Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Před několika minutami se v Hradci Králové podařilo sestavit koalici proti ANO. Je to současně řešení, jak obejít rozhodnutí voličů ve volbách. Pěkně děkuju za „politický trik“. Ještě budou další volby. Mene Tekel.

Po jednání sněmovny, kde vedení všech stran nedávno schválilo zákon „anti Babiš“ jako jeden muž, se dá očekávat od dnes poražených stran v devíti krajích, že se o toto pokusí všichni. Ale lid tu zůstává a není jednoduché si s ním zahrávat. 8.10.2O16, Vrbík, Zlín.

* * *

Miroslav Novák - a tohle bylo hejtmanem za ČSSD !!!

Člověk musí vidět a slyšet, aby uvěřil. Při vší neúctě ke komunistům si snad ani oni toto nedovolili vůči veřejnosti.

Premiér, který nazve pravdivé tvrzení vícepremiéra hnojometem, říká co ve skutečnosti je sám!

* * *

Volby suverénně ovládlo ANO, ČSSD vyklízí pozice

Hnutí ANO ovládlo letošní krajské volby i první kolo voleb do třetiny Senátu, zatímco dosud dominantní sociální demokracie výrazně ztratila. ANO vicepremiéra Andreje Babiše vyhrálo v devíti ze 13 krajů. ČSSD zvítězila jen v Jihočeském kraji a na Vysočině, dosud přitom měla nejsilnější vládní strana 11 hejtmanů. V Libereckém kraji obhájili vítězství z minulých voleb Starostové pro Liberecký kraj, ve Zlínském kraji triumfovala KDU-ČSL.

Babiš dostal cenu za nejlepšího ministra financí evropských zemí

"Vnímám to především jako ocenění práce celého ministerstva, která v posledních letech vykazuje velmi dobré výsledky," komentoval cenu podle ministerstva financí Babiš. V tiskové zprávě MF Babiš také vyzdvihl práci daňové sekce a finanční správy. "Zlepšovat příjmy rozpočtu zvyšováním daní dovede kdekdo. Ovšem daně snížit a zároveň jich za necelé tři roky vybrat oproti roku 2013 o 321 miliard korun víc, to vyžaduje poctivou a tvrdou práci," uvedl též Babiš.

Největší propad krajských mandátů utrpěla KSČM, ztratila polovinu

Praha - Největší ztrátu mandátů v krajských zastupitelstvech utrpěla KSČM, která přišla zhruba o polovinu zastupitelů. Sociální demokraté, kteří obhájili první místo jen ve dvou z devíti krajů, přišla přibližně o dvě pětiny křesel, ODS ztratila zhruba čtvrtinu mandátů. Vítězné ANO má v premiéře v krajích 176 mandátů. ANO zvítězilo ve Středočeském, Plzeňském, Karlovarském, Ústeckém, Královéhradeckém, Pardubickém, Jihomoravském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji.

P.S.

„Když kolem skaliska poklesne hladina, mělo by být více vidět. Když hladina zájmu o volby klesla a komunisté, kteří chodí k volbám vždy všichni, měli by více vyčnívat. Takže jim klesla procenta i když zůstali třetí“. K.Mrzílek

Nepochybně voličů KSČM ubývá. Mají nejvyšší věkový průměr členstva, nemají nástupce, navíc se od nich odvrátili frustrovaní voliči, kteří volili na protest a dali nyní přednost naději. Pokud se Hnutí ANO podaří obsadit kandidátky kvalitními lidmi s nezpochybnitelnou minulostí, bude reálné většinové vítězství. Navíc bude mít motivaci jít k volbám nemalá část občanů, která je dosud ignorovala, protože odmítla volit kandidátky s neznámými, mnohdy neschopnými či všehoschopnými lidmi. Právem vnímali svůj hlas jako marný, zneužitý a urážející důstojnost voleb a voličů.

* * *

Lidé hledají novou naději, stále stejným tvářím a "nadějím" už nevěří. Hnutí ANO udělalo další krok k jasnému vítězství v parlamentních volbách 2017. Předčasné volby nejsou vyloučeny, pokud by byly utvořeny účelové koalice k likvidaci Hnutí ANO – o to přesvědčivější by potom bylo vítězství v parlamentních volbách. Skutečné vítězství Hnutí ANO bude nadpoloviční většina hlasů, která jediná může přinést občanům očekávanou změnu.

 

Jan Šinágl, 9.10.2016

* * *

Motiv startu policejní reorganizace? Udržet vazby s politiky

Palác Fénix (dříve Blaník, Strojexport): Zloději se mezi sebou perou na Václavském náměstí o miliardy a nikdo nic nevyšetřuje…?!

Kudy chodil, tudy… neplatil ani náklady řízení

Ohlas na článek Bohumila Kartouse „Demokracie není cool“ (LN 27.9.2016).

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #1 Petr 2016-10-09 16:28
No ve stejném čase taktéž bylo zveřejněno na stránkách iDNES.cz, že ANO chce v Ústeckém kraji vládu s KSČ. Stejně jako pan Babiš před nedávnem oznámil v časopise Týden, "...a proč bych je [komunisty] měl ignorovat..." - myšleno při budoucí možné spolupráci.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)