Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Caslavska VeraPoslední rozloučení s Věrou Čáslavskou proběhne v Národním divadle v pondělí, dne 12.září, od 10:00 hod.

Aktualizováno 4.9.2016: Černošice: zádušní mše za Věru Čáslavskou

A přišly slzy…

Ukázka rozpolcenosti české společnosti, je vidět, cítit i při pietě, při úmrtí mezinárodně uznávané olympioničky a především ženy,Pozvanka Caslavska 120916 která bezpříkladně reprezentovala svoji zem nejen sportovními výkony, ale i jasným postojem vůči komunistickému režimu a postavila se veřejně na stranu slušných občanů. Když podepsala dva tisíce slov už i vítěz od Sokolova, president generál Svoboda ji nedokázal přijmout a podívat se jí do očí. I současný president se distancoval od charakteru této ženy a pochválil pouze sportovní úspěchy. Stala se tak pro nás Čechy vzorem jak odolávat státnímu násilí, formalizmu a mementem, varováním před ohýbáním páteře.

S úctou paní Věře Čáslavské.

Karel Mrzílek.

* * *

Včera večer nás navždy opustila Věra Čáslavská, pouze fyzicky, duchovně v nás zanechává nesmazatelné stopy- Slovenský president ocenil Věru Čáslavskou nejen jako sportovkyni, ale především jako statečnou občanku vůči režimu ve kterém žila. President Zeman ocenil paní Věru Čáslavskou pouze jako sportovkyni - Ztratí-li se duchovno, zavládne chaos, převládne síla a diktatura začne opět „klepat na dveře“. Největší chybou lidstva je odstranit z hlavy to, co se ze srdce odstranit nedá.

Byla tak nebezpečná, že z ní po OH v Mexiku v roce 1968 museli udělat komunisté uklízečku a zakázat jí sportovní činnost. Následně ji komunisté prodali do Mexika jako trenérku mládeže za uhlí pro Kubu na rozkaz Kremlu… Co může více vypovídat o primitivnosti této zločinné ideologie?! Bylo mi ctí, že jsme se roky znali. Děkuji Vám paní Věro za četná pozvání na akce, kam bych se jinak nedostal, na velvyslanectví Japonska, či uctění památky Jana Palacha, kdy jsem byl mnohdy jediným, kdo o nich podrobně psal a kdy byla médii často zcela utajena. Věra Čáslavská patří k největším osobnostem našich novodobých dějin. Tato země ještě nedokázala, že je jí hodna. Její životní osud je i svědomím nás všech – dávala a rozdávala se plnými hrstmi – my jsme často jen brali – co jsme dali my jí?! Totalita a i současná posttotalita se nepochybně podepsala na jejím zdraví. Množství pozvání na různé akce jí na zdraví nepřidaly – neuměla odmítat, kdy už v zájmu svého zdraví měla... Budiž nám její odkaz motivací do každého dne, abychom jí byli jednou hodni. Děkujeme Vám a odpusťte nám paní Věro...

 

 

Caslavska venovani JS Vital Plus 2 2011Naposledy jsem hovořil s paní Věrou 16.srpna, kdy jsem ji informoval o úspěchu našich mladých beach-volejbalistek do 18-ti let. Hned mne požádala o zaslání informací, které obratem přeposlala svým známým sportovním novinářům do Rio de Janeira.

Věra Čáslavská si zaslouží státní pohřeb se všemi poctami. ČT by ho měla vysílat přímo a věnovat paní Věře celý večer na prvním programu. Následná diskuse by měla být samozřejmostí jak je zvykem ve vyspělých zemích. Jistě bude promítnut skvělý film VĚRA 68 režisérky Olgy Sommerové. Věřme, že tentokrát svoji veřejnoprávní roli naplní ČT v plné míře.  

* * *

Charakter má u slovenského presidenta přednost - absence Zemanova charakteru.

„Slovenský president ocenil Věru Čáslavskou nejen jako sportovkyni, ale především jako statečnou občanku vůči režimu ve kterém žila. President Zeman ocenil paní Věru Čáslavskou pouze jako sportovkyni.“

K.Mrzílek

* * *

Jan Šinágl, 31.8.2016

Zemřela legendární gymnastka Věra Čáslavská

Odešla legenda, na kterou nezapomeneme, uvedli Synek a Sáblíková

Čáslavská na nominaci olympioniků na Hrad nedorazí, kvůli prezidentovi

Archiv Z: Věra Čáslavská

* * *

KLDR popravila místopředsedu vlády, tvrdí Soul

* * *

Sbohem paní Věro, nezapomeneme a děkujeme!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.20 (10 Votes)
Share

