Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rudinska kresbaPavel Wonka 1988 „KÁRA POKROKU“: „Hrdinou a vítězem celého toho hašteření bude nakonec Švejk, který se zrodí z těch, kteří budou káru tlačit. Ten pochopí, že čas a okolnosti je nutí jít s prázdnou károu a že se při té jízdě musí hlavně dobře na­jíst, napít a také vyspat. A je to škoda, protože namísto Švejka se zde mohl zrodit nový člověk, člověk iniciativní, sebevědomý a plnoprávný, který si uvědomuje nejen svá práva, místo, ale i své postavení. Ale kdo ví. Možná, že se ona pomyslná kára skutečně vyškrábe ně­kam na kopec. Ti vzadu ji přestanou brzdit a budou Švejkovi našeptávat: „Švejku, naskoč, s kopce nemusíš tlačit. S kopce to jede samo.“ A jestliže se ve Švejkovi něco probudí a těchto hlasů poslechne, potom bych v té době nechtěl být u oje. Nechtěl bych být při tom, až se ten žalostný průvod s károu bude po­tácet na své anabázi někam k Putimi, uondaný a demoralizovaný. Nechci být ani u té žabomyší války a účastnit se tohoto handrkování. Napadá mi tedy už jen role Laokona a proto volám: „Nevěřte Danajcům, odmít­něte danajské dary!“

Webové stránky - www.wonka.snadno.eu/deprivantka.html - byly roky přístupné. Po zrušení vysílání dokumentu „Pavel Wonka se zavazuje“ Wonka zdravy a mrtvyna poslední chvíli Českou televizí, byly krátce nato zrušeny (byly provozovatelem serveru Websnadno po stížnosti L.Rudinské dočasně zablokovány. Jakmile se jejich autor vypořádá s výtkami ve stížnosti, provozovatel webovou adresu jistě znovu zprovozní).

Kdy se zavázala ke spolupráci s StB Libuše Rudinská? Dokument na toto téma by byl skutečným dokumentem, kde by nebylo třeba lhát, podvádět, krást a uplácet. … MUDr. Vít Šlechta: „Svět Libuše Rudinské je jiný, než ten náš. Podobá se světu, ve kterém dodnes žije Milouš Jakeš. Ten také nepovažuje Miladu Horákovou za hrdinku, Chartu 77 označuje za „žvanily“ a považuje za chybu, že v roce 1989 nám socialismus neubránily Lidové milice. Zůstává tak smutným faktem, že čtvrt století po pádu komunismu a obávané STB nám Libuše Rudinská vrací jejich ideály, názory a hodnotová kritéria ve filmu, který měl dokázat opak. Pokračuje tak fakticky ve spolupráci s STB a dokazuje nám, že tato organizace dodnes není mrtvá, má zde své sympatizanty a učenlivé žáky. Paradoxní na tom je, že k této spolupráci ji nikdo nenutí, dělá to zcela dobrovolně“.

* * *

Pavel Wonka politický vězeň komunismu

Wonka Pavel* 23.1.1953 (Vrchlabí) † 26.4.1988 (na betonu vězeňské cely)

Pavel Wonka v márnici. Týden před smrtí byl odsouzen, kdy musel být přivezen k soudu na vozíku. Soudkyně JUDr. Marcela Horváthová soudíWonka Pavel mrtev oblicej dodnes u OS Trutnov. Vrazi zůstali nepotrestáni. Taktéž prokurátor JUDr. Josef Doležal v klidu působí jako advokát.

* * * 

filmařka Libuše Rudinská - nenávist až za hrob

A JE TO TADY: Rudinská dostala na estébácký film dotaci 300.000 Kč od ČR a nyní uplácí estébáky částkami 30.000 Kč za jakoukoliv špínu na umučeného Pavla Wonku!   

 

* * *                                                                                           

DEPRIVANTKA. Jak ji poznáme? Jak se k ní chovat?

Nejhorší je setkání s blbcem, říká miliónkrát prověřené lidové rčení. A také když narazíme na člověka spodivnýmchováním, kterému nerozumíme, půjčujeme si pro hodnocení často pojmy ze slovníku psychiatrie. Je to laciné, subjektivní, ale pomáhá nám to mávnout nad nepříjemným člověkem rukou, nebo se mu příště vyhnout.

