Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

ICLPD text 290316V pražském Paláci Lucerna byl včera oficiálně zahájen provoz tohoto Informačního centra.ICLPD paneliste 290316 Zúčastnili se ředitelé Forum 2000, Národní galerie, AI, Ivan Havel a Martin Bursík. K jeho činnosti vit informace vlevo, které byly k dispozici pro návštěvníky.

Vstoupil jsem jako první do diskuze a připomněl, že nejen tramvaje měly zákaz „vstupu“ do okolí Hradu, ale dokonce ani poštovní auto Pražského arcibiskupství nesmělo přijet, resp. odjet s poštou! Doporučil jsem pozvat řediteli FORUM 2000 pana Guttmana, autora otřesné knihy JATKA – o velkoobchodě s lidskými orgány v Číně a nesouhlasil se stanoviskem pana Bursíka. Prohlásil, že se dozvěděli o nepřístupnosti Hradčanského náměstí a že povolené shromáždění se bude konat jinde. Pokud bylo povoleno a nebyl vydán doklad o jeho zakázání, byla by hloupost a zbabělost nezkusit schválenou trasu – už jen kvůli lidem, kteří o změně nebyli informování a také aby nemohlo být tvrzeno, nikdo se na Hradčany nepokoušel dostat. Mé stanovisko bylo následně pořadateli přijato.

ICLPD tabulka 290316Osobně bych rád slyšel PČR, jak ze zákona ochraňuje právo na shromáždění, či jakýmICLPD verejnost 290316 zákonem zdůvodní, že nám ho nemůže zajistit. Faktem je, že mi to při mé diskuzi s těžkooděnci v místech střetu studentů v jejich pochodu na Hrad v roce 1948, nebylo vysvětleno. Bylo to docela symbolické, kdy po 68 letech místo komunistické policie, zbránila demokratům v pochodu na Hrad policie demokratického státu, resp. který se za něho chce považovat. Potěšil velký počet Vietnamců s mnoha transparenty.

Večer v Událostech komentářích na ČT skvěle argumentoval sinolog Ondřej Klimeš od 22:40 min (resp. od 8:30 min. přímo v příspěvku):

Lidská práva v Číně

China Daily 290316Prezidenti Česka a Číny stvrdili strategickou spolupráci podobnou smlouvou, jakou máJATKA Gutmann avers s asijskou velmocí Německo či Polsko. ČR v ní mimo jiné konstatuje, že respektuje územní celistvost Číny. Narozdíl od kontroverzní dohody s Pekingem, kterou nedávno schválili pražští zastupitelé, ale nezmiňuje Tibet ani Tchajwan. Na debaty o lidských právech a jejich dodržování v Číně prý ale vedle byznysu během schůzek taky došlo. Co vlastně o současné Číně víme a jak se za uplynulé čtvrtstoletí změnila ona sama? Mění se teď lidská práva za ekonomickou prosperitu? A je to špatný nebo pragmatický přístup? V další debatě představí svůj pohled signatář petice na podporu Tibetu, dramatik a bývalý politik Milan Uhde a sinolog Ondřej Klimeš z Orientálního ústavu Akademie věd.

Výtah podstatného z vyjádření sinologa Ondřeje Klimeše:

CLR 13 Nerudova PCR 290316Čína nejde cestou demokracie, sama KS tvrdí, že jde stále stejnou cestou. Čína není tržníJATKA revers ekonomikou, většina podniků je státních. Nejsme významným partnerem Číny, ani EU. Nejvýznamnější jsou okolní státy, které bezprostředně spadají do její sféry vlivu. Začíná být možné, že to této sféry spadá i Česko. Na druhém místě po těchto zemích jsou USA. Záleží jen na nás zda si dokážeme ohlídat ekonomiku. Partnerství s ČR je geopolitický projekt, nikoliv ekonomický, tedy především politický projekt a zájmy. Celý konglomerát zájmů včetně energetických. Číňané velmi dobře analyzují. Mají velmi dobře zanalyzováno smýšlení společnosti, celého jejího spektra ve všech státech. Velmi dobře monitorují, nejvyšší představitelé si tyto názory vyposlechnou. Neznamená to vůbec, že společnost se bude liberalizovat, v žádném případě. Je důležité, aby toto slyšeli, jakmile to neslyší, dává jim to velkou legitimitu v jejich způsobu vládnutí. Čína má v této chvíli velký zájem proniknout do regulovaných strategických odvětví jako jsou média, energetika, finance.

CLR 14 Nerudova PCR 290316Nic proti běžnému obchodu s Čínou, jak to činí USA, Velká Británie, či Německo a další velkéCLR 6 pruvod Havel Dalajlama 290316 země. My k tomuto obchodu, který je zanedbatelný, přidáváme dovoz ideologie a vlivu, který je tím hlavním smyslem čínské expanze do Evropy. ČR tak hraje roli novodobého „trojského koně“. Nechováme se jako sebevědomí a důvěryhodný člen EU, ale jako snadno prodejné „děvče“. Čína se nechce od nikoho nic učit, ale jen prosazovat svůj vliv a svoji filosofii. Je na každé zemi, jak se zachová. Česko se chová způsoben toho nejposlednějšího sluhy.

Zrovna včera vysílal 3SAT film z roku 2011 „Číňan“, dost děsivý příběh o tradicích Číny, kde hlavní je uchování cti rodiny. Spojení starého s novou Čínou bylo velmi poučné. Takového filmu se od ČT těžko kdy dočkáme. Český krteček je postupně znásilňován čínskou pandou. CLR 7 Pohorelec NO 290316

CLR 2 pruvod Vietnamec 290316Mlčení české politické scény je jen smutným svědectvím její kvality. Kolik jste slyšeli veřejně vystoupit z 201 poslanců a 81 senátorů tzv. elity země? Je to jen logický výsledek nevypořádání se s dědictvím zločinné totality v roce 1989, které se nám nyní vrací. Jsou to až na pár čestných výjimek političtí prostituti, jejichž hlavní náplní práce je sbírat informace o druhých a udržet si svá „příživnická korýtka“. To je to, co jejich většinu spojuje, tedy těch 75% poslanců, kteří si zvolili svým prvním místopředsedou Vojtěcha Filipa, předsedu KSČM, usvědčeného agenta-udavače StB „Falmera“ – anonymně, za tichého mlčení médií.

CLR 12 Nerudova PCR 290316Cituji ze článku Tomáše Baldýnského (LN30.3.2016) Hrdinové z pomýlení: CLR 8 tram NO 290316

„Já osobně se domnívám, že se nic nevrací, protože nikdy nic neodešlo. Jen jsme se domnívali, že je to pryč, jen jsme se nechali pomýlit pár desítkami let, kdy to vypadalo, že státní reprezentace by pro občana nemusela být sprostá slova, že věci jdou možná pomalu, ale možná oklikami, ale k lepšímu. … Pro nás ostatní je to symbol, že se mocní zas bojí každého, kdo vyjádří svůj názor. A že se ho bojí tak, že seberou každého, i když půjde jenom okolo.“

Ve známém hotelu SAVOY na Pohořelci jsem nalezl poslední výtisk CHINA DAILY, který se na první straně zeCLR 15 pruvod Vietnamec 290316 Bata Lucerna reklama 290316šestnácti, věnuje této návštěvě. Musí se uznat, že Číňané pracují dokonale. Na druhé straně mnoho úsilí v Česku vykonávat nemusí, aby dosáhli svých cílů. Ne nadarmo monitorují a analyzují každou zemi, včetně povahy, sklonů a charakterů…

Pohřál mne na duši závan starých dobrých časů na chodbě Paláce Lucerna, kde jsou ukázky skvělé reklamní práce firmy Baťa a jak můžete vidět z přiložené fotografie.

Ivan Havel připomněl slova posla Dalajlámy OF v roce 1989 „Vy vyhrajete.“ Jaro je symbolem nové naděje - jen kde neumírá je skutečný život!    

 

Jan Šinágl, 30.3.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (3 Votes)
Share

Komentáře   

+4 #1 hNovák 2016-03-31 13:49
Já jen nechápu, jak si na našem území mohou neznámí Číňané dělat co chtějí, strhávat tibetské vlajky dokonce s pomocí policie,
parkovat na zakázaných místech a zde vykládat z auta svou rudou propagandu a nereagovat na výzvy policitů k opuštění prostoru. Kdyby to byl Čech, tak při nejmenším zkontrolují veškeré doklady a udělí i tisícové pokuty. Zde ani policie neví, odkud byli, kdo objednal autobusy,
zkrátka mohou řádit na Evropské jak chtějí. Počítám, že bude na návrh Hradu z oddanosti znovu přejmenována jistě na Čínská případně Maova, Leninova už byla. Nechápu, že je to lidem u nás jedno, co Zeman stále víc osobně v úpadku aspol.s ovčákovci provádí. Celé uvítání, dělostřelecké salvy a také nepochopitelný ohňostroj, stojící miliony by měl zaplatit z vlastní kapsy. Navíc takové ohňostroje svěřují Němci právě Číňanům, to snad měl být činský prezident oslněn českými schopnostmi?
Jistě ale dostane po Klausovi také vyznamenání, které si jistě sám udělí.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)