Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Ypsilonka 1947V Plzni zbourali v sobotu 23.dubna pomník DÍKY AMERIKO – pár dní před tradičními oslavami Diky Amerikoosvobození Americkou armádou! A takto dopadl pomník 1. pěší divizi US Army na Ypsilonce! Bude do roka opraven, nebo se take jeho žula “náhle” rozdrolí jako pomník DÍKY AMERIKO?! Veřejnoprávní ČT v hlavní zpravodajské relaci Událostech opět poslušně pomlčela, jakoby šlo o bezvýznamnou událost?! Mezi 24 zprávami se místo nenašlo?! Na Hradu zakázali skautům zazpívat státní hymnu! V demokratickém Parlamentu se konají semináře zločinných komunistických stran! Policie je řízena jako vojsko, ale nikdo za nic nemůže, není za nic odpovědný, přesto policie porušuje zákony, aniž by byl zveřejněn autor rozkazu a jeho obsah?! Kolektivní nezodpovědnost nám opět vykvetla v plné síle jako za totality. Kořeny zla nezmizí, pokud se důkladně nevykoření.

FITES CSAV Rada CT paneliste 250416Zúčastnil jsem se 25.dubna v budopvě ČSAV na Národní třídě 79. zasedání FITESu na témaFITES CSAV Rada CT verejnost 250416 „Jak Rada ČT kontroluje veřejnou službu“. Nekontroluje, nemá žádný efektivní vliv. Je jen prodlouženou rukou politických stran, kde několik nezávislých schopných radních je vždy přehlasováno služebníky politických stran. Vystoupil jsem několikrát v diskusi. Veřejnoprávní ČT není nezávislá, ale věřme stále nejméně závislá z médií. Připomněl jsem odchod skvělých redaktorů Drtinové, Kvapilové, Veselovského, kdy na jejich místa nastoupili mnohdy zcela neposlouchatelní, nudní až hloupí moderátoři. Nestačil jsem připomenout při debatě o potřebnosti přímého vysílání diskusí na aktuální téma má tři vystoupení v pořadu KOTEL na TV NOVA. Po mém posledním vystoupení KOTEL už nepokračoval. Před dvěma roky jsem byl s nadšením přijat do pořadu MÁTE SLOVO na téma MAJDAN, byla mi slíbena první řada. Krátce před vysíláním mi už nenadšeným hlasem volala asistentka moderátorky Jílkové, že „špatně spočítala židle…“?! Škoda, že se v sedmimiliardovém rozpočtu ČT nenašly peníze pro jednu židli navíc…

Potřebujeme kultivované, profesionální moderátory a pořady typu jako byl oblíbený diskusní pořad NA HRANĚ, ne pavlačového stylu jako je MÁTE SLOVO. Hlavní úlohou veřejnoprávní ČT je vychovávat totalitou zdevastovanou společnost příkladem, formou, obsahem. Zatím dělá z velké části opak, který pomáhá udržovat společnost v nevědomosti, všeobecné provinciálnosti až zblbnutí, které pomáhá udržovat svoji nenáročností, bulvárností a podbízivostí. Ostudné jsou reklamy. Koncesionáři si je neplatí, aby jim otravovaly volný čas. Pokud reklamy uživí soukromé TV, tak je něco hodně špatně u ČT, když k sedmi miliardám daňových poplatníků ještě potřebuje peníze z reklam?!

Dne 12.5.2016 od 17:00 hod. bude 80.zasedání FITESu na výstavišti Holešovice v rámci Festivalu knihy na téma Cenzura a autocenzura. Také aktuální téma!

V Rusku byl zavražděn elitní policista s celou rodinou? Začíná msta proti bezpráví, nebo jde o další z Putinových lstí jak ho ještě zesílit. U nás ještě tak daleko nejsme a doufejme, že nebudeme…

LN JAVOR 51 250416Komuniste nikdy nekonají jasně, čitelně, transparentně, vždy postupně, nenápadně, ale cílevědomě a zákeřně, tím více, pokud nejsou u moci – v Plzni nám to opět ukázali! Neustále připomínám, abychom nezapomínali, že prvním místopředsedou Sněmovny byl anonymně a za mediálního mlčení zvolen předseda KSČM Vojtěch Filip, usvědčený udavač StB (Falmer) – celými 75% z 201 poslanců!!! Tedy mutně i „pravicových stran“!

V tak korupcí a podvody prorostlé zemi lze zpochybnit i výsledky voleb – účelová předvolební manipulace s voliči pomocí médií a statistik, vyhodnocování výsledku voleb počítači (v Německu jsou zakázány Ústavním soudem!), volební lísty jsou brzy zlikvidovány, kontrola nemožná. Zvoleni jsou tak z velké části vyvolení jinými – skutečnými “voliči” v pozadí. Zvolení potom hájí zájmy „vyvolených“ na úkor zájmů občanů a země. Politické strany se staly v podstatě dobře fungujícími firmami, které okrádají beztrestně občany a stát, protože pravidla hry si určují samy!  

Naše země ztrátila paměť, duši, tradici, kulturu, elitu, ty nejlepší jednotlivce a rodiny, které nám dnes chybějí. Proto se zákonitě dosud potýkáme se stále hluboko zasetým a zakořeněným dědictvím totality v nás samých, v našich myslích, chování a způsobech. Nemůže tomu být jinak, když člověk musí žít v nenormálním prostředí po většinu života a nezná nic jiného. O to snadněji je s ním manipulováno, kdy v dobré vůli opakovaně volí ty, kteří jsou ve skutečnosti proti jeho zájmům a zájmům země. Voličům a zemi neslouží zvolený, ale volič a země zvolenému a jeho prostřednictvím vyvoleným!

