Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis Moravec KalousekMichal Horáček 20.září 2012? „Tak nám pan Kalousek dneska vzkázal, že "zlaté časy v Evropě skončily; prožrali jsme to a proflákali." Koho tím "my" myslel? Tenhle dnešní ministrův žvást není jen blbý, je vůči stále ohromnému počtu slušných a pracovitých Čechů nesnesitelně drzý“. - Výborný postřeh Michala Horáčka na adresu sociopata/psychopata číslo III

Nedělní OVM začal Babiš (od 5:50 min) věcně a jistě s jeho názory většina diváků souhlasila. Zlom v dalším vývoji diskuse nastal po první reakci Kalouska: „Já snad nebudu reagovat na tenhle ublížený pláč, který tady zazněl.“ Tak reaguje takřka dennodenní kritik Babiše na obrazovkách ČT. V tomto momentě musí moderátor reagovat a impertinentního oponenta patřičně upozornit, resp. umravnit, jinak vždy hrozí, že debata eskaluje nežádoucím směrem. Moderátor mlčel. Není divu, že nad debatou postupně ztratil zcela kontrolu. Věcnost postupně mizela a byla nahrazována emocemi. Moderátor byl schopen pouze upozornit Babiše na neslušné slovo, které bylo ostatně zcela na místě. O upřímnosti Babišova rozčilení svědčí i to, že si vůbec nebyl vědom, že slovo „průser“, vyslovil. A ten skutečně poté nastal - zásluhou nekonání moderátora. Otázkou je, zda by to jiný zvládl. Připomínalo to evropskou ligu v souboji s I.B třídou. Pro slušné lidi Babiš opět zabodoval.

Za schopného mluví odvedená práce, neschopný nemá co nabídnout. Dělá se „schopným“ pouze kritizováním a napadáním schopných, kteří odvádějí poctivou práci. Nic jiného mu nezbývá. Takových „politiků“ je u nás bohužel většina. Připomínám, že Kalousek se nebránil koalici s komunisty a odmítl 21.srpna 2015 na Václavském náměstí v Praze, při připomenutí okupace z roku 1968, připomenout 70.výročí návratu našich pilotů RAF z Anglie. Mně slovo uděleno nebylo. Odmítl to sdělit i pořadatel Petr Marek z organizace http://www.bezkomunistu.cz/. Byl to v podstatě volební mítink TOP 09. Přítomen byl i europoslanec Jaromír Štětina, který také mlčel. Naše piloty RAF tehdy vítali statisíce Pražanů při jejich pochodem Prahou. Byl zakončen slavnostním aktem na Staroměstském náměstí 21.srpna 1945. Naši piloti RAF museli čekat 3 měsíce, aby „nenarušili“ oslavy vítězné Rudé armády. Je vypovídající, že i veřejnoprávní média tento významný akt zcela zamlčela.

Nedivil bych se, kdyby příště Babiš pozvání do dalšího střetu s Kalouskem odmítl. Určitě by to byla jiná debata, kdyby ČT příště zajistila Babišovi kultivovaného partnera z řad nezávislých odborníků. Proběhla by zcela jistě věcná, kultivovaná debata s respektem k druhé straně. Ani jednoho by jistě nenapadlo napadat autora jiného názoru, jen argumentačně, věcně jiný názor.

Ve vyspělé zemi by se nemohlo dít co, co si dovolili v minulosti či ještě dovolují Kalousek, Sobotka, Bém, Bendl, Palas a další a pokud ano, museli by být už dávno obžalováni a odsouzeni.

Střety Babiše s Kalouskem Hnutí ANO neohrožují, ale naopak posilují. Předčasné volby nelze vůbec vyloučit. O vítězství ANO v příštích volbách nepochybuji, jen si musí uhlídat kvalitu kandidátek. To bude pro výši vítězství rozhodující.

