Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

TV NOVA avers VavraZásadní problém naší země: příliš neschopných obsadilo odpovědná místa ve správě LN konopi 010616země, parlamentu, justici a policii. Jde jen o pozice, funkce a platy, navzájem se spojují a podporují napříč politickými stranami. Občan volič si toto veřejné divadlo platí. Otázkou je jak dlouho stát a obyvatelstvo tento katastrofální stav ještě vydrží?! – (článek vpravo LN 1.6.2016)

Kdo má snad ještě iluze doporučuji knihu Jana Vávry Moc a nemoc televize Nova – svědectví o lidech a jejich ambicích - o skutečném pozadí české politiky. Na mnoha příkladech popisuje selhání médií, která tuto pokryteckou hru politiků podporují a ukazuje známé politiky v plné nahotě jejich bezcharakternosti, neschopnosti či všehoschopnosti. Postupně je budu zveřejňovat v rámci potřebné osvěty pro občany-voliče. To patří k politice, bohužel. Díky nevypořádání se s dědictvím totality bylo dosaženo míry, ohrožující zemi. To bude třeba radikálně řešit, chceme-li si zachovat naději na uchování svobody a demokracie v naší zemi.

METRO mach Jiri 070616Zajímavé postřehy a šokující informace zazněly včera v Událostech komentářích ČT od poslance Ivana Gabala a novináře Jaroslava Spurného. Bude zajímavé sledovat, zda poslanec Gabal dodrží slib a skandální projekt na reorganizaci PČR dnes zveřejní jak slíbil, pokud ho Policejní prezidium nezveřejní? PČR vždy řídila a uřídila svého ministra. Podporou Chovance Sobotka hodně oslabil svoji pozici. Na vyhrání to už není. PČR už nemá funkce na nová jmenování, je přeplněna plukovníky k ničemu, tak se pro hlupáky a neschopné připravují nové funkce. Nevěříte? Potom nevíte v jakém stavu se policie nachází. To nemusí řídit žádné mafie, ani Kreml, ti jenom situace využívají. Nerespektováním pravomocného rozsudku vyslala ČSSD svým voličům a všem občanům ČR jasný vzkaz: „My jsme něco více než občané, na pravomocný rozsudek soudu kašleme a na občany také!“

Pokud ÚOOZ vyšetřuje „dámské kabelky“, na objednávku přivodí pád vlády a na druhé straně nečinně přihlíží Slachta a samopalmasovému obchodu z drogami, např. na hl. nádraží v Praze, tak je něco hodně špatně. K vystupování skutečného šéfa tak významné organizace má plk. Mgr. Robert Šlachta hodně daleko - ve všech ohledech. Obávám se, že i on je kontrolovaným produktem poměrů, kdy neřešení skutečných problémů umocňuje svými často bulvárními až komediálními mediálními výstupy. Kádrové posudky by Šlachtovi také docela šly – už i Jan ŠINÁGL je organizovaný zločinec:-) Když jsem mu napsal, že takřka pod okny jeho úřadu jsou rozkrádány miliardy, odepsal mi, abych se obrátil na příslušné policejní oddělení?! Máme se na co těšit – okurková sezona nehrozí.

Za totality lidé co „ohrožovali zemi“, rozuměj totalitu, končili ve vězení, v tom lepším případě. Z tohoto pohledu jsme dosáhli určitého pokroku. Z pohledu jací lidé nám vládli za komunismu a dnes pokroku mnoho vidět není. Totalitní vyučenci moci a klientelismu, či jejich pohrobci, jen nadále pokračují v krádežích pod pláštíkem demokracie za nečinného přihlížení ovčanstva, jako přirozeného následku zničení občanské společnosti zločinnou komunistickou ideologií.

Vážným problémem naší země je nepotismus od komunální úrovně až po nejvyšší místa a úřady (systém obsazování funkcí ve správě státu preferováním příbuzných v organizacích, institucích a firmách bez ohledu na skutečné schopnosti, obecněji přátel či dalších – např. obchodně – spřízněné osoby, proti ostatním, často lépe kvalifikovaným kandidátům). Nepotismus je jednou z více podob protekce a součást korupce. Následkem nepotismu je málo iniciativy, nerozhodnosti a o to více manipulovatelnosti. Místo aby řídili, jsou řízeni a starají se zejména o vlastní prospěch. Nepotismus je hlavním kritériem při obsazování postů. Proto nám nevládnou zvolení, ale vyvolení s patřičnými dopady na naše životy a zemi.

Zemřel Pavel Holba, jeden se zakladatelů KANu z roku 1968. Dnes se s ním veřejnost rozloučí ve Strašnickém krematoriu. Je autorem tohoto výroku: „Spolupráce malých mimoparlamentních stran a hnutí a vůle nalézt společný jazyk je cestou ke vzniku subjektu, který bude mít význam i v celostátní politice.“ Obávám se, že jde o naivní tvrzení. Jenom potvrzuje hlavní problém české společnosti - neschopnost jednoty – tedy i počtem politických stran, kdy každý chce být „šéfem“ a ví a umí vše nejlépe. Ve frontě dokážeme stát na všechno, ale nikdy ne bojovat ve společné frontě ve vlastní zemi, natož s ostatními národy! Dokud toto nedokážeme, nemůžeme očekávat zlepšení stavu věcí veřejných.

Zítra vzpomenou Lidice 74.výročí vypálení. Jistě, velká tragédie, která je připomínána celostátně každý rok. Ptejme se, proč stejně není celostátně připomínaná tragédie na Švédských šancích u Přerova, kdy bylo povražděno více zcela nevinných lidí vojáky čs. armády v době míru, včetně žen, dětí kojenců a starých lidí?!

* * *

KSC horici hvezdaAnonymní hlasování do parlamentu nepatří.

„Dokud budou mít komunisté v parlamentě možnost  pomocí bývalých komunistů v „pravicových" stranách při anonymním hlasování „většinu“, do té doby se nic nezmění. Tak byl anonymně zvolen 75% V. Filip předseda KSČM do předsednictva parlamentu. V parlamentě je třeba anonymní hlasování zrušit. Veřejnost potřebuje konkrétně vědět jak poslanci hlasují, nejen jak hovoří. To není totéž. Dokud se anonymní hlasování nezruší budou komunisté, když je potřeba, při hlasování mít potřebnou většinu.“

K.Mrzílek

* * *

„Je třeba se obklopovat chytřejšími lidmi, než jsme my sami, a s dostatečnou osobnostní a morální integritou a postupovat vpřed místo vzad, jak to dělal císař Karel IV. Takoví lidé existují, jen se netlačí do popředí. Každý by je měl podpořit podle svých možností,“ doplňuji i ve vlastní zájmu, jak napsal J.S.Cash v článku Odkaz Karla IV.: Jak přežít 21. století.

 

Jan Šinágl, 10.6.2016

* * *

Adieu!

Cinklá justice v akci

Fokus Václava Moravce „Češi Čechům“, aneb jací jsme

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.40 (5 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #1 Ing. Aleš Přibyl 2016-06-13 13:05
Otřesné bylo zjištění, že plukovník, který jezdil pod vlivem alkoholu a drog učil na vysoké policejní škole. na fotce vypadal tak na 7 tříd na obecné škole. Co je asi naučil. A kdyby neboural učil by dodnes.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)