Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Michalakova(Vpravo LN 11.7.2016)LN PK Michalakova 110716

Případ bude znovu řešit i český soud. Okresní soud v Hodoníně by se měl zabývat norskými rozsudky a také úpravou péče o děti po rozvodu rodičů – Všichni čeští občané, kteří nejsou spokojeni s rozsudky nečeských soudů se proto mohou s důvěrou obrátit na české soudy a domoci se tak spravedlnosti pouze u českých soudů!

Norský soud potvrdil, že děti se k Michalákové nevrátí. Premiér Bohuslav Sobotka: „Verdikt norského soudu v kauze Evy Michalákové a jejích synů a norskou jurisdikci je třeba respektovat.“ - "Je třeba respektovat jurisdikci Norska a rozhodnutí norských soudů“. Premiér Sobotka má normální názor, ale je zvláštní, že v kauze dr. Altnera a Lidového domu se vedení ČSSD chová zcela opačně, kdy pravomocný rozsudek soudu nerespektuje. Škoda, že místo MS Praha nerozhodoval norský soud, ale to by vedení ČSSD jistě vymyslelo další lumpárnu – 337 milionů už je panečku nějaká „hodnota“, kam se na ni hrabou dvě malé děti! Inu sociální demokraté, pardon – nemravové! Níže připomínám otřesný případ Otíka Zatřepálka o kterém média a politici mlčí. K.Schwarzenberg: „Do Norska jsme už poslali tolik not, že už tam budou mít komplet Mou vlast.“

Chování matky má silné znaky nenormálnosti. Osobně mám dojem, že ji zajímá daleko více „mediální sláva“, než její děti. Chce děti za každou cenu pro sebe, ačkoliv ji děti už nechtějí. Ve skutečnosti upřednostňuje sobecky jen své zájmy, ne zájmy dětí. Prezentace v médiích ji přináší viditelné uspokojení.

Norský soud se nemůže bránit zveřejněním závažných skutečností v zájmu ochrany dětí!

To co se kolem této kauzy děje je další ostudou české politické scény a ukázkou úpadku morálních a mravních hodnot v naší společnosti. Je smutné, že se v naší zemi našlo tolik veřejných osobností, které se v této kauze nestydí veřejně angažovat. Není divu, volby se blíží. Věřme, že tito populisté budou z velké části odvoleni a nahrazeni těmi, co budou sloužit zemi a ne svým osobním zájmům.

Vyjádření prezidenta Zemana, že "i ukradené auto se po čase stává vlastním", je vrcholem cynismu. Norský soud odebral děti ze závažných důvodů v zájmu dětí a společnosti. I dnes rozhodl v jejich zájmu. Ostuda a mezinárodní hanba naší země pokračuje. Doufejme, že skončí po příštích prezidentských volbách a volbách do Sněmovny!

 

Jan Šinágl, 1.7.2016

* * *

Zasadí se politici stejně intenzivně za uneseného Otíka z Česka na Slovensko jako o neunesené děti v Norsku?!

Do Norska jsme už poslali tolik not, že už tam budou mít komplet Mou vlast!

Začnou se o uneseného syna z ČR na Slovensko zajímat úřady a politici stejně jako o neunesené dětí v Norsku?!

Kde jsi táto?!

* * *

Děti k vám nechtějí, cítila jste se jen ublížená, vzkázal soud Michalákové – LN 11.7.2016

„Denis se jednoznačně vyjádřil, že zpátky k matce se odstěhovat nechce. A to jak verbálně, tak také fyzicky, když se na toto téma zavedla řeč,“ stojí například v rozsudku s tím, že se mu při řeči o matce údajně „udělal v krku knedlík“. Psycholožce se chlapec údajně svěřil, že byl „ze strany otce vystaven násilí a také byl svědkem násilí mezi rodiči“. Podle soudu se podobně vyjádřil i Denisův mladší sourozenec David – oba dva si prý přejí zůstat u pěstounů. „Prosí, aby s (biologickou) matkou nemusel komunikovat,“ uvedl podle soudkyně. …

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (5 Votes)
Share

Komentáře   

0 #10 Petr Buček 2016-07-11 13:48
Citace z článku: " ... Dále Denis vyprávěl, že ho otec bil a jednou ho uhodil do oka tak, že mu tekla krev, a musel o pomoc zavolat souseda. Kvůli tomu, že byl Denis také vystavený sexuálnímu zneužívání, shledává soud, že styk s otcem povede u Denise k obnovování jeho traumatu."

