Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

CEVRO EH paneliste 220316K.Mrzílek: „Češi mají význačné duchovní vzory. Ale neřídíme se jimi. V Čechách jsou toCEVRO EH verejnost 220316 pouhé památky.“

Institut pro politiku a společnost pořádal dne 22.3.2016 veřejnou debatu na téma "Evropské hodnoty". Zúčastnili se Karel Schwarzenberg, Helena Válková, Jiřina Šiklová, Petr Kolář, Jiří Pehe, moderoval Jan Macháček.

O evropských hodnotách se spíše teoretizovalo než konkrétně hovořilo vzhledem k aktuálnímu dění v naší zemi. Proto jsem je konkretizoval připomenutím několika faktů ve svém diskusním příspěvku - např. seminář čínských komunistů, organizovaný KSČM ve Sněmovně, neochotu poslanců zveřejnit svá jména pod dopisem na podporu pilotky Savčenkové ruské ambasádě v Praze, že si 75% poslanců zvolilo tajně svým místopředsedou předsedu KSČM Filipa, přejmenování Významného dne 17.listopadu „Dne boje za svobodu a demokracii“ na „Mezinárodní den studentstva a dne boje za svobodu a demokracii“ a první „šátkovou“ žalobu muslimky na českou zdravotní školu, kterou podporuje ombudsmanka Anna Šabatová.

LN ZP Valkova MDS 030316Na tuto skrytou relativizaci MDS z doby totality jsem se zeptal poslankyně Válkové, kdysi řadové členky KSČ, která tento návrh zákona podala. Za mlčení ostatních panelistů argumentovala, abychom nezapomínali na popravené studenty z doby okupace nacisty. Zeptal jsem se jí, zda by tento návrh podala i v listopadu 1989. Odpovědí bylo její mlčení.

Obdržel jsem informaci z velmi dobrého zdroje, podle které má mít trvalé bydliště tato poslankyně českého parlamentu v německém Freiburgu, kde má údajně vlastnit byt a stavět si domek. Zeptal jsem se jí na odchodu, zda je to pravda? Reagovala popuzeně a nepřesvědčivě. Nikomu neupírám právo bydlet kde chce, ale občané zákonodárci by takovéto otázky měli vítat. Pokud by měli tyto informace transparentně na svém webu, nemuseli by se občané takto ptát a zabránili by tak i šíření nepravdivých informací. Občan předpokládá, že jím volený občan zákonodárce nemá co skrývat a nemá se za co stydět.    

Karel Schwarzenberg podotkl, že “Evropské hodnoty pouze sdílíme.” K tomu bych dodal, že je sdílíme např. i tak, že v podvečer smrti Páně pustili Češi na ČT 2 film „Zapomenuté světlo“ o tom, jak nelidsky se chovali komunisté k lidem a církvi až po 22:00 hod. Zločiny nacismu si připomínáme stále a většinou hlavním vysílacím čase, zločiny komunistů stalé méně a většinou pozdě večer či k ránu, nebo během dne – abychom nezapomínali nacistické a zapomínali komunistické. To je i odpovědí kdo naši zemi vládne, resp. ji ovládá. Rozhodně to nejsou ti, které si národ v listopadu 89 přál a představoval. Vinu hledejme každý sám u sebe. Když mlčí a nekonají slušní, vyhrávají vždy ti opační.

Mé trestní oznámení na organizátorku mítinků prezidenta Zemana s ruskými kořeny paní Jelenu Vičanovou státní zástupce z OSZ Beroun Mgr. Jan Juřica shledal jako neodůvodněné. Zvláštní pojetí spravedlnosti. Vyhrožování střelnou zbraní: „Já jsem odpoledne mluvila s děvčaty, a jestli pan Sobotka nezajistí bezpečnost žen v tomto státě, my si na něho klidně ten kalašnikov vezmeme, a to i bez bonmotu pana prezidenta“, není trestné? Zato jeho kolega JUDr. Josef Šebek na mne podal žalobu za šíření pravdivého článku o poměrech v Protektorátu a který jsem navíc převzal od Tomáše Peciny – a hned jsem byl podporovatelem genocidia.

