Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Holasek JanAktualizováno 9.10.2016!

Spravedlnost, nezávislost a vzájemný respekt - „Je třeba stavět na nové demokracii. Na demokracii, jež bude vybírat lidi, a ne politické strany.“Jan A. Baťa po Mnichovu 1938 

Mám-li hodnotit jak proběhli volební kampaně v Žebráku kandidátů do Senátů, jednoznačně považuji za nejlepší způsob, jaký předvedlRueckl Jiri společný kandidát Pirátů, Strany Zelených a KDÚ-ČSL Jan Holásek. Způsob jakým se prezentoval, co umí a co už dokázal, osloví jistě nemálo voličů. Kultivované vystupování, skvělá znalost angličtiny, erudovaný v mezinárodním právu, angažuje se za životní prostředí, filantrop. Využil jsem i jeho pozvání k návštěvě filmu TEORIE TYGRA s vynikajícím Jiřím Bartoškou – o skutečných kvalitách života. Mohu jen doporučit. Je to podruhé, co mne tak oslovil (poprvé ve filmu Hřbitov pro cizince o likvidaci pilotů RAF komunisty po válce). Film uvedl a stejně skvěle zakončil. Bylo potěšitelné, že v kině převládala mládež a střední generace. Připomněl důležitou roli právníků v Senátu. Z 81 senátorů jich máme pouhých 5, tedy 6%. V USA tvoří 40% a v SRN dokonce přes 60% - potom také zákony mají zákonitě jinou kvalitu. Není náhodou, že Jana Holáska podporují takové osobnosti jako Olga Sommerová, Jiří Rückl či Karel Janeček

Všeobecně naše politika potřebuje silné osobnosti na všech úrovních – dělníky práce a služby zemi, ne příživnické, stále stejné trafikanty, kteří mají „plnou hubu“ práce, ale jejich hlavní a starostí je jak si udržet bezpracné, pohodlné živobytí na účet druhých. Pokud takovéto typy osobností jakou představuje Jan Holásek budou vstupovat do politiky na všech úrovních, budou občané rádi chodit k volbám a především mít pocit, že udělali něco dobrého a smysluplného nejen pro kandidáta, ale i pro sebe a svoji zemi. Dobrou volbu občane!

 

Jan Šinágl, 30.9.2016     

* * *

Reforma školství může být i reformou života

Článek k 51. výročí smrti Jana Antonína Bati 23. 8. 1965

* * *

Aktualizováno 9.10.2016

Zřejmě jsem příliš uvěřil slovům a záruce veřejně známých osobností? Bohužel až po volbách se mi dostalo těchto znepokojujících informací. Překvapila mne spojitost Mgr. Jana Holáska a společnosti Accolade (investor stavby hal u Žebráku). Accolade je celá řada. Ta působící v Žebráku XII. a XIII. a další odnože. Nevím zda je v každé z nich Mgr. Holásek stále zapojen, byl či je jen v některých? Každopádně se nejméně od roku 2014 zná s ředitelem Accolade Milanem Kratinou. Poté co náš spolek Stroupinská Lípa z.s. prokázal porušování zákona v průmyslové zóně při stavbě nových hal, byl stavební úřad v Žebráku nucen stavbu přerušit. Nám byla na to panem Kratinou nabídnuto, abychom si vybrali nějaký projekt na ochranu životního prostředí a že projekt  finančně podpoří. Po samozřejmém odmítnutí následovalo vyhrožování právními kroky.  

Článek z 13.11.2014: Advokát Jan Holásek vstupuje do realit. Investuje do firmy Accolade

Deníku E15 potvrdil, že se rozhodl investovat do realitní firmy Accolade. Ta funguje zejména jako lokální partner americké společnosti Panattoni při výstavbě průmyslových parků. „Rozhodl jsem se do této skupiny významně investovat a i v budoucnu bych rád své aktivity v oblasti průmyslových nemovitostí řešil propojením s touto skupinou. Accolade má v portfoliu nabídku více průmyslových zón a jenom za poslední rok uskutečnila několik velkých transakcí,“ řekl Holásek. Jeho investice se budou pohybovat v řádech desítek milionů korun. „Jan Holásek je jedním z významných investorů skupiny Accolade. Jeho širokých znalostí a zkušeností z oblasti nemovitostí plánujeme využít při dalším rozvoji skupiny,“ uvedl šéf Accolade Milan Kratina.

http://zpravy.e15.cz/pravo-byznys/advokat-jan-holasek-vstupuje-do-realit-investuje-do-firmy-accolade-1136772

Tyto informace o činnosti Mgr. Jana Holáska jsou také zajímavé pro voliče: jednatel, člen představenstva, společník s vkladem, člen dozorčí rady. Má-li tyto činnosti vykonávat odpovědně, jak může vykonávat odpovědně práci senátora, kterou vnímám jako práci na plný úvazek?

https://www.detail.cz/osoba/jan-holasek-krajnikova-387-dobrichovice/YcvHodOMnQQ/

Jsou-li tyto informace zamlčeny při volbách, nutně to nemůže posílit důvěryhodnost kandidáta a důvěru voliče. O postupu jeho kandidáta Bohumila Stibala do druhého kola jsem nepochyboval. Doufal jsem, že Jan Holásek dokáže porazit kandidáta za ODS Jiřího Oberfalzera. Tito politici už by měli patřit do minulosti a svým odchodem převzít odpovědnost i za to, co v minulosti jejich strany napáchaly. Proto věřím, že ve druhém kole (14 a 15.října) voliči Mgr. Jana Holáska podpoří Bohumila Stibala kandidáta na senátora za Hnutí ANO.

 

Jan Šinágl, 9.10.2016    

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.80 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)