Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Lidovy dumAktualizováno o otřesné zkušenosti dr. Altnera s Ficovou justicí na Slovensku, připomínající 50-tá léta - 3.12.2015

Dožene minulost ČSSD, nebo se k ní konečně postaví čestně a zodpovědně?MSP1 Alter prg 301115

U OS Praha 1 dnes proběhlo další jednání ve věci žaloby JUDr. Václava Halbicha na ALBA a.s. a ČSSD. Roky čeká na proplacení smluvní odměny. Přitom on a dr. Hájek jsou zřejmou příčinou, proč smluvní odměnu cca 150.000.000,-Kč dr.Altner neobdržel, tedy jim ani jejich smluvní podíl nemohl vyplatit. Jako svědek přes hodinu vypovídal dr. Altner. Další jednání je nařízeno na 4.1.2016 od 9:00 hod. Poprvé se dostavila média – ČRo a ČTK. Přináším výtah podstatného. Na dopisy dr. Altnera presidentu Zemanovi a premiérovi Sobotkovi, nebylo dosud reagováno a těžko kdy asi bude…

Jednání začalo oznámením obou stran, že dosud z předešlého jednání neobdrželi protokol, přestože soudkyně JUDr. Hana Marsová tvrdila, že to osobně zařídila. Soudní síň neměla záznamové zařízení. ČSSD byla bez peněz a nemohla tehdy sehnat advokáta, který by nepožadoval předem finanční záruky. Dr. Altner na sebe toto riziko vzal. Kontaktovali ho Ivo Svoboda a Barbora Snopková, později pravomocně odsouzení. Smlouvu podepsal tehdejší předseda ČSSD Miloš Zeman. Dle jeho tehdejšího vyjádření „ČSSD neměla ani na toaletní papír“. Na dotaz Vladimíra Špidly „Jak dlouho by trval případný soud ve Štrasburku u ESLP“, odpověděl dr. Altner „roky“. Špidla odpověděl „To už nemusíme přežít.“ Po vyhraném soudním sporu o Lidový dům poděkoval dopisem Zeman dr. Altnerovi. Na oslavu do Lidového domu nebyl dr. Altner přesto pozván. Zabránil tomu Špidla s tím, že si nepřál setkání dr. Altnera s médii.

Od roku 2000 začal být dr. Altner trestně stíhán. Řídil se heslem: „Zavřít mne mohou, zaplatit budou muset.“ Dohoda byla vypovězena dr. Altnerovi v červnu, poté co dokázal vyhrát Lidový dům. ČSSD místo aby splnila dohodu začala zpochybňovat, pomlouvat dr.Altnera zřejmě poté, co se oba advokáti Halbich s Hájkem domluvili s ČSSD. Měl to potvrdit i Karel Kobes, tehdejší místopředseda ČSSD pro hospodaření. Bylo mu údajně vyhrožováno Kobesem, že když se nevzdá zbylých 100.000,000,-Kč, bude to mít fatální následky (to nemluvíme o naběhlých úrocích). Na náklady se nebyli oba advokáti Halbich a Hájek ochotni podílet „ani korunou“.

Dr.Altnera zastupoval na začátku ve sporu s ČSSD JUDr. Ernest Valko, ústavní soudce ČSFR, později zavražděný ve své vile v Bratislavě, krátce před závažnou výpovědí před soudem. Žádný advokát neměl odvahu obhajovat dr.Altnera, pouze dr. Valko neměl strach zažalovat ČSSD.

Od roku 2000 nedostal dr. Altner už ani korunu. Začala jeho kriminalizace, šikanování daňovou správou a vykonstruované exekuce. 15 let špiclování, série „náhod“ v osobním a profesním životě, utajované, organizované násilí státu. Už chápete, proč Špidla neměl zájem, aby byl dr.Altner pozván na oslavu a hovořil s médii?! Dr. Altner předal věc ALBA a.s. jen proto, aby měl peníze na soudy. Má dodnes zablokovaný veškerý majetek.

