Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

V Plzni mají každý čtvrtek sraz sudetští Němci – pojďme a udělejme jim tam peklo!

Památník „vyhnaným“ Čechům z pohraničí byl odhalen 22.září v Plzni u věznice Bory, po pravé straně při silnici na Klatovy. Akce KPČ /Klub Českého Pohraničí) a ČSBZS (Českého Svazu Bojovníků Za Svobodu). Soudruzi se opět vyznamenali. Smutné, že tomuto veřejnému popírání pravdy a šíření lži v komunistickém stylu asistovali i plzenští Sokolové. Magistrát podpořil pomník částkou 100.000,-Kč (Bourání pilonů DÍKY AMERIKO by mu také šlo), primátor Zrzavecký se nedostavil. Řečníci plni nenávisti, jako by bez ní nemohli žít. Kupodivu se tito „vlastenci“ nezmohli ani na zpěv čs. státní hymny. Organizace i obsahem patřila do 5.cenové skupiny. Několik ukázek z projevů: Vypustíme holubici jako symbol této záležitosti … Každý pátý český Němec vyznamenán Hitlerem (chudák vyznamenal 700.000 lidí), to nejsou mýty, ale skutečnost … Další ukázky níže. Můj komentář od 33:45 min.

 

Památník vztyčujeme na obranu našeho národa … Za německé peníze se v české televizi vysílají pořady jako „Zabíjení po česku“ – divoké excesy nikdy nebyly organizovány státem … Proč se najednou v české televizi vyhrabávaly německé kostičky z druhé světově války. Našich 500.000 vojáků nemá v zahraničí hrob, byli páleni a jejich popel sypán do řek. Proč oni mohou a my máme o německém násilí mlčet ... Za regulérní odsun jsme obdrželi uznání od MČK … Excesy jednotlivců nemohou být nikdy spojovány s řádným odsunem řízeným státem … Dnešní Landsmanscfat se snaží snahy obnovovat, ale v žádném případě ne z čistého přátelství, ale zištné výhody, vtírají se do přízně našich politiků. Chtějí zrušit presidentské dekrety (rozuměj Benešovy dekrety). Zničili republiku a přivedli nacismus. Na svoji vlast nemají žádný nárok. Nechť je tento památník pravdivou, trvalou vzpomínkou na naši minulost … Deska se stejným názvem bude umístěna na budově MV KSČM v Brně … Brno trápí, podobně jako Pleň akce sudetoněmeckého Landsmanschaftu - rok smíření 2015, pochod Sudeťáků z Pohořelic do Brna, snaha postavit Německý dům, snaha uspořádat v roce 2017 v Brně Sudetoněmecký sraz. Byly pořádané protiakce a odborné semináře. Akce dále pokračují … Deska na Masarykově nádraží – akt 30.září 2016 … ČSBZS, další deska bude odhalena v Jeseníku … Novinář Luděk Navara podporuje sudetoněmecké organizace, pokud bude chválit ČSBZS, tak z něj vystoupím. Pokud on mne kritizuje, tak to znamená, že svoji práci dělám dobře. … Vyhnání rozhodně neprobíhalo v klidu, bylo spojeno s psychickým až fyzickým nátlakem, kdy končilo smrtí jednotlivců … 100 strážců hranic zabito, 200 zraněno a 600 zabitých vojáků … Byli jsme ve válce s Německem už od 16.září 1938Dlouhý: 29.10 na náměstí TGM pořádáme další demonstraci, 17.11 velká vlastenecká demonstrace v Praze na Letenské pláni … V Plzni mají každý čtvrtek sraz sudetští Němci – pojďme a udělejme jim tam peklo!

O zločinech nacismu se dovídáme takřka denně už přes 70 let, ale o vlastních zločinech a zločinech komunistů stále méně. Seriál magora Zemana se opakuje neustále, vyšel na DVD – proč ne Zdivočelá země?! Asi proto, že je stále zdivočelá…

Mluvíme stále o Mnichovu – ten už začal vznikem ČSR. Nemluvíme o druhém Mnichovu - v roce 1948 – proč asi?!

Kolik Čechů zaplatilo za majetky českých Němců v pohraničí a kolik si je zabralo bez placení?! Zájem byl obrovský. Mnohdy dojídali noví „majitelé“ ještě teplá jídla uvařené skutečně vyhnanými a spali ještě v jejich teplých postelích. To také něco vypovídá o povaze těch, co toho byli schopni, málo jich nebylo…

Tomáš Pecina na FB: „Excesy prý nikdy nebyly organisovány státem. Aha, takže Svobodovy Rabovací gardy byly cosi jako spolky, jejichž členové vyráželi vraždit Němce dobrovolně a ve svém volnu.“

Doporučuji jeho článek k tématu – POMNÍK – z roku 2013.

 

Jan Šinágl, 23.9.2016

* * *

Proč?

Pro KČP se zastavil čas v 50-tých letech

Utajené odhalení bezejmenné pamětní desky o největším masakru v době míru, děsivějšího než Lidice, na území bývalého Československa!

Trestní oznámení na 67 českých komunistických zločinců, včetně Jakeše, Štrougala a Colotky, bylo podáno v Německu dne 18.8.2016!

* * *

Město Plzeň přispěje částkou 100 tisíc korun na pomník občanům vyhnaných z pohraničí v roce 1938

Finanční dotaci ve výši 100 tisíc korun poskytne město Plzeň Českému svazu bojovníků za svobodu. Peníze použijí na realizaci Památníku občanů ČSR vyhnaných z českého pohraničí v roce 1938. Územní rozhodnutí pro stavbu památníku je vydané od loňského září. „Nový pomník bude slavnostně odhalen 22. září 2016. Památník bude mít podobu jednoho pylonu na žulové dlažbě, ke kterému vede písčitá cesta. Jde o sdílenou investici kraje, města a vlasteneckých organizací,“ informoval primátor Martin Zrzavecký (ČSSD). Pomník bude stát v prostoru nově vzniklého trojúhelníku za zářezem železniční tratě Plzeň - Klatovy v pokračování Klatovské třídy.

https://www.regionpodlupou.cz/clanek/4424.xhtml

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)