Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

TÝDEN 23/2015: Vypíchat oči, znásilnit, poplivat, upálitSDL CZ Stati

V Sudetech máme problém - Odchodem původní populace vznikla pustina; tu za­plnili ne zrovna nejctnostnější hospodáři; třetí ránu pak kraje schytaly koncentrací průmyslu, který má dnes na kahánku - Strategický rámec hospodář­ské restrukturalizace Ústecké­ho, Moravskoslezského a Karlo­varského kraje - V Česku ubývá lidí, kteří si myslí, že poválečný odsun Něm­ců byl spravedlivý

Z džungle v Sudetech, vytvořili čeští Němci za staletí tvrdou prací prosperující krajinu. Byla to nejprůmyslovější část Rakousko-Uherska a jedna z páteří hospodářství Československa a nejen v oblasti průmyslu. Z jejich řad pocházelo 9 nositelů Nobelovy ceny! Po vyhnání a okradení původního obyvatelstva (1/3 obyvatelstva Československa) se staly Sudety postupně opět džunglí -  nebylo už potřebných rukou, hlav a srdcí… Že tam docházelo k největší korupci, že je tam vysoká kriminalita, že tam policie a soudy mají nejhorší pověst, je jen logickým následkem vyhnání původního obyvatelstva. Francouzi své Němce nevyhnali, proto můžeme nádherné Alsasko-Lotrinsko dnes obdivovat. My jsme své spoluobčany vyhnali. Na Sudetech už není co obdivovat a že by bylo, kdyby jejich místa nenahradili různí lapkové, zloději a vykukové. Je jen dobře pro naši zemi, že většina jejího obyvatelstva už dnes vyhnání považuje za nespravedlivé. A typické, že za správné považují vyhnání jen starší lidé, z menších měst a obcí, se špatnou životní úrovní a přívrženci KSČM a ČSSD.

Jan Šinágl, 13.1.2017

* * *

SUDETY

Nejen koblihami a přídav­ky na děti živ je člo­věk, nikoli jen podle schodku rozpočtu se pozná vlá­da. Strategický rámec hospodář­ské restrukturalizace Ústecké­ho, Moravskoslezského a Karlo­varského kraje je název doku­mentu, který normální člověk nikdy nemůže ani začít číst. Přesto jde o přelomový mate­riál. Česko ústy své vlády po­prvé přiznává, že tři kraje repub­liky jsou ve srabu. Ony regiony jsou postiženy natřikrát. Odchodem původní populace vznikla pustina; tu za­plnili ne zrovna nejctnostnější hospodáři; třetí ránu pak kraje schytaly koncentrací průmyslu, který má dnes na kahánku. Těž­ba černého uhlí přestává být ren­tabilní, to hnědé dojde za dva­cet třicet let a hutě může zválcovat levný čínský dovoz. Jestli dnes říkáme, že pod Krušnými horami se žije velmi krušně, pak do budoucna může být ješ­tě hůř. Už dnes tam jsou platy pod průměrem, nezaměstnanost nad průměrem a ze všech tří kra­jů mizí lidé. Zejména ti šikov­nější hledají štěstí jinde. Ta směs odrazuje lidi i byznys - kruh se uzavírá. Netušíme, jak snaha přetnout tento kruh dopadne. Ale je dobře, že si koneč­ně přiznává­me: v Sudetech máme problém.

LN, Petr Kamberský, SUDETY, 10.1.2017

* * *

PRŮZKUM: Že byl odsun Němců spravedlivý, si myslí stále méně lidí

PRAHA: V Česku ubývá lidí, kteří si myslí, že poválečný odsun Něm­ců byl spravedlivý. Zatímco v roce 2002 tento názor mělo 64 procent Čechů, nyní je to 37 procent. Snižuje se i podíl těch, podle nichž by měly dál platit Benešovy dekrety. Plyne to z průzku­mu CVVM. Za spravedlivý mají odsun lidé starší, z menších měst a obcí, se špatnou životní úrovní a přívrženci KSČM a ČSSD. ČTK

* * *

Vystoupení na setkání občanů s kandidáty na hejtmana ÚK 21.9.2016 na Střelnici v DC

* * *

Vystoupil jsem v pořadu ČRo o česko-německých vztazích

Česká výstava v Mnichově: Nacistické pracovní tábory v ČSR v době II. světové války

Kolik jsme to zažili a zavinili Mnichovů?

Otřesná pravda o naší národní povaze, kterou si neradi, pokud vůbec, přiznáváme…

S Němci přátelství na oko. Na východní obruč jsme zvyklí.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.33 (6 Votes)
Share

Komentáře   

0 #3 Stanislav Trkola 2017-02-07 16:24
Souhlasím s p. Mrzílkem Trkola
+1 #2 Bergmann 2017-01-13 13:45
Ano, někdy v padesátých letech jako student jsem jel rychlíkem Praha-Cheb
V kupé se mnou seděl chudě vypadající muž a vyprávěl, pojel k studentovi hned důvěru že jede až z Podkarpatské Rusi na návštěvu dávných příbuzných. Vyjímečné povolení dostal jen za příslib přivezení tří párů bot, pro předsedu sovchozu, partaje atd.
Vystupoval v Mar.Lázních a mě už tehdy čekaly jen baráky chebského nádraží, dávno po bombardování s čekajícími vojáky PS a kontrolou dokladů, byl jsem v pohraničním pásmu a běda zapomenou si občanku!
+1 #1 K.Mrzílek 2017-01-13 13:02
K těm Sudetům je třeba přidal další hřích, jak jsme za Gotwaldovy vlády dobrovolně jako vždy předali Poskarpatskou RUs i obyvateli ruské totalitě. Bylo to jediné etnikum, jediný národ který si Čechů jako obyvatelstva nesmírně vážil a ctil. Svoji vděčnost dávali nám najevo vždy a všude. Jejich předáky pana Vološina umořila sovětská KGB a ostatní skončili podobně. My poukazujeme rádi na chyby druhých, ale chyby vlastní jako by nebyly.A těch je hodně.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)