Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

OSP3 Rendek prg 111115U OS Praha 3 v Jagellonské ulici proběhlo včera první jednání ve věci žaloby Mgr. Petera Rendeka na Českou republiku a ÚSTR. Opět velmi vážný obsah a opět bez zájmu veřejnoprávních médií. Na chodbě dokonce zástupci ÚSTR předali Mgr. Rendekovi v pořadí už čtvrtou výpověď! Další důkaz, kdy ÚSTR se zbavuje schopných, nahrazuje je neschopnými a naplňuje politickou objednávku činností ÚSTR ohrožených politiků. Je urážející, jaké druhy podřadné práce, vzhledem ke vzdělání a odbornosti, nabízí vedení ÚSTR, jen aby vyhověl zákoníku práce. Jak symbolické, absolvent katolické, filosofické fakulty v Ružomberku slaví své narozeniny 17.listopadu. Další jednání bylo nařízeno na den 24.února, tedy v předvečer komunistického puče v roce 1948.

Jednání mělo očekávaný průběh. Soudkyně JUDr. Markéta Písaříková už předem naznačila jaký rozsudek vynese s odkazem na rozhodnutí NS ČR. Další jednání bylo nařízeno na 24.února 2016 od 10:30 hod. (308/3 patro) – mají být vyslechnuti dva svědci. Psal se pouze zkrácený diktovaný protokol, záznamové zařízení nebylo k dispozici (zvukový záznam jsem pořídil). Žalující straně jde primárně o výpověď, ne o odškodné. Odbory ÚSTR s výpovědí nesouhlasily, navíc byla podána v době nemoci.    

Že se postupně realizuje politická objednávka, nelze pochybovat. Politici mají strach z dalších odhaleních své totalitní minulosti. Nechtějí riskovat další skandály a odhalení před dalšími volbami či před zvolením do státních úřadů. V archivech ABS je potenciál důkazů nemalý. Nikdo soudný o tom nepochybuje. Politici se tak snaží před dalšími volbami eliminovat riziko odhalení z jejich minulosti a důkazů, které by jim znemožnily pracovat ve veřejných funkcích – o riziku z trestního postihu nemluvě. Zločiny spáchané za totality jsou nepromlčitelné stejně jako nacistické.

V archívech ÚSTR jsou nezpracované dokumenty o naší totalitní minulosti v obrovském množství. Při dosavadním tempu, vybavení a počtu lidí, navíc cíleně neustále snižovaném, budou vyžadovat desítky let na zpracování. Tím spíše, když prostředky pro podstatné jsou stále více omezovány a pro nepodstatné navyšovány. Viditelně se realizuje politická objednávka, za kterou stojí nemalé množství současných i potenciálně budoucích politiků. Odhalená minulost po smrti jejího nositele už nikoho neohrožuje. Bude-li trend v ÚSTR a v naší společnosti pokračovat jako dosud, nemusí být odhalena nikdy. Paradoxně tak díky ÚSTR, který má naši zločinnou totalitní minulost vyšetřovat, abychom věděli kdo byl kdo, či kdo čím byl, přispívá k tomu, že budeme volit a uctivě zdravit lidi, které bychom nikdy nevolili a nezdravili. Proto vydáváme stamiliony ročně na činnost ÚSTR?! Občané jsou dobří pouze na jejich zvolení, potom z nich dělají politici voly. Je jen na občanech, zda se s tím smíří, stav potvrdí, či se ho pokusí změnit. Politici to za ně rozhodně dělat nebudou, dokud mezi nimi bude většina těch, kteří dělají vše pro to, aby jejich minulost byla utajena.

Mimochodem Mgr. Peter Rendek pracuje opět jako projektový manažer v Platformě evropské paměti a svědomíwww.memoryandconscience.eu. Poprvé jsme se setkali na rozloučení s Jánem Langošem, zakladatelem a ředitelem UPN v Bratislavě. Zahynul za podezřelých okolností poblíž Košic při dopravní nehodě v naprosto přehledném terénu. Po jeho smrti přestával UPN postupně plnit svoji funkci, stejně jako je tomu v ÚSTR. Také zde byli schopní ředitelé postupně nahrazování neschopnými, resp. poslušnými. Takoví nepotřebují mít pod sebou skutečné odborníky, mravně silné, nezávislé osobnosti, ale také jen poslušné služebníky, kteří nikoho nepopudí a mohli tak naplnit politickou objednávku.

 

Jan Šinágl, 12.11.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (8 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #1 Oldřich Musil 2015-11-13 18:59
Je jistě dobře,že se tato zpráva aspoň někde objeví.Ale málo naplat,internet není televize.Kromě toho je smutnou skutečností,že většinu české veřejnosti to nezajímá.Netýká se to jejího prospěchu.
Snad jen to,že do ÚSTRu strká zbytečně peníze a to by jistě souhlasila se zrušením této instituce.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)