Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Lucerna Kalousek Kroupa 200217Debata se uskutečnila v Lucerně v pondělí 20.února 2017. Moderoval Mikuláš Kroupa, zahájil předseda Kolegia Paměti národa Jan Dobrovský. PořídilLucerna Kalousek Kroupa a Dobrovsky PN 200217 jsemzvukový záznam z vystoupení M. Kalouska a z následné debaty.

Úvod byl docela zajímavý, kdy mne překvapila poněkud nedůstojná reakce předsedy Kolegia paměti národa Jana Dobrovského, (viz začátek zvukového záznamu), kdy na moji v dobrém míněnou radu, kdy nebyl slyšet, reagoval slovy: „Já si s tím poradím, já vím, že Vy umíte dávat rady. Jsem rád, že sedíte v první řadě, protože se můžeme dočkat i nějaké legrace dnes večer.“ Dost mne překvapilo, že Mikuláš Kroupa , ředitel a zakladatel Post Bellum, jehož práce zasluhuje úcty, moderoval v pohorkách?! Ale i do Národního divadla se už dnes chodí v „keckách“… I tady ztrácíme paměť, bohužel i ti, kteří by ji ztrácet neměli… Těch překvapení bylo více, jak se můžete dočíst níže.

Lucerna Kalousek verejnost 200217Poslanec Kalousek samozřejmě představil sebe v tom nejlepším světle, kdy litoval pouze svého známého opileckého vystoupení. Zdůrazňoval, že nebyl nikdy obviněn, jakoby nevěděl, že když jde o miliardy, je mnohem snadnější prokázat nevinu, než vinu, kdy v ohrožení jsou i jiní, podílející se na zločinech ať už z řad policie, justice či „podnikatelů“. Moderátor Mikuláš Kroupa ještě jednou poděkoval za Kalouskův dar 20.000,-Kč tuším z roku 2011… S Kalouskovými příjmy by jistě slušela jedna „0“ navíc a dary opakované…  

Byl jsem jako jeden z mála rychle upozorněn, abych kladl jen otázky. Hovořil jsem nejméně, podruhé už jsem se hlásil marně – ještě bych se zeptal např. zda TOP 09 má mimo „AntiBabiše“ i jiný program, jak si vysvětluje, že čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg přijal pozvání na „50“ zkorumpovaného Ivana Langera (vlastně možná, protože také nebyl obviněn a odsouzen…), nebo čím se bude živit po volbách…

Ocenil jsem Kalouskovu výchovnou facku před Parlamentem, která mnohdy vydá za roky výchovy a nahradí stovky zbytečných zákonů či předpisů. Připomenul jsem mu jeho odmítnutí 21.8.2015 na Václavském náměstí při výročí okupace, aby připomenul 70.výročí, kdy 21.8.1945 Praha vítala piloty RAF poté, co museli čekat tři měsíce než odslaví Rudá armáda. Reagoval jen krátce slovy, že si pilotů RAF váží. Jako nadaný řečník mne o upřímnosti svých slov svým odmítnutím na Václavském náměstí nepřesvědčil. Odmítli všichni politici TOP 09 na místě, poté co předseda bezkomunistů.cz Petr Marek mi odmítl dát slovo a i informovat veřejnost za mne. Podivné společenství, podivných politiků…  

Také pracuji nemálo na paměti národa a chtěl bych se stát členem ctihodného společenství, ale asi to nebude tak jednoduché a mohl bych se stát zřejmě jen „hostem“? Nový člen Kolegia paměti národa musí být doporučen stávajícími členy, roční členský příspěvek činí dle stanov 25.000,-Kč. Na seznamu členů a hostů, kdo je host a kdo člen Kolegia se nedozvíte, tedy kdo platí a neplatí vysoký členský příspěvek? Navíc je uváděn počet členů a hostů 110 osob, přitom seznam členů obsahuje 140 osob?! Pochybuji, že např. Jiřina Šiklová by platila ročně 25.000,-Kč, tedy bude „jen“ hostem?! V tomto ohledu jsou webové stránky poněkud zmatečné…?

Až dnes jsem se dozvěděl, že Jan Dobrovský je miliardář. V jeho bohatství moc přidané hodnoty z poctivé práce nevidím – půjčit si, koupit levně, s velkým ziskem prodat, či pod. – to dokázalo nemálo osob od listopadu 89. Bohužel, tyto možnosti snadno a rychle zbohatnout na úkor druhých nabízela doba. Byly k tomu třeba jistě i potřebné informace. Ty mohl mít Jan Dobrovský od svého otce Luboše Dobrovského, úspěšného velvyslance v Rusku. Mimochodem se původně jmenoval Hamrschlag. Zřejmě změnil jméno kvůli svému židovskému původu. Před cca 4 roky se mu narodil druhý syn.

Nepřekvapuje, že Jan Dobrovský zrovna moc nepřeje Andreji Babišovi – viz jeho rozhovor v neovlivní.cz.

* * *

Andrej Babiš: Já jsem tady nepřítel číslo jedna, uvidíme co bude v říjnu – doporučuji poslech (Radiožurnál 20.2.2017), zejména konec:

„Jsme v únoru, volby jsou v říjnu, neumím si představit co všechno ti jeho poradci vymyslí, ale samozřejmě čekám nějakou Kubiceho zprávu, nebo zase nějaké pomluvy atd. Takže já jsem tady nepřítel číslo jedna a všechno se rozhodne v říjnu, kde lidi rozhodnou, jest-li to hnutí bude ještě ve vládě, nebo se všichni spojí proti nám jako v Hradci Krílové, protože my jsme stále chyba v systému. Já nelžu, nekradu, dělám pro lidi, nikdy jsem tolik nepracoval a mám i nějaké výsledky a nechť si to lidi rozhodnou.“

 

Jan Šinágl, 23.2.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)