Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

1 Justice 2 osoby 1Diskusní seminář proběhl v budově NSS (Nejvyšší správní soud). Pořadatelem byla Platforma 2 Brozura Aversevropské paměti a svědomí (program v CZ+E). Jednou vypadl proud na několik minut právě při projevu výkonné ředitelky Platformy dr. Neely Winkelmannové (vnučka prof. Jaroslava Heyrovského, nositele Nobelovy ceny). Několikrát bylo přerušeno pro poruchu mikrofonů, signál pro tlumočení projevů byl slabý, velmi nestandardní. Dodnes veřejnoprávní média o semináři mlčí. Z novinářů jsem zaregistroval jen Luďka Navaru z MF DNES. Podrobné zpravodajství níže. Úvodem skvělý projev místopředsedy vlády ČR Pavla Bělobrádka (Studio ČT24, 27.5.2015, 14:40 hod.). Mj. připomenul i hrůznost komunismu tím, kdy nacisté v době války likvidovali cizí obyvatelstvo, komunisté likvidovali v době míru vlastní obyvatelstvo. Jednalo se o Výzvu k potrestání pachatelů z doby komunismu - Brífink Platformy evropské paměti a svědomí na téma JUSTICE 2.0 - výzva k potrestání žijících pachatelů zločinů proti lidskosti z doby komunismu.

3 Brozura reversDebatu profesionálně moderovala redaktorka ČRo Veronika Sedláčková. Za nepřítomného4 Justice 2 osoby 2 předsedu NSS JUDr. Josefa Baxu (převzal záštitu), promluvil soudce NSS Pavel Molek. Skvělé promluvili panelisté dr. Neely Winkelmanová (výborně promluvila i v pořadu ČRo, původní odkaz už není funkční?!) a oba němečtí profesoři práva dr. Frank Mayer a dr. Albin Eser, se kterými jsem měl možnost o přestávce hovořit. Dr.Mayer připomněl čl. 2 Porušení práva na život. Rovněž tak zástupci organizací z Estonska a Litvy, které skvěle doplnila bývalá soudkyně ÚS ČR Dagmar Lastovecká. Senátorka Eliška Wágnerová byla ve věci zřízení Mezinárodního tribunálu pro zločiny komunismu skeptická (promítání otřesného dokumentu 5 Justice 2 osoby 3Justice 2.0, se už nezúčastnila). Proděkan právnické fakulty Martin Škop zaujal více svoji šálou. Působila poněkud nezvykle vedle distingovaně oblečeného prof. Mayera ze Švýcarska, sedícího vedle něho. Nepřekvapila neúčast politiků. Zato byla příjemným překvapením vysoká účast studentů právnické fakulty a jejich živý zájem o kterém jsem se mohl během přestávky6 Brana ke svobode avers sám přesvědčit. Věřme, že se na stránkách Platformy evropské paměti a svědomí objeví brzy alespoň zvukový záznam z celého semináře (videozáznam jsem nezaregistroval, vyjma pana Karla Mrzílka).

Dr. Winkelmannová během diskuze připomněla, že náčelníkovi hlavní správy pohraniční stráže gen. Františku Šádkovi byl nedávno vystrojen státní pohřeb, kdy na dotaz z jakých důvodů odpovědělo Ministerstvo obrany s tím, že nebyl nikdy odsouzen !!!

7 Justice 2 aversKdo z českých občanů dnes ví, že za vlády Todora Živkova, bylo v Bulharsku v létě roku 1989 násilím vystěhováno 300.000 Turků, předtím doprovázeného násilným přejmenováním a dokonce vražděním batolat, jak dokazuje otřesný dokument JUSTICE 2.0, který byl promítnut na závěr semináře! Měl by být součástí výuky na všech stupních škol!

Fotografie ze semináře od Karla Pažourka naleznete ZDE.

Vznik Mezinárodního tribunálu na vyšetřování komunistických zločinů už podporuje 9 členských8 Justice 2 revers zemí EU, ke kterým se přidaly i Gruzie a Ukrajina.

