Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rada CT panel 121016Aktualizováno 16.10.2016: V Praze dnes začíná jubilejní Forum 2000, hostem je president Slovenska Andrej Kiska. Státník, morální autorita s odvahou otevírat nepopulární společenská témata, konferenci oficiálně otevře svým projevem. Nepochybně by jeho projev zajímal statisíce diváků ČT. Budu překvapen, pokud ČT zveřejní podrobnosti. Byl by zázrak, kdyby byl projev vysílán přímým přenosem. Na dotaz v Diváckém centru ČT mi bylo sděleno, že o ničem neví, abych se zeptal e-mailem zástupce šéfredaktora Františka Lutonského, telefonní kontakt nebyl možný. Obratem jsem mu napsal ve 13:09 hod., doručení potvrzeno. Předpokládám, že člověk v tak odpovědné pozici sleduje svoji poštu denně. 

Včera jsem se po čase vypravil na zasedání Rady ČT. Poprvé byl vyžadován OP i novinářský průkaz. Presenční listinu už vyplňuje Rada CT zidle 121016ochranka. Opět žádná veřejnost a žádní zástupci tisku. Pouze důchodce pan Miloš Tříska, chvíli poseděl, řekl něco nejblíže sedícímu radnímu a po 10 minutách odešel (sdělil mu, aby ČT přestala vysílat neustále zprávy o počasí). Trefné a symbolické vyjádření „kvality“ ČT. Poslechněte si vystoupení gen. ředitele ČT Petra Dvořáka, vystoupení ředitele programu Milana Fridricha – prázdnota o ničem. Věřím, že vás zaujme mé vystoupení. „Zneužil“ jsem svého postavení a vystoupil za veřejnost i novináře, abych mohl mluvit déle. Nestihl jsem samozřejmě říci vše, podstatné zaznělo. Následné reakce radního Luboše Beniaka a jeho názory je něco neuvěřitelného, zvláště přečteme-li si jeho profesní životopis. Zdatně mu sekundoval Jan Brandejs (profesní životopis neuveden)  a samozřejmé zástupkyně KSČM Ivana Levá, které vadilo, že jsem hovořil více než 3 minuty. Publicista Zdeněk Šarapatka, tuto trojici zdatně svými názory doplnil.

LN JM Bakalari 121016Radní poslušně chválili vedení, nebo jen opatrně kritizovali a hned zase rychle chválili, aby snad nepopudili. Hlavní je sledovanost a peníze. Šíření LN BR Zapomenuti 121016potřebných hodnot nikoho nezajímá. Povšimněte si mlčení gen. ředitele ČT po mém vystoupení. Jinou možnost neměl. Skutečná nezávislá, silná osobnost by reagovala, poděkovala a stav napravila. To bych ale také neměl důvod k vystoupení. Schopný a nezávislý ředitel by takovéto selhání veřejnoprávní služby nedopustil.

Ředitel programu ČT Fridrich „zaperlil“ výrokem: „Všechnopárty má určitou hodnotu.“ Škoda, že tuto „hodnotu“ blíže nespecifikoval. ČT dokáže jarmarečně, nenáročně bavit, ale aby pomáhala mravní obnově národa, ani náhodou a když tak, tak jen v době, kdy většina diváků už dávno spí. Přiložené dva články z LN (12.10.2016) Jany Machalické „Bakaláři na věčné časy a nikdy jinak“ a Břetislava Rychlíka „Zapomenutí zakázaní lidé“, jen doplňují to, co jsem nestačil říci.

Cituji konec prvního: Na internetu se docela vážně zařazení Bakalářů obhajuje slovy, že diváci mají rádi pevné body v životě: „Ve změti akčních filmů, zběsilé zábavy a přemíry informací se vracejí k pořadům, které jim kdysi přirostly k srdci.“ A že prý to jsou klenoty televizní klasiky. Česká televize by se tak ráda přiblížila k BBC a pořád to nějak drhne. Dokud si dramaturgie bude myslet, že bakaláři jsou klenoty, nehne se ani o píď.

Cituji konec druhého: „Komunisti umlčovali, zavírali, zakazovali, vyháněli ze země, to je prapodstata jejich režimu. Že to dnes mladým lidem nedochází je důsledkem relativizování, omlouvání či mizerného učení historie. Zeptejte se Němců, jak se vychovávala v rámci denacifikace mládež ve školách k občanství a odpovědnosti za historii. Máme tady průšvih!“

ČT tak pomáhá politikům udržovat občany v neinformovanosti a o to snadnější manipulovatelnosti. Mají Radu ČT plně pod kontrolou. Pár schopných jednotlivců je v bezpečné, neohrožující menšině. Občané si tak platí ČT i parlament, který slouží převážně něčemu zcela jinému, než je zájmem země a jejího obyvatelstva.

Mimochodem o tomto závažném článku - Motiv startu policejní reorganizace? Udržet vazby s politiky – informuje stále jen tento web – dokonale utajen i pro Google. To jen potvrzuje pravdivost jeho obsahu. Zato ČTK neopomněla oznámit vyhraný soud poslankyně KSČM Semelové.

Nositelka Havlovy ceny vyzvala k potrestání zločinců z IS

Praha - Lidé, kteří páchají zločiny v řadách teroristické skupiny Islámský stát (IS), musí být postaveni před soud a potrestáni. Pokud se to nestane, budou se stejných zločinů dopouštět po porážce IS lidé v jiných částech světa v jiných skupinách. Ve středu to na konferenci v Pražské křižovatce řekla letošní nositelka mezinárodní Ceny Václava Havla za obranu lidských práv Nadja Muradová. … Z 26 zpráv v Událostech ČT na tuto nezbylo místo. Přednost dostaly i ojetá auta! Ten kdo rozhoduje o zamlčování takovýchto zpráv páchá zločin na duši národa. Neschopnost neomlouvá a je-li to záměr, tak je to jen dalším důkazem vědomého zneužívání veřejnoprávní ČT na úkor občanů a budoucnosti země.

Právě vyšla kniha Jiřího Padevěta Krvavé léto 1945 Jedná se především o události spojené s tzv.divokým odsunem českých a moravských Němců, ale také o události, při nichž jsou pachateli vojáci Rudé armády a dalších armád operujících na našem území… Kniha stojí 595,-Kč, což je dáno počtem výtisků. Těžko to bude povinná četba na školách. Mluvit o vlastních zločinech je znakem vyspělosti. Po 70-ti letech dospíváme velmi pomalu, ale dospíváme. Důležité je pokračovat ve stejném směru. Těch co si přejí „čelem vzad“ je v naší zemi stále dost.

Po příchodu do recepce ČT na Kavčích horách jsem oslovil studenty z Moravy, čekající na průvodce ČT. Určitě se po mé krátké „přednášce“ dívali na ČT jinak. Takřka všichni si ode mne vzali nabídnuté navštívenky s velkým zájmem, ostatní už nestihli. Tady je začátek – výchova, vzdělání, osobní příklad.

 

Jan Šinágl, 13.10.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)