Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

EU konference panel 1 190916Dne 19.září jsem se zúčastnil konference o Evropě, její současnosti a budoucnosti. Program byl na celý den. Nebylo možné zvládnout vše – poslední tři panely jsem vynechal. Panelistů bylo příliš, ne každý zvládal hovořit věcně, nezbýval proto čas na témata oživující diskuse. Nejzajímavější byl panel s Andrejem Babišem a Guyem Verhofstadtem, moderovaný Pavlem Teličkou, hlavně k tématu uprchlíků. Videozáznam by měl být na webu k dispozici. Zajímavé bylo vystoupení Václava Bělohradského, kde jsem vystoupil v diskusi a řekl stručně asi toto:

EU konference panel 2 AB 190916Základem všeho je rodina. Je-li funkční, odvozuje se od ní vše, tedy i počet dětí, kvalita občanů, veřejného života a politiků. Je třeba přestat volit kandidátky politických stran, ale lidi. Drtivá většina stranických kandidátů by v přímé volbě neuspěla. Výsledkem je i neschopnost efektivního jednání i EU, kam jsou delegováni straničtí zástupci, často technokraté moci, kteří současnou situaci nemohou zvládat. Proto je nutná výměna a nahradit neschopné schopnými se snížením jejich počtu. V tom jsme se s prof. Bělohradským shodli. V otázce rodiny už ne. Tu považuje v klasické formě už za nereálnou.

Několik postřehů: Z Bulharska odešly už 3 miliony mladých lidí. Jeho hlavní problém jsou oligarchové. - Slovensko obdrželo za rok 2015 3 miliardy Eur, ale dávat nic nechce. - V. Bělohradský: Chybí nám radikální, svobodná, upřímná EU konference verejnost 2 190916diskuse. EU je past – EURO nástroj. EU přežije, jen když přežije EURO. Náklady na EURO se blíží jeho hodnotě. Prožíváme identitární kontrarevoluci. Poselství Václava Havla se promarnilo.

Visegrád může být i trojským koněm Ruska. Materiální rozdíl lze dohnat rychle, ale rozdíly ve vyspělosti občanských společností potřebují generace po totalitní devastaci hodnot. Bylo chybou Západu, že toto podcenil a velkoryse rozdával bez podmínek. Nakonec na to doplácí celá Evropa.

Přestože se na konferenci bylo nutné přihlásit, byly potíže s jídlem, které normálně zbývá. Pořadatelé to zřejmě neuhlídali. Je známá věc, že jsou určití lidé, kteří sledují ne kde se co bude konat, ale kde se bude jíst. Po obědě obyčejně rychle zmizí… Po obědě nebylo na „Babiše“ takřka volné místo. Poté byl sál poloprázdný…    

Umím si představit, co bude dnes doporučovat prezident Zeman v OSN k boji proti terorismu ve svém projevu. Silou nelze terorismus porazit, pouze omezit. Řešit je třeba především jeho příčiny, ne následky. O tom, že vlna terorismu vyhovuje Rusku těžko bude hovořit. To má eminentní zájem na oslabení síly a jednoty EU. Že v tom nic nepodniká by odporovalo jeho přirozenosti a zájmům. 

 

Jan Šinágl, 21.9.2016

P.S.

Zeman v OSN nezklamal, „pobavil“ a udělal další ostudu České republice svým chováním. Podpořit na území USA veřejně jednoho z presidentských kandidátů USA je další faux paux. Tyto provinciální, hospodské způsoby mohou oslovit jeho voliče ve stylu: „Ten jim to ale nandal“, ne kultivovanost a vyspělost. Podobné faux paux je vyzrazení jména nového velvyslance v USA Kmoníčka, který nahradí Gandaloviče z ODS. K jeho jmenování měli kdysi USA výhrady – zapleten do korupčních skandálů jako hejtman a ministr zemědělství v severních Čechách – kauza Rybenor a další. Nedivme se, že ČR nebere dnes ve světě pomalu nikdo vážně. Nejvýše jako vítané „švejkovské“ pobavení či jako partnera, který ochotně rozprodá svoji zemi a její zájmy, kyne-li z toho osobní prospěch politikovi či úředníkovi.

* * *

Budeme-li volit partaje, ne lidi, nepřestaneme být zemí podvodů a zločinu!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)