Pokud tomu tak je, ptám se, jak je možné, že otec nebyl z ničeho obviněn?
0 #9 Petr Buček 2016-07-11 13:38
Ale pane Šínágle. Jestliže chlapcům je 10 a 6 let, pak bych jejich výpovědi za příliš směrodatné nepovažoval. Tak malé děti ještě nemají zcela vyvinutou soudnost a schopnost rozeznávat dobré a zlé. Ve všem mají vždy jasno, ale jsou schopny své postoje změnit 3x za minutu. Obávám se, že na popud dospělých pod příslibem hračky řeknou absolutně cokoli ...
+1 #8 Jan Šinagl 2016-07-11 11:53
… „Denis se jednoznačně vyjádřil, že zpátky k matce se odstěhovat nechce. A to jak verbálně, tak také fyzicky, když se na toto téma zavedla řeč,“ stojí například v rozsudku s tím, že se mu při řeči o matce údajně „udělal v krku knedlík“. Psycholožce se chlapec údajně svěřil, že byl „ze strany otce vystaven násilí a také byl svědkem násilí mezi rodiči“. Podle soudu se podobně vyjádřil i Denisův mladší sourozenec David – oba dva si prý přejí zůstat u pěstounů. „Prosí, aby s (biologickou) matkou nemusel komunikovat,“ uvedl podle soudkyně. …
lidovky.cz/.../...
+3 #7 Petr Buček 2016-07-07 23:02
Takže asi nemáte jiné informace než ty, které jsou dostupné z médií. Mohu se tedy zeptat, na základě čeho odsuzujete nešťastnou matku v mezní situaci, jakou si většina lidí ani nedovede představit, a na základě čeho obhajujete jednání norských úřadů, které podle všech dostupných informací jeví znaky bezpráví (i.e.: neodůvodněná rozhodnutí úřadů i soudů; pošlapávání Úmluvy o právech dítěte, zejména práva znát své rodiče a být jimi vychováván, jakož i práva na používání vlastního jazyka; násilné zadržování cizích státních příslušníků na území Norska v rozporu s mezinárodním právem) a zločinů proti lidskosti (i.e.: rozbití rodiny a zejména rozdělení sourozenců)?
-1 #6 Jan Šinagl 2016-07-06 15:14
Už jsem Vám odpověděl tak jak mi dovoluje současná situace. Bohužel do soudního spisu nahlédnout nemohu. Zákony nemohou určovat vše. Je mnoho způsobů jak škodit dětem i bez porušování zákona. I to sledují norské soudy a opatrovnické instituce především v zájmu dětí. Česká strana preferuje převážně zájem matky, zájmy dětí a otce takřka ignoruje, resp. vůbec nebere v úvahu.
-2 #5 Petr Buček 2016-07-06 12:25
Pane Šinágle, zkuste mi tedy, prosím, věcně a nezaujatě odpovědět na 3 otázky:
1. Jestliže ze strany rodičů nebylo shledáno žádné porušení zákona, proč jim nebyly jejich děti po skončení vyšetřování navráceny? Platí snad v Norsku presumpce viny?
2. Jestliže už tedy nějaké okolnosti zabránili navrácení dětí rodičům, proč tedy tito nezletilí občané České Republiky nebyli vydáni českým úřadům, a místo toho jsou, v rozporu s mezinárodním právem, násilně zadržováni na území cizího státu?
3. Proč byli sourozenci rozděleni a umístěni každý k jiným pěstounům?
0 #4 Jan Šinagl 2016-07-05 08:27
Ano, to je podstatné, fakta znají jen rodiče a soudní spis. Norsko chrání práva bezbranných dětí. Rozvedení rodiče nejsou nikdy dobrou volbou pro děti. Že oba rodiče nejsou zcela v pořádku bylo nepřehlédnuteln é z TV pořadů. Otec takřka nevystupuje v médiích. Jeho vystoupení v Reportéřích ČT bylo mnohem věrohodnější než paní Michalákové. Když máma přiznala pod tlakem okolností, že děti občas a málo pleskla, bývá to většinou často a hodně, kdy nezvládá situaci. Celostránkový rozhovor s českými Norkami v LN byl dost vypovídající. Věcně, nezaujatě a pozitivně popisuje práci norských úřadů.
0 #3 Petr Buček 2016-07-04 21:55
Já o případu vím jen tolik, že jednoho dne přišli úředníci Barnevernetu do rodiny Michálkových a na základě nepodloženého obvinění ze sexuálního zneužívání vyrvali zoufalé matce její dvě děti z náručí a odvezli je pryč. Při následném vyšetřování bylo zjištěno, že k žádnému zneužívání nedošlo, nikko z rodiny NEBYL ANI OBVINĚN Z ŽÁDNÉHO TRESTNÉHO ČINU, ale děti nebyly nikdy vráceny. Matka byla zbavena rodičovských práv, sourozenci byli ROZDĚLENI a umístěni natrvalo k pěstounům, každý k jiným, a to vše bez jakéhokoli zdůvodnění.
Jistě uznáte, že toto není standardní postup. Cítím silné podezření, že se právě v tomto případě jednalo o obchod s dětmi, a že norským úřadům i pěstounům jde především o jejich "ponorštění" (podle vzoru poněmčení - např. lidických dětí). Neustálé mlžení kolem případu, utajování zásadních informací (jsou-li jaké) a neochota norských úřadů spolupracovat s českou stranou tato podezření jen prohlubují.
-1 #2 Jan Šinagl 2016-07-04 13:34
Momentálně 50 na letním táboře. Přeji nejenom jim, aby měli stále milující rodiče, či milující pěstouny. Takovou mámu jako je paní Michaláková, která chce své děti přesto, že ji odmítají, žádnému dítěti nepřeji. Je odporné zneužívat děti pro populistickou politiku. Kéž by u nás systém ochrany dětí fungoval tak jako ve vyspělém Norsku. Že u nás FOD obchodoval s dětmi, že jeho ředitelka, bývalá komunistická prokurátorka Vodičková zůstala za zločinné zacházení s finančními prostředky, které potom chyběly na péči o děti, nepotrestána, samozřejmě politiky nezajímá. Stejně jako osud Otíka Zatřepálka, uneseného na Slovensko jeho matkou v rozporu s rozhodnutím českého soudu. To politiky samozřejmě vůbec nezajímá, ani velvyslankyni ČR na Slovensku Livii Klausovou, která nemá ani tolik slušnosti odpovědět na dopis s žádostí o pomoc.Z mnou oslovených českých politiků, kteří se veřejně zastávají paní Michalákové, nereagoval ani jeden, včetně prezidenta Zemana.
-2 #1 Petr Buček 2016-07-03 22:53
Pane Šinágle, dovolte mi jednu otázku. Máte nějaké děti?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)