Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Peprovy sprayAktualizováno: 12.7 + 27.7 + 28.7.2016 + 21.8.2016!

Je vedoucí správy majetku a investic na MÚ Žebrák psychopat, nebo dokonce zločinec?

Dne 21.června 2016 jsem byl vedoucím správy majetku a investic města Žebráku Ing. Bohdanem Šimečkem fyzicky napaden a následně z minimální vzdálenosti, zcela nečekaně, bezdůvodně a opakovaně postříkán pepřovým sprayem z bezprostřední blízkosti až do jeho vyprázdnění. K incidentu došlo na MÚ v Žebráku - bez přítomnosti svědků, kdy nikdo z okolních kanceláří na mé volání nereagoval. Po mé okamžité, instinktivní fyzické obraně, kdy nerespektoval moji výzvu, se mne nedotýkat, zákeřně a zcela nečekaně mne po chvilce opět a opakovaně napadl pepřovým sprayem zezadu v momentě, kdy jsem odcházel do kanceláře zaplatit poplatky za hrob. Po otočení jsem dostal plnou dávku pepřového spraye – bez varování - přímo do obličeje z bezprostřední blízkosti. Počínal si jako smyslu zbavený. Bránil jsem už jen svůj zrak, prakticky jsem nic neviděl. Moje hlava byla „posprayovaná“ ze všech stran, úředník byl jako v transu a smyslu zbavený.

K atakům došlo po předcházející emotivní výměně názorů, kdy s neodůvodněnou slovní agresivitou vůči mé osobě začal už dopoledne při jednání s občanem Martinem Dondou a který si mne pozval jako svědka, kdy prováděné stavební práce (bez projektu?!), ohrožovaly jeho domek. Radnice ho vůbec předem neinformovala (oba jsme členové Stroupinské Lípy z.s.). K nepříčetnosti vedoucího správy majetku a investic dovedl můj dotaz komu vlastně slouží, zda obci, nebo sobě s ohledem na jeho nemalé vlastnictví pozemků a nemovitostí v blízkém okolí i jinde na území ČR. Mám důvodné podezření, že slouží především sobě. Nikdo z běžných občanů ho nezná, na schůzích zastupitelstva jsem ho nikdy neviděl. V jiných městech jsou tyto důležité funkce svěřovány místním, kteří znají poměry a mají důvěru občanů. Ing. Bohdan Šimeček má oficiálně udanou adresu bydliště v Praze.Mimochodem pan Martin Donda je odborníkem na tuto oblast, ale v předchozím výběrovém řízení neuspěl.

Jeho jednání bylo naprosto neadekvátní, neodpovídající situaci a v rozporu s etickým kodexem úředníka, který musel při nástupu do své funkce podepsat. Je s podivem, že se takto chová absolvent třech vysokých škol, jak mi neopomněl hrdě a pyšně zdůraznit. „Výška“ jeho chování a způsobů tomu rozhodně neodpovídá.  

Lékařská pohotovost mne, po prvním krátkém výslechu PČR (zavolala pohotovost) a ošetření, zavezla k odbornému ošetření do Nemocnice Hořovice. Můj zrak stále není v pořádku, používám výplachy a na noc mast s antibiotiky. Budu žádat úhradu dosud vzniklých nákladů za léky. Pokud budou následky pro můj zrak trvalé, budu nucen věc řešit soudní cestou.

Mám za sebou stovky návštěv radnic, soudů, úřadů a státních institucí, doma i v zahraničí, ale s takovýmto primitivním, prchlivým jednáním s až patologickými rysy, jsem se dosud nikde v ČR ani v zahraničí, nesetkal.

Máme zákon na ochranu státních zaměstnanců a úředníků před zlotřilými občany. Bude v zájmu zachování rovnosti práv všech občanů urychleně schválen i zákon na ochranu občanů před zlotřilými státními zaměstnanci a úředníky?!

Pepřový spray je veden jako obranný prostředek v nouzi. V tomto případě byl použit jako útočný, zákeřně, bezdůvodně a zbaběle. Věřím, že policie spray zajistila tak, jak jí ukládá zákon - předmět doličný. Nelze vyloučit, že patřil k zakázaným druhům, tedy mohl být větší, výkonnější, obsahovat mnohem více nebezpečné látky, ohrožující lidské zdraví, než běžně dostupné a schválené pepřové spraye. Pálivá bolest na krku, obličeji a očních víčkách zmizela až po několika dnech.

Případ bude řešit přestupková komise v Hořovicích. PČR už podklady poškozeného PK předala. Požádal jsem, aby pro možnou podjatost přestupek řešila místně nepříslušná PK. Právnička města Žebráku je Mgr. Renata Wachtlová, manželka vedoucího správy majetku a investic ing. Bohdana Šimečka.

 

Jan Šinágl, 6.7.2016

* * *

Jak v Maďarsku bojují proti kácení 150 stromů?

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/408571-proti-kaceni-v-budapestskem-mestskem-parku-protestovaly-stovky-lidi.html

V Žebráku „zmizelo“ přes 200 stromů! Jak dlouho ještě budou k těmto zločinům na flóře a fauně žebráčtí občané nečinně přihlížet a kritizovat dění na radnici jen v hospodách či doma?! J.Š.

