Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Diensbier Jiri 12Doporučuji stenografický zápis a mimořádně sprosté vystoupení ministra Jiřího Dienstbiera dne 17.6.2015. Portmann AdrianSenátoři vědomě porušili zákon! Žaloba na ÚSTR byla podána 23.10.2014. První soudní stání bude 5.8.2015 od 9:00 hod. u Obvodního soudu pro Prahu 3. 

Senát se přece nebude zabývat kdejakým podáním nějakého občana, dle ministra pro lidská práva. Takže podle něho jsou občané nijací a nějací?! Senátoři za ODS se opět pokusili zařadit na schůzi Senátu bod k odvolání některých členů Rady Ústavu pro studium totalitních režimů, z důvodu porušení zákonné podmínky členství v Radě. Podnětem se stala stížnost historika Adriana Portmanna. Postup byl zcela v souladu s Jednacím řádem a dokonce i v souladu s rozborem legislativního odboru Senátu, který se vyjádřil ke stížnosti Adriana Portmanna. Přesto byl v protikladu s tímto právním názorem bod vyřazen. Předseda legislativní rady vlády a ministr Jiří Dienstbier rozhodnutí zdůvodnil s tím, že Senát se nebude zabývat „kdejakým podáním nějakého občana“. 


Z právního rozboru legislativního odboru Senátu: „Protože Senát nemá ze zákona žádnou působnost k výkonu následné, průběžné kontroly dodržování pravidel, jejichž porušení může vyvolat odvolání člena Rady ÚSTR, je zřejmě plně právně předvídatelným, že se kvalifikovanými podněty směřujícími k odvolání člena Rady ÚSTR musí Senát zabývat“. Většina senátorů tak dala jasně najevo, že jsou jim zákony naší země lhostejné.

Švýcarský historik a dnes už i občan České republiky Mag. phil. Adrian Portmann, Ph.D. toho pro naši zemi vykonal daleko více, než ministr JUDr. Jiří Dienstbier, pokud vůbec. Je čistý populista, který neudělá nic, co by ohrozilo jeho zamýšlenou opětovnou kandidaturu na prezidenta České republiky. Uživil by se zřejmě za každého režimu, stejně jako jeho otec, který v době hluboké totality, kdy komunistické kriminály byly plné nevinných lidí, byl zahraničním zpravodajem čs. rozhlasu na Západě a díky čemuž se stal jeho syn občanem USA.

Současný ÚSTR připomíná daleko více komunistickou buňku, než ústav, který se má zabývat totalitní minulostí a zločiny komunismu. To by jako ředitel ÚSTR Adrian Portmann garantoval. Proto nebyl zvolen díky metodám, za které by se nemuseli stydět ani komunisté z 50-tých let. Můžeme se jen těšit na soud, kdy žaloba má cca 250 stránek!

 

Jan Šinágl, 29.6.2015

P.S.

Pohádka - Zdalipak vydá kryptosoudružka Naděžda Kavalírová zvukové záznamy panu Portmannovi, nebo už také bylo preventivně zajištěno jejich zničení? Copak je na nich asi tak závadného, že musí být pro jistotu zničeny? Že by se někdo obával svých vlastních slov a byly patřičně upraveny v písemném záznamu. Pár zvukových záznamů z jednání Rady ÚSTR jsem pořídil. Jsou opravdu vypovídající. Ostatně byly natáčeny i na video, takže věřme, že byla zničena jen malá část, zřejmě jen z neveřejných jednání?

* * *

ADRIAN PORTMANN: V ÚSTR se porušuje zákon

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.40 (5 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #2 KivH 2015-06-30 07:57
A nejen Vám. Marně hledám ve své paměti, co udělal kdy prospěšného pro svou zem. Bohužel, takových jako on, co nikdy ničím nepřispěl (a tím myslím opravdu ničím) je v horním patře mnohem víc.
+2 #1 Horský 2015-06-29 13:22
I když díky tatínkovi, který jako ministr zahraničí po roce 1989 prohlásil, že nikdo přece nemusel emigrovat, sám už v USA jako dopisovatel za komunismu byl a jeho synek měl tím pádem jako v USA narozený americké občanství, což mu došlo až později je mně tenhle Diensbier strašně nesympatický, nevíte proč?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)