Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Recko MerkelovaAndrej Babiš:„Tsipras chce odpustit 30 % dluhu (94 mld. euro, 2585 mld. Kč). To by se nám taky hodilo (celý náš dluh je 60 mld. euro).“

Prof. Milan Zelený: Řecké referendum aneb Co mají společného brazilští papoušci a Recko prasatkoEvropská unie - Zrazení papoušci si mohou jistě odletět do své nejisté, ale plodné savany – ale občané Evropské unie? Do závislosti na až nadmíru jisté říše junckerů, bankéřů, politiků, byrokratů a vysychajících bankomatů? Quo vadis, Evropská unie?

Řecko si žilo vysoko „nad poměry“ díky penězům EU. Nezodpovědně je utrácelo a poskytovatel je nekontroloval. Je důkazem neschopnosti a nemravnosti jak vedení Řecka, tak kontrolních orgánů EU, které zcela selhaly. Jasné „NE“ obyvatelstva Řecka, neochota žít v „bídě“ a začít splácet dluhy, je urážkou všech zbývajících zemí EU, které daly šanci Řecku. Včera na německé veřejnoprávní ARD zazněla informace, že od roku 2009 se po absolvování studia v zahraničí nevrátilo do Řecka 20.000 absolventů prestižních škol. Zazněly i rozhovory s řeckými studenty London Business School (školné 100.000 EUR ), kteří nemají motivaci vrátit se a začít podnikat v rodné zemi. Řecké hospodářství ovládají rodinné podniky za podpory mafiánských médií. Blokují tak růst výkonného hospodářství. Premiér Tsipras požaduje peníze a teprve poté slibuje reformy, EU požaduje nejprve reformy a potom slibuje peníze. Pohodlný život Řeků za peníze jiných z nich udělal ovčany, jak dokázalo referendum, které ovládla levice a komunisté. Převzít osobní odpovědnost, uskrovnit se a prokázat tak hrdost, je jim cizí.

Řecko se rozhodlo proti zdravému rozumu, naprosto iracionálně - chce pomoc, ale současně i poroučet. Kdo si může dovolit věřiteli nesplatit splátku a žádat nestydatě o další peníze aniž by řekl jak je použije v běžném životě? Ukazuje tak, že je stále nemocné. Před 5 lety ze 3 ½ milionů Řeků „pracovalo“ ve státní správě celých 1 ½ milionů!!! Dokonce nechodili mnozí do práce, protože by se všichni do kanceláří ani nevešli. Co to vypovídá o charakteru a povaze národa? Vina je jednoznačně na straně politiků, kteří ničí zásady zdravé ekonomiky a její principy svým nezodpovědným jednáním jak v Řecku, tak v EU.

Chápu, že ani u nás by nikdo nebyl nadšen, kdyby měl začít splácet sociální dávky, které mu nepatří. Solidarita nemůže fingovat kde je odmítána odpovědnost. Nepochybuji, že jsou to desetitisíce, ne-li statisíce. Bohužel se to děje z nemalé části i s dotacemi, které jsou účelově zneužívány na problematické či zbytečné projekty. Smyslplnost zůstává stranou, hlavní je „urvat“ z dotace co nejvíce. Nikdy nekončí dobře a netrvá věčně rozdávání peněz těmi, kteří sami žádné nikdy poctivou prací nevydělali. EU je v nynější formě trvale, bez radikálních reforem, neudržitelná. Šanci má snad federalizace a členství zemí, které se „uživí samy“. Ty co toho nejsou schopny do EU nepatří, až když s pomocí zemí EU dosáhnou samy svoji prací soběstačnosti, hospodářské a kulturní úrovně. Nikdy si žádný „chudý“ nebude vážit peněz od „bohatého“. Těch si váží jen ten, kdo je vydělá, ne ten kdo je dostane. Cenu práce pochopí a uzná jen ten, kdo poctivě pracuje a vytváří hodnoty.

Názorně to vidíme u vícepremiéra Babiše. „Zdravý rozum“ se úspěšně zavádí do správy země. Proto vadí stále více zavedeným politickým strukturám. Ti, co se živí politikou od roku 1989 to nikdy nepochopí, o to více útočí a budou útočit na ty, kdo jejich bezstarostný, příživnický život narušují a ohrožují. Je trapné jak z 200 poslanců má takřka denně v médiích hlavní slovo Kalousek – „dvorní“ kritik Babiše. Stačí porovnat, čím „přispěl“ společnosti Kalousek a čím přispěl a prospěl zemi Babiš? Jeho stoupající obliba mezi obyvatelstvem je nadějí pro naši zemi. Nemůžeme ale očekávat, že vše udělá za nás sám. Zůstane-li společnost pasivní k dění v zemi, bude naděje o to menší či žádná. I v tom je aktuální poselství Mistra Jana Husa ke dnešku!

Dříve krize vynesla do čela politiky, kteří ji dokázaly řešit. Dne i přes krizi v ní zůstávají stále stejní, které zajímá jen veřejný průzkum, žebříčky popularity apod., aby si udrželi svá lukrativní místa a pozice. Není divu, že nejsou schopni vážnou situaci řešit a chovají se stále trapněji.

Andrej Babiš: „Už 2010 bylo jasné, že Řecko dluhy nesplatí. EU přesunula pohledávky soukr. věřitelů na daň. popl., kteří teď zaplatí část dluhu.“ - „Řekové chtějí žít na úkor ostatních občanů eurozóny. Dluhy se mají platit, teď mají problém věřitelé. Kdo má zodpovědnost?“ - „Tsipras chce odpustit 30 % dluhu (94 mld. euro, 2585 mld. Kč). To by se nám taky hodilo (celý náš dluh je 60 mld. euro).“

 

Jan Šinágl, 7.7.2015    

* * *

Milan Zelený: Řecké referendum aneb Co mají společného brazilští papoušci a Evropská unie

… Evropská unie učí lidi, podobně jako fazenda papoušky, spoléhat ne na sebe, ale na druhé. Různé dotace, stimuly, granty a „čerpané zdroje“ jsou směrovány jak lupičům, tak i těm potřebným a stále více závislým.

Tak jako papoušci z fazendy v Mato Grosso do Sul i občané Evropské unie ztrácejí přirozenou schopnost své peníze vydělávat a oficiální zlodějně se bránit. Peníze se stávají něčím, co se již nevydělává, ale prostě nachází v korytech veřejného šrotovníku. Peníze se v unii tisknou, uvolňují, poukazují, čerpají, vypůjčují, přidělují, ždímají, vymáhají, atp. – všechno možné, jen ne vydělávají.

Papouščí život „na sekyru“ názorně demonstruje Řecko; dokonce se o tom volilo i v referendu. Celá řada unijních zemí je v podobné situaci, i když o tragickém zadlužení populace se veřejně nemluví. Zatloukat, zatloukat a zatloukat – je české i středoevropské heslo. Spoléhání se na HDP růst, který nám ani nepatří, je dobrým příkladem rozjásaného „sebefackování“. To už ani papoušci z fazendy nedělají. Proto v Evropské unii vzkvétají akciové trhy, podražuje půda, bobtná stát a předou se lepkavé pavučiny hazardu.

Zrazení papoušci si mohou jistě odletět do své nejisté, ale plodné savany – ale občané Evropské unie? Do závislosti na až nadmíru jisté říše junckerů, bankéřů, politiků, byrokratů a vysychajících bankomatů? Quo vadis, Evropská unie?

* * *

Genetika je neomylná

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)