Dr. Altner doufá, že prezident Miloš Zeman projeví dobrou vůli a potvrdí, že podpisem smlouvy zachránil ČSSD před existenční likvidací, tedy, že jednal v dobrém úmyslu. Přítomný dr. Halbich neměl žádné otázky, jen významně pokašlával při výpovědi dr. Altnera. Ten mohl v soudní síni zůstat, ale po prvním vyjádření dr. Halbicha po ukončení své svědecké výpovědi vstal a odešel. Vyjadřoval se poněkud „hospodsky“, kdy i jeho oblečení mělo blíže k tomuto zařízení, než k důstojnosti soudního jednání.

Přítomná redaktorka ČRo neměla problém mi říci pro jaké médium pracuje. Zeptal jsem se slušně i druhé, která se dostavila bez zvukového záznamníku a psala si jen poznámky. Neslyšela a rychle odcházela. Běžel jsem za ní a zeptal se jí z jakého je média. Jen popuzeně odpověděla: „Vy nejste novinář, jste prudič“ a rychle mizela po schodišti z druhého patra budovy soudu. Od redaktorky ČRo jsem se dozvěděl, že je z ČTK. Ta dělala rozhovor jak s dr. Halbichem, tak s dr.Altnerem. Bude proto jistě zajímavé, co se dozvíme ze stránek ČRo a ČTK, pokud vůbec? Zatím po zadání do google konstatuji jen mediální mlčení…

Je smutné, že na takovou stále aktuální kauzu, týkající se i prezidenta a premiéra, se nedostavila ČT a žádní jiní novináři. Není divu i o mém trestním oznámení na vojáky v záloze, všechna hlavní média mlčí, ačkoliv by se měly tématem zabývat prioritně. Zemi, kde média neplní svoji nezávislou funkci, nemůže potom čekat nic dobrého.

StB měla kdysi heslo: „Nereagovat, nekomentovat, nezveřejňovat.“

 

Jan Šinágl, 30.11.2015

* * *

Zachová se prezident Miloš Zeman jako zbabělec?

Českou republiku bezprostředně ohrožuje mnohem více teroristů než Francii od IS !

* * *

Aktualizováno 3.12.2015

Přikládám otřesné dokumenty o práci slovenské justice (připomínám, že premiér Fico je přítelem prezidenta Zemana). JUDr. Zdeněk Altner byl odsouzen OS Bratislava na 6 měsíců nepodmíněně dne 8.7.2014 za „trestný čin“ z roku 2008, který spočíval v nepředání dokumentace. Došlo k tomu neúmyslně, protože se dr. Altner nacházel většinou v ČR či v zahraničí, nikoliv trvale na Slovensku, aby mohl přebírat poštu. Za nezajištění přebírání pošty rovnou 6 měsíců „natvrdo“, navíc nemocnému, renomovanému advokátovi, je docela silná káva. Stejně jako to, že slovenská justice případ „objevila“ náhle po tolika letech. Neméně zajímavé je, že ve stejný den jako byl vynesen rozsudek, 8.7.2014, byl dr. Altner proti své vůli převezen do psychiatrického oddělení nemocnice. Naštěstí OS Trenčín tento justiční zločin zrušil dne 11.7.2014. Slovenskem byl na dr. Altnera vydán mezinárodní zatykač. Byl zadržen v Německu, kde strávil cca 3 měsíce a následně na Slovensku cca 5 měsíců v zadržovací vazbě. Je podán odpor. Nyní je opět na svobodě, ale slovenská justice nekoná?

Nelze se ubránit domu, že tak slovenská sociální demokracie pomáhá své české sestře, aby dr. Altner ebyl, resp. se nedožil spravedlnosti a ČSSD mu nemusela vyplatit dlužné desítky milionů, která s úroky už dosahují stamilionů, či miliard. Na každý pád se toto dlouholeté, nezákonné pronásledování dr. Altnera, nemohlo na jeho zdraví neprojevit. Doporučuji zejména přečíst si v usnesení OS Trenčín vyjádření JUDr. Patrika Altnera. Připomíná to metody StB z 50-tých let! J.Š.

* * *

Trestný rozkaz OS Bratislava ze dne 8.7.2014

Usnesení OS Trenčín ze dne 11.7.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)