Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Marvanova HanaZajímavý odkaz se životopisem JUDr. Hany Marvanové (snad je psala ona sama a Marvanova Mariezveřejnila na webových stránkách – ty však už bůhvíproč neexistují…?!

Tyto webové stránky ještě existují: „Poslankyně Hana Marvanová (US-DEU) porodila odpoledne v porodnici v Praze u Apolináře syna, kterému dala jméno Andrej. Marvanová je svobodnou matkou a má už tři děti. Matka i dítě jsou podle informací Práva v pořádku. Podrobnosti ale nejsou známy, neboť poslankyně zakázala personálu poskytovat jakékoli informace. Poslankyně Marvanová porodila po Lukášovi (19) a Tomášovi (12) již třetího syna, přičemž zůstává svobodnou matkou. Své soukromí se rozhodla uchránit za každou cenu, a proto vždy odmítala veřejně uvést, kdo je otcem dítěte“.

Otec Marvanové tedy pracoval v pojišťovně, matka byla učitelkou češtiny a ruštiny. Rodiče bydlí či bydleli přibližně od roku 1980 v Praze. „Vzhledem k tomu, že pocházím z malého moravského města a do Prahy jsem přišla prakticky neinformována o politických poměrech, nebyl pro mě proto problém přihlásit se na právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze.“ To je trochu divné – práva byla před listopadem 1989 určena pro „elitu“ a těžko se tam mohl dostat někdo bez konexí.

„Až během studia na vysoké škole jsem pochopila, že právnická fakulta byla tehdy téměř politická škola. Nebýt tehdy mé malé informovanosti, když jsem se na práva hlásila, asi bych tuto školu nebyla schopna za bývalého režimu absolvovat.“ To je také trochu divné, protože zde Marvanová připouští přesně to, co komentuji výše – že šlo o vysokou školu pro politické prominenty!

Informace o jejích rodinných poměrech jsou velmi kusé. Proč se rodina přestěhovala přibližně v roce 1980 do Prahy? Změna zaměstnavatele u obou rodičů – zaměstnance pojišťovny a učitelky? Anebo kariéra jednoho z nich?

Zaměstnavatelem JUDr. Marvanové po absolvování práv byl dnes už neexistující Ústav pro informační systémy v kultuře (existoval 1976-1989). Bylo by jistě zajímavé zjistit něco bližšího o tomto bohulibém ústavu zrušeném ještě v roce 1989, tedy okamžitě po „sametové revoluci“?

Zajímavý odkaz na rozhovor s JUDr. Marvanovou: „Po ukončení fakulty jsem navštívila soud s Heřmanem Chromým. Strávila jsem tam celé dva dny. … S alternativní kulturou a samizdaty jste se začala seznamovat za studia na právnické fakultě v Praze, kdy jste si vytvářela kritický vztah k tehdejšímu režimu. … Potom na právnické fakultě jsem se aktivně snažila získat přístup k neoficiálním materiálům, hodně důležité bylo, že jsem se dostala k tisku z osmašedesátého roku. … Po této zkušenosti jsme obcházeli některé chartisty, Václava Bendu, Jiřího Hájka a Václava Havla například, a přesvědčovali jsme je, že se doba změnila, že skutečně by stálo za to oslovovat více lidí, kteří jsou mimo Chartu, a pořádat veřejné protesty, ke kterým by se mohli připojit. … V té souvislosti mě napadá myšlenka Jana Patočky, na níž podle mého názoru byla Charta postavena a která přesně vystihuje můj pocit v osmdesátých letech, proč jsem se musela zapojit do nějaké nezávislé činnosti: že prostě existují nějaké hodnoty, za které stojí za to trpět. Tedy dělat si problémy. To znamená, že úspěch nemůže být tím hlavním kritériem, což se dá podle mě vztáhnout i na svobodnou společnost. Ať vykonáváte jakoukoli profesi, advokáta, poslance nebo cokoli jiného, můžete být postaven před situaci, jestli zvolíte slušnost nebo úspěch. A měl byste mít nějaké mantinely, normy, které nepřekročíte. … Já doufám, že ne. V budoucnu se snad principy, které jsou důležitější než momentální politický úspěch, stanou větší hodnotou, než je tomu dnes. Samozřejmě jsem zaregistrovala, že aktuálně to za hodnotu nepovažují dokonce ani komentátoři v novinách, kteří oceňují většinou jedině to, nakolik je politik úspěšný a jak dlouho vytrvá ve vysoké pozici. Proto ale lidé taky politikům nevěří, když ve jménu úspěchu – neříkám, že každý – jsou schopni obětovat téměř všechno. Já si myslím, že v hodně dlouhodobém horizontu se to nevyplácí, a jestli se to vyplácí v konkrétním životě, podle mě není podstatné. Důležitější je, aby člověk měl pocit, že je slušný, že jedná solidně a konzistentně a že se nezpronevěřil tomu, co říká.“

