Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Hasek a ZemanPrávě mi důvěryhodný zdroj oznámil, že se uvažuje o „instalaci“ bývalého hejtmana Haška na post velvyslance, či nějakého konzula do čínské provincie?! Po volební porážce Hašek prohlásil:„Já z politiky neodejdu“. Voliči ho odvrhli po jeho skandálním chování. Od prezidenta Zemana už nic nemůže překvapit. Na Jižní Moravě už od Haška dávají všichni ruce pryč, nikdo ho nechce. Ani jako tajemníka vlastní strany. Ani koalice už o něm nechce ani slyšet. Role gubernátora v čínské provincii, tohoto přítele Putinová Ruska a Zemana, by mu docela slušela. Byla by to taková „jihomoravská stabilizace v čínském prostředí :-) Komunistická Čína by jistě takového „charakterního“ a jistě poslušného, nekariérního „diplomata“, ráda přijala, stejně jako velvyslance Vladimíra Remka před lety Rusko. Jen aby Hašek složil předepsané, náročné zkoušky z angličtiny… Pak už o něm neuslyšíme, stejně jako o Remkovi ... Jsme opravdu zemí neuvěřitelných nemožností! Jeden velmi známý podnikatel to vyjádřil lapidárně a výstižně:"Čím víc daleko, tím lépe:-) Peking je brána do pekla, kam patří: PEK-IN:-)."

 

Jan Šinágl, 30.10.2016 

P.S.

Je dosavadní mlčení hlavních médií potvrzením pravdivosti informace, nebo ještě něčeho horšího...?! Všechna hlavní média byla mnou informována!

* * *

Omluva všemu lidu jednotné lidové Číny

Člověk na prodej – odebírání lidských orgánů zaživa v Číně!

Začátek konce Miloše Zemana

* * *

Handlíř

Nejde o ministra Hermana ani o pana Bradyho. Jde o handlíře Zemana. „Když s ním budeš mluvit, medaili nedám. Když s ním mluvit nebudeš medaili dám.“ Příkladný a statečný život pana Bradyho hodný vyznamenání, je handlířům fuk. U nás je handlíř presidentem. Poslanci, kteří by měli konat nedělají jako obvykle nic. Máme právo být samostatní?

K.Mrzílek, 31.10.2016

P.S.

Samostatnost v rukou nesamostatných vede vždy k podřízenosti. Umíme být jednotní v negaci, ale spojit se v jednotu za pozitivním cílem stále nedokážeme. Proto malá jednota snadno vítězí nad většinovou, roztříštěnou nejednotností. 

* * *

Ľubomír Galko: V spore Fico versus Kiska stojím za Kiskom

Cynik by povedal, že Čína už prijala tvrdé odvetné opatrenia voči Slovensku a jeho vláde za hrdelný prehrešok prezidenta Kisku, ktorý si dal obed s dalajlámom a to tak, že čínsky premiér  Li Kche-čchiang si vyhodil slovenského premiéra Fica z priateľov na Facebooku. Nebuďme však cynickí, pozrime, sa, čo vlastne signalizuje črtajúci sa spor Roberta Fica a jeho ministra Lajčáka s prezidentom Andrejom Kiskom.

… Myslite si, že Fico nie je takých mečiarovčín schopný? A už ste videli jeho tvár, keď sa nedokáže ovládať? Napríklad pri odvolávaní ministra Kaliňáka, alebo jeho samotného, alebo na tlačovkách pri nepríjemných otázkach novinárov. Neverbálna komunikácia veľa napovie: Ak by pohľad dokázal zabíjať, padali by sme v opozícii, spolu s novinármi jeden za druhým ako muchy. …

https://europskenoviny.sk/2016/10/24/lubomir-galko-spore-fico-versus-kiska-stojim-za-kiskom/

P.S.

ČLR má cca 300x více obyvatel než Slovensko a cca 150x více než ČR. Malé Švýcarsko Čína respektuje a nepochybně si váží i prezidenta Andreje Kisku, zatímco Milošem Zemanem opovrhuje i když to veřejně nevysloví.  

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.60 (5 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #6 Oldřich Musil 2016-11-01 17:45
Při projevech Vladimíra Mečiara jsem si kdysi říkal,že hloupější demagogii snad už nikdy neuslyším.Po tom co teď prohlásil ministr Zaorálek vidím,jak hluboce jsem se mýlil.

novinky.cz/.../...
-1 #5 Oldřich Musil 2016-11-01 16:46
Cituji Oldřich Musil:
K:Jsme opravdu zemí neuvěřitelných nemožností!

Něco podobného řekl už Rudolf Hrušínský ve filmu Skřivánci na niti.Ve scéně,kdy si Jitka Zelenková a Václav Neckář lámou hlavu jak se vzít,když ona (kopečkářka) nemůže opustit kriminál.Cituji:"Ale proč by to nebylo možné?U nás je i nemožné možné"
Ano,jak nad námi nestojí nějaký Habsburk s odepjatým řemenem,tak se Američani můžou ve srovnání s námi jít zahrabat.Prý země neomezených možností.Pch,od nás by se mohli učit.To co je možné u nás,to opravdu není možné asi nikde na světě.

Jitka Zelenohorská,ni koliv Zelenková.Omlou vám se,popletl jsem to.
-1 #4 Oldřich Musil 2016-11-01 16:19
K:Jsme opravdu zemí neuvěřitelných nemožností!

Něco podobného řekl už Rudolf Hrušínský ve filmu Skřivánci na niti.Ve scéně,kdy si Jitka Zelenková a Václav Neckář lámou hlavu jak se vzít,když ona (kopečkářka) nemůže opustit kriminál.Cituji :"Ale proč by to nebylo možné?U nás je i nemožné možné"
Ano,jak nad námi nestojí nějaký Habsburk s odepjatým řemenem,tak se Američani můžou ve srovnání s námi jít zahrabat.Prý země neomezených možností.Pch,od nás by se mohli učit.To co je možné u nás,to opravdu není možné asi nikde na světě.
-1 #3 Horský 2016-10-31 18:08
A hlavně by SSSR vyloučen za přepad Finska ze Společnosti národů se sídlem v Ženevě. Museli by jej ale stejněvyloučit po přepadení Polska v září 1939, kdy 14 dní po Wehrmachtu vpadl také do Polska.Jistě teď máme Krym a Syrie?
0 #2 K.Mrzílek 2016-10-31 14:36
Nejde o velikost. Vzpomeňme jak dopadlo Rusko když přepadlo Finsko! Ve Finsku se bránili stateční a moudří chlapi. Z Ruska přišli mladí hoši nepřipravení na mrazy a boj občanů bránících svoje práva.
0 #1 Václav 2016-10-31 12:42
Proč zkoušky z angličtiny? Čínština by stačila, hlavu mandarína už má nebo Švejka?
K tomu rudé trenýrky se srpem a kladivem.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)