Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rada ČT nedodržuje svůj vlastní jednací řád, brání zástupcům veřejnosti a médií vystoupit během svého zasedání - Stížnost Stále komisi Senátu pro média, ze dne 12.11.2016, k rukám předsedkyně Daniely Filipiové. Rada CT panel 121016

Televizní rada 9. listopad 2016

Televizní rada se radila o věcech, které přítomnou veřejnost příliš nezajímala. Procenta, body, jak je plněn plán. Ačkoliv je veřejnost na zasedání televizní rady zvána, možnost vyjádřit se k jednání neměla. Připomínky byly odmítnuty s tím, že jednání je skončeno a usnesení uzavřeno, proč tedy připomínky? Vzpomněl jsem na popřevratovou dobu, kdy se psalo: „S komunisty se nemluví." Televizní rada odmítla zajímat se o připomínky přítomné veřejnosti, jakoby veřejnost byla zbytečná. Dotyční členové odcházeli, i když viděli, že jsou zde občané. Hosté. Byla to zjevná neúcta k veřejnosti, která nic neprovedla, chovala se slušně, jenom přišla, aby bylo vidět, že se zajímá. Prořídlá část Televizní rady, kdy další se oblékali a odcházeli, bez viditelného zájmu vyslechla názor přítomného pana Šinágla, kterému pan předseda formálně odpověděl aniž, by vyvrátil co bylo předneseno. Připomínalo mě to jakýsi klub, kam je veřejnost zvána, aby se splnilo zdání jakési demokracie. Každý ze členů jedl podle své chuti z prostřeného stolu za peníze poplatníků, takže při troše trpělivosti mohli projevit zájem o názory a připomínky těch co je platí.

K.Mrzílek, 10.11.2016

* * *

Byl jsem na zasedání Rady ČT potřetí v druhé polovině tohoto roku. Na prvním radní-straníci remcali, že pan předseda nedal o mém vystoupení hlasovat. Na druhém se už hlasovalo hned. Straníky zajímalo hlavně, že jsem mluvil déle, než mi bylo povoleno (3 min.). Prohlásil jsem, že to bylo za veřejnost a nyní bych chtěl hovořit za novináře. Dostal jsem díky předsedovi možnost hovořit bez hlasování další 3 min. Včera mi předseda Bednář dal 4 min. bez hlasování, protože jsem se dostal ke slovu až po skončení schůze, kdy polovička radních odešla. Poslechněte si zvukový záznam mého vystoupení, stojí za to! Posuďte sami, zda by tato vložka radních-nezbedů, nebyla vhodná jako doplnění silvestrovského programu na ČRo. Tady poprvé a naposledy radní velice živě diskutovali jeden přes druhého, aniž jim předseda udělil slovo – a to vše kvůli jednomu zástupci z řad veřejnosti (později přišel pan Mrzílek). Kéž byli radní také tak živě aktivní i během schůze. Viditelně svoji reakcí prokázali, že je moje přítomnost zaujala mnohem více než závažné problémy ČT, na které je opakovaně upozorňuji. 

Doplnit by ji mohlo vystoupení radního Michala Jankovce (od 23:10 min.). Při čtení více než hodinové „procentové“ chvály na ČT nezvládal ovládání svých mobilů a k uvítání všech uvolnili nudnou atmosféru. Poslouchat suchá čísla, flagrantně odporující skutečnosti, bylo nadlidské. Následná rozveselenost radních to potvrdila. Podle statistik máme asi nejlepší televizi na světě. Jenom je mi záhadou, že nepotkávám nikoho, kdo by byl ČT nadšen a těšil se nedočkavě každý den až si ji pustí. Takto v 11 bodech ohodnotil práci ČT její generální ředitel Petr Dvořák. Mimochodem ač přítomen při mých vystoupeních, nikdy na ně nereagoval. Nicméně oceňuji, že mne na zasedání Rady ČT přivítal a podal mi ruku, stejně jako radní Zděnek Šarapatka.

Skutečnost bránit se až zuřivě vystoupení jednoho z dvou přítomných občanů je nejvíce vypovídající o současném stavu Rady ČT. Heslo „S komunisty se nemluví“ nahradilo „S veřejnosti se nemluví“. Je to i důkazem, že se mne obávají, protože hovořím o tom, o čem by měli hovořit především oni sami, ale netroufnou si při své servilnosti. Příště přijdu v přestrojení za majora Zemana a jistě dostanu slovo i bez hlasování a s pozváním k buffetuJ Jinak děkuji i touto cestou panu předsedovi Bednářovi, že mi dovolil „přežít“ jednou kávou z bufetu.