 

Jan Šinágl, 6.10.2015

* * *

Kauza OKD: Marvanová ukazuje na Sobotku. Premiér: Mám čisté svědomí

„V této jedenáct let staré záležitosti mám zcela čisté svědomí,“ odpověděl v pondělí LN Bohuslav Sobotka na otázku, zda cítí odpovědnost za údajně nevýhodnou privatizaci OKD, v níž stát dle obžaloby přišel o 5,7 miliardy korun. Advokátka Hana Marvanová je jiného mínění. S případem je detailně seznámena...

* * *

Sobotkův pasák

05. 10. 2015 - EB

Andrej Babiš včera během hodinové televizní debaty s Miroslavem Kalouskem ani jednou nezmínil právníka Radka Pokorného nebo PR agenturu Bison & Rose. Babiš si obvykle najde způsob, jak na ně zavést řeč, protože právě oni (a jimi reprezentovaná ČSSD) jsou jeho opravdovými politickými rivaly, nikoli TOP 9.0 %. MfD více než vynahradila Babišovo opomenutí, když dnes Pokorného střetu zájmů věnovala článek na titulní straně a Bison & Rose zmínila v komentáři. MfD se na Pokorného zaměřuje proto, že je pro Sobotku skutečnou Achillovou patou. Zatímco Babiš je vůči svým pracovníkům v terénu (Radmila Kleslová, Jaroslav Faltýnek) zjevně v nadřízené pozici, a zatímco Mirek Topolánek a Marek Dalík byli partneři, Sobotka je Pokornému podřízen. Padne-li Pokorný, bude bez něj Sobotka ztracen. To je osud mnohých prostitutek, které se stanou až příliš závislými na svém pasákovi.   

* * *

Michal Horáček

20. září 2012 ·

Tak nám pan Kalousek dneska vzkázal, že "zlaté časy v Evropě skončily; prožrali jsme to a proflákali."

Koho tím "my" myslel?

Už desítky let pracuju ve dne a hlavně v noci, o víkendech, o svátcích. Moje žena pracuje od rána do večera a ještě se stará o dcerku; nejednou si pak dá budík na tři ráno, aby mohla přemýšlet a kreslit. Můj tchán, profesor teoretické fyziky, pracuje nepřetržitě. Mí kolegové jako zvukař Michal Pekárek nebo Vojta Dyk nebo Dodo Gombár pracují, až padají únavou, stejně jako editorka mých knih Daniela Iwashita. Když jdu nakoupit, vidím ženské, které sedí den co den hodiny za pokladnami, vidím řidiče autobusů, vidím lidi na stavbách, lékaře v extra službách v nemocnicích, znám lidi, co vstávají ke koním před pátou ráno...

Nepochybuji, že mnoho lidí se "fláká", ale kdo jim umožnil ten luxus flákat se a "přežírat" díky prostředkům, které vytvořili ti usilovní? Nebyl to snad právě profesionální politik - zprava i zleva, tohle rozdělení dávno ztratilo jakýkoli smysl - kdo si tak kupoval jejich hlasy?

Anebo, stejně jako já soudím podle lidí ve svém okolí, soudí tak i MK? Vidí pašáky jako pan Škromach, který jako bolševik, odborář a politik o práci nezavadil nikdy a vždycky jen heftoval lidi. Vidí celou tu vlastní povedenou partu, která se stará hlavně o přihrávky předražených státních zakázek na cokoli svým kumpánům. V tom případě se nedivím, že mluví o flákárně a přežranosti. Ale to ať mluví za sebe a za své, ne za mě a za mé.