LN JR Velky patek Eben 240316

K tématu připojuji tři články z LNMarek Eben neměl zapotřebí moderovat tuto ideologickou akci. Za moderování údajně pobírá  100.000,-Kč. V tomto případě to bylo jistě mnohem více – na čínských akcích se nešetří z žádné strany. Chybí nám zásadovost, vše přebíjí lhostejnost a zisk za každou cenu. Nic proti profesionální kvalitě pana Ebena, ale právě proto, že je známá osobnost, měl by být schopen to svými postoji potvrdit a být viditelným, potřebným vzorem. Skutečná mravní kvalita se ukáže tím, že nejdu tam, kam slušní lidé nechodí. Vybavují se mi slova Karla Kryla: „Zachováváme postoje, místo abychom stáli.“

Přítomný Karel Mrzílek se ke slovu bohužel nedostal. Řekl svými citáty více než celá debata:

“Víte co je v česku Science fiction? Jednota!”

“Takových slušnejch Čechů a takového máme na Hradě?”

„Češi mají význačné duchovní vzory. Ale neřídíme se jimi. V Čechách jsou to pouhé památky.“

„Komunisté mají jasný cíl a dělají si na úkor občanstva co chtějí!“

* * *

LN 21 salv 230316… Totalita se v Československu na rozdíl od Maďarska nezaváděla pod hlavněmi sovětských tanků a vůči jejímu nástupu nebyl zásadní odpor. „A tak to budu opakovat znova a znova: kdo za tenhle srab trvající už třetinu století může? Ti, kdo v roce 1946 v Československu hlasovali pro komunistickou partaj. Ti a nikdo jiný. Jakékoli vymlouvání a zamezová­ní téhle kruté jednoduché skutečnosti znamená úhybné myšlení, lhaní si do kapsy, lež lidí se zkorumpovanou mentalitou, kteří i po víc než tři­cetiletém válení v rudé žumpě si pořád budou hledat nějaké vytáčky, že, ono by to bylo bejvalo dopadlo blbě, i kdybysme.. ´Hovno! Vy a nikdo jiný jste jim pomohli k moci! Vy a nikdo jiný! Voliči kandidátky číslo 1 z roku 1946,“ shrnul o mnoho let později přerod společnosti ve svých denících básník a překladatel Jan Zábrana.

Ondřej Kundra: Putinovi agenti, str. 116

* * *

Co by asi dnes napsal Jan Zábrana ke 21 salvám na počest prezidenta komunistické Číny? Asi tolik, že za hovna se sklízejí jen hovna. Národ, který je nedokáže, nebo nechce uklidit v nich bude žít až do doby, kdy ho zadusí a zanikne. Odpadu se každý slušný člověk zbavuje, jinak zahyne, nebo se jím stane sám!

 

Jan Šinágl, 26.3.2016

* * *

Čínští a čeští komunisté neveřejně zasedali v Parlamentu demokratické země za mlčení veřejnosti a za zbabělé pasivity „pravicových“ stran a jejich politiků!

Trestní oznámení na podezření z deliktů dle §§ 403 popř. 405 u českých občanů a dle §§ 400, 402, 405, 413, 140, 149 u čínských občanů, převážně však genocidium

V Ý Z V A u příležitosti nadcházející návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v České republice

Praha - akce - úterý 29.3.2016: SVĚDOMÍ NENÍ NA PRODEJ!

Vandal poničil barvou před návštěvou prezidenta desítky čínských vlajek

* * *

Někteří naši poslanci se chovají podle přísloví – „Nic ho nedokázalo zlomit, vždycky se dokázal ohnout.“

„Cesty Páně a služební cesty poslanců jsou nevyzpytatelné.“

 

Karel Mrzílek

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)