Existuje však určité procento lidí, kteří jsou pro své asociální chování vysoce nebezpeční. A to tím více, čím dokonaleji jej dovedou skrývat. Řeč je o deprivantech. A tady přestává veškerá sranda.

V souvislosti s tvorbou a vytvořením filmu Pavel Wonka se zavazuje, je řada z nás konfrontována s projevy režisérky tohoto filmu, Libuší Rudinskou. Zprvu si většinu z nás získala svým rozhodnutím natočit film, posléze její úlety vedly od rozčarování až k jejímu odsouzení a opovržení. Mám za to, že tu v prvé řadě nejde ani tak o umělecký, ba ani o historický přístup, ale čistě o osobnostní rysy této ženy. Neboťpaní režisérka lže a pomlouvá (např. Ludvíka Wonku, otce bratrů Wonkových, zařazuje do služeb Gestapa, profiluje se jako blízká spolupracovnice europoslance Jaromíra Štětiny). Zapírá (např. že se nezná se spoluvězněm Wonky Kubíkem, který jí nemálo pomáhal). Manipuluje s lidmi (např. když zaskočí svou oběť před kamerou údajným důkazem o spolupráci s StB a na překvapeném/né žádá komentář). Cílevědomě a důrazně usiluje o senzačnost svého snímku, tedy o svoji popularitu a moc (např. svůj film postavila na dávno známém podpisu spolupráce s StB, jako by objevila Ameriku a k tomu se snaží získat potvrzující svědectví, bez ohledu na názory historiků a dalších zasvěcených). Dokáže být slovně překvapivě cynická a vulgární (např. jde o konstatování Jiřímu Wonkovi, že nemusí (nebude) už dlouho žít, či o noční SMS zprávy svým bývalý kolegům v natáčení, nesoucí znaky páté restaurační skupiny).   

Mirek Petr Ing., autor knihy o Pavlu Wonkovi

* * *

Neúplná podoba psychopatů = deprivanti. Nuže, definice:

Deprivanti  jsou lidé bez citu a svědomí. Podvádějí a lžou. Druhé lidi zneužívají. A když někomu ublíží, výčitky svědomí ani pocit viny nemají. Skvěle manipulují emocemi druhých lidí ve jménu nějakého druhu vlastního zisku. Jsou nezodpovědní a nespolehliví, nedrží  dané slovo. Zákony jsou jim lhostejné, takže se často chovají kriminálně. Nedokáží se vcítit do druhého člověka tak, aby odpověděli na jeho potřeby a pocity, pokud nejsou stejné jako jejich vlastní. Rádi vstupují do bojů o moc. Víte-li o někom, kdo je nositelem alespoň tří těchto vlastností, pak jste se setkali s nositelem antisociální poruchy osobnosti neboli sociopatem.

                                                               MUDr. František Koukolík, DrSc, neuropatolog, publicista a spisovatel

https://www.sinagl.cz/z-korespondence/4585-mudr-frantisek-koukolik-drsc-neuropatolog-o-deprivantech-aneb-jak-pozname-deprivantku-libusi-rudinskou.html

* * *

Dopis Jiřího Wonky a volební program Pavla Wonky z doby před 25 lety. Mnoho by dnes měnit nemusel

https://www.sinagl.cz/z-korespondence/849-dopis-jiriho-wonky-a-volebni-program-pavla-wonky-z-doby-pred-25-lety-mnoho-by-dnes-na-nem-menit-nemusel.html

* * *

Pavel Wonka - vězeň svědomí, promlouvá aktuálně i ke dnešku!

https://www.sinagl.cz/domaci-zpravodajstvi/4280-pavel-wonka-vezen-svedomi-promlouva-aktualne-i-ke-dnesku.html


 

Libuše Rudinská tají minulost své rodiny

Znáte tyto informace? Napište nám.

veřejně dostupné údaje :

životopis autorky na jejím webu roku 2014 :  www.rudinska.cz/?curriculum_vitae

spoluautorem filmu je její partner Michal Janoušek

Fotografka a dokumentaristka MgA. Libuše Rudinská se narodila v Uherském Hradišti 13. září 1974

Současný věk 40 let. Dvě děti.  R.Č. z internetu  74….neuvádíme. Vyrůstala v Napajedlech.