V diskusi jsem vystoupil s krátkým příspěvkem, kde jsem připomenul, že Sněmovna demokratické země si zvolila svým prvním místopředsedou předsedu KSČM a usvědčeného agenta StB JUDr. Vojtěcha Filipa celými 75% hlasů, tedy i hlasy poslanců 9 Abychom nezapomneli avers„demokratických“ stran a připomněl o čem to vypovídá. Zmínil jsem i nedávné „osvobození“ Lubomíra Štrougala a jeho podíl na smrti 60 lidí, kdy český soud prohlásil tyto barbarské vraždy na hranicích Československa za promlčené. Připomněl jsem, že ve SRN právě probíhá také soud s masovým vrahem. Je mu už 94 let. Prokurátor prohlásil tyto vraždy za nepromlčitelné - je třeba vždy odsoudit a pojmenovat konkrétní zlo a jeho pachatele! Jinými slovy vraždění za nacismu je nepromlčitelné – vraždění za komunismu je promlčitelné! Co může více vypovídat o stavu práva v naší zemi, kdo jí vládne a co ji ovládá?! 10 Abychom nezapomneli reves

V této souvislosti jsem připomněl i dopis německého atomového fyzika dr. Egona Kunzeho (bohužel už zemřel), který po útěku z NDR do SRN pořádal před velvyslanectvím ČSSR v Bonnu demonstrace na podporu Pavla Wonky a který právě tehdejšímu premiérovi Štrougalovi napsal ve věci dva dopisy – první 4.10.87 a druhý 11 Brno panel 19021616.4.1988, tedy 10 dní před smrtí Pavla Wonky, který už měl příslib kancléře Helmuta Kohla o udělení politického asylu v SRN. Ve věci bude brzy proto podáno opět trestní oznámení na dr. Lubomíra Štrougala. Není ničím jiným, než vrahem v tzv. „bílých rukavičkách“.

Co je to za lidi, pokud je tak lze vůbec nazývat, kteří si spokojeně žijí mezi námi, s vysokými důchody a žádnou snahou projevit alespoň pokoru a omluvit se pozůstalým po nevinných obětech?!

Podívejte se na tuto krátkou ukázku z videa JUSTICE 2.0 kde hovoří maminka Hartmuta Tautzeho, kterého zaživaSkalpovan vlcaky Hartmut Tautz roztrhali psi na hranicích z Rakouskem. Jde z toho mráz po zádech a moc rád bych toto video Štrougalovi sám ukázal, pokud tak neučinil a neučiní nový soud. Fotografii Hartmuta, který chtěl jen žít ve svobodě jako svobodný 12 Brno detail 190216člověk připojím po jejím obdržení k tomuto článku – jak nevinní psi dokázali znetvořit člověka díky svým psovodům a jejich velitelům, kteří jednali podle pokynů Štrougala a jemu podobných komunistických zločinců. „Pohraniční stráž spíše Pohraniční vrazi zabíjeli sice na příkaz, ale jejich "uvědomění" z nich učinilo spolupachatele.“ K.Mrzílek

Celý 50ti minutový film JUSTICE 2.0, který byl promítnut na závěr semináře, obsahující výpovědi svědků - obětí komunismu, je k dispozici na požádání na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Toto Muzeum komunistického teroru v Budapešti mělo být dávno vybudováno i u nás – je bez hudby a slova – rušily by. Vypovídá o hrůze zločinné komunistické ideologie způsobem více než výmluvným. Odpovězte si sami proč ani po 27 letech u nás ještě podobné Muzeum zločinů komunismu nestojí…?!

Mimochodem ÚSTR nespolupracuje s Platformou evropské paměti a svědomí. Ta naopak spolupracuje s polskou IPN (Institut Paměti Národa). IPN má i prokurátorské pravomoci na rozdíl od ÚSTR. I proto dosahují Poláci daleko lepších výsledků v odhalování zločinů komunismu a zločinnosti komunistické strany. IPN účinně koná, ÚSTR neúčinně většinou jen „studuje“ dějiny, nebo také koná, kdy vyhazuje ty nejlepší historiky. Není divu, že zasedání Rady ÚSTR připomínají často mnohem více svoji "úrovní" zasedání stranických organizací KSČ.

 

Jan Šinágl, 21.2.2016

* * *

The Platform of European Memory and Conscience

Komunističtí vrazi mezi námi: “JUSTICE 2.0″ 13.říjen 2015 právnická fakulta Praha

Otevřená výzva předsedovi vlády České republiky Mgr. Bohuslavu Sobotkovi

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

-1 #2 Josef Tetenka 2016-04-15 07:14
Potěšitelné na tomto článku je to, že si jej vůbec můžeme přečíst a "Zato byla příjemným překvapením vysoká účast studentů právnické fakulty". To je dobře a jen houšť
-1 #1 Todor Živkov 2016-02-22 11:32
Todor Živkov, ne Žižkov.

V roce 1992 mu soud vyměřil sedm let vězení.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)