A nato ji zaměstnali v Ústavu pro informační systémy v kultuře…??? Nechce se mi věřit, že by STB byla tak neschopná nebo hloupá – když se účastnila procesu s disidentem, tak ji přece museli mít v hledáčku a nebylo nic snazšího, než jí začít dělat problémy u zaměstnavatele. Můžeme jen spekulovat zda byla od počátku nastrčená ke sledování prostředí disentu? Na základě těchto informací, jejího dnešního chování a jejího zřejmého „chránění“ soudy a PČR, to nelze vůbec vyloučit. Přes jasné, závažné důkazy, jsou její soudy veřejnoprávními médii ignorovány. Sama se jich nezúčastňuje, což by od „mravní ikony“ tzv. disentu, každý normální občan očekával.  

Velmi zajímavý rozhovor s JUDr. Hanou Marvanovou z roku 2014 - i o tom, co se dělo v bankách před jejich privatizací – a na co tolik lidí, družstev a organizací doplatilo. Podezření, že se jedná o Jekyll & Hyde v ženském rouchu, tak zůstává, tím spíše, že sama se k aktuálnímu skandálu s AK, kde byla jednou z klíčových figur, vůbec nevyjadřuje a zarytě mlčí. Proč asi…?! Člověk s čistým svědomým a takovou pověstí jakou dodnes u široké veřejnosti má, nemá přece co skrývat. Veřejně se moci hájit u soudu či v médích by jen uvítal.

 

Jan Šinágl, 28.9.2015

* * *

AS ZIZLAVSKY v.o.s. žaluje JUDr. Hanu Marvanovou, aneb svědek Veverka šokoval veřejnost

Je JUDr. Hana Marvanová závislá na justici, nebo snad justice na ní?!

JUDr. Hana Marvanová Jekyll & Hyde v ženském rouše?!

H-Systém: Dopis Josefu Klímovi a reakce na TK senátora Jiřího Čunka

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.50 (4 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #3 Pavel 2015-09-29 09:29
Nemohu věřit, protože paní Marvanovou znám už z dob totality.
-3 #2 Jan Šinagl 2015-09-29 08:21
Spoustě lidí se mnoho věcí "rozhodně nelíbí", pane Josefe. Pochybovat a matlat můžete samozřejmě i Vy. Škoda, že na soudy paní Marvanové nechodíte a neposlechl jste si na posledním pana Veverku, majitele AK, který nevěděl ani elementární věci. HM přivedla do AK známého se kterým si tykala, dostal odpovědnou funkci, AK skončí v konkursu a známý ve vězení a k tomu všemu HM jako mravní ikona stále mlčí? Zatímco HM dostala zpět před úpadkem AK mnohonásobek svého vloženého obchodního podílu? Na mé e-maily HM nereaguje. Při osobním setkání nemá náhle čas. Pomluva je šíření lží, ne hledání vysvětlení a zveřejňování známých skutečností. Je přirozené, že pro mnohé je těžké připustit jiný názor na ty, kterým jsme roky důvěřovali. Důvěra se buduje roky. Lze ji ztratit jediným selháním. Mnozí se dokáží přetvařovat roky. Pravda mnohdy bolí. Proto je tak cenná. Každý má právo volby co upřednostňuje a každý občan má právo se bránit pomluvě podáním žaloby.
+3 #1 Josef 2015-09-28 23:54
Tak to se mi rozhodně nelíbí. Začínám pochybovat o vaší serioznosti. Matláte vše tak, jak se vám hodí, aby jste jí pomluvil.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)