Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Aktualizováno 5.1.2017: Dnes před 66 lety vyšel sborník Armáda zpívá, obsahuje i rozhovor A.Alexandrova se Stalinem - Bolševické vize o roce 2017Alexandrovci

„Jestli něco nesnáším, tak jsou to nositelé „kultury“ ve vojenských uniformách.“ - „Co mně schází: desky se jmény padlých 21.srpna 1968 a 21.srpna 1969 na zdech domu. Ti co byli zastřeleni, když čelili okupaci organizované Sovětským svazem. Okupaci odsuzujeme, tak padlým Čechům dejme na zdi domu také pietní desky. Jsou to naši hrdinové.“ - Rozhovor o Alexandrovcích se Stalinem následuje po obdržení dobové knihy.

Alexandrovci byli a budou hlavní propagandistický nástroj Rudé armády komunistické diktatury Sovětského Svazu a dnes jeho pohrobků. Nezapomínejme na dobu okupace Československa a východní Evropy po dobu 45 let! Dnes titíž okupanti východní Ukrajiny a severní Sýrie, bombardovali nemocnice a území ovládané opozicí proti krvavému diktátorovi Assadovi. Vyšší spravedlnost dostihla a zasáhla. Propagandistická jednotka ruské okupační armády přišla o život. Malá satisfakce za tisíce nevinných obětí v Aleppu, včetně žen, dětí a batolat! Sluší se připomenout, že Alexandrovci nejsou řadoví vojáci, ale důstojníci ve vysokých vojenských hodnostech! Svými písněmi předloni oslavovali i ruskou anexi Krymu, mezinárodní válečný zločin. Jde tedy o spolupachatele, kteří tento zločin kryjí propagandou, stejně jako jejich předchůdci po generace.  

(oba články níže LN, 23.12.2016)

LN PP Smrtici hloh 231216„Vypovídající o ruských agentech v naší zemi jsou vyjádření národních zrádců Zemana a Ovčáčka: Mezi prvními, kdo Rusku vyjádřil soustrast, byl český prezident Miloš Zeman. Podle sdělení jeho tiskového mluvčího přijal prezident zprávu o havárii ruského letounu s LN RU doping 231216pěveckým sborem Alexandrovců „s hlubokým pohnutím“. V ruštině pak Ovčáček na twitteru doplnil, že vyjadřuje hlubokou soustrast nejen ruskému národu, ale také všem milovníkům kultury v celém světě. Podle srdceryvného vyjádření prezidentova mluvčího Ovčáčka je smrt ruského uměleckého sboru strašnou tragédií. Ve skutečnosti však zemřeli vojáci na válečné akci. A to nikoli řadoví vojáci. Ale důstojníci ve vysokých hodnostech, jejichž armáda bombarduje opozici a civilisty v Sýrii, kam oni mířili. Ostatně Alexandrovci svými písněmi předloni oslavovali už ruskou anexi Krymu, mezinárodní válečný zločin. Jde tedy o zločince“ Za podobná slova nás příznivci ruských okupantů hned žalují, chtějí kritiky utahat a umlčet.“

Z osobního dopisu jednoho čtenáře. Redakci osobně znám. J.Š.

* * *

Alexandrovci svými písněmi podporovali lid ve válce s Hitlerem. A také oslavovali anexi Krymu

- Pan prezident s hlubokým pohnutím přijal zprávu o havárii armádního letadla u Soči, která si vyžádala mnoho nevinných lidských životů. (Nevinných okupantů ???)

- Tragédie je o to smutnější, že postihla jeden z nejvýznamnějších ruských uměleckých souborů, k jehož ctitelům pan prezident patří. (Vyšší spravedlnost nad zločinci je tragédie ???)

- В связи с крушением самолета выражаю глубокие соболезнования не только российскому народу, но тоже всем любителям культуры во всем мире. (V souvislosti s havárii letadla vyjádřit hlubokou soustrast nejen ruským lidem, ale také všem milovníkům kultury po celém světě).

Lítost jako jedna z prvních vyjádřila i zpěvačka Helena Vondráčková, která se souborem několik let vystupuje. „Je to šokující zpráva, která mi ve sváteční ráno zasadila hlubokou ránu do srdce.“ Se souborem měla v příštím roce vystupovat na turné po Slovensku. Lítost vyjádřil i Karel Gott: „Vzpomínku na společná vystoupení bych si rád uchoval ve své mysli.“

AMM: Po 3.650.000,-Kč, další žaloba na Šinágla, tentokrát už „jen“ na 2.300.000,-Kč

* * *

Mobilizační efekt Svaté války

Ikonickým šlágrem Alexandrovců té doby se stala píseň „Svatá válka“ se silným mobilizačním nábojem proti HItlerovi. Traduje se, že za války patřila k rudoarmějcům stejně neodmyslitelným způsobem jako tank T-34 nebo samopal PPŠ-41.  „Posilovala lidi na duchu a armádu vedla k vítězství.“ 

Účinek Svaté války, která je dodnes pro Rusy jednou z největších národních písní - po boku Kaťuši či Kalinky - uznal i britský premiér Winston Churchill. Poté co ji, právě v podání Alexandrovců, vyslechl na Jaltské konferenci v roce 1945, neváhal na její adresu prohlásit, že se jednalo o tajnou hudební zbraň sovětské armády.

