Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Skolstvi paneliste 160217Na Karlově náměstí v Praze proběhla další z debat o našem školství dne 16.2.2017. Mezi pěti panelisty vynikal Prof. RNDr. Milan Hejný,Skolstvi verejnost 160217CSc. Pořádal Institut pro politiku a společnost. Jeho první vstup jsem ještě nestihl natočit. V prvním vystoupení porovnal systém školství ve staré Spartě a Athénách. Ve Spartě se nepřijímalo nové, jen se opakovalo staré. Systém tak připomínal ovládání myslí Hitlerem a Stalinem, na rozdíl od Athén, kdy se vítalo a přijímalo nové z celého světa. Diskuze byla zajímavá. Začal jsem jí připomenutím zásadních věcí. Bylo pro mne ctí, že s mými názory prof. Hejný souhlasil. Mohl jsem s ním krátce po skončení hovořit stejně jako mnoho dalších nadšených z řad veřejnosti, zejména mladých lidí. Takovýto osvícení lidé by k nám měli promlouvat denně v hlavních vysílacích časech z obrazovek veřejnoprávní ČT!

Prof Hejný - (od 3:20 min.) o tom jak učil na VŠ a poté na ZŠ

Prof Hejný – o dnešním školství

Diskuse – živá diskuse

 

Jan Šinágl, 20.2.2017

* * *

Ze společnosti se vytrácí „my“, vždy je tu jen „já“

Psychiatr Radkin Honzák: „Dnes když si dva telefonují z pokoje do pokoje a říkají tomu komunikace, tak nevím, jestli znáte to vědecké slovo, ale to je v prdeli.“ - Tomáš Mašín o svém filmu o odbojové skupině bratří Mašínů: „Nemáme rádi hrdiny, protože nám připomínají naší vlastní zbabělost“.

Vztahová chudoba je ve všech vrstvách. Je jedno, jestli je to milionář, který se trápí, že si nemůže koupit další lamborghini, nebo jestli je to chudák, který nemá na drogu. Na linku bezpečí volají děti, že jsou hluboce nešťastné, protože jim rodiče nekoupili tablet či poslední model mobilu. Chybí sjednocující smysl, který by našemu životu dal nějaký ráz a charakter. Rodina je dnes úplně v koncích. To má hlubší kořeny, ještě z komunistické doby. Pamatuji si, jak vznikaly matky samoživitelky a metla se jim cesta. Dělal jsem pět let v manželské poradně a už tenkrát v osmdesátých letech si ženy myslely, že na to, aby jim někdo přitloukl hřebík, nepotřebují manžela. Už tam se to začalo rozpadat. Když sám sebe člověk povýší na špičku veškerého vesmíru, tak se sice může dmout pýchou, ale může se tam také cítit zatraceně bezmocně a sám bez jakýchkoli vazeb. …

* * *

Aktualizováno:

Přibývá rodičů, kteří se seznamují s Hejného matematikou

Přibývá rodičů, kteří se seznamují s Hejného metodou výuky matematiky. Zatímco v loňském školním roce se konaly desítky setkání, kde rodiče poznávali principy tohoto způsobu výuky, od září byly podobných schůzek stovky. V tiskové zprávě to uvedla Petra Prokopová Machalová, která má kontakt s rodiči na starosti jako lektorka společnosti H-Mat, jež zastřešuje Hejného metodu v Česku. Tato výuka je postavena na objevování postupů samotnými dětmi a tvůrčím hledání řešení, což rodiče z vlastní zkušenosti neznají. ČRo, 26.2.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

+2 #1 K.Mrzílek 2017-02-20 23:41
Když Beneš odvolal naše táty a dědy z ostrahy bránit hranici zničil všechno dobré co v národě bylo. Hrdost, statečnost obětovat se. Po válce jsme se dokázali postavit, ale narovnat jsme se už nedokázali dodnes. Udavače máme v předsednictvu parlamentu, kamarádčoft sociálních demokratů s komunisty sílí a národ, ten jezdí makat na chaty, na pivo a do ničeho se nechce plést. Proč taky nejsme jednotni. Nedovedeme to co Finové, Poláci Anglosasové. Proč. Komunisté věděli proč slávu a hrdost československýc h legionářů umlčet, proč zostuzovat naše hrdiny ze spojeneckých vojsk. Už Lenin říkal rozvraťte v národu morálku a je váš. Augiášův chlív kdo vymete?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)