Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

12.BRIGÁDA POHRANIČNÍ STRÁŽE Pohřeb našeho velitele, genpor. Ing. Františka Šádka byl nejen projevem Sadek parteSadek Frantisekúcty ke vzácnému, statečnému člověku, ale i výrazem věrnosti k naší službě vlasti, které jsme sloužili také pod jeho velením.

Komunističtí vrazi mezi námi: “JUSTICE 2.0″ 13.říjen 2015 právnická fakulta Praha 

Vrazi v bílých rukavičkách: Peter Colotka = 27 zabitých osob, Lubomír Štrougal = 27 zabitých osob (+ 33 jako ministr), Miloš Jakeš =8 zabitých osob, František Šádek = 17 zabitých osob, a mnoho dalších vrahů už bez bílých rukaviček. Stále žijí mezi námi jako bezúhonní ctihodní občané s nemravnými, vysokými důchody a výsluhami… Jak dlouho ještě?!  

Divíte se ještě, že jsme zemí bez hrdinů, morálky a mravních vzorů? Tento pohřeb komunistického zločince a vraha s nejvyššími vojenskými poctami, je toho dalším důkazem – i toho, kdo, resp. co v naší zemi dnes skutečně vládne či co ji ovládá. Co to bylo za vojenskou hudbu? Kdo jí vydal rozkaz zahrát na pohřbu zločince? Je ironií osudu, že citát o věncích a pomnících je na posypové loučce Lesního hřbitova ve Zlíně, kde byl prvním pochovaným Tomáš Baťa. Může být úpadek morálky a mravních hodnot vůbec ještě větší? V tomto ohledu zůstává Česká republika světovou „špičkou“. Kde jsou všichni ti demokraté a jejich spolky? Proč se neozývá elita naší země? Proč k této nehoráznosti média mlčí? Proč mlčí političtí vězni a - i ti právě vyznamenaní? Při pomyšlení na všechny oběti komunismu, jeho zločiny a zrůdnosti, se člověku dělá nevolno. Stále si hrajeme na něco co nejsme a opět dokazujeme, co ve skutečnosti jsme. Pán Bůh s touto zemí…

Jan Šinágl, 21.10.2015

* * *

Neznámé pojmy      

Nikdy a nikdo nás nenaučil se nebát. Jak za nacistického tak sovětského protektorátu jsme sebou nechali orat a velké procento Čechů, kteří za nás v cizích armádách bojovali a umírali jsme po jejich návratu denunciovali, degradovali, nechali v novinách pomlouvat. Dokonce vděčné Rusíny, kteří jako jediní Čechy milovali a prolévali za nás dobrovolně krev jsme postoupili totalitě, kde jejich inteligence šla do gulagu. Národ byl připraven prolévat krev před rokem 1938. A to, že jsme si proti Hitlerovi ani nevystřelili a včetně zbrojovek vše poskytli o tom Rusové dobře vědí i jinde vědí. Protože nemáme oběti jako jiné národy které za nás bojovali a ve statisících umírali, nemáme ani hrdiny. A ty co byli odsuzováni v divadelních procesech byli utraceni zase jenom Čechy. Český nacionalismus který prosadil po první světové válce samostatný stát, se chvíli udržel jen díky osobnosti TGM. Na nejtěžší formu vládnutí, demokracii, česká společnost neměla a dodnes nemá. Chtělo a chce to společnou zodpovědnost, statečnost, semknutost, chrabrost, uvědomělost, čestnost, charakternost. Dnes pro většinu neznámé pojmy.

K.Mrzílek, 21.10.2015

* * *

Aktualizováno:

Oceňuji postoj ministryně Marksové, která řekla, že se nenechá zavřít za finanční podporu Klokánku. Ten požaduje 20.000.000,-Kč na provoz, jinak bude muset z 28 zařízení 8 ukončit provoz. Obratem prezident Zeman slíbil podporu ze svého fondu, kde jsou necelé 2 mil. korun. Je nemravné podporovat jednu organizaci z mnoha, tím méně, když ji roky vedla bývalá komunistická prokurátorka JUDr. Marie Vodičková, podezřelá z mezinárodního obchodu s dětmi a která nese přímou odpovědnost za flagrantní zneužití finančních prostředků státu. Velikášsky investovala do pochybných projektů a neplatila zaměstnancům, resp. se zpožděním a málo. Další ukázka, jak jsou dnes bývalí komunisté pardonování a vyviňováni. Ve skutečně demokratické zemi by se museli Šádkové, Štrougalové a jim podobní zločinci z dob totality už dávno zodpovídat před soudem. J.Š.  

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.60 (10 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)