Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Bata Cesty k uspechuV pořadu Fokus Václava Moravce na téma „Češi Čechům“ 7.června, měl nepochybně nejlepší Bata Jan a TGMvystoupení po všech stránkách prof. Milan Zelený z USA. Už dlouho jsem nezažil tak skvělou řeč. Všichni oněměli, včetně moderátora Moravce a nechali se unést silou argumentace a vznešených myšlenek. Celý pořad, plný zajímavých postřehů stojí za poslech. Kdo má méně času, vystoupení prof. Zeleného začíná cca po 1 ¼ hodině a pokračuje pozdějšími vstupy do debaty. Porovnejte jeho kultivovaný projev s tlacháním většiny našich politiků o ničem.

Samozřejmě hlavním tématem byla firma Baťa a její dodnes nepřekonaná firemní i životníJ.A.Bata stavi Batov filosofie. Málokdo ví, že firma Baťa nevyvážela do světa boty, ale města! Bylo jich 70! A to vše v době hospodářské krize pod vedením Jana Antonína Bati, který po smrti svého nevlastního bratra Tomáše Bati sn., přivedl firmu k nebývalému rozkvětu. Představil recept i pro dnešní dobu, kdy profitovala firma i země, a kde lidé neměli důvod opouštět svoji zemi kvůli práci. Každý soudný člověk s ním bude souhlasit i v tom, že tzv. „zlaté české ručičky“ je mýtus. Dnes bychom potřebovali opět „zlaté české hlavičky“, jakými disponovala firma Baťa! Vytvářel podmínky, aby lidé neemigrovali - budoval firmu i země! Dodnes stojí jím vybudovaná města v Brazílii, která si tohoto velikána dějin váží více, než jeho rodná země pro kterou toho tolik vykonal…

Dodnes se potomci Jana Antonína Bati musí soudit o firemní a rodinný majetek. Byl mu poprvé ukraden komunisty a podruhé za pomocí „demokratické“ Pithartovi vlády, která ho předala Tomáši Baťovi jn. Alespoň už u nás Jan Antonín Baťa není zločincem. Na Slovensku byl také zbaven nesmyslných obvinění. Rozsudek byl ale zrušen a soudce čelí kárnému řízení!

Dnes vyrábíme „blatníky“ – monokulturu, místo diferenciace. Můžeme tak velmi rychle hospodářsky zkolabovat. Stále platíme daň za komunisty zlikvidovanou podnikatelskou, učitelskou a vědeckou elitu!

Skvělá byla také myšlenka, že nikdy nikde nepotkal „národ“, ale vždy jen lidi, kteří vytvořili svými schopnostmi skupinu, tvořili hodnoty, bez ohledu na národnost. To potom nutně vede k radosti z díla a ke skutečnému bohatství, prospěšné jednotlivci i společnosti - bylo získáno poctivou prací. Tak vzniká tradice. Pokud společnost připustí zbohatnutí podvodníků ve velké míře, má to nutně devastující účinky jak na podvodníky, tak na celou společnost. Tak zaniká tradice. Ty první majetek zavazuje, ti druzí jsou jeho otrokem. Více vám neprozradím. Rozhodně budete mít o čem přemýšlet. Tento večer ČT skutečně vrchovatě naplnila svoji veřejnoprávní roli!

Interview ČT 24 ze dne 6.6.2016, si můžete poslechnou předsedu Senátu Milana Štěcha. Náhodně jsem stihl konec, ale stál za to: „Ňáký dva tady z Prahy si hrají na nějaký spolek. Němci také vyháněli Čechy.“ Jaksi pan předseda pozapomněl dodat, že tam byli dosídleni vládou po vzniku Československa, odcházeli s majetkem, nebo za něj dostali náhradu a k žádným masovým masakrům nedocházelo jako v květnu a červnu 1945 na českých Němcích. Ti přišli o vše v době míru. Ukázali jsem celému světu, jak „hrdinně“ dokážeme "bojovat" v době míru a zabíjet nevinné, včetně žen, dětí a starých lidí….

Tuším v Událostech ČT se nedávno podivila ministryně Marxová, že naši dělníci nemají stejné platy jako v Německu, když už dnes dělají stejně?! Potěš Pán Bůh, ale třeba byl jejím předkem Karel Marx, tak jí to odpusťme…

Porovnejte intelekt těchto „politiků“ a srovnejte s myšlením prof. Zeleného. Pak pochopíte, co je příčinou problémů naší země. Politické strany ve starém Řecku neexistovaly a přesto byli schopní na odpovídajících místech. Dnešní politické strany jsou pro demokracii v mnoha zemích jejím největším nebezpečím, zvláště v těch zemích, kde umožňují vládu neschopných a neslušných nad schopnými a slušnými.

Příští volby mohou být rozhodující pro naši budoucnost. Jaká bude, bude neodejmutelnou odpovědností každého občana!

 

Jan Šinágl, 9.6.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.86 (7 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #1 Horský 2016-06-09 09:49
Nezapomeňme dodat a najdete to ve veledílech Václava Klause, že hned po roce 1989 sdělil americkému zástupci na adresu prof. Milana Zeleného, proboha, koho to k nám sem posíláte? Jasnozřivý V.K.nedávno vítaný v Německu na podiích za podporu
AfD Alternativy pro Německo, kterou rozumní Němci stále odmítají, ale kdo ví, jak dopadnou volby, projevil opět pochopení pro všechno negativní v rámci EU.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)