* * *

Aktualizováno 12.7.2016:

Včera jsem zašel na radnici za panem Šimečkem. Sotva jsem vyslovil „Dobrý den“, podíval se na mne doslova jako „ustrašené zvíře“ a v panice, rychle a bez jediného slova opustil své pracoviště. Šel jsem za ním, schoval se úprkem do další kanceláře. Nato přišel pan starosta a ptal se co si přeji. Řekl jsem mu důvod návštěvy. Šli jsme do kanceláře starosty, kde už byl „ukryt“ pan Šimeček, který mne zde nečekal. Sotva jsem vstoupil, opět se dal na panický útěk, přes moji výzvu – i panu starostovi - aby zůstal, že s ním chci hovořit. Samozřejmě se budu zajímat, jakým způsobem pan Šimeček získal místo správce majetku a investic v kanceláři, kde dříve pobýval investiční technik a jehož místo bylo zrušeno. Občan si právem klade otázky, co je to za úředníka, který utíká před občanem i v přítomnosti starosty a co je to za starostu, který to zřejmě považuje za normální a který se ani nezmohl pana Šimečka vyzvat, aby zůstal, když s ním chce občan hovořit. Jakou hodnotu může asi mít práce úředníka, který „argumentuje“ pepřovým sprayem na oprávněné otázky občana?! Pokud takové závažné selhání svého podřízeného neřeší starosta, můžeme právem pochybovat i o jeho schopnostech. Takové úředníky si jistě slušní občané nepřejí platit ze svých daní.

Mj. jsem se chtěl pana Šimečka zeptat, jakým pepřovým sprayem na mne zákeřně zaútočil, protože mé zrakové potíže trvají (porucha akomodace a zaostřování). Nevylučuji možnost, že byl použit zakázaný druh spraye, který mé potíže způsobil. Ve věci jsem kontaktoval PČR, která by tyto informace měla mít. Neumím si představit, že by prázdnou lahvičku od pepřového spraye nezabavila, resp. nenašla. Oční lékař potom může zahájit účinnou léčbu, nebo vyloučit jednu z možností poškození zraku.

Chtěl jsem si pana Šimečka vyfotografovat, protože ho v Žebráce nikdo nezná a na schůzi zastupitelstva nebyl ještě ani jednou. Bohužel jsem to nestihl, možná jsem tak byl ušetřen dalšího panického útoku. Demokratické radnice nemají problém zveřejnit fotografie všech radních, zastupitelů a úředníků, včetně jejich bydliště. K těm má žebrácka radnice opravdu hodně daleko.

Jinak další závažné téma, které bylo obsahem mého rozhovoru s panem starostou, bude tématem příštího článku – neuvěřitelná cenzura Zpravodaje města Žebráku, kterou nelze nazvat jinak než prasečinou, srovnatelnou s těmi, jakých se dopouštěli komunisté za totality!

 

Jan Šinágl, 12.7.2016

* * *

Průmyslová zóna Žebrák: „Žně“ už začaly!!!

Měsíční Zpravodaj města Žebráku si nezadá s totalitními praktikami

* * *

ZOI starostovi Mgr. Danielu Havlíkovi  - 6.7.2016

Odpověď starosty – 15.7.2016

Moje reakce – 24.7.2016

* * *

Dopis hejtmanovi ing. Miloši Peterovi – 27.7.2016

* * *

TO PČR Zdice Martin Donda – 17.6.2016

Odpověď TO PČR Zdice - 14.7.2016

P.S.

Zvláštní, pokus o vraždu by také PČR Zdice vyřídila odložením, protože se nenalezla mrtvola?! Pachatel to může zkoušet opět - až bude nalezena mrtvola! Pokud obětí bude dítě vyšetřujícího policisty, může vyšetřující poděkovat sám sobě. Nezávislá a schopná policie se chová poněkud jinak. Umí to i ta naše, pokud jde jen o normální občany, bez velkého majetku a bez vlivného postavení ať už jako politika, podnikatele či úředníka.

J.Š.28.7.2016

* * *

Na MÚ Žebrák mají psychicky narušeného úředníka. Při jeho návštěvě doporučuji ozbrojený doprovod