Tenhle dnešní ministrův žvást není jen blbý, je vůči stále ohromnému počtu slušných a pracovitých Čechů nesnesitelně drzý.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=491950394148676&id=193082794035439

Výborný postřeh Michala Horáčka na adresu sociopata/psychopata číslo III

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.09 (11 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #9 stanislav Vrbik 2015-10-12 17:11
Kalousek je opravdu úspěšný diskutér, ovládající i mimoslovní argumentaci. Umění takových spočívá m.j. v odklonění diskuse tam, kde mi docházejí argumenty. U této debaty jsem si všiml jednoho Kalouskova geniálního tahu, jak vyhrávat tam, kde prohrávám. Babiš odpovídá na nějakou otázku o své práci, vyjmenovává jednotlivé pozitívní akce, a to vše se vlastně vysmívá Kalouskovi. A ten v té chvíli se začal pobaveně a na pohled velice upřímně - smát. Dojem neorientovaného diváka: Ten Babiš chudák se tak snaží, ale je to k smíchu. A ČT, která se stala jednostrannou politickou silou držící se slabými politickými stranami, zabírá Kalouskův divadelní výsměch. Přitom toto Kalouskovo sólo bylo neslušné a nepřípustné. Byla to scéna jak vyhrabaná z archivu Vysoké školy politické ÚV KSČ. Tam se učilo umění ovládat řečnické pole.
+6 #8 Jakub 2015-10-09 20:25
Pane Sinagle, pokud nejste schopen objektivne posuzovat realitu, mozna by bylo lepsi, kdybyste nic nepsal. Jinak okomentovat Vase hodnoceni vystoupeni protkane jednou lzi za druhou neumim. Pokud Vam nevadi, ze MF vede clovek, ktery nevi, co je deficit, tak Vam gratuluji, staci Vam malo.
+3 #7 Jan Šinagl 2015-10-09 10:31
Pane "Jarní Kytko", stále ukazujete, že Vám nejde o věcnost, ale jen napadání autora ať už přímo nebo nepřímo. Vaše slova "No, co si můžu myslet o člověku, který prezentuje na svém blogu např. majitele TV Šlágr, že..." Vyjádřil jsem pouze svůj názor na tento druh hudby a proč nachází odezvu. Zjistěte si prosím napřed co jsem dělal do odchodu do exilu zde a co v exilu a pak hodnoťte druhé. Předpokládám tedy, že Vy jste hrdina byl i když většinou skutečně stateční lidé ani ve snu nenapadne vyčítat druhým nehrdinství. Budete se muset smířit s tím, že i nezávislé osoby mají právo uznávat či neuznávat jiné osoby právě proto, že jsou nezávislé a rozhodují se svobodně jen na základě svých osobních zkušeností a znalostí. Proto také nemají problém kdykoliv názor na druhé změnit, pokud se začnou chovat jinak. Nikdo není naštěstí dokonalý. Je to otázka charakteru a osobní odpovědnosti. Pro slušné lidi Babiš opět zabodoval a zůstává nejpopulárnější m politikem - další nárůst už tuším na 64%. Demokrat to respektuje. Je právem jiných to nerespektovat a neuznávat, ale to už jsme u závislosti, podjatosti, neinformovanost i či hlouposti a manipulovatelno sti. Uvítal bych raději Vaše komentáře závažných tematů na mém webu než komentářů mé osoby, nebo si netroufáte jako většina a řadíte se tak do řad levice a komunistů? Ti nevynechají žádnou příležitost ke kritice mé osoby. Nedivím se jim, na víc zřejmě nemají, ale ani toto právo jim neupírám. Svým způsobem mi pomáhají v mé práci aniž tuší. Takže jim i Vám mohu jen poděkovat. Jinak bych si Vám dovolil doporučit změnit Vaši zkratku J.K. Mohlo by dojít k záměně s panem Jiřím Kubíkem, nejmladším politickým vězněm a autorem otevřeného dopisu prezidentovi Zemanovi. To Vám snad nebude dělat problém. Navíc by to byla i slušnost a vyjádření respektu k názoru druhého bez ohledu co si o jeho názoru myslím.
