Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Dalajlama slunceVážení občané,Caslavska Vera

byl jsem svojí maminkou Věrou Čáslavskou vychován tak, aby mi vadila lež a manýry Miloše Zemana. Současně se mi snažila vtlouct do hlavy, abych byl vlastencem a nezůstal netečným k nepravosti. Vím, že kdyby maminka ještě žila, vstala by i ze smrtelné postele a šla oslavit náš státní svátek na Staroměstské náměstí. Prosím Vás, chcete-li nějakým způsobem uctít maminčinu památku, udělejte totéž.

S úctou Martin Odložil

 

 

 

Jsme nešťastní proto, že očekáváme příliš. Přežijeme jen když uchráníme zemi morální hodnoty. Je třeba začít už na školách s výukou etiky. Za totality jste se naučili jinak myslet a jinak mluvit a to trvá dodnes. Když je člověku špatně, nepomůže mu žádný blahobyt a končí i sebevraždou, protože ztratil naději. Člověk je mnohem šťastnější a zdravější i bez velkého blahobytu. Důležité je neztratit naději. Nešťastnými se děláme nesplnitelnými očekáváními. Nevážíme si toho co máme. Stačí návštěva chudé země a hned je pohled na naši „bídu“ jiný. Opačně to nefunguje. Chybí nám pochopení základních lidských hodnot. Lidská přirozenost je pozitivní. Uvažuji v rovinách kosmologie, filosofie, fyziky, kvantové fyziky a psychologie. Mozek se trénováním vyvíjí. Nyní to kvantová fyzika potvrzuje. Srovnání vaší psychologie a staré antické indické psychologie je tak na úrovni školky. Jevy kvantové fyziky se popisovaly už v buddhismu před 2000 roky.

Nás obohatila teorie velkého třesku a Darwinova teorie, my mapujeme mysl a emoce. Poznání buddhismu může být pro západní společnost přínosné. Mezi USA a Indií tato debata už probíhá. Je třeba se soustředit na vzdělání, ale i na učitele. Etika proniká už i do nejvyšší politiky, kde převládá jen materiálno. Příkladem jsou Václav Havel, Barack Obama, Angela Merkelová a Andrej Kiska. Lidstvo dospívá. Každý člověk musí svoji motivaci převést v činy. Důležitá je odvaha, být realističtí v cílech a být odhodláni. V co věřím? V různých věcech v různých rovinách – lidské a tajemné. To je mé tajemství. Budha: „Každý sám je svým vlastním učitelem.“ Záleží na každém, jak sám se sebou bude nakládat. Takže doufám s tím odkazem na sebejistoty, sebedůvěru, odvahu a odpovědnost se vám to bude dařit.   

Přednáška Jeho Svatosti dalajlamy: Odvaha převzít odpovědnost

* * *

Zebrak 335 281016U kolika z nás, českých občanů, je dnes přítomna myšlenka jak oslavím vznik naší samostatnosti? Kolik z nás má doma českou státní vlajku? KolikPravda vitezi státních vlajek bude vyvěšeno na soukromých domech? Naše země je obrazem naší povahy a našeho charakteru. TGM: „Problém naší země je otázka mravní.“

Svět se musí fundamentálně změnit návratem základních etických hodnot do našich životů. Václav Havel ukázal cestu. Pokračuje v ní Barack Obama, Angela Merkelová a Andrej Kiska. Ukazují jedinou možnou cestu, chce-li lidstvo přežít. Stále více bohatých, zejména v USA, si uvědomuje, že hrozí kolaps díky nekontrolovatelnému vývoji a že je třeba urychleně jednat. Ohrožení jsme všichni. Aktivní, vyspělá občanská společnost tomu může účinně pomoci.

Věřím, že na Hradě dnes začne konec nesamostatnosti politiků a naší země a že na Staroměstském náměstí začne začátek obnovení samostatnosti politiků, občanů a naší země. Malé země nemusí být vždy obětí velkých a mohou být příkladem i velkým – pokud v jejich čele nestojí malí a posluhující těm velkým.

Mnoho zdaru Česká republiko!    

 

Jan Šinágl, 28.10.2016

* * *

Kdysi mocný Miroslav Šlouf přišel o spojence, velký byznys a hlavně o zdraví

Kdysi nejvlivnější lobbista, který dokázal z úkrytu na Vysočině dostat Miloše Zemana na Hrad, před dvěma lety uzavřel svoji legendární kancelář v pražské Školské ulici a odešel do penze. … Právě Miroslav Šlouf byl tím, kdo Srbu k tehdejšímu ministrovi zahraničí Janu Kavanovi dostal. A byl to Šlouf, kdo nad poněkud zdivočelým rozvědčíkem v diplomatických službách držel ochrannou ruku. … Právě Dalík se po převzetí moci ze strany ODS zasloužil o to, že Šlouf mohl znovu oprášit své kontakty z doby opoziční smlouvy a vrátit se do světa velkých transakcí. Byl to Dalík, kdo Šloufovi a jeho tehdejšímu učedníkovi Martinovi Nejedlému dopomohl ke smlouvě na dodávky leteckého paliva na letiště. A Šlouf se revanšoval tím, že pomohl vznikajícímu kabinetu Mirka Topolánka sehnat potřebné hlasy pro důvěru i mezi politiky z řad ČSSD. …Šlouf se vrátil díky Dalíkovi a tehdejší ODS. A že šlo o návrat s plnou parádou, dokazuje fakt, že Zemanův přítel sehrál roli i v roce 2008 v zákulisním vyjednávání, které provázelo zvolení Václava Klause prezidentem. Mezi dvěma koly volby se Šlouf v hotelu Savoy nedaleko Pražského hradu sešel s tehdejším Klausovým kancléřem Jiřím Weiglem. A řešili právě prezidentskou volbu, z níž nakonec Klaus vyšel jako vítěz.

