá?????? Kdy už lidé pochopí, že jsme policejní stát.
+3 #1 KivH 2015-06-30 08:13
Dokud nebude příkladem těch nejlepších vlastností sám "kral", není místo, kde se lůza může naučit vybranému chování....

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)