V éře studené války byli Alexandrovci hýčkaným vývozním artiklem Sovětského svazu a propagandistickým nástrojem jeho vlivu („soft power“) hlavně v komunistických státech.

* * *

Ruští vojáci na Krymu? Podle Alexandrovců „zdvořilí lidé“ 

V posledních letech vzbudil armádní ansámbl pozornost svým výrazným politickým angažmá v otázce předloňské ruské okupace Krymu, na jejíž počest secvičil hymnu pod názvem „Zdvořilí lidé“„Zdvořilé helmy, zdvořilé tváře, zdvořilé jsou dokonce i obrněné vozy,“ zapěl soubor při turné na zabraném poloostrově, o jehož anexi se podle Alexandrovců postarali „zdvořilí lidé“. Co si pod tímto označením představit?

"Alexandrovci prostě slaví vojáky, o nichž prezident Putin nejprve řekl, že neexistují (že je to místní krymská domobrana), ale o měsíc později je vyznamenal. Slaví vojáky, kteří razí nový typ války – válku 'zelených mužíků' (tak jim říkají Ukrajinci), vojáků v uniformách bez insignií, kteří se prostě zjeví a už se nenechají vytlačit,“ zhodnotil propagandistickou ódu Zbyněk Petráček v komentáři pro Lidové noviny z dubna 2014.

P.S.

Jistě to byli skvělí muzikanti a umělci, každý musel jejich profesionalitu a dokonalost uznat. Právě proto je třeba připomínat hlavní, ideologické působení Alexandrovců. Něco jiného by bylo, kdyby vystupovali jako civilisté a v ruských národních krojích. Měli by ještě větší úspěch. Potom bych je také rád navštívil a obdivoval jejich čisté umění. Je podezřelé, ale pro Rusko typické, že ačkoliv vyšetřování nebylo ukončeno, už rychle tvrdí a ujišťuje, že vylučuje sabotáž. Byla by důkazem selhání bezpečnostních složek. Ty jsou samozřejmě v zemi podvodů a šlendriánu na všech stupních státní správy jako jediné „dokonalé a bezchybné“…    

* * *

My jsme TU-154 vyřadili v roce 2007. Zřícené TU-154B-2 byl vyroben v roce 1983, za 33 let nalétal bez mála 70.000 hod., 3x prošel generální opravou…?! I to je obraz ruských poměrů, schopných šlendriánu, či ještě něčeho horšího. Mlčení posádky a velkoplošné roztroušení trosek letadla vůbec nevylučuje nešťastnou náhodu a pomstu za Aleppo, ať už záměrnou, nebo „Boží“. Pravdu se těžko kdy dozvíme, stejně jako o tragédii ve Smolensku. Rusko dodnes Polsku nevydalo polské vládní letadlo, ani neumožnilo polským vyšetřovatelům účast na vyšetřování přímo na místě, jak je ve vyspělém světě běžné. 

* * *

„Jestli něco nesnáším, tak jsou to nositelé „kultury“ ve vojenských uniformách.“

Vtip z totality: Milicionáři našli na hranicích Moskvy v příkopu opilého. Starší poslal mladšího na průzkum: „Bude-li z něho cítit vodka, předáme ho našim, zjistíš-li samohonku, postaví ho do latě venkovní milice.“ Mladší milicionář se vrátil: „Byl z něj cítit koňak.“ Starší milicionář v pozoru: „Necháme ho být, soudruh odpočívá.“

Putin prohlásil: „Ruské rakety musí překonat jakoukoliv protiraketovou obranu! Ať žije spolupráce s Ruskem.“

„Film o Hartmutu Tautzovi, kterého při přechodu čs. hranice skalpovali vlčáci čs. komunistických pohraničních vojsk, se bude v ČT promítat taky, jako v německé ARD, ale až čas zahalí zájem. Nedávno 3x promítali film PIKNIK o skupině přeživších čs. občanů, mučených za bolševika  v „pracovních táborech“. Odezva! Jaká odezva?! Po převratu 89 jsme sice povstali, ale narovnat jsme se už nedokázali. Za 50 let ve dvou totalitách jsme si zvykli. Najíst jsme dostali od nácků i bolševiků a na chatičkách a chalupách je vždycky hodně práce. My jsme vždy jen vyráběli zbraně proti svým přátelům, jindy nepřátelům, kteří bojovali a umírali za nás. A kam naše demokracie, resp. režim směřuje? Taky o tom to je.“  