Na zasedáních Rady ČT za mé účasti zněla jen převážně chvála. Když se někdo odhodlal kritizovat, tak velmi málo či jen v náznacích, kdy nikdy není opomenuto dodat jak jinak je ČT skvělá. V tomto směru vyniká zvláště radní Luboš Beniak. Má obdivuhodný CV, ale jeho způsob myšlení a slovního projevu tomu vůbec neodpovídá. Lidově řečeno „kecal“, který přemýšlí mluvením, neschopen formulovat krátce, věcně, kde podstatné potom zanikne v moři slov. Jeden z mnoha, který se rád poslouchá a neřekne v podstatě nic. Těch několik schopných radních je v menšině, spolehlivě hlídáno politruky politických stran.

Mimochodem oblečení, chování a společenské způsoby některých radních mají mnohem blíže k podřadné putice, než by se slušelo u tak ctihodné instituce. Bufet je opravdu papalášský (od slova papat), včetně rostbeefu. Toho radní náležitě během „náročné“ práce, která pro mnohé spočívá v konzumaci jídla, využívají. Bylo mi až nevolno, jak radní Jankovec, značně při těle, při čtení zprávy má podklady zatížené miskou plnou dobrot, kterou používá jako těžítko dle potřeby. Jídlo se stejně nesní a zůstává neuklizeno až do rána.

Rada ČT je potřebný demokratický instrument, ale v tomto případě je pouhým nástrojem sloužící mocným, ne občanům, kteří si ji platí. Umím si představit, že většina radních velmi rychle pochopí co se od nich očekává. Lidsky si velmi rychle zvyknou na výhody a požitky, které jim jejich funkce přináší. O práci rádi mluví, ale většinu práce pro ČT nezajímá. Proto byli také zvoleni do Rady ČT. Setkal jsem se nedávno s panem Milanem Uhdem, předchozím předsedou Rady ČT. Vím o čem píši. Zcepenělý spolek a instituce, neplnící svoji veřejnoprávní službu.

ČT je organizace, která při současném stavu nutně spěje k zániku. Hraje si na instituci, kterou vůbec není a ani být nemůže. Má daleko blížeji k rodinnému podniku. Rodiny jak známo, myslí především na sebe.

 

Jan Šinágl, 10.11.2016

P.S.

To, že mé zpravodajství a závažné informace média ignorují (ale nepochybně sledují), je důkazem jeho potřebnosti, stejně jako to, že můj YouTube kanál dosáhl už 415.000 návštěvníků – jenom za posledních pár dnů nárůst o 15.000 návštěvníků. J.Š.    

* * *

Ředitel zpravodajství a ČT24 Zdeněk Šámal, žádá omluvu od Jana Šinágla

Veřejnoprávní ČT za peníze občanů slouží nadále zájmům mocných

* * *

Jednací řád Rady České televize

Článek 6, jednání rady, bod č. 15

Rada může umožnit vystoupení na svém jednání i nečlenům rady. Pokud jde o zaměstnance ČT, vyzve generálního ředitele, aby zprostředkoval vystoupení jednotlivých zaměstnanců na dané téma. V případě ostatní veřejnosti může rada umožnit časově omezené vystoupení jednotlivců ke konkrétnímu tématu, pokud o to požádá některý člen rady.

* * *

Aktualizováno:

Stížnost Stále komisi Senátu pro média, ze dne 12.11.2016, k rukám předsedkyně Daniely Filipiové.

Stížnost Volební komisi Sněmovny ze dne 14.11.2016, k rukám předsedy PhDr. Martina Komárka.

(Sněmovní Komise pro média byla zrušena a agenda převedena pod Volební výbor)

* * *

P.S.

protokolu o jednání Rady ČT ze dne 9.11.2016 o mém vystoupení ani slovo, stejně tak v protokolu ze dne 26.10.2016 – ať vystoupím po schůzi či během schůze, o kritickém vystoupení veřejnosti se nepíše, natož ještě co si dovolila říci. V Radě ČT má demokracie jiná pravidla. Budu jí je muset připomínat, aby se z ní nestala skrytá „komunistická buňka“.J

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (3 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 K.Mrzílek 2016-11-10 23:42
Scénka s TV radou šikovně instalovaná a sehraná by v poslední den v roce skutečně mohla pobavit široké publikum. Respektive české plátce, aby viděli jak probíhá tvorba a výběr a diskuse o programu pro českou veřejnost.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)