* * *

podnikání IČ: 761 555 79            Úřad městské části Praha 9

od  27.2.2008  živnostník

Vydavatelské činnosti, polygrafická výroba, knihařské a kopírovací práce 

Výroba, rozmnožování, distribuce, prodej, pronájem zvukových a zvukově-obrazových záznamů a výroba nenahraných nosičů údajů a záznamů 

Reklamní činnost, marketing, mediální zastoupení 

Fotografické služby 

Mimoškolní výchova a vzdělávání (proboha, to radši ne), pořádání kurzů, školení, včetně lektorské činnosti 
Provozování kulturních, kulturně-vzdělávacích a zábavních zařízení, pořádání kulturních produkcí, zábav, výstav, veletrhů, přehlídek, prodejních a obdobných akcí

http://rejstrik.finance.cz/76155579-mga-libuse-rudinska/

Finanční úřad Praha 9,  Drahobejlova 945/48,   tel.: 283 018 111

bankovní účet   119 602 113 / 0300  ČSOB

plátce DPH   od 4.4.2011

http://adisreg.mfcr.cz

* * *

kontakty L. Rudinské - napište jí své názory na její práci

Tel.:    725 044 891

Tel.     604 914 207

Email:   Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.  

Email:   Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.  

E-mail:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

* * *

působiště - adresy

Nábřeží 1342, Napajedla, 763 61, okres Zlín, (2000), mapa  www.mapy.cz/s/eB2o byt č. 3, vlastník Ondřej Rudinský a Libuše Rudinská nar. 28.5.1951,  IČ 697 383 43,  maloobchod

Tusarova 1519/22, Praha 7 Holešovice, 170 00, (2014), mapa  www.mapy.cz/s/eB2r (Obv. Soud Praha 7), byt č., vlastník jiný

Matějkova 2123 /11, Praha 9 Libeň, 190 00, (2014), mapa  www.mapy.cz/s/eB2A (Obv. soud Praha 9), byt č. 15, vlastník MgA. Libuše Rudinská

* * *

Vzhledem k tomu, že se L. Rudinská podle názoru J. Wonky (bratra utýraného P. Wonky) i autorů těchto příspěvků pravděpodobně dopouští rozsáhlé trestné činnosti podvodů na sponzory a na ČR a dále pomluvy ve sdělovacích prostředcích, začali se zabývat její osobou kromě policistů také lidé znající osudy politického vězně Pavla Wonky.

* * *

 

L. Rudinská od té doby, co spolupracuje s bývalou Státní bezpečností na dehonestaci disidentů, používá množství krycích jmen a krycích emailových adres. Budou zde zveřejněny.

krycí jména a krycí adresy z počítače nebo IP adres nebo bezprostředního okolí Rudinské

bonduelle009  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   IP: 86.49.85.204 

břeťa dochvilný   Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.     IP: 86.49.85.104  

ivica pavel Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

dinosaur Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

a další, které z nezbytných budoucích důvodů nebudeme zatím zveřejňovat

* * *

Základní škola 1981 - 1989

2. ZŠ Komenského 298,  8.B,  Napajedla,  (Zlín)

Gymnázium 1989 - 1993

tř. Spojenců 907,  4.A,  Otrokovice (Zlín )

FAMU 6 let, obor fotografie 1993 - 1999

Filmová a televizní fakulta Akademie múzických umění

Smetanovo nábřeží 2,   Praha 1

* * *

prestižní Státní univerzita ve Voroněži (VGU),  Rusko 1999

Zde jsou fakulty civilní i vojenské, miliónová Voroněž je velká jako Praha, Voroněžská oblast jako Čechy.

Škola je hojně využívána pro zahraniční studenty, ale také ke studiu osob v nejvyšším státním zájmu ruské diktatury, státní správa, vládní činitelé, vojsko, tajné služby, GRU, FSB (dříve KGB).

