Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Lidice 1 muz a seznam 110616Při úvodním projevu prezidenta Zemana mne zaujal muž, stojící v naprostém klidu s velkým Lidice 3 nadpis seznam 110616transparentem a nápisem VYVRAŽDĚNO. DEPORTOVÁNO. VYPÁLENO. VYHLAZENO. VYMAZÁNO Z MAP. Bydlí na Kladensku a o této děsivé minulosti se dozvěděl teprve nedávno. Považoval za svoji povinnost připomenout i „Lidice“, které máme na svědomí my. Mlčky se z místa projevů přesunul k pomníku lidických dětí a následně k místu, kde probíhaly koncerty. Nikdo ho nenapadl, naopak u mladých lidí vzbudil zájem svým seznamem už neexistujících měst a vesnic našich bývalých spoluobčanů. Před takovým činem na takovém místě a takovou formou mohu jen smeknout. Níže se můžete podívat na čtyři videa – projev prezidenta Zemana, předsedy SBZS Vodičky a poněkud trapné a nedůstojné dvě vystoupení zpěvačky Heleny Vondráčkové.

Lidice 2 seznam 110616V prvním se k ní pořadatelé nezachovali zrovna jako gentlemani, kdy ji „použili“ zcela neuctivě jakoLidice 4 detail seznam 110616 doprovod senátora Přemysla Sobotky a ve druhém, kdy zazpívala dvě písničky z playbacku a což se „provalilo“ po první písničce.

Stojí za připomenutí, že JUDr. Milouš Červencl, ředitel Památníku Lidice příspěvkové organizace Ministerstva kultury ČR, je bývalým ředitelem CENTROTEXU. Zajímavý posun z ředitele komunistické organizace zahraničního obchodu? Jeho projev tomu odpovídal.

Kdy začneme konečně stejně uctívat památku obětí našich zločinů také za přímého přenosu celostátní ČT? Dne 16.června na Olomouckém hřbitově od 15:00 hod. bude odhalena pamětní deska obětemPrerov BEZ SANCE masakru na Švédských šancích u Přerova, kde vojáci čs. armády povraždili více lidí než v Lidicích, včetně žen, starců a kojenců. Maminky prosily, aby jejich děti zastřelili nejprve, aby měly jistotu že netrpí. Malá batolátka se plazila po tělech zavražděných maminek… Budou uvedena všechna jména obětí a pachatelů na pamětní desce, nebo opět jen neutrální název jako je na hřbitovní zdi v Postoloprtech?

Dne 26.června od 10:00 hod. vzpomeneme na Ďáblickém hřbitově zavražděné politické vězně včetně malých dětí, které se dožily jen pár hodin, dnů či týdnů. Jsou pochovány na Dětském hřbitově společně se Zdenou Mašínovou, matkou Zdeny, Ctirada a Josefa a ženou gen. Josefa Mašína. Při jedné mé návštěvě jsem byl zděšen, že žádný z četných řečníků nevzpomenul hrůznost komunistického režimu, který vraždil i novorozence! Musel jsem vykřiknout, aby řečník připomenul tuto hrůzu, kdy hrobečky novorozeňat byly pár metrů od řečnického pultu…

Vyhnani statistikaStále máme problémy plně se přiznat k našim vlastním zločinům, zato nacistické si Lidice 5 II muz a pomnik 110616připomínáme se stejnou intenzitou každý rok. Německý president Joachim Gauck jezdí na místa nacistických zločinů a společně vyjadřuje úctu nevinným obětem např. s prezidentem Francie. Umíte si představit, že by prezident Zeman přijel do Olomouce, na Ďáblický hřbitov, nebo na Švédské šance a pozval ke společné účasti německého presidenta? I představa může být nemožná…

Teprve až si plně přiznáme své vlastní zločiny, budeme se moci považovat za kulturně vyspělou zemi. Ta nevzniká názvem, ale žitým obsahem, který je stvrzován odpovídajícími skutky.  

 

Jan Šinágl, 14.6.2016  

* * *

Ředitelem památníku je Milouš Červencl, jedna z podivných postav, které jsou v každém nenormálním režimu nahoře. Kariéru začal před r. 1989, zúčastnil se pochopitelně i komunistické privatizace neboli rabování, a když později o takové "experty" typu Soudka, Stehlíka, Červencla apod. v průmyslu ani obchodě již nikdo nestál, zakotvil, stejně jako řada dalších, ve státní správě či politice. Dnes je z něj bojovník za svobodu.

M.N.20.6.2016

* * *

Projev Miloše Zemana

Projev Jaroslava Vodičky

Helena Vondráčková doprovází Přemysla Sobotku

Vystoupení Heleny Vondráčkové

* * *

Utajené odhalení bezejmenné pamětní desky o největším masakru v době míru, děsivějšího jak Lidice, na území bývalého Československa!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)