Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

RAF 70 pozvanka Hradcany 140815Babiš - Vy jste mě zplodili, vy, zkorumpovaná pravice!

… Pochybuji, že dnes od 15:30 hod. bude v Ústí nad Labem přítomen i zástupce Hradu při pietnímLN Zeman sila Pekingu 280715 aktu a uctění památky nevinných obětí na Mostu Edvarda Beneše, kde před 70.roky došlo k masakru, kdy byly shazovány do Labe z Mostu Edvarda Beneše i maminky s kočárky a batolaty. Následně bylo po nich ještě z břehů stříleno. …  

… Bude v naší zemi stejně významně vzpomenut konec II.světové války na světě dne 2.září, jako její konec v Evropě v květnu 1945? Japonsko před 70 roky, dne 2.září 1945, podepsalo konečnou kapitulaci v Tichomoří na US válečné lodi Missouri. Zvu tímto slušné občany na pietní akt na Vojenském hřbitově v Praze na Olšanech, kde budou mít občané, ve středu, dne 2.září 2015, v době mezi 15:00 až 18:00 hod. možnost uctít památku 264 zde pochovaných spojeneckých vojáků z Velké Británie, Nového Zélandu, Kanady, Poska, Jižní Afriky, Austrálie a Indie. Třináct z pochovaných vojáků se nepodařilo identifikovat. Pietní akt proběhne v tichosti, bez projevů. Každý příchozí bude moci položit růži na hrob spojeneckého vojáka. …

Slavnostní akt 70.výročí návratu čs. stíhačů RAF do vlasti, proběhne v pátek, dne 14.srpna 2015 od 11:00 hod. na Hradčanském náměstí v Praze.

LN Zeman Zlosyn 290715Každý slušný člověk se musí propadat hanbou, jaké chování a způsoby nám předvádí současný obyvatel Hradu. Zosobňuje hodnoty a způsoby, jakými se vyznačoval „homo-totalicus“. Vyjmenovávat je netřeba. Jsou symbiózou nekultivovanosti, populismu, vypočítavosti, kolaborantství a křupanství. Jeho postkomunistická „hradní posádka“ v čele s tiskovým mluvčím Ovčáčkem, bývalým redaktorem komunistických Haló novin, to jen dokonale ilustruje a dokresluje. Věřme, že při příští volbě prezidenta už to nebude důvod k jeho opětovnému zvolení, ale k jeho konečnému odchodu z politiky a dalších politických příživníků. Prezident Zeman nesleduje cestu ke svobodě a samostatnosti naší země. Doufejme, že si to bude uvědomovat stále více občanů, podobně jako se děje v Rusku, kde stále přibývá odpůrců zločinné politiky Putina.

Oslavám a pietním aktům na počest skončení II.světové války v Evropě, kterých se zúčastnili Američané, se prezident Zeman vyhýbal jako „čert kříži“. Pietních aktů ke zločinům nacistů a oslav Rudé Armády, se zúčastňuje, pietní akty týkajících se našich zločinů a pietní akty týkající se Američanů, důsledně ignoruje. Na oslavy konce II.světové války jezdí do Ruska a Číny, kde oslavuje společně s komunisty a „lidmi“ odpovědnými za hromadné zločiny proti lidskosti, včetně genocidy. 

Putina a Čínu si Zeman netroufne kritizovat, zato do komunistické Číny jezdí s oblibou a jak sám mj. řekl: „Do Číny nepřijel poučovat o lidských právech, ale aby se sám učil, jak stabilizovat společnost.“ Čína ji úspěšně „stabilizuje“ i likvidací Falung Gongu, odebíráním lidských orgánů zaživa, zavíráním do vězení politických odpůrců, které končí i jejich smrtí….

Pochybuji, že dnes od 15:30 hod. bude v Ústí nad Labem přítomen i zástupce Hradu při pietním aktu a uctění památky nevinných obětí na Mostu Edvarda Beneše, kde před 70.roky došlo k masakru, kdy byly shazovány do Labe z Mostu Edvarda Beneše i maminky s kočárky a batolaty. Následně bylo po nich ještě z břehů stříleno.

Bude v naší zemi stejně významně vzpomenut konec II.světové války na světě dne 2.září, jako její konec v Evropě v květnu 1945? Japonsko před 70 roky, dne 2.září 1945, podepsalo konečnou kapitulaci v Tichomoří na US válečné lodi Missouri.

Karel Mrzílek: „Název „Velká vlastenecká válka“ byl Rusy uměle vytvořený termín pro východní frontu II.světové války proti OSE Berlín, Řím, Tokio. Front bylo pět: Východoevropská, Západoevropská, Africká, Tichomořská a Atlantická. Na té poslední potápěly německé ponorky flotily amerických lodí, vezoucí materiál na pomoc Velké Británii a SSSR. Torpédovaly konvoje od břehů USA až po ruský Murmansk. USA i Británie v ní přišly o stovky lodí a tisíce lidí.“

Zvu tímto slušné občany na pietní akt na Vojenském hřbitově v Praze na Olšanech, kde budou mít občané, ve středu, dne 2.září 2015, v době mezi 15:00 až 18:00 hod. možnost uctít památku 264 zde pochovaných spojeneckých vojáků z Velké Británie, Nového Zélandu, Kanady, Poska, Jižní Afriky, Austrálie a Indie. Třináct z pochovaných vojáků se nepodařilo identifikovat. Pietní akt proběhne v tichosti, bez projevů. Každý příchozí bude moci položit růži na hrob spojeneckého vojáka.

Uctíme i památku našich letců RAF, kteří mají skromný, malý pomníček, ale o to důstojnější, v sousedství velkého pomníku Rudé armády. Samozřejmě byl odhalen až po listopadu 1989. Doporučuji film Hřbitov pro cizince! Škoda, že se nenašel prostor blíže hřbitova Spojenců v jejichž řadách bojovali a umírali i za naši svobodu. 

Slavnostní akt 70.výročí návratu čs. stíhačů RAF do vlasti, proběhne v pátek, dne 14.srpna 2015 od 11:00 hod. na Hradčanském náměstí v Praze.

Moje výzva k finanční sbírce na podporu úhrady finančních nákladů US kolony z jara t.r. nebyla úspěšná natolik, aby celkové náklady pokryla. Nyní můžeme za dosud vybranou částku (6.900,-Kč) zakoupit růže a věnce. Bude na nich napsáno: „Nikdy nezapomeneme, že jste umírali za nás!“, samozřejmě i v angličtině. Pokud by někdo z dárců nesouhlasil s tímto řešením, prosím ozvěte se. Obratem vrátím darovanou částku.

Prosím o šíření této pozvánky. Děkuji vám!

 

Jan Šinágl, 31.7.215

* * *

Zapomenutý vojenský hřbitov západních vojáků na Olšanech

Film „Hřbitov pro cizince“ opět oslovil naši paměť a naše svědomí!

ŽIVOT VE STÍNU ŠIBENICE – největší výstava od konce II.světové války k uctění bojovníků proti nacismu a komunismu!

VE STÍNU ŠIBENICE: Tryzna v chrámu sv. Michala v Brně dne 7.května 2015

Krvavá noc na Švédských šancích nedaleko Přerova 18. a 19.června 1945

* * *

Na tradiční tiskovce prezidentova mluvčího se nikdo na nic neptal. Proč?

Po tříminutovém monologu „na aktuální témata“ se mluvčí Jiří Ovčáček dočkal jen trapného ticha…

Tiskovou konferenci, kde mluvčí Ovčáček, ústa prezidenta Miloše Zemana, oznámil, že prezident přijal ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka, sešel se s Andrejem Babišem, nechal u rybníku na Vysočině čekat čtyři dny televizní štáb a že Hospodářským novinám a Zdeňku Bakalovi nelze věřit, zakončil mluvčí tradičně. Výzvou k otázkám. Tiskovou konferenci živě přenášela ČT 24. Na konci své pravidelné „one man show“ byl však mluvčí poněkud zaskočen bojkotem přítomných novinářů. Nikdo se na nic nezeptal… Záznam konference od času 63:13 min.

* * *

Babiš - Vy jste mě zplodili, vy, zkorumpovaná pravice!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (3 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #5 Jan Herna,Th.Dipl. 2015-08-28 21:06
Být zvolen zastejných okolností jako Zema, styděl bych se. Tedy ty okolnosti byly lži a pomluvy protikandidáta a jeho manželky, podpora Zemanovy volby lžemi a pomluvami od bývalého prezidenta a členů jeho rodiny. Pfuj.
-5 #4 Karel Mrzílek 2015-08-07 11:45
Co poznamenal pan Šinágl lze jen potvrdit souhlasit. Kritizujeme bez konstruktivních návrhů. Jakákoliv aktivita by měla být námi Čechy povzbuzována, palec nahoru. Jistě nikdo z nás nejsme bez chyby, ale poukazovat pouze na ně není cesta.
-6 #3 Jan Šinagl 2015-08-06 10:58
Proč se asi dosud nenašel nikdo, kdo by se situaci pokusil řešit jako Babiš? Kritizovat ty, co něco dělají nám šlo vždy, ale sám něco dělat pořádně umí málokdo, stejně jako si přiznat vlastní neschopnost.
0 #2 Pavel 2015-08-05 11:35
Ing. Miloš Zeman, CSc., tč. president ČR, je skutečně potvrzením věty jednou (byť vyhozený a reformní) komunista, vždycky komunista, jak by se mohl neinspirovat u ruských a čínských soudruhů.
Je vcelku případné k němu dát do článku Ing. Andreje Babiše, když už je řeč o pohrbcích totality. Nadpis o jeho politickém zrodu, za nějž může zkorumpovaná pravice, je Bohu žel pravdivý vzhledem k počínání českého elektorátu. Pokud něco nepraskne nebo někdo z jeho hnutí neudělá chybu, bude zřejmě i v příští vládě.
-3 #1 Karel Mrzílek 2015-08-04 11:51
Zabývat se výroky a výlety pana Zemana je ztrátou času. Jeho mentalita je plést se do všeho a stále se zviditelňovat. Je mu úplně jedno co si kdo o jeho počínání myslí. Právě náš zájem a rozpaky nad jeho počínáním jej baví. Má z toho plezír. Nemůže se mu nic stát pouze některé z nás to popouzí. Spíše bychom měli uvažovat koho budeme volit příště, aby to byl náš člověk, který nedělá naschvály, do všeho nerejpá naopak společnost povzbuzuje a spojuje a sám je dobrým příkladem. Domnívám se, že mnozí z nás již přemýšlí o možných kandidátech, které by navrhl za hlavu státu. Vím, že kdokoliv navrhne kohokoliv tak se hned ozvou kritické hlasy. Ale ano na každém se něco najde. Ale přesto měli bychom se shodnout na několika návrzích a z nich potom kolektivně vybrat několik důvěryhodných na kterých bychom se relativně shodli. Já na příklad bych nebyl proti MUDr.Roythové, Šimonu Pánkovi, prof. Halíkovi. Jsou samozřejmě podle návrhů mnozí další.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)