Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zapotocky AntoninSložka Zápotockého v holandském archivu bude přístupná až za 51 let?! Co mají Holanďané a AZ podpora manzelky I 030840"nemají" české, či ruské archivy KGB...?!

Dne 25.9.2014 jsem si podal ZOI k rukám ředitele ÚSTR Zdeňka Hadry. Takto mi odpověděl dne 2.10.2014. Obrátil jsem se na ABS. To mi mělo poslat e-mail o připravených svazcích StB Zápotockého (žádný e-mail jsem neobdržel. Nevylučuji díky stěhování a reorganizaci ÚSTR). Minulý týden jsem si svazky StB prostudoval. Podle očekávání neobsahovaly nic závažného, co by potvrzovalo jeho osobní účast jako kápa nacistického koncentračního tábora na vraždách holandských vlastenců (jeho svazek je v holandském archivu přístupný až od 1.1.2066?!). Pouze dokumenty z první republiky o jeho činnosti a poválečné protokoly jeho výpovědí, kde udával údajné kolaboranty v koncentračním táboře Sachsenhausen a kde se sám popsal jako charakterní vězeň a udatný bojovník. Více k tématu v odkazech na tři články níže. Nicméně jsem narazil na zajímavé dokumenty z doby Protektorátu, které o lecčems vypovídají. Několik z nich přikládám na ukázku.

AZ podpora manzelky II 030840V této souvislosti připomínám na mne podané trestní oznámení za šíření pravdivého článku oAZ D CZ dotaz kde AZ 1942 poměrech v Protektorátu, kdy na jeho autora, pana Tomáše Pecinu kupodivu žádné podané nebylo. O kauze napsal týdeník RESPEKT, kdy mne navštívil v Letním táboře Praskolesy.

Podnět k trestnímu oznámení podali poněkud pomatený pan Bohuslav Hubálek (jeho otec popraven v 50-tých letech), zpěvačka Helena Vondráčková a její manžel Martin Michal (oba mne mimochodem žalují s Agenturou MM a požadují 3650.000,-Kč za zveřejňování pravdy, což si ani bulvár netroufá zveřejnit. VS Praha nedávno vrátil věc k doplnění dokazování KS Praha).

Jednání policie první republiky je příkladné, stejně tak jako jednání protektorátních úřadů, jak dokládají AZ dotaz Batovak 020634přiložené kopie originálních dokumentů. Názor si učiňte sami do jaké míry rezonují s dosavadními představami o životě v Protektorátu a jak nám je představovala komunistickáAZ MV uprava platu 1946 060454 propaganda a v čemž v nemalé míře pokračují i dnešní postkomunistická média. Tímto se samozřejmě ani v nejmenším nezastávám nacismu a nezpochybňuji hrdinství bojovníků proti němu, jen pravdy. Bohužel statečných bojovníků proti nacismu mnoho nebylo. Obávám se, že vyznamenaných odbojářů bylo mnohem více…

Kdo dnes ví, že Němci chtěli např. uspořádat plebiscit o větší autonomii Protektorátu? Nebo Eliášův odkaz „Na kanapi se revoluce nedělá“, než ho nacisté popravili, či jak představitelé čs. armády přímo prosili Beneše, aby vydal rozkaz k obraně vlasti. Někteří přitom i plakali. Jeden z mála, který odmítl vyplnit rozkaz byl plk. Josef Mašín, který musel být násilím odzbrojen. Poté byl nacisty zlikvidován. Ti ocenili jeho nesmírnou statečnost, kdy nezradil ani při nelidském mučení.

LN Joch Conquest 100815Jak velmi se Beneš mýlil, když prohlásil: „Naše mnichovská politika bude zdrojem ohromnéAZ nepovolene recneni 280128 mravní síly národa“. Naopak, zasadila ji silnou ránu. Beneš je také odpovědný za Lidice, Ležáky a další teror rozpoutaný nacisty, kdy nařídil atentát přes varování domácího odboje. Ten by měl smysl jen tehdy, kdyby byl signálem pro vznik národního povstání. Bohužel nejsme Poláci, kteří se postavili nacistům téměř s holýma rukama a vydrželi statečně bojovat měsíce při Varšavském povstání. Plným právem si o nás vyprávějí smutný vtip: „Víte jak se pozná, že skončila válka? V Praze vypuklo povstání.“ Bohužel jsme měli v nepravý čas nepravého presidenta. Churchill neváhal s rozkazem k boji a neváhal by ani TGM, kdyby žil, či byl presidentem Jan Antonín Baťa, o jehož kandidatuře se také hovořilo. Mnichov trápil Beneše až do jeho smrti. Dost možná byl i příčinou zhoršení jeho zdravotního stavu a předčasné smrti. Doufám, že další „hrdinné“ TO na moji osobu už následovat nebude, ale kdoví…?

