Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Wonka 12 hrob Jiri 1 260413Socialistický závazek ze dne 29.dubna 1986 Jiřího Wonky, je toho důkazem. Komunistický režim socialistický závazek „ocenil“ rokem vězení, pálením cigaretami a podlomeným zdravým.

Dne  13.února 1987 byly ráno ve vazební věznici v Hradci Králové nalezeny u Jiřího Wonky výstřižky z Rudého Práva s projevy M. Gorbačova. Aktivní, sadistický dozorce Ivo Vyletal mu je sebral. Když Wonka protestoval brutálně ho začal bít obuškem do zad a krční páteře. Po tomto napadení ochrnul. Obratem začal být trestně stíhán za napadení bachaře. Jak bylo zvykem, spoluvězně ihned přemístili, aby zůstal osamocen. Polistopadový režim  odmítl sadistu Vyletala trestně stíhat. Od té doby je Jiří Wonka invalidní. Člověku se zvedá žaludek z „dokumentu“ Pavel Wonka se zavazuje „dokumentaristky“ Libuše Rudinské. O Vyletalovi v něm není ani slovo, stejně jako o právním díle, 94 tezích a odkazu Pavla Wonky. To je jasným důkazem, že Rudinské nešlo o pravdu, ale o pomluvu, ke které se propůjčili bývalí známé či dokonce přátelé zavražděného Pavla Wonky. Od vystupujících bývalých příslušníků StB to nepřekvapuje, ani to, že se dodnes stydí za své jméno či obličej. Velmi dobře to vše Rudinská věděla a vědomě nepoužila, aby vytvořila zcela lživý obraz o člověku, který už se sám bránit nemůže.

Údajně už se zase má pohybovat po Vrchlabí a má podávat žaloby? Je smutné, že jak Ministerstvo kultury ČR, tak veřejnoprávní ČT, kteří dokument s původním názvem „Pavel Wonka advokát chudých“, podpořily, nyní mlčí, místo aby se jasně vyjádřili nejen k pomlouvačnému dokumentu, který nemá s objektivitou nic společného, ale požadovaly navrácení peněz, které Rudinská flagrantně zneužila. Byly použity na něco k čemu vůbec původně určeny nebyly a které by nedostala, kdyby uvedla co skutečně bude natáčet. Rudinská je tak sama příkladem bezpáteřnosti, bezcharakternosti a všehoschopnosti, stejně jako příslušníci StB. O tom existuje množství nezpochybnitelných důkazů a svědectví.

Ve středu jsem sledoval na německé ZDF otřesný dokument o šéfovi STASI (StB NDR) Erichu Mielkeovi (Alois Lorenz NDR). Zazněla tam i informace, že počet agenta STASI na obyvatele byl v NDR 1/150, KGB v SSSR 1/600, StB v ČSSR 1/800. Po roce 1989 byl Mielke odsouzen za vraždu dvou policistů z roku 1931. Pro zdravotní nezpůsobilost nastoupit do vazby, byl ponechán na svobodě. Dožil jako důchodce v paneláku. Důležité je, že zločinec byl odsouzen. U nás mnoho komunistických zločinců odměňujeme funkcemi a následně vysokými důchody.

ČT by měla odvysílat jakých zvěrstev se STASI dopouštěla, místo podporování dokumentů, kde pomlouvají estébáci své zavražděné oběti. STASI byla zločinecká organizace se vším všudy, stejně jako StB. V dokumentu byly ukazovány i instruktážní filmy STASI. Nepochybně by je dokázala natočit i Libuše Rudinská. Na více nemá. To nám dokázala svým posledním „dokumentem“ ve stylu 50-tých let. Připomíná silně komunistické praktiky při natáčení pomlouvačného filmu o umučeném knězi Josefu Toufarovi.

 

Jan Šinágl, 3.7.2015

TEZE č. 42 politického vězně čs. státu Pavla Wonky

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.80 (10 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #2 Horský 2015-07-05 13:42
V roce 2003 byla ve Frankfurtu/M. výstava
v poštovním a telekomunikační m muzeu na nábřeží Mohanu s názvem "Ein offenes Geheimnis" /Veřejné tajemství/, stála by za to ukázat ji i v ČR.
Kromě dosud nezveřejněných dokumentů vyšel i obsáhlý katalog /244 str., váz./a také v německé TV běžely dokumenty např.od odposleších STASi, u kterých nemusíte mít strach, že by je česká televize někdy uvedla přesto, že mají velkorysé odměny a redakci převzatých pořadů, německé nejsou in. Žasl jsem nad sbírkami lidských pachů východoněmecké opozice nebo dočasných falešných poštovních schránek, jejiž obsahy hned putovaly
ke kontrole. A také, jak v NDR byl státní rozpočet zkrácen po přepočtu, kolik podpůrných balíků, osvobozených v SRN od poštovného posílají občané BRD příbuzným. Díky přesné evidenci a kontrole nebylo třeba dovážet tolik kakaa, čokolády, kávy a jiného nedostatkového zboží.Spousty fízlů netrpěli nezaměstnaností ba naopak bylo třeba zaměstnávat tisíce dalších. Hnus!
0 #1 Rudé hyeny se vyrojí 2015-07-04 15:46
Rudé hyeny se bohužel vyrojí v každé době. Josef

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)