Jeho schopnosti v tomto smyslu byly legendární. Když ale v roce 2012 přišel s tím, že Zeman bude příštím prezidentem, nikdo to nebral příliš vážně. Kromě Miroslava Šloufa. A také se mu v první přímé volbě povedlo svého cíle dosáhnout. Prezidentskou kampaň řídil ze své kanceláře ve Školské ulici, zmobilizoval své známé a finanční zdroje. A také svěřoval čím dál víc pravomocí svému učedníkovi, již zmiňovanému Martinovi Nejedlému. Zeman sice zvítězil, ještě před zvolením ale dostal jasný signál, že Šlouf na Pražském hradě bude permanentním terčem médií. Během kampaně se znovu oživily zprávy o jeho kontaktech s podsvětím. Toho dokázal využít učedník Nejedlý. Vystihl správný okamžik a svého učitele od Miloše Zemana odstřihl a zaujal jeho pozici. Se zradou se ale Šlouf zjevně nesmířil. „Boj o vliv, o moc a o peníze je tím nejlítějším bojem v historii lidstva,” řekl před časem na adresu Nejedlého. „Pěkně jsem si ho vychoval.”

* * *

-------- Přeposlaná zpráva --------

Datum: Fri, 28 Oct 2016 07:19:22 +0200 (CEST)
Od: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Komu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.



Vážení občané,

 

byl jsem svojí maminkou Věrou Čáslavskou vychován tak, aby mi vadila lež a manýry Miloše Zemana. Současně se mi snažila vtlouct do hlavy, abych byl vlastencem a nezůstal netečným k nepravosti. Vím, že kdyby maminka ještě žila, vstala by i ze smrtelné postele a šla oslavit náš státní svátek na Staroměstské náměstí. Prosím Vás, chcete-li nějakým způsobem uctít maminčinu památku, udělejte totéž.

 

S úctou Martin Odložil

* * *

Z Show Jana Krause

Připomínám, že komunisté udělali z nejlepší sportovkyně světa, po jejím návratu z OH v Mexiku v roce 1968, uklízečku a později ji prodali za uhlí pro Kubu Mexiku. Věra Čáslavská byla tehdy druhou nejpopulárnější ženou světa po Jacqueline Kennedyové, odmítla nabídku Hollywoodu natočit film. A dnes prezident Miloš Zeman vyznamenává představitele zločinného komunistického systému, který byl tohoto a jiných zvěrstev schopen. J.Š.

„Co je největší meta? Když mentál nedá metál“. – „Co je nejhorší co může potkat společnost? Nespravedlnost, která se děje za souhlasu mlčící většiny“. – „Pane prezidente, to jste se zase vyznamenal.“

* * *

Hrad ovládli dočasně pohrobci totality. Každý, kdo se dobrovolně zúčastní z českých občanů, jim k tomu dělá stafáž. Je to jejich neodejmutelná nezodpovědnost a ostuda. Charakter neurčují jen slova, ale i činy. Kdysi byl 28.říjen slavný den, celá země slavila. Dnes jsou velká města vyprázdněna, venkov spí, slavíme něco jiného, individuálně. Česká jednota v myšlence a činu byla dosud „fatou morgánou“. Věřme, že ji přestane brzy být. J.Š.

* * *

„Svůj velký podíl na současném stavu neseme i my novináři. O voliče Miloše Zemana a jeho potřeby a starosti se příliš nezajímáme. Víme dobře, jaké problémy mají čeští miliardáři, skoro nic ale nevíme o tom, co trápí většinu obyvatel Česka, kteří nedosáhnou na průměrný měsíční plat  27 297 korun. Konečně tu pak zoufale chybí politik, který by v lidech místo strachu podněcoval odvahu a víru. Který by je přesvědčil, že cesta, kterou jsme v posledním čtvrtstoletí ušli, jakkoli byla klikatá, vede správným směrem. Který by i těm, kteří na oné cestě klopýtají a padají, podal ruku, pomohl se zvednout a dal jim naději, že má smysl jít dál.“

 

LN, 27.10.2016, Jiné Česko, Petr Kain

P.S.

Jistě i voliči Miloše Zemana jsou zděšeni, jinak by museli být vidět a slyšet. Pár Zemanových „politiků“ je nemůže nahradit.J.Š.

* * *

Omluva všemu lidu jednotné lidové Číny

Začátek konce Miloše Zemana

OTEVŘENÝ DOPIS PŘEDSEDŮM VŠECH POSLANECKÝCH KLUBŮ OBOU KOMOR PARLAMENTU ČR

Černošice: zádušní mše za Věru Čáslavskou

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)