 

Karel Mrzílek

* * *

Po odchodu Václava Havla přestal být Pražský hrad sídlem české státnosti. Stal se sídlem a reprezentantem české morální a mravní žumpy. Ozývá se: „Pryč se Zemanem a je po blbé náladě“. Obávám se, že to by samo o sobě nestačilo, ale pro začátek duchovní obnovy naší země a našeho národa, je to nutná podmínka. Bez  nezpochybnitelného presidenta, který je svým životem a postoji nositelem morálních a mravních hodnot, nemůžeme spět k Západu a jeho hodnotám, ale pouze jít zpět na Východ, který západní hodnoty nehledá, nechce, neuznává, nectí, ale jen zneužívá pro upevnění své zločinné moci.

Vidíme, co s námi udělaly dvě generace ovládání komunistickou totalitou. Co teprve muselo udělat s ruským národem 300 let ovládání mongolismem…?!

 

Jan Šinágl, 27.12.2016

* * *

V+W: „Kdo to přišel na ten nápad, že je jen východ a západ“, už kdysi napsal jeden mnich, že je též sever a jih…

Skvělé protesty proti vystoupení Alexandrovců v Praze – veřejnoprávní média mlčí?!

* * *

Aktualizováno LN 28.12.2016

LN Rozpaky z balalajky 281216

 

 

 

 

 

 

 

* * *

Aktualizováno 30.12.2016

Rusko do Evropy nepatří, dělá si co chce. Evropa draze platí za rozpad Rakousko-Uherska

Keir Giles: Příručka ruské informační války

* * *

„Co mně schází: desky se jmény padlých 21.srpna 1968 a 21.srpna 1969 na zdech domu. Ti co byli zastřeleni, když čelili okupaci organizované Sovětským svazem. Okupaci odsuzujeme, tak padlým Čechům dejme na zdi domu také pietní desky. Jsou to naši hrdinové.“

 