+2 #6 J.K. 2015-10-09 09:44
Díky za přednášku o anonymitě a etickém kodexu - avšak především si najděte informaci, co znamená zvláště etický kodex novináře = mj. za porušení tohoto kodexu se považuje i stranění určité skupině na úkor druhé, což je ještě zajímavější v případě člověka, který se sám nazývá „nezávislým publicistou“... Z mé strany nedošlo ani k rasové nenávisti, ani k vulgaritám, ani k propagaci drog, pornografie atd., tak vážně netuším, čím byl, dle Vašeho názoru, z mé strany porušen nějaký kodex Vašeho webu. A mimochodem, když jste se do mne minule obul kvůli údajnému strachu z komunismu atd., kde jste za totality byl Vy? Po několika marných pokusech o emigraci jste se nakonec usadil ve Švýcarsku. Opravdu hrdinský čin. A stále popíráte, že jste napsal: "Pro slušné lidi Babiš opět zabodoval." K tomu již není co dodat.
-2 #5 Jan Šinagl 2015-10-08 14:13
Pane "Jarní Kytko", každý kdo se přímo nepodepíše svým občanským jménem je pro mne anonymem. Anonym většinou kritituje nevěcně, napadá autory jiného názoru, zbaběle schován za svoji anonymitou. Jen vzácně má dobrý důvod zůstat v anonymitě, pokud sděluje závažné informace, které by ho mohly ohrozit. I anonymové u mne dostanou prostor a nemusí se obávat kritiky, pokud dodržují etický kodex mého webu. Nikde není psáno, že jsou slušní lidé jen ti, kteří drží palce Babišovi. Jistě jsou mezi nimi i neslušní, stejně tak jako slušní mezi jeho odpůrci. Je to o tom jaké mají informace či dezinformace a co podloží jejich názor, které určují jejich postoje. Odpovědnosti je to nezbavuje. Nikoho nemohu urazit. Urazit se může jen každý sám.
+3 #4 J.K. 2015-10-08 13:59
Zveřejňujete běžně kontakty účastníků diskuse nebo jste to udělal jen v afektu? Máme svobodu slova, takže diskutovat může i anonym (což já pochopitelně nejsem). Každopádně stále ve vzduchu visí otázka, které se nevyhnete ani invektivami, zda automaticky považujete za neslušné lidi, kteří nefandí Babišovi. Tím jste totiž mohl urazit spoustu čtenářů.
-4 #3 Jan Šinagl 2015-10-08 11:06
Co si asi můžeme myslet o člověku, který se podepíše jako J.K., tedy zkatkou e-mailu - ? Bál se za komunismu, bojí se i dnes a bude se bát do konce života. Právě takovýto ustrašeni pomáhají udržovat u moci neschopné, kteří umí šířit jen strach, kterým podobné jednotlivce ovládají a udržují v poslušnosti. Vykřikovat a kritizovat umí jen z bezpečné anonymity.
+5 #2 J.K. 2015-10-08 10:44
Je nesporné, že autor tohoto článku je bezmezným obdivovatelem Babiše - ale ta troufalost vyslovit, že "pro slušné lidi Babiš opět zabodoval?" A ti, kdo ho neuznávají, jsou tedy neslušní? No, co si můžu myslet o člověku, který prezentuje na svém blogu např. majitele TV Šlágr, že...
+9 #1 P.Pálka 2015-10-07 11:07
Nemám rád ani jednoho z obou pánů, ale pokud bych měl hodnotit jejich vystupování v "duelu", pak na body vyhrál zcela jasně Kalousek. Nebylo to tak docela vlastní zásluhou, protože si opravdu nedokážu vybavit, že by někdo v minulosti působil tak neskutečně afektovaně a hystericky jako Babiš. Argumentace mizivá, prakticky každou větou jen opakoval, co je Kalousek za zloděje, což popatnácté působilo dost otravně. Už celkem chápu, proč se v minulosti z debaty s Kalouskem omluvil a i tady veřejně škemral, aby mohli vystoupit každý zvlášť. Nedává to nervově. Pokud mu tuhle strategii poradili jeho PR tým v domnění, že je to to, co chtějí voliči ANO slyšet, tak potěš koště.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)