Komentáře   

0 #11 Ladislav 2016-09-09 00:30
Nebýt totality, zrady a kolaborace části národa nebyli by hrdinové,kteří se postavili proti zlu,násilné okupaci,bezchar akterním kariéristům a přisluhovačům .Mravní a duchovní úpadek je znát dodnes, odvážný čestný člověk je dehonestován za své odvážné činy, když vlastenectví a mravnost povýšil nad svým prospěchem.Ovše m ideologie,polit ikaření a osobní prospěch je pro někoho dodnes více jak přirozená slušnost a základní mravní hodnoty.Každý člověk se možná dopustil něčeho nevhodného ve svém životě ale jde o zásadní principy a hodnoty ,které ve svém životě zastával a podle ,kterých jej ostatní lidé vnímají.Věra Čáslavská byla vlastenkou ,která svůj životní postoj nezměnila ani v nepříznivé době, proto si jí ohromně váží nejen občané naší vlasti
ale i v zahraničí i mimo své sportovní úspěchy ,kterým proslavila svou vlast
+2 #10 Ludmila Vajďáková 2016-09-08 10:37
Člověku je při čtení nenávistných příspěvků z toho až zle. Ani mrtvému nedají klid. Co si ti kritici myslí, že jsou. Nikdo nemá právo odsuzovat někoho, když se v té situaci nenachází. Každý si žijeme svůj život a nikomu se nelíbí, aby ho někdo kritizoval. Paní Věro, děkujeme a odpusťte nám, slabým. Čest Vaší památce!
-3 #9 Oldřich Musil 2016-09-07 17:53
Cituji Josef Skopal:
Pane Šinágle, píšete, jak jsou důležité morální hodnoty - jenže právě ony u paní Čáslavské dost chyběly. Uměla skákat na kladině, to bezesporu. Jenže byla dobrá právě jen v tom sportu. Výchova a rodina je důležitější než zisk medailí. No a že se na Olympiádě v Mexiku odklonila od sovětské vlajky? No tak asi neodhadla, jak se bude politika vyvíjet, to je celé.


Chtěl jste tím říci,že doplatila na svou blbost kvůli tomu že nebyla korouhvičkou která okamžitě zareaguje na to jak vane vítr,tak jak jste to udělal vy?
+3 #8 Daniela Seidlerová 2016-09-05 20:52
Paní Věra již v mládí měla rovnou páteř a celý život se neohla, kolik lidí, co tady kydá špínu, by to dokázalo jen jednou. Podepsat a následně neodvolat.Jen hyeny využijí smrt k vlastnímu slovnímu průjmu.Odpočíve jte paní Čáslavská v pokoji. Upřímnou soustrast rodině.
-1 #7 Jan Šinagl 2016-09-02 11:20
Pro porušení etického kodexu tohoto webu koementář Eva Nováková ( , IP: 193.111.132.167 ) odstraněn.
0 #6 Jan Šinagl 2016-09-01 19:02
Ano, proto odmítla natočit film v Hollywoodu a vyměnila miliony dolarů za kýbl s hadrem !!!
-3 #5 Josef Skopal 2016-09-01 18:44
Pane Šinágle, píšete, jak jsou důležité morální hodnoty - jenže právě ony u paní Čáslavské dost chyběly. Uměla skákat na kladině, to bezesporu. Jenže byla dobrá právě jen v tom sportu. Výchova a rodina je důležitější než zisk medailí. No a že se na Olympiádě v Mexiku odklonila od sovětské vlajky? No tak asi neodhadla, jak se bude politika vyvíjet, to je celé.
+5 #4 Jan Šinagl 2016-09-01 16:22
Kde se to jenom bere v české povaze ta neustálá snaha hledat za každou cenu na každém prioritně jen to špatné? Kdyby člověk udělal 1000 věcí dobře a jednu špatně, budeme psát jen o té špatné, aniž bychom si dali tu námahu a zjitili skutečný stav věci?! Hlavně, že kritikové jsou dokonalí, ví vše nejlépe a sami v životě neudělali žádnou chybu! Není divu, že jsme světu často pro smích, kdy ukazujeme světu svoji malost a provinciálnost. Velcí nejsou mezi malými nikdy vítáni, ukazují nám naši vlastní malost. Proto nám vládnou malí a malost. Jen ten kdo nevyčnívá, je akceptován. Jan Antonín Baťa a mnoho dalších, by mohli vyprávět. Národ likvidující po generace své nejlepší syny a dcery neočekává nic dobrého. Malost může produkovat jen sebe samu a instinktivně ničit vše, co převyšuje její nízký obzor. Cítíme se jako "mercedes" světa, ale nechceme si připustit, že je nám dobře v "trabantu". Žádný národ nečeká prosperita, je-li trvale znemožňován přístup jeho nejlepších do správy země. Trvalá absence morálních hodnot vede k zániku společnosti, nebo potřebné katarzi - v tom lepším případě.
-3 #3 Martin Pavlíček 2016-09-01 15:05
Na výchově syna měla vliv i matka. Výsledek své výchovy popsal syn sám: lidovky.cz/.../...
Morální vzor je trochu něco jiného než aktivní pomýlená členka zločinecké organizace. Současně i špičková gymnastka. Pravdu má bohužel Zeman, výborná sportovkyně, ovšem dávat ji jako vzor člověka je unáhlené. Pro společnost má větší cenu výchova potomků než získávání metálů a heroizace sportu. Výchova se prostě nepovedla.
+3 #2 Jan Šinagl 2016-09-01 08:07
Doporučuji si přečíst knihu od Věry Čáslavské, kde celé objektivně popisuje, na rozdíl od bulvárního spsku klanu Ševčíků-Odložil ů, plné lží a pomluv. Josef Odložil byl sukničkář, rád se napil. Tehdy v baru obtěžoval děvčata, jeho syn Martin je bránil, odstrčil otce, ten nešťastně dopadl na hlavu. Pokud si dobře vzpomínám, měl ještě navíc nějaké problémy s mozkem spojené s orientací. Snad už bývalý děkan VŠE Ševčík skončil (jeho matka je sestra Odložila). Je kamarádem Klause, který mu zašťiťuje Memoriál Josefa Odložila. Pochopitelně, že potřebuje pozitivní pověst Odložila. Ševčík byl vyšetřován nedávno za jízdu na dálnici s policejním majáčkem, tuším dokonce v protisměru, což jen dosvědčuje jeho charakter. Česká tradice házení špíny na velké by už měla skončit. Bez morálních a mravních vzorů se budeme brodit pořád ve špíně.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)