AZ podpora manzelky policejni reditelstvi 160340Copak asi obsahuje tak tajného svazek Antonína Zápotockého v holandském archivu, že si ho budouAZ trest vykonan nebude 300929 moci přečíst jen dnešní dvacetiletí, pokud budou žít alespoň dalších 51 let?! Možná jsou to nějaké hloupé zákony na ochranu osobních údajů, podobně jako není přístupný svazek StB a dokumenty o „odbojářské“ činnosti MUDr. Naděždy Kavalírové, předsedkyně KPV ČR a členky Rady ÚSTR. Mimochodem byla propuštěna po odpykání ½ trestu a krátce nato začala pracovat, tuším celých 18 let, na komunistickém ministerstvu, zatímco jiní političtí vězni, pokud komunistický kriminál vůbec přežili, byli rádi, že mohli dělat ty nejpodřadnější práce?! Byla také členkou SČSP (Svaz československo-sovětského přátelství) a dalších komunistických organizací. Už jen za toto členství se nesměla vůbec stát, dle stanov, členkou KPV ČR (ty už se patřičně změnily).

Připomínám, že dr. Kavalírová byla vyznamenána prezidentem Klausem Řádem TGM I.třídy?! To je na zvracení, ale kdo se dnes nad tím pozastaví v tom moři neřešených mravních a morálních zvráceností osob, kteří z titulu své společenské odpovědnosti by měli být nezpochybnitelným mravním a morálním příkladem a vzorem všem občanům a mládeži…  

AZ zadost o zatykac 221224Nelze ani vyloučit, že případné informace, potvrzující válečné zločiny Zápotockého, jsou i v rukou KGBAZ zaznam o pridelu valut 1937 (prezident Antonín Novotný, měl být pro změnu kápem v koncentračním táboře Mauthausen?). KGB by jistě umělo takovéto dokumenty a informace dobře využít, aby oba prezidenti, případně i následující, byli patřičně „poslušní“. Zanechme spekulací, byť by se mohly zdát sebevíce pravděpodobnými...

Perlička na závěr: jeden renomovaný historik ÚSTR (dnes už bývalý), mi letos na jaře vyprávěl, jak se na zámku v Lánech, po smrti Zápotockého, našly plné skříně a bedny figurek z kaštanů a zápalek, kterými si prezident náruživě vyplňoval volný čas. Ani to jsem v dokumentech nenašel, ale kdo by se dnes divil, že…?!

 

Jan Šinágl, 11.8.2015

* * *

Byl prezident Antonín Zápotocký válečným zločincem…?!

Válečný zločinec Antonín Zápotocký…?!

Antonín Zápotocký byl mnohem větší zločinec než Klement Gottwald!

* * *

Sovětský gang stále vládne Rusku

Ruský poslanec chce zakázat Windows jako tajný nástroj špionáže

* * *

Dle očekávání žaloba Adriana Portmanna na ÚSTR, týkající se bytostně naší země, bez zájmu médií!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.75 (8 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Horský 2015-08-11 12:14
Ano, jak se i zde psalo, ještě v době komunismu se o tom v Československu tajně šuškalo a byli i vězni z koncetráků, kteří to stejnou měrou popírali. Na druhé straně měli mít v lágrech např v Sachsenhausenu u Berlina komunisté privilegované postavení a rozhodovali o ostatních. Manželka AZ Marie Zápotocká o tom ale v knize Můj život s AZ pochopitelně nepíše, konečně knihu vydalo komunistické nakladatelství Orego 2001 údajně z Říčan, jinak usídlené spolu s ostatními /Futura aj./
v pražské ulici Politických vězňů. Charakter neměl tento údajně dělnický prezident, harmonikář a rádoby spisovatel /Rudá záře nad Kladnem aj./žádný, vzpomeňme jeho ujištování např.dělníkům při stavbě Stalinova pomníku v Praze těsně před měnovou reformou, že žádná nebude a rozhořčené a pak těžce potrestané protesty plzeňských škodováků, kterým vyplatili mzdy večer před reformou, kdy už je nebylo za co utratit.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)