K.Mrzílek

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.76 (17 Votes)
Share

Komentáře   

0 #49 Martin Donda 2017-01-11 15:08
Takový sbor je rozhodně levnější šatit:)
-5 #48 michal 2017-01-10 14:08
Šinágle ty jsi stejně zasranej troll a provokater. Stačí si přečíst tvůj životopis.Tvoje stránky...jen ztráta času a věř, že na každou svini se vaří voda!
-4 #47 anounymos 2017-01-06 17:59
Šinágle,taková nenávist co tady předvádíte se hned tak nevidí anebo mě napadá ještě jedno přirovnání "pařez zůstane pařezem a vůl volem".Přeberte si co na vás pasuje lépe.
-3 #46 Zdeněk 2017-01-06 17:25
Pane Šinágle.
Pokud je příspěvek č. 45 Vaší reakcí na můj předchozí příspěvek, pak mi nezbývá, než s Vámi ve všem souhlasit.
Debata s panem Musilem se týkala výhradně Římsko-katolick é církve, tedy spolku lidí, který v honbě za mocí je schopen naprosto všeho – vyvražďování původních křesťanů, války, genocida náboženských odpůrců, uplování údajných kacířů vč. podpory diktátorských režimů. V poslední době pak podpora islamizace Evropy – viz. papež František nebo proradný Halík.
+2 #45 Jan Šinagl 2017-01-06 08:55
Boha lze pochopit pouze srdcem, utrpením, pokorou, životní zkušeností, otevřenou myslí a moudrostí. I sama církev ukazuje nedokonalost člověka, proto je zcestné argumentovat církví a jejími zločiny. V knížečce prof. KU Jiřího Mrázka, matematika, člena sekulárního řádu sv. Františka z Assisi (kdysi komentoval v ČT první lety Američanů na měsíc, holohlavý pán, vzpomínáte? Tuším s redaktorem ČT Josefem Doubkem?), vydanou poprvé v exilu "Čtyři cesty k Bohu". se mj. píše, že mnoho nositelů Nobelových cen uvěřilo v existenci Boha až v posledních dnech svého života. Kde končí omezené schopnosti racionálního rozumu a myšlení pro poznání vyššího nižším, nastupuje srdce a víra. Nedivme se proto, že dnešní kvantová fyzika je na úrovni "mateřské školky" ve srovnání s tím co věděli budhisté už před 2000 lety. To řekl Dalajlama loni ve skvělé přednášce na FORUM 2000. Mj. řekl i to, že svět potřebuje fundamentální změnu. Ta bude o to obtížnější, čím měně budeme ochotni uznat naši nedokonalost a odmítat přebírat zkušenost a moudrost těch, co už jsou dále než my. Budeme ještě dlouho platit za deformaci našeho myšlení a hodnot životem v nenormálním prostředí po generace. Uvěřit ve Vyšší jsoucno a řídit se jím, je jedinou možnou cestou k záchraně vlastní duše a našeho světa.
-2 #44 Zdeněk 2017-01-05 21:59
Pane Musile.
Metoda, že někoho oznámkujete a pak jeho názor či dílo označíte za demagogii, je stará ověřená metoda, např. z dob komunizmu. Podstatné je, zda je zveřejněný text potvrzen historií, a to v tomto případě je. Katolická církev se po celou dobu své existence snažila získat moc a bohatství a neváhala kvůli tomu vyvolávat války či ničit své poddané. Proto se ani neštítila účelově zorganizovat vznik islámu. Její role při dosazení Hitlera k moci je rovněž dostatečně známé. Věrohodně rozporovat fakta si netroufnete. Jste zaslepený náboženský fanatik, který nechce vidět fakta.
0 #43 Oldřich Musil 2017-01-05 19:41
K:Zdeňek č.42
Pane Zdeňku.
Pokud pro vás není dostatečným argumentem to co jsem ocitoval přímo z webu který jste mi doporučoval k přečtení a nedovedete (nebo nechcete) pochopit co je to za nebezpečnou demagogii,pak je už těžké a nemožné vám cokoliv vysvětlit.
Stejně tak váš komentář k tomu co jsem napsal o Rudolfu Slánském svědčí o tom,že jste vůbec nic nepochopil,nebo pochopit nechcete(Hloupě jší demagogii než váš protiargument o Goebelsovi jsem ještě nečetl).Každopá dně já nejsem z nás dvou rozhodně ten,kdo na něco nemá.
A ještě jedna rada na závěr.Než něčemu uvěříte,prověřt e si nejprve jací lidé,s jakou minulostí a s jakými zájmy něco hlásají.Abyste se nedostal na zcestí,které jednou může zničit i vás samotného.Hodno ťte strom podle ovoce.Např. co vykonala svatá matka Tereza.A co konkrétního vykonali pro dobro lidí autoři onoho demagogického webu?
-1 #42 Zdeněk 2017-01-03 21:19
Pane Musile.
Argument jste žádný neuvedl – pokud se mýlím, připomeňte mi nějaký.
Zato na mě útočíte (po vzoru Šinágla) – prý jsem zmatený a pomýlený - jsem něco horšího – mým problémem je pýcha a nenávist - chybí mi pokora.
Vydáváte se za věřícího. Očekával bych od Vás tedy, že budete diskutovat slušně a věcně. Místo toho útočíte a nálepkujete. Znovu tedy konstatuji, že na diskusi nemáte. Tím Vás nijak nezrážím ani nenálepkuji, jen konstatuji realitu.

K tomu Slánskému. Slánský se aktivně podílel na zločinném policejním systému, který zavíral, mučil a zabíjel lidi režimu nepohodlné. Pokud si těsně před smrtí připustil, že je zločinec a přijde zasloužený trest, tak tomu vy říkáte pokora? Kdyby ho vlastní soudruzi neobětovali, tak by v té řezničině pokračoval dál. Stejně tak byste mohl tvrdit, že Josef Gebls projevil pokoru před tím, než 1. května 1945 vyvraždil celou svoji rodinou a pak i sebe.
0 #41 Oldřich Musil 2017-01-03 16:08
Cituji Daria:
ak už jsem ale napsal,nejsem odborník na Islám.Na to byste se musel zeptat někoho kompetentnějšího.[/quo

Muslimove, dokud jsou v mensine, tak se chovaji zcela jinak, nez kdyz jich bude vetsina. Asi budeme mit brzy vsichni prilezitost, stat se "znalci Islamu", pokud tem evropskym dobrotrusum nekdo nevysune zavoru.

Milá Darijko.
Buďte prosím tak laskava,a přečtěte si můj příspěvek č.26.Děkuji.
-1 #40 Oldřich Musil 2017-01-03 15:57
Cituji Daria:
Srovnavat Göbbelse s Alexandrovci je naprosty nesmysl. Pred Dietlovymi serialy smekat opravdu nemusite a nikdy jste nemusel. Mozna jste podlehl autocenzure?

Cituji Daria:
Srovnavat Göbbelse s Alexandrovci je naprosty nesmysl. Pred Dietlovymi serialy smekat opravdu nemusite a nikdy jste nemusel. Mozna jste podlehl autocenzure?

K:Mozna jste podlehl autocenzure?
Promiňte,ale tato vaše věta mi už opravdu nestojí za komentář.Ponech ám na ostatních čtenářích tohoto webu,ať si o tom vytvoří svůj názor sami.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)