Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN Rejzek Zeman Epitaf 030915Dle Jana Rejška v LN „Píseň roku 2014“. Zajímavé čtení ve výroční zprávě BIS, nepřekvapíLN Svejk na parademarsi 030915 věta: "S ohledem na mezinárodní a vnitropolitickou situaci a míru rizik pro zájmy ČR a jejích občanů byly v roce 2014 hlavními cíli zájmu BIS aktivity ruské a čínské moci na našem území." Jedním z předních cílů BISky by se měl stát sám prezident Zeman. Jak se rozhodne Senát ve věci vlastizrady? Nejezdí a není zván na Západ, jezdí a je zván na Východ. Prodává naší zemi za 10 miliard korun „obchodů“ s Čínou, přitom se v naší zemi ztrácejí stovky miliard ročně díky korupci! Čína zničila náš textilní a sklářský průmysl a jiná odvětví s dopadem na zaměstnanost - a nejen u nás - o kvalitě dovážených výrobků nemluvě. Nyní si za tyto na nás vydělané peníze naši zemi kupuje – od historických budov, přes firmy a letiště, přitom jsme donedávna znali jen čínské konzervy. Závislost hospodářská nemůže být bez závislosti politické. Zeman nás tak posouvá na Východ do nebezpečné náruče komunismu svým postojem k Rusku a Číně. Připomínám Gruzii a okupaci Tibetu, přitom prezident Číny prohlašoval při návštěvě Německa, že Čína se nikdy nebude vměšovat do záležitostí jiných zemí. To není o hlouposti, ale záměru a zradě na národu a zemi. V každé vyspělé zemi by takové jednání bylo považováno vlastizradu. My jí nejsme, opět se chováme lokajsky, jako tolikrát v minulosti. Chceme si ji snad zopakovat?! Zeman je skutečným nebezpečím a ohrožením naší země, ne uprchlíci!    

 

Jan Šinágl, 7.9.2015

* * *

Průzkum: Zeman umí najít problémy, ale zemi nereprezentuje

Prezident Miloš Zeman podle většiny lidí dokáže jasně pojmenovat palčivé problémy země nebo se zabývat záležitostmi krajů, obcí, lidí i domácí ekonomiky. Nedaří se mu ale reprezentovat Českou republiku v zahraničí, sjednocovat společnost ani zlepšovat politickou kulturu v zemi. Ukázal to aktuální průzkum společnosti ppm factum, který má ČTK k dispozici. V polovině Zemanova pětiletého mandátu veřejnost sdílí prezidentovy názory na imigraci, uprchlíky či Islámský stát, mnohem méně souhlasu vyvolávají ve společnosti prezidentovy postoje k jeho odpůrcům nebo ke jmenování profesorů. Veřejné vystupování hlavy státu považuje 55 procent občanů za nevhodné, podle 45 procent je zcela nebo "víceméně" v pořádku. Čro, 2.9.2015

* * *

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/v-pekingu-zacala-vojenska-prehlidka-k-vyroci-konce-valky/1254085
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/mfd-kvuli-hazeni-vajec-na-zemana-obvinila-policie-dva-lidi/1254083

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.71 (7 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #4 K.Mrzílek 2015-09-15 20:30
S kým se to český president v Číně stýká? 28.března 2014 president Číny při návštěvě Německa prohlásil:"Čína se drží zásady nevměšovat se do vnitřních záležitostí jiných států a respektuje jejich suverenitu a územní integritu!
Podobně mluvil čínský velvyslanec v České republice:"Všec hny země jsou rovnoprávné bez ohledu jsou-li velké nebo malé. Tibet a Tchaj-wan jsou nedílnou součástí Číny. Tchaj-wan to odmítá. Chtějí být samostatní. To je pro nás nepřípustné. V Tibetu se soustřeďujeme na hospodářský rozvoj. Pokud Dalajláma uzná Tibet jako nedílnou součást Číny mohla by s ním vláda jednat. Máme zájem se všemi zeměmi rozvíjet přátelské vztahy. Odsuzujeme jakýkoliv projev násilí.
0 #3 Bergmann 2015-09-12 11:56
V dokumentaci Putins Propaganda -Krieg ještě pár dnů na Arte plus 7 mě nejvíc zaujalo Putinovo vykřikování k davům
"Rossija!". Jistě znám originální text v této dokumentaci pod Putinovým příkazem přepracovaný a nově zde nazpívaná slova s dětmi sovětské hymny,i on již jinou zemi nezná, "gdě tak volno dyšet čelověk" již od doby Stalina, ale v novém hávu, ale to vyvolávání Rossija k nadšeným masám připomíná slova Hitlera i Rudolfa Hesse ...s námi Německo,za námi Německo a před námi Německo!. Máme se tedy na co těšit.
0 #2 Bergmann 2015-09-11 14:17
Opakování Laogai se na ARTE TV ještě dočkáte,v úterý 15.9, dopoledne, jinak není určen pro naší zem, jak píší ve sdělení. Ale je na youtube.cz a je na něj odkazováno i na idnes.cz/TV. Pochybuji také, že byste jej našli na TV Barrandov či o něm v časopisech Týden, Instinkt, Interview, Sedmika tedy u těch, co se svými majiteli, např.na TV Barrandov s Jaromirem Soukupem právě podepsali mediální dohody s čínskou OEFC. A k tomu piva Lobkowicz, Travel Service, Slavia, historické domy atd. Vše prý i díky Zemanovi. Koncetrák LAOGAI
již svým názvem Reformou pomocí práce připomíná nacistické Arbeit macht frei.Pracovní tábory vznikaly podle sovětských Gulagů v roce 1950 z rozhodnutí Mao-Ce-Tuna, jehož portrét visel na náměstí Nebeského klidu nad pompézní přehlídkou a nad Zemanem i Putinem. V dokumentaci vypráví Tibeťanka, dnes v Indii o svých 27 let v čínském gulagu , spisovatel Liao Yiwu
odsouzený na 19 let a Harry Wu, oběma se podařilo dostat po propuštění a protestech do Německa. .
+1 #1 Horský 2015-09-10 12:51
A představte si nemožné. Česká televize převezme , má na to zvláštní redakci např. pořad německo-francou ské ARTE
/v originále bude ještě na internetu 5 dní tedy ARTE plus 7/ z 8.září t.r. K tématu Putins Propaganda-Krie g.Po prvém příspěvku Im Glauben an Putin /Víra v Putina/o poměrech v Rusku následoval ještě rozhovor s Alexisem Prokopjevem z Russie-Libertes .A také příspěvek k Číně
LAOGAI - Nucená práce v Číně s otřesným svědectvím z čínských pracovních táborů.
Určitě by to "užitečného klauna" a "trojského koně" z Hradu, jak je nazýván v tisku dodatečně zajímalo.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)