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.29 (21 Votes)
Share

Komentáře   

-9 #8 Stanislav Vrbík 2016-08-23 21:11
Pane Šinágle, omlouvám se za pozdní reakci na to nepochopitelné chování radních vůči Vám.
Úřad,kde může být klient poškozen na zdraví a dokonce na očích pepřovým sprejem, to je jistě světová rarita.
Když to policie vyšetřovala, měla toho člověka přece zadržet a převést do psychiatrického ústavu. Takový blázen přece nemůže volně chodit na veřejnosti!
Jak jste na tom teď Vy? Mohl byste podat zprávu?
Ale to je na stížnost na policii8yp9
-8 #7 Fr.Zákostelský 2016-08-03 07:43
Arogantnost,ne jenom statu a politických stran,ale v celém světě dosahuje rozměrů, které již mirovou cestou nejde potlačit.Eviden tně se řitime k propasti a naši volení i nevolení zastupci si k tomu tleskají.Nedost atek charakteru a citu pro spravedlnost je považovano za přednost hodné nasledovaní.Vel ica často vidím věci,které bych před pár roky považoval za něco mimořadného.Boh užel,lhaní na všech urovních a všude je zaklad zla,který semele všechny,jak cirkeve tak komanče.
-6 #6 Martin Donda 2016-07-07 14:17
Despotické vedení radnice pomalu dosáhne vrcholu triumfu (pouze svého) postaveném na lhostejnosti občanů. Děkuji panu Šináglovi za pomoc v těžké životní situaci. Během jednání o neohlášené stavbě, která ohrožovala můj domek, měli proti mě stát starosta Mgr. Daniel Havlík, Ing. Bohdan Šimeček a dokonce i majitel stavební firmy, která ještě před jednáním započala se stavební činností na neohlášené stavbě.
-4 #5 Jan Šinagl 2016-07-07 10:02
Jistě, i pan Šimeček má možnost vyjádřit se na tomto webu. Ve Zpravodaji města Žebráku se vyjadřuje také jen jedna strana. Ta druhé straně, když jde o závažnou věc, která odkrývá lži a becharakternost , prostor nedá. Konkrétně mne zcela lživě pomluvil ředitel ZŠ a zastupitel Mgr. Ladislav Šnajdr. Zaslal jsem reakci do ZMŽ, kde jeho lži vyvracím - reakce anonymní redakce ZMŽ: "Reakce na reakci nebude zveřejněna", píše se v červencovém čísle, aniž by řekla o co a koho se jedná - a vydala opakovaně stejnou lživou reakci ředitele ZŠ jako v červnu! Můžete se sami přesvědčit - www.zebrak.cz/.../p1=3245 Anonymní redakce ZMŽ zřejmě ještě žije v totalitě, kdy jiný názor byl zakázán a cenzura běžná. Účelová manipulace s fotografií z náměstí z č. 4/2016, jen aby nebyla vidět firma pana Nováka UNINO, jen dokresluje trapnost až dětinskost kolektivní nezodpovědnosti současného vedení radnice v Žebráku. Nedivme se potom, že radnice "vymyslela" tak geniální systém parkovného, že na něj ještě nemálo musí doplácet, zatímco všechna okolní města problém vyřešila ke spokojenosti občanů a zisk je používán ku prospěchu města. Pořídil jsem kopie neuveřejněného článku a rozdal je po městě. Potěšily mne pozitivní reakce žáků ZŠ. Kdysi jsem chodil i na ZŠ Žebrák na besedy se žáky. Roky už jsem tam nevítaným hostem. Nějaký čas to ještě potrvá, dokud budou v Královském komorním městě Žebráku vládnout totalitní poměry a praktiky. Škoda, že už Král Václav IV. nežije. Myslím, že by většina občanů nic nenamítala, kdyby nechal všechny radní pro výstrahu vykoupat v koši v žebráckém rybníku. "Očištěni" by nebyli, protože i mnohamilionové vyčištění rybníka od bahna se moc nepovedlo a rybník je ho opět plný, jak tvrdí rybáři.
+15 #4 František Koranda 2016-07-07 09:20
Chtělo by to slyšet i druhou stranu, co říkáte ?
0 #3 Miroslav Čermák 2016-07-07 08:21
Ano. Nedivím se. Úřady se hemží vojáky a fízly. Mladí to důchodci (55let + výsluhy), případně titíž odejití dříve opět s výsluhami z bývalé práce zcela odpočinutí. Tito psychopaté mají pak nejvyšší kvalifikaci pro práci ve veřejné správě:). Dokonalé zločinecké organizování státu. Od jeho vzniku uplyne příští rok v říjnu, tedy listopadu 100 let.

Zasílám lidický pozdrav a přání brzkého uzdravení.
-2 #2 Zdeněk Zajac 2016-07-07 06:26
Úředník, muž a nosí u sebe peprovy sprej do práce, jako obranný prostředek?

Buďto občané Žebráků jsou velmi agresivní na poměry CR, nebo to není zas až tak normální pan úředník, které si platíme z daní na konkrétní službu.

Peprovy sprej je v mnoha zemích útočnou zbraní, dostat jim na úřadě v rámci úředního výkonu je naprosto šokující. Je v mém zájmu jako občana mít jistotu, že věc bude vyřešena a podobný postup se nerozšířil jako normální mezi úředníky, kteří jsou z daní placeni.

Přeji vám hezké uzdravení
0 #1 Anežka 2016-07-07 01:14
Vážený pane Šinágle, jsem úplně konsternovaná z toho, co čtu. Velice s Vámi cítím,takové jednání od nepříčetného podomka,a jeho paní/kolikátá/ má jiné příjmení,takový ch bezcharakterů se nezbavíme ani za dvě generace!Městsk é úřady jsou jimi zavšivené až po stř.Moravu!chuc pe!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)