Zemská ústředna politické policie FSB (KGB) se nachází hned vedle školy.

Podle svědectví některých disidentů z Ruska tuto školu využívá FSB k náboru zahraničních studentů jako budoucích spolupracovníků a nelze jim odmítnout. Za to jim bývá umožněno získat vízum, stipendium, popř. prostředky na bydlení a cestování, na luxusní zboží, imunitu před maléry ve škole nebo v Rusku. Když je někdo hodně perspektivní, používají k náboru sofistikované nátlakové metody, které mají 100% úspěšnost. Dle zmíněných disidentů je v případě filmařky, fotografky a žurnalistky z Evropské Unie a z NATO L.Rudinské prakticky jisté, že byla vybraným objektem k navázání kontaktu a spolupráce. 

Další informace zde budou zveřejněny, adresy, mapy, jména, weby.

* * *

rodina L. Rudinské

Dle vyjádření svědka navrženého pro soud i policii osobně znajícího L.Rudinskou je L.Rudinská z komunistické rodiny a např. její strýc a teta pracovali ve vojenském objektu komunistické armády. Strýc byl pilotem vrtulníku. Údajně i pilotem totalitního prezidenta Gustáva Husáka (což by samozřejmě byla ta nejvyšší elita KSČ a StB), po roce 1989 pilotoval ještě pro nového prezidenta Václava Havla. Jeho manželka rovněž pracovala u armády.Tyto informace jsou ve stádiu ověřování. Ve vysokých armádních pozicích samozřejmě mohli pracovat jenom od StB maximálně prověřené a ke KSČ loajální osobnosti. Tak to chodilo.

* * *

Dále se zjišťuje vazba rodiny na: Rudinský Petr, spolupracovník StB - VKR (vojenská kontrarozvědka u StB), reg. číslo 84564. Pokud se zjistí více, bude to zde uvedeno. Zdroj ABS ČR veřejně přístupný.

* * *

Dotace od státu na tvorbu L.Rudinské:  od 2,9 miliónu Kč výše

1) Georgie Voskovec - americký herec    1 400 000   Kč

2) Dvacet bezesných let   800 000   Kč

3) Uloupené mateřství   300 000   Kč

4) Jiří George Voskovec americká léta (1950 - 1981)    105 000 Kč

5) Pavel Wonka   300 000 Kč       plus další sponzoři :

+ Klub angažovaných nestraníků................Kč

+ Královéhradecký kraj...............................Kč

+ město Trutnov.........................................Kč

+ Česká Televize........................................Kč

+ Jaromír Štětina............................ ...........Kč

+ Martin Rejman.........................................Kč

+ Igor Lukeš............................... ...............Kč

CELKEM :   2 905 000,- Kč plus sponzoři...............Kč, zatím nevyúčtováno

Zdrojhttp://cedr.mfcr.cz/cedr3internetv417/CommonPages/ConditionPage.aspx?queryType=0

Generální finanční ředitelství

Lazarská 7, 117 22 Praha 1
+420  296 851 111,    cedrfs.mfcr.cz

Všechny zdroje

internet :

různé weby o P.Wonkovi a L.Rudinské, osobní web L.Rudinské vč. dřívějších stránek, web ČT o L.Rudinské vč. dřívějších stránek, web publicisty J.Šinágla, web mapy.cz, noviny, věstníky, archív ABS ČR, USTR, MF ČR, veřejné rejstříky – katastr nemovitostí, živnostenský rejstřík,

články, svědectví a názory autorů:

J.Wonka, dokumentarista života P.Wonky

J.Šinágl, dokumentarista života P.Wonky

M.Petr, autor knihy o P.Wonkovi

V.Šlechta, lékař zabývající se osudem P. Wonky

J.Kubík, dokumentarista zločinů komunismu, svědek odboje P.Wonky

F.Koukolík, lékař zabývající se deprivanty a psychopaty

M.Novotný, správce webu Wonka.snadno.eu

Spolupracující disidenti z Ruské federace dokumentující KGB/FSB ve Voroněži

Výpovědi aktérů účinkujících ve filmu (jde o svědky možného uplácení anebo zneužití dotace, proto jména kvůli vyšetřování zatím neuvedeme)

Emaily L.Rudinské autorům a pracovníkům USTR 

* * *

Prohlášení Jiřího Wonky před promítáním pomlouvačného filmu Libuše Rudinské + STB s názvem Pavel Wonka se zavazuje v DK Vrchlabí a v Lucerně Praha 14.11.2014

* * *

Projev Jiřího Wonky a Hany Jüpterové při udělení čestného občanství města Hradce Králové Pavlu Wonkovi ze dne 25.10.2011

* * *

Dopis Pavla Wonky ministru spravedlnosti ČSFR ze dne 10.8.1987

* * *

Diskutujte: Libuše Rudinská natočí film ,,Čtvero ročních období na vrchlabsku“

Aleš Polanský — 2017-01-02 09:41

Mohu jen potvrdit, že Rudínská je podvodnice. Když film o Pavlovi začal točit, tvrdila něco jiného, než se nakonec ukázalo. Pavel byl můj dlouholetý kamarád a nic z toho, co o něm tvrdí není pravda, nebo to bylo překrouceno, či vytrženo z kontextu. Jsem rád, že nebydlím už ve Vrchlabí, ač jsem tamní rodák, ale v Pardubicích. Vrchlabí je plné potomků rudých přivandrovalců, které po válce město obsadili. Stydím se za to, že jsem tam žil.

* * *

Božena Martincová o Ludvíku Wonkovi

* * *

Hlasovani v parlamentu v roce 2003

* * *

Vážený pán Śinágl,

znám ten otresny pripad umuceni mladeho muze Pavla Wonky v komunistickem vezeni. Na pohrbu meho pritele Jana Mlynarika, ktery byl vzdy ochotny bojovat s komunistickym rezimem za co byl taky veznen a vyhosten jsem potkala Jiriho Wonku. Jano nezije a ja s pobourenim sleduji stvanici poradanou jakousi osobou Libusi Rudinskou na Jiriho, Nechapu ze tahle osoba muze resit jestli Pavel podepsal spolupraci s Stb. Jak je mozne, ze nekdo vydava ze statnich penez sumy na pseudotvorbu tehle chudinky. Fakt je ze Pavel Wonka byl v komunistickem vezeni umucen. To je zasadni problem, ktery se neresi a vinnici nikdy nebyli potrestani. Nedovedu si predstavit bolest jeho matky. Jiri je signatarem Charty, take byl veznen vychovava dcery a kdyz ho bolsevici taky uplne neumucili ma byt ted ustvan k smrti nejakou bandou, za kterou vystupuje Rudinska. Zrejme je to ubozacka bez talentu a chce se proslavit. Je potrebne tohle okamzite zastavit protoze je ohrozene zdravi Jiriho! Priblbly zbytecny film Rudinske jsem videla a ji take. Mam dost. Tuhle pokleskou zabavu nepotrebujeme, Hnus a hyenizmus. Vim ze se snazite pomoct Jirimu, ale denne je vystaven utokum a pomluvam nejen jeho osobne ale i cele rodiny. Nemam slov a jsem rozhorcena. Je potrebne organizovat ukonceni pogromu na Jiriho Wonku!

S pozdravem Nadezda Kohlerova, 25.12.2016

* * *

„Dokumentaristův první zákon je jeho etický kodex, protože pracuje se skutečností, kterou lze tak snadno manipulovat. Druhým zákonem je, že dokumentarista musí mít svého hrdinu rád, třetím zákonem je poctivé hledání pravdy o skutečnosti ve všech jejích aspektech. Dokumentarista slouží humanitě a demokracii, nikoliv sobě.“ Olga Sommerová

* * *

Libuše Rudinská taková, jak se zachovala a chová – jako bezcharakterní, podlá lhářka, zákeřná a zlodějka

Hanba a ostuda veřejnoprávní ČT: Bývalí estébáci a jejich pohrobci točí i dnes svoji propagandu a šíří své lži za veřejné peníze!

Rada ČT 4.1.2017: „Pan Šinágl je zde jako klaun, nebo jako stálý host?“

Libuše Rudinská spolupracuje s STB

 

Jan Šinágl, 6.1.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.40 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)