Cesta změny začíná změnou volebního sytému, tedy i Ústavy, který jedině může zabránit dosavadnímu masivnímu zneužívání hlasů voličů politickými stranami a jejich nemravné obohacování jak ho známe už od roku 1990. Když vládne dobrý mrav, vládnou i zákony – pokud ne, nepomohou ani tisíce nových zákonů!

* * *

Vážení přátelé,


PŘEHLÍDKA BUDE!!! Jako každý rok opět pojedeme v neděli po Klatovské třídě v 11.00 hod!

Chceme důstojně oslavit hrdinství amerických vojáků, kteří osvobodili západ naší republiky.

Stěžejní událostí oslav vždy byl Convoy of Liberty. Convoy je perla Plzně a perly se mají ukazovat. Tímto vždy město Plzeň a jeho občané vzdávali hold a úctu nejen osvoboditelům, ale i našim vojákům, kteří bojovali za svobodu své vlasti na západní frontě a spolu s Americkou armádou se dostali až do Plzně. Vyžadujeme, aby tato krásné tradice, která si celou dobu svého konání udržuje čestné místo v kulturním, svobodném světě, přetrvala.

Letošní Convoy of Liberty vznikne jen díky obětavosti milovníků této tradice a bez jakékoli subvence od města. Přehlídka proběhne za plného provozu na Klatovské třídě za bedlivého dozoru několika kamer zúčastněných klubů.
Za nepřehlednou situaci okolo Convoy of Liberty, za situaci okolo již zrušené rekonstrukce fiktivní bitvy mohou lidé, kteří o těchto věcech rozhodli bez vědomí níže podepsaných. Jmenovitě: kulturní náměstek primátora Baxa, magistrátní úřednice Komišová, předseda MCC Bayer, pan Kindl a předseda Tommy and Yankee Malý.

Nesouhlasíme s neslýchaným načasováním odstranění pomníku „Díky, Ameriko!“ těsně před Slavnostmi svobody 2016.

Trváme na každoročním Convoy of Liberty v Plzni!


Klub 3. armády Plzeň

Old car rangers Praha

Vehicle club WWII Praha

4. obrněná divize Plze

Klub 3. armády Klatovy,

Army club - Czech regiment

POLITIKA A SVĚDOMÍ

 

Jan Šinágl, 27.4.2016

* * *

Diskutujte: Americký pomník v Plzni "DÍKY AMERIKO" dnes zbourán !!!

Wenzel — 2016-04-26 13:50

Samozřejmě, že jde o zlý bolševický úmysl, těsně před oslavami odstranit pomník americké armádě v Plzni, postaveném teprve před 21 léty. Drobí se přece žula, jak směšné, trapné a odporné od plzeňských konšelů. Doufám, že odstranění schválila jako obvykle prezidentská kancelář. Jistě těch Plzeňáků, co vítali 1945 americké vojáky už moc nežije a tak si radnice může spokojeně mnout ruce. V Chebu a okolí proběhly oslavy 71. osvobození nebo tehdy spíš obsazení Chebska 26.dubna celkem v pořádku, i za účasti vojáků různých národností. Pomník v Městských sadech u "americké" školy 97.pěší divizi 3.americké armády stojí opět, původně byl odstraněn v roce 1951 v rámci korejské války - "ruce pryč od Koreje", jen ty ruce měly být čínské a ruské a nahrazen hraničářem PS. Pomník 1.americké Big One na "Ypsilonce" odstranit bolševici nemohli, jen zabednili, jde o území USA. Postaven 1947 za účasti Jana Masaryka, Ludvíka Svobody a US velyslance a 1990 i s Shirley Temple, tehdejší velvyslankyni USA.

Diskutujte: Americký pomník v Plzni "DÍKY AMERIKO" dnes zbourán !!!

Wenzel — 2016-04-26 16:34

Buďme vděčni řediteli ČT panu Dvořákovi, proč by jinak dostával tučné odměny v miliónových částkách navíc, že nám včas zařadil sovětskou polohranou pětidílnou sérii Osvobození z roku 1970 a to krátce již po druhé. Humoru v TV je strašně málo, pokud vůbec a tak, kdo by se zase nezasmál, jak sovětští tankisté vjedou do berlínského domu a ve sklepě s ustrašenými Němci navazuji Freundschaft při krájení špeku? Nebo jak bdělí rudoarmějci polapí přslušníka ROA, tedy vlasovce a jak jinak než zastřelí, když odněkud nad nimi po nich střílel a zřejmě čekal také na osvobození. Osobně bych raději viděl opakování Co viděly americké kamery v západních Čechách, ale je to na štěstí ještě na youtube. Bylo by to autentické a poučnější - i bez špeku - tedy vlasovce, který pálí odněkud seshora.

* * *

Politika a svědomí: Konvoj Plzeň 2016 BUDE !!!

Dnes bylo podáno trestní oznámení na komunistické zločince JUDr. Lubomíra Štrougala a spol.

A premiér tomu jen přihlíží, ba dokonce pomáhá. Nedivíme se, jeho poradcem pro čínské vztahy je Jaroslav Tvrdík....

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

0 #2 Martin 2016-04-29 15:18
Skoda, mohli zavolat vyznamnemu umelci a natrit pomnik v odstinu ruzove.
0 #1 Jan Šinagl 2016-04-29 09:11
"Velmi nekorektní videa.. Vydrží zde na webu v duchu svobody a DEMOKRACIE??? - paa tal czechia ( " / Soudruzi na tomto webu mají smůlu, mnohdy pracují rafinovaně, kdy smíchají dobrou a špatnou věc, kdy dobrá slouží hlavně té špatné. Soudruh "Bantustan"byl zablokován v rámci etického kodexu tohoto webu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)