Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Dopis paní Zdeny Mašínové kardinálu Dominiku Dukovi ze dne 9.10.2014 - Plzeňské democe neplatí

LN Chartista 0608151. Jan Hus byl pravomocně odsouzen. Právně rehabilitován dosud nebyl. Přesto je den jeho popravy státním svátkem. (Vyjádření lítosti ze strany papeže není rehabilitace v právním slova smyslu.)

2. Přemysl Pitter byl za první republiky pravomocně odsouzen. Aniž se právně cokoli změnilo, po smrti dostal Řád TGM. Ministerstvo spravedlnosti ČR odmítá jakkoli se zabývat jeho odsouzením. (Pravomocně odsouzený zločinec tak získal po smrti jedno z nejvyšších vyznamenání.)

3. Farář Josef Toufar a bohoslovec Jan Zmrhal byli uvězněni kvůli tzv. číhošťskému zázraku. Toufar následkem mučení a nedostatečné lékařské péče zemřel, Zmrhal přežil. Toufar byl vyznamenán, ačkoli nebyl rehabilitován (tudíž není na jisto postaveno, zda byl vězněn oprávněně, či nikoli). Zmrhal rehabilitován byl (takže je najisto postaveno, že byl vězněn neoprávněně), ale vyznamenání nedostal.

4. Pavel Wonka podle všeho také zemřel ve vězení následkem mučení. I on byl vyznamenán. Z toho, co je uveřejněno na https://www.sinagl.cz/domaci-zpravodajstvi/1798-projev-jiriho-wonky-ke-24vyroci-smrti-pavla-wonky-pred-os-trutnov.html však usuzuji, že ani on nebyl řádně rehabilitován.

Tolik jen pár poznámek k paradoxům dnešní doby...

 

Lubomír Müller, 5.8.2015

* * *

Rád bych Vám sdělil dvě záležitosti:

I.

Ministři vnitra i obrany uznali, že se má počítat za službu ve VTNP i doba po přejmenování PTP na TP, a to až do konce této služby. (Poslední propuštění do civilu jsou zaznamenány 22. 12. 1955.) S politováním však sděluji, že Česká správa sociálního zabezpečení věc posuzuje zcela odlišně. Doposud se řídila bodem 14 přílohy č. 1 k Rozkazu ministra obrany ČSSZ a službu uznávala do 31. 12. 1954. Nyní však zaujala postoj, že příplatek k důchodu podle zákona č. 87/1991 Sb., v platném znění, se má počítat jen do doby, než došlo k přejmenování PTP na TP. (A že to, co přiznali ministři vnitra a obrany v jiných řízeních, se ČSSZ netýká.)

V důsledku došlo nejen ke zkrácení příplatku podle zákona č. 87/1991 Sb., v platném znění, ale i k odnětí zvláštního příspěvku podle zákona č. 357/2005 Sb., v platném znění. V celkovém součtu tak jsou někteří poškozeni o více než 3.000,- Kč měsíčně. Snížení příplatku podle zákona č. 87/1991 Sb., v platném znění, se dotklo také nejméně dvou vdov. V případě těch, kterých se to týká, jsem podal standardní opravné prostředky. Kromě toho jsem podal i stížnosti Veřejné ochránkyni práv a ministryni práce a sociálních věcí.

II.

Jedna pozitivní zpráva však přece je. Týká se nároku vdov podle nařízení vlády č. 135/2009 Sb., v platném znění.

Právní úprava jednoznačně říká, že když byla zamítnuta žádost manžela podle původního znění zmíněného nařízení a manžel zemřel, mohla požádat o příspěvek pozůstalá vdova. Soud to potom vyložil tak, že i když žádost zamítnuta nebyla a došlo z důvodu manželova úmrtí k zastavení řízení, vdova nárok má. Došlo ale i k případům, že manžel požádal až podle novely č. 51/2013 Sb. a zemřel dříve, než došlo k vyřízení žádosti. Odbor sociálních věcí Ministerstva vnitra to vykládal tak, že tyto vdovy nárok nemají. Ministr vnitra však ve věci paní Radoslavy Havranové dne 21. 7. 2015 již podruhé zrušil zamítavé rozhodnutí a vrátil věc k novému projednání.

Lubomír Müller, 7.8.2015    

* * *

Plzeňské democe neplatí

Jak jsme 20. října 2009 předpověděli, tak soud nyní učinil: plzeňské democe jsou neplatné, a zbývá toliko otázka, kolik bude nyní universita doplácet na náhradě škody soudně úspěvším demotentům. Nemělo by to být zrovna málo, protože ve společnosti, kde se vše řídí tím, jak se věci zdají, nikoli, jak jsou, znamená titul doktora nebo magistra práv výraznou společenskou výhodu.


Čímž se zároveň ukazuje, k čemu, resp. na co, případně pro co nebo pro koho (tzn. pro kočku) je soudnictví, kterému trvá rozhodnutí nikoli měsíce, ale roky. Jak víme z našich případů a máme-li vyjmenovat jen pár křiklavostí, pan Ž. zbitý strážníky žaloval na ochranu osobnosti v r. 2003, rozsudek nemá dodnes, pak K. z Pardubic podával své žaloby v r. 2008 a je na tom podobně, jiný klient, pan L., byl naopak v r. 2005 na ochranu osobnosti žalován a jeho kausa stále nebyla brněnským krajským soudem dovedena do finále. Jak říkám svým klientům, buďte v klidu, v této zemi je úspěchem rozsudku se vůbec dožít.

* * * 

LN Chladek reditel 060815Vietnamec ubit k smrti dvěma policisty, byli odsouzeni, ale PČR se dosud neomluvila pozůstalým! To jsou ty následky kolektivní odpovědnosti, která vede k osobní nzodpovědnosti. Neschopný a nemravný bývalý ministr školství Chládek, se stal „hlavním ředitelem“ českého fotbalu. „Bafuňáři“ jistě nepřipustí do svého čela někoho, kdo by je ohrozil, ale pouze toho, kdo jim bude pomáhat v korupčních obchodech, nebo v lepším případě při nich nepřekážet. Chládek „zchladí“ český fotbal především k potřebám funkcionářů, ne fotbalu! Vedení českého fotbalu tak předkládá další důkaz o své „kvalitě“. Není divu, že v českém fotbale potom chybí morálka. Nedivme se potom ani vyřazení Plzně i Sparty. I to bylo o morálce. Když jsme krizi, vydáme to nejlepší, ale jak máme „nahráno“ už se spoléháme, že se to udělá samo a potom hledáme všude chyby, jen ne u sebe. Jsem přesvědčen, že kdyby Plzeň postavila proti Dukle ty nejlepší, porazila by jasně Duklu i Makabi.

Dříve byli ve vedení země lidé, kteří považovali za čest smět sloužit a pracovat pro zemi. Bylo to na nich a naLN Poluska 060815 výsledcích jejich práce vidět. Dnes nemalá část odpovědných vidí funkci jako možnost bezpracného obohacení z práce druhých. Je to na nich a jejich „práci“ také vidět – a hlavně na jejich majetku, který neodpovídá tomu co dali společnosti a jejich schopnostem. I proto se raději pohybuji mezi „svými“, než mezi občany, na rozdíl od dřívějška, kdy se politici pohybovali mnohem častěji mezi občany – a nejen oficiálně. Pravda, tehdy jim ovšem nehrozilo žádné nebezpečí, protože svoji práci dělali pořádně a občané si jich vážili.

LN Boj s krokodyly 080815Článek Boj s krokodýly z dnešních LN – viz příloha, je vypovídající o neschopnosti odpovědných za současný stav naší země. Nedivme se, že obchod z drogami to má v naší zemi tak snadné!

„Sprosťáci jsou ti, co se drží zákona a ne spravedlnosti – viz článek LN „Soud. Chartista nemá nárok na odškodné“. K.Mrzílek.

Schopní mají svoji práci a ne čas na spolupráci se schopnými, bohužel. Neschopní mají čas na spolupráci s neschopnými, resp. všehoschopnými, aby se udrželi u moci a výhod s ní spojených! Dokud se toto nezmění, budou změny obtížné, ba nemožné.

Jiné země přijímají statisíce uprchlíků ročně, my pár stovek a už se jich tolik obáváme, že je zavíráme za ostnatý drát?! Příliš rychle jsme zapomněli, že z naší země přijímal kdysi Západ statisíce uprchlíků. V našem myšlení, chování a způsobech zanechala totalita viditelně trvalé stopy. Neměli bychom také zapomínat, že nemalá část bohatství Západu měla původ právě v zemích, odkud dnes lidé odcházejí.

Objevil jsem velmi zajímavé materiály o Antonínu Zápotockém v archivu ABS z doby okupace nacisty. Tam jsem se náhodně seznámil s režisérkou Andreou Sedláčkovou, autorkou úspěšného filmu Fair Play o morálce ve sportu. Nyní mají přednost děti na Letním táboře v Praskolesích.

 

Jan Šinágl, 8.8.2015

* * *

ARD: Rozhovor s Putinem - necensurován, Gruzie - USA - EU 2008

Radikální